Du må ikke satse, når du flexleaser en bil

SPONSORERET:

På trods af, at flexleasing ikke længere er et nyt fænomen, så er det fortsat nyt for mange. Der er flere, der har taget afstand fra denne type leasing, fordi de ikke har forstået den. Derfor er det heller ikke alle, der har den nødvendige viden til at træffe et optimalt valg, hvis de skal flexlease en ny bil – og i et sådant tilfælde er det vigtigt, at du ikke satser.

Der er stor forskel på de mange leasingselskaber og derfor er det ikke alle, der kan bryste sig af lige gode priser og vilkår. Hvis du blot vælger et vilkårligt selskab, så kan du både risikere, at du får en for høj pris eller en kontrakt med meget dårlige vilkår. Derfor er det også essentielt, at du sammenligner dine muligheder og vælger med absolut største omhu.

Du skal ikke gamble med flexleasing

Hvis du gambler med flexleasing, kan det ende med at koste dig dyrt. Du kan endda ende med at stå med en bil, du ikke kan betale for efter kontraktens udløb – og så er der en stor risiko for, at du bliver registreret i RKI. Derfor er det vigtigt, at det ikke er noget, du gambler med, men i steder tager dig god tid til – hvis du gerne vil gamble, så besøg LeoVegas.

Der findes heldigvis leasingselskaber, der går meget op i at være gennemsigtige og åbne omkring deres kontrakter, det økonomiske aspekt og hvad der skal ske, når kontrakten løber ud. Derfor er det også vigtigt, at det er et sådant selskab, du vælger i stedet for blot at have fokus på, hvor du kan lease til den billigst mulige pris, da det sjældent er det værd.

Det kan virke appellerende at vælge den udbyder, der giver den billigste pris, når du henter tilbud ind på din drømmebil, men det er ikke kun størrelsen af din udbetaling og den månedlige ydelse, der har relevans. Du kan sagtens få både en lav ydelse og udbetaling, men det vil blot betyde, at restværdien er for høj ift. bilens egentlige værdi ved kontraktudløb.

Er flexleasing billigere end køb?

Noget af det, der interesserer de fleste, der overvejer at lease en ny bil er, hvorvidt det er billigere end et traditionelt køb. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at flere og flere vælger at flexlease deres bil i stedet for at købe den. Der er en økonomisk fordel ved at lease frem for at købe, men det skal dog gøres klart, at det skal gøres rigtigt, før det er billigere.

Hvis du får en kontrakt, der har en lav udbetaling, en lav månedlig ydelse og en restværdi, der enten er lavere end eller svarende til bilens egentlig værdi uden afgift og moms, så er det klart billigere for dig at lease i stedet for at købe. Hvis du skal betale en restværdi, der er højere end den egentlige værdi på bilen, så vil det ikke være billigere for dig at lease.