Find brugte biler til salg

Guiden handler om BMW i3 (120 Ah) (Årgang 11/2018 - 03/2022)

Købsguide: BMW i3 (120 Ah) (11/2018 - 03/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en BMW i3 (120 Ah)?

Før du køber en BMW i3 (120 Ah), er det vigtigt at vide, at denne bil har en elektrisk motor med 170 hestekræfter. Batteriet kan holde til en tur på 200-300 km før det skal lades igen.

Prisen på BMW i3 (120 Ah) er høj, men bilen tilbyder mange smarte funktioner. Hvis du vil have mest muligt ud af din BMW i3, tænk over at få Comfort Paket. Det giver dig ekstra ting som en varmepumpe, der hjælper med at gøre rækkevidden bedre.

En anden ting du skal huske på er, at BMW i3 kan være følsom for stærk vind på vejen. Dette er mere mærkbart i sportsversionen. Udgifterne til at have en BMW i3 hver måned kan være høje, specielt hvis du vælger Comfort Paket.

Det anbefales også at kigge på ekstraudstyr som Driving Assistant Plus og et særligt navigationsudstyr for denne model. Alt dette hjælper dig med at få den bedste oplevelse, når du kører i din nye elektriske bil.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af BMW i3?

BMW i3 (120 Ah) fra 11/2018 til 03/2022 kommer kun i én model. Den har en elektrisk motor og et stort batteri med 120 Ah eller 42,2 kWh. Tidligere var der en version med ekstra motor til at lave strøm, men den sælges ikke mere.

Du kan dog hurtiglade bilen med op til 50 kW.

Denne ene model har ikke ekstra hjælpesystemer som standard. Men du kan betale mere for at få dem. Andre biler som Hyundai IONIQ Elektro eller Nissan Leaf kan også være valg, hvis du søger noget lignende.

BMW i3 skiller sig ud med sine unikke døre bagtil, der gør det nemt at komme ind og ud.

Hvad er fordele og ulemper ved BMW i3?

FordeleUlemper
- 1. Daglig rækkevidde på 200-300 km takket være 120 Ah batterikapacitet.- 1. Høj anskaffelsespris sammenlignet med konkurrenter.
- 2. Lave driftsomkostninger.- 2. Begrænset rækkevidde i forhold til nogle konkurrenter.
- 3. Kraftfuld og komfortabel kørsel.- 3. Lille bagagerum.
- 4. God trækkraft og sporstabilitet på våde veje.- 4. Vægtøgning grundet batteriteknologien.
- 5. Karosserikonstruktion med carbonstruktur gør bilen let.- 5. Comfort Paket nødvendig for vigtigt ekstraudstyr, herunder varmepumpe.

Hvordan klarer BMW i3 sig i test?

BMW i3 har været igennem mange tests. ADAC har givet den point fra 2,1 til 3,9 ud af 5. Disse scores varierer over forskellige kategorier som familiebrug, bykørsel og langture. Det viser, at bilen klarer sig godt i nogle områder men ikke så godt i andre.

For eksempel er den god til korte ture i byen.

Denne bil bruger ikke normale bremser på samme måde som andre biler. I stedet sænker den farten gennem motoren og tænder bremselysene automatisk. Dette er smart og hjælper med at spare på energien.

BMW i3 kan også oplade hurtigt op til 50 kW, hvilket gør det nemmere for ejere at holde den klar til brug. Bilens rækkevidde er blevet bedre siden de opdaterede batteriet til 120 Ah.

Hvad er sammenlignelige alternativer til BMW i3?

Der findes flere elbiler, som kan sammenlignes med BMW i3. Disse biler tilbyder lignende egenskaber og rækkevidde. Her er nogle af dem:

  1. Hyundai IONIQ Elektro: Denne bil har en solid rækkevidde og byder på en effektiv køreoplevelse. Hyundai IONIQ Elektro er også kendt for sin rummelige kabine.
  2. Nissan Leaf: Med sit velkendte design og gode rækkevidde er Nissan Leaf et populært valg for mange. Bilen tilbyder ny teknologi og komfort.
  3. Opel Ampera-e: Denne elbil skinner med sin store rækkevidde, der ofte overgår konkurrenterne. Opel Ampera-e har også masser af plads indeni.
  4. Volkswagen e-Golf: E-Golf kombinerer Volkswagen's klassiske Golf-design med elektrisk kraft. Den leverer en god blanding af ydelse og praktisk anvendelighed.

Disse alternativer viser, at der findes forskellige muligheder for dem, der søger en elbil som BMW i3, men ønsker at udforske andre mærker eller modeller med sammenlignelige funktioner og priser.

Hvad er rækkevidden for en BMW i3 (120 Ah)?

BMW i3 (120 Ah) har et batteri på 42,2 kWh. Dette giver bilen en rækkevidde på mellem 200 og 300 km under normale forhold. Rækkevidden kan variere afhængigt af kørestil og vejrforhold.

Med en strømforbrug på 17,9 kWh pr. 100 km, inklusive tab ved opladning, er BMW i3 (120 Ah) både effektiv og økonomisk.

Denne model kommer uden Range-Extender, men tilbyder en hurtigladefunktion, der kan lade op til 50 kW. Dette gør BMW i3 (120 Ah) til et godt valg for dem, der søger en elektrisk bil med god daglig brugbarhed og solid rækkevidde.

Den passer perfekt til både bykørsel og længere ture.

Hvor stort er batteriet på en BMW i3 (120 Ah)?

Batteriet i en BMW i3 (120 Ah) har en kapacitet på 42,2 kWh, hvoraf 37,9 kWh er tilgængelig for brug. Dette giver bilen en god rækkevidde og styrke til den daglige kørsel. Laderen og motor i bilen er lavet til at arbejde godt sammen med batteriet, så du får mest muligt ud af hver opladning.

Med dette batteri kan BMW i3 køre op til 270 km på en enkelt opladning, alt efter hvordan du kører og vejret. Denne information hjælper købere med at forstå, hvordan bilen passer til deres behov for daglig transport.

Hvordan lader man en BMW i3?

At lade en BMW i3 er nemt og ligetil. Der findes forskellige måder at oplade bilen på, som passer til dine behov.

  1. Brug et almindeligt husholdningsstik. Dette er den simpleste metode, men det tager længere tid at få fuldt opladet batteriet.
  2. Installer en Wallbox hjemme for hurtigere opladning. Husk dog, at der kan være høje ladetab, som påvirker forbrugets effektivitet.
  3. Find en offentlig ladestation med hurtigladefunktion for den hurtigste opladning. Disse stationer kan fylde batteriet meget hurtigere end hjemmeløsninger.
  4. Vælg BMW Service Inclusive pakken, som kan inkludere support til opladning og vedligeholdelse af din BMW i3.
  5. Brug BMW ConnectedDrive appen til at finde nærmeste ladestation og planlæg din rute efter hvor du kan lade bilen.
  6. Overvej effekten af ladetab ved brug af Wallbox og planlæg derfor opladningen, så du får mest muligt ud af dit forbrug.

Disse trin hjælper dig med sikkert og effektivt at oplade din BMW i3, uanset om du er hjemme eller på farten.

Hvor lang tid tager det at lade en BMW i3 (120 Ah)?

Ladning af en BMW i3 (120 Ah) varierer efter strømkilden. Med et almindeligt husholdningsstik tager det omkring 15 timer at oplade bilen helt. Bruger man en Wallbox, kommer tiden ned på cirka 7 timer.

Hurtigladning er en anden mulighed og kan gøre en stor forskel. Med denne metode og op til 50 kW lader, kan bilen oplades til 80% på kun cirka 42 minutter. Denne hurtige måde at lade på er nu standard i BMW i3 (120 Ah) årgang 11/2018 - 03/2022.

Hvilken motor har en BMW i3 (120 Ah)?

BMW i3 (120 Ah) har en elektrisk motor. Denne motor kan lave op til 125 kW strøm og 250 Nm drejningsmoment. Det betyder, at bilen er stærk og kan køre hurtigt.

Der findes flere motorvarianter for denne bil. Dette giver kunderne mulighed for at vælge, hvad der passer bedst til dem. Fahrwerket er også gjort bedre for mere komfort. Plus, nu er Gleichstrom standard i alle BMW i3 (120 Ah) biler fra årgang 11/2018 til 03/2022.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en BMW i3 (120 Ah)?

En BMW i3 (120 Ah) har en stærk elektrisk motor. Denne motor giver bilen 170 hestekræfter. Med så mange hestekræfter kan bilen køre rigtig hurtigt og glat. Den bruger kraften godt til at gøre køreturen sjov og spændende.

Denne bil har også et godt drejningsmoment på 250 Nm. Dette gør, at den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 7,3 sekunder. Med denne acceleration og kraft føles hver tur i en BMW i3 både hurtig og sikker.

Hvad er tophastigheden for en BMW i3 (120 Ah)?

Tophastigheden for denne bil er 150 km/t. Den har en stærk elektrisk motor, som kan lave op til 170 hestekræfter. Denne kraft gør, at bilen kan køre rigtig hurtigt. Elektromotoren gør også, at bilen ikke behøver mange gear.

Det betyder, at den kan accelerere hurtigt og glat. Dette gør BMW i3 både sjov og spændende at køre.

Hvor hurtigt accelererer en BMW i3 fra 0-100 km/t?

En BMW i3 kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 7,3 sekunder. Dette skyldes en kraftfuld elektromotor, som gør brug af teknologier som rekuperation for at forbedre ydeevnen. Denne motor gør også, at bilen ikke behøver et traditionelt gearkasse med flere geartrin.

Affjedringen og motoren er finjusteret for at sikre hurtig acceleration, hvilket gør i3 ideel til både bykørsel og hurtig acceleration på motorvejen. Den stabile kørsel i daglig brug viser, at teknisk innovation ikke kun fokuserer på hurtighed, men også på komfort og sikkerhed under kørslen.

Hvad er dimensionerne på en BMW i3?

En BMW i3 er 4.011 mm lang, 1.775 mm bred og 1.577 mm høj. Dette giver bilen en kompakt form, der er god til bykørsel. Kofferraummet rummer 260 liter. Slår du bagsæderne ned, bliver pladsen større, op til 905 liter.

Disse mål viser, at i3 er en praktisk bil med plads til indkøb og bagage.

Hvor stort er bagagerummet i en BMW i3?

Bagagerummet i en BMW i3 rummer 205 liter. Skal du bruge mere plads, kan du klappe sæderne ned. Så bliver rummet større og kan holde op til 905 liter. Bagagerummet har et manuelt låg, men det åbner ikke med elektricitet.

Der er heller ikke et net til at skille bagagerummet fra hvor folk sidder. Dette giver god plads til indkøbsposer eller tasker, når du er på farten.

Kan man få anhængertræk på en BMW i3?

Du kan ikke sætte et anhængertræk på en BMW i3. Bilen er bygget med en let karosserikonstruktion og batteri, der gør det umuligt at trække en trailer. Der er heller ingen godkendt vægt for at bære en last på taget eller trække noget bagved.

Dette begrænser bilens brug hvis du skal transportere større ting eller bruge en trailer.

BMW i3's design og teknologi fokuserer på effektivitet og kørekomfort uden mulighed for anhængertræk. Dette betyder, at hvis du ofte har brug for at trække tunge laster, kan BMW i3 være mindre egnet for dig.

Bilkøbere skal overveje dette, inden de beslutter sig for en BMW i3.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en BMW i3?

BMW i3 er ikke lavet til at trække tunge ting. Den har ingen vægt angivet for et anhængertræk. Bilen er lille og lavet til at køre i byen, ikke til at trække store ting efter sig.

Den passer bedst til kortere ture og bykørsel.

Dette betyder, at hvis du skal bruge en bil til at trække noget, er en BMW i3 ikke det rette valg. Den er designet til dem, der vil have en bil til daglig brug i byen, hvor der ikke er behov for at trække tunge læs.

Hvilke fælge kan man få til en BMW i3?

Til en BMW i3 kan du vælge fælge, der passer til din stil og kørselsbehov. Den har standardfælge på 19 tommer.

  1. Standard: 19 tommer er de mest almindelige fælge, der giver en god balance mellem ydeevne og komfort.
  2. Opgradering: Du kan også finde større hjul, hvis du ønsker et mere sporty look.
  3. Effektivitet: De mindre fælge hjælper med at holde bilens vægt nede, hvilket kan forbedre rækkevidden.
  4. Designvalg: Der er forskellige stilarter inden for hver størrelse, så du kan gøre din BMW i3 personlig.
  5. Tilbehør: Husk, at du kan skifte til vinterdæk på samme størrelse fælge for bedre greb i koldt vejr.

Fælgene til BMW i3 er designet til at supplere bilens effektive dynamik og understøtte dens køreegenskaber.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en BMW i3?

Valg af vinterdæk til en BMW i3 er vigtigt. Det sikrer sikker kørsel i koldt vejr.

  1. Tjek dækmærkning for greb på vådt underlag. BMW i3 har brug for dæk, der holder godt fast i regn og sne.
  2. Vælg dæk med lav rullemodstand. Det hjælper din bil med at køre længere på en opladning.
  3. Overvej et dæk med dybe riller. De er gode til at fjerne sne og slud fra under bilen.
  4. Kig efter dæk, der kan klare lave temperaturer. Vinterdæk bliver ikke så hårde i kulden.
  5. Tænk på støjniveauet fra dækkene. Du vil gerne have en stille tur, selv når du kører gennem sne.
  6. Mål størrelsen nøje op. Din BMW i3 skal have den rigtige størrelse for at sikre den bedste ydeevne.
  7. Læs anbefalinger fra andre BMW - ejere. Nogle gange har de gode tips om, hvilke mærker der fungerer bedst.

Dette hjælper dig med at beslutte, hvilke vinterdæk du skal købe til din BMW i3 for at holde dig sikker hele vinteren.

Hvor sikker er en BMW i3?

BMW i3 har en stærk sikkerhedsbedømmelse. Den fik fire ud af fem stjerner for passiv sikkerhed. Dette viser, at bilen beskytter godt i ulykker. I ADAC Crashtest fik den 81% for børnesikkerhed.

Det betyder, at børn er ret sikre i denne bil. Men, der er plads til forbedring for fodgængernes sikkerhed, som fik 57%.

Den klarer sig også godt i økotests, med 92 point og fem stjerner i ADAC Ecotest. Dette viser, at BMW i3 er både sikker og miljøvenlig. Købere kan føle sig trygge, når de kører i en BMW i3.

Den er designet til at beskytte både dem og miljøet.

Hvordan er interiøret i en BMW i3?

Interiøret i en BMW i3 er lavet med omhu. Det har plads til mange ting. Bagagerummet er stort og kan blive større, når sæderne klappes ned. Fra 205 liter til 905 liter. Dette giver meget plads til tasker og andet.

Inde i bilen kan man vælge forskellige systemer til at finde vej og andet udstyr.

Nogle dele inde i bilen ser anderledes ud, fordi de ikke har ekstra beskyttelse. Dette gør udseendet unikt. Man kan også få en særlig nøgle, så man ikke behøver at bruge den for at åbne bilen.

Dette gør det nemmere at komme ind og ud af bilen. Inde finder man plads og udstyr, der gør køreture behagelige og nemme.

Hvor mange personer er der plads til i en BMW i3?

En BMW i3 har plads til fire personer. Bagsædet er ikke så stort, og folk over 1,85 m vil finde det trangt. Denne bil passer godt til små familier eller par, der sjældent transporterer mange voksne på en gang.

Hvilket lydsystem har en BMW i3?

BMW i3 kommer med et godt audiosystem. Man kan tilslutte eksterne enheder til det. Dette betyder, at du kan spille din egen musik fra telefon eller andet udstyr. Lyden i bilen er klar, selv når du kører hurtigt.

Støj fra vind og hjul er kun 68,7 dB(A) ved 130 km/t.

Du kan også vælge ekstra udstyr som forskellige navigationssystemer. Disse systemer hjælper dig med at finde vej og gør køreturen lettere. Hvis du elsker musik eller podcasts på turen, vil BMW i3's lydsystem ikke skuffe dig.

Hvilke apps kan man få til en BMW i3?

BMW i3 ejere kan bruge smarte apps til at gøre biloplevelsen bedre. Disse apps hjælper med alt fra kørsel til komfort.

  1. BMW ConnectedDrive: Giver info om bilens status og mulighed for at styrke forskellige funktioner remotely. Du kan tjekke batteri og rækkevidde, låse bilen op og finde dens placering.
  2. My BMW App: Lader ejere forvarme bilen før brug, tjekke batteristatus og styre opladning. Denne app forbinder dig direkte med din i3 og giver dig kontrol over mange aspekter ved brugen af din elektriske bil.
  3. ChargePoint: Perfekt til de, der skal oplade på farten. Viser nærliggende ladestationer med details om ledighed og opladningshastighed.
  4. PlugShare: En anden nyttig app for elbil-ejere. PlugShare giver et bredt kort over ladestationer samt anmeldelser fra andre brugere.
  5. ABRP (A Better Route Planner): Planlægger den bedste rute for elbiler under hensyntagen til rækkevidden og placering af opladningsstationer langs ruten.

Disse apps gør det nemmere at nyde din BMW i3, fra planlægning af ture til daglig styring.

Opdateres softwaren i en BMW i3 automatisk?

Softwaren i en BMW i3 opdateres ikke af sig selv. For at få ny software, skal der gøres noget manuelt. Der er ingen planer om, hvornår disse opdateringer sker. Det er vigtigt at vide, at bilen ikke selv sørger for at holde sit system opdateret.

Dette betyder, at ejeren eller en tekniker skal gøre arbejdet med at opdatere systemet i bilen.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en BMW i3?

BMW i3 har mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere personlig og praktisk.

  1. Comfort Paket: Inkluderer varmepumpe, som hjælper med at spare energi og øger bilens rækkevidde.
  2. Driving Assistant Plus: Tilbyder avanceret assistancesystem til føreren, inklusive adaptiv fartpilot, som automatisk justerer hastighed efter trafikken.
  3. Navigationspakke: Et specialdesignet navigationssystem til i3, der viser opladningsstationer og optimerer ruten for elbilen.
  4. Hurtigladefunktion: Muliggør opladning på op til 50 kW, hvilket reducerer ladetiden betydeligt.
  5. DC lader som standardudstyr: Sikrer at bilen kan lades hurtigt overalt hvor der findes en egnet lader.
  6. LED-forlygter: Giver bedre belysning ved kørsel om natten og bruger mindre strøm end traditionelle pærer.
  7. Vinterdæk: Specielt udviklede dæk der sikrer bedre greb og sikkerhed under kolde og glatte vejrforhold.
  8. Fælgevalg: Flere fælgdesigns er tilgængelige for at tilpasse udseendet af din BMW i3.
  9. Bagagerumsorganisator: Hjælper dig med at holde tingene på plads i bagagerummet under kørsel.
  10. Gulvmåtter: Beskytter bilens indvendige gulv mod snavs og fugt, kan vælges i materialer der matcher interiøret.
  11. Anhængertræk: Selvom det er sjældent for elbiler, kan et anhængertræk være nyttigt for lette slæbopgaver.

Disse muligheder giver ejere af BMW i3 chancen for at gøre deres bil både mere komfortabel og funktionel efter eget ønske.

Guides til andre varianter af BMW i3

Hvilke teknologier bruges i en BMW i3?

I en BMW i3 bruger man avanceret batteriteknologi. Bilen har et stort batteri på 120 Ah eller 42,2 kWh. Det gør, at du kan køre mellem 200 og 300 km på en opladning. Batteriet er tungt, men bilen er stadig let.

Det skyldes bilens unikke bygning med carbonstruktur og plastdele.

Denne bil har også en smart motor, der ikke behøver mange gear. Motoren arbejder godt over et stort område af hastigheder. Man kan oplade bilen på mange måder. Enten hjemme med et almindeligt stik, en hurtig Wallbox, eller endda hurtigere med en DC-lader.

Man kan også bremse bilen og spare energi med noget der hedder rekuperation. Dette betyder, at man ikke bruger de normale bremser så meget.

Hvad koster en BMW i3 (120 Ah) i grøn ejerafgift?

En BMW i3 (120 Ah) koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en BMW i3 til service?

En BMW i3 (120 Ah) har ikke et fast serviceinterval. Det betyder, at bilen ikke skal til service efter et bestemt antal kilometer eller efter en specifik periode. Men det er godt at tænke over ting som batteriets holdbarhed og hvordan bilen bruges.

Dette kan påvirke, hvornår din bil skal tjekkes.

For at holde din bil kørende godt, bør du følge anbefalinger fra BMW. Selvom der ikke er faste tider for service, hjælper det at holde øje med bilens batteri og andre vigtige dele.

Garantien dækker de første tre år eller til en vis mængde kilometer er nået. Så pas godt på din BMW i3, og sørg for at tjekke den, når det er nødvendigt.

Hvilke dele på en BMW i3 går mest i stykker?

Nogle dele på en BMW i3 kan gå i stykker oftere end andre. Bremser og dæk slider hurtigt og skal tjekkes ofte. Batteriet og opladeren kan også give problemer, især hvis bilen er ældre eller bruges meget.

Elektriske systemer, som lys og software, kan fejle. Det er vigtigt at holde øje med disse dele for at køre sikkert.

Husk at tjekke bilens undervogn og styring. Disse kan blive slidte ved normal brug. Regelmæssig service hjælper med at finde små problemer, før de bliver store. En BMW i3 har brug for opmærksomhed på disse områder for at køre godt.

Hvor lang tid dækker garantien på en BMW i3?

Garantien på en BMW i3 varer i tre år. Denne garanti gælder kun for fejl lavet af dem der lavede bilen. Denne dækker ikke skader som rust eller andre reparationer og vedligeholdelse.

Der er heller ingen begrænsning på hvor mange kilometer bilen kan køre under garantien. Men, der er ikke noget drivlinjegaranti med BMW i3. Dette betyder, at ejere skal være klar over, hvad garantien inkluderer og ikke inkluderer.

Hvad dækker garantien på en BMW i3?

Køber du en BMW i3, får du en treårig produktgaranti. Denne garanti dækker ikke køretøjet eller batteriet. Det betyder, at hvis der er fejl med bilen, som ikke er batterirelaterede eller omhandler selve køretøjets ydeevne, kan du få dem ordnet under garantien.

Hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal, og det er dækket af garantien, ordner de det for dig.

Denne type garanti sikrer, at dele af bilen, som ikke omfatter batteriet eller selve bilens kørsel, er beskyttet mod fejl. Husk at tjekke detaljerne i garantien, så du ved præcis, hvad den dækker.

Dette hjælper dig med at forstå, hvilke problemer du kan få hjælp til uden ekstra omkostninger.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.22

Opdateret 27.09.2024, 13.10.03

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel