Guiden handler om Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine (Årgang 01/2017 - 05/2018)

Købsguide: Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine (01/2017 - 05/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine giver en komfortabel køretur, men den er ikke så god til kurvekørsel. Standardudstyret er godt, men den mangler avancerede lyssystemer. Bilen har en manuel femtrins gearkasse, som kan være lang og upræcis.

Den høje læssekant på 78 cm gør det svært at laste og losse ting fra bagagerummet.

Denne model blev produceret fra januar 2017 til maj 2018. Den har flere varianter som den elektriske Citroen ë-C3. K.W. Bruun Automotive A/S distribuerer denne bil i Danmark. Interesserede købere bør overveje både fordele og ulemper ved denne model før de køber den.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Citroën C3?

Der findes flere varianter af Citroën C3. En af de populære modeller er PureTech 68, som er kendt for sin brændstoføkonomi. PureTech 82 tilbyder lidt mere kraft trods dets lille motorstørrelse.

PureTech 110 Stop&Start Shine, som er modellen fra årgang 2017-2018, er kendt for sin balance mellem ydeevne og effektivitet. BlueHDi 75 Stop&Start 83g og BlueHDi 100 Stop&Start er dieselvarianter, der giver god økonomi og lav udledning.

Hvad er fordele og ulemper ved Citroën C3?

Citroën C3 har en komfortabel affjedring, hvilket gør turene behagelige. Den har også godt standardudstyr som aut. klimaanlæg og Apple Carplay. CO2-udledningen er lav, hvilket er godt for miljøet.

Det gør også bilen mere økonomisk i drift. Blandt fordelene er også det stilfulde interiør og de mange teknologier, der anvendes i bilen. For bilkøbere, der prioriterer komfort og udstyr, er denne model et godt valg.

Der er også nogle ulemper ved Citroën C3. Bilen giver mindre fornøjelse ved kurvekørsel og har en upræcis manuel gearkasse. Desuden er bagagerummets læssekant høj, hvilket kan gøre det besværligt at læsse tunge genstande.

For dem, der søger en bil med bedre køreoplevelse i sving eller en præcis gearkasse, kunne alternativer som Ford Fiesta eller Skoda Fabia være værd at overveje.

Hvordan klarer Citroën C3 sig i test?

Citroën C3 scorer højt på miljøvenlighed i ADAC EcoTest med 74 ud af 100 point. Den bruger i test 5,8 liter benzin pr. 100km (20,0 km/L) Bremselængden er 35,9 meter fra 100 km/t. I sikkerhedstests får den gode resultater med en passiv sikkerhedsvurdering på 88%.

Citroën C3 klarer sig godt i forhold til andre biler som Micra og VTR Sport. Den tilbyder god brændstoføkonomi og kort bremselængde. Denne model er populær blandt bilkøbere for dens pålidelighed og ydeevne.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Citroën C3?

Peugeot 208 er et godt alternativ. Den har næsten samme størrelse og pris som Citroën C3. Peugeot 208 tilbyder også en række motorer, inklusive en PureTech-motor, der ligner dem i C3.

Den har samme brændstofforbrug og CO2-udledning.

Renault Clio er et andet valg. Den er kendt for sin pålidelighed og komfort. Clio har også effektive motorvarianter med lavt forbrug. De tilbyder lignende teknologier og sikkerhedsfeatures som Citroën C3.

Hvor langt kører Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine på literen?

Citroën C3 PureTech 110 Stop&Start Shine kører 17,2 kilometer per liter benzin. Testresultaterne viser et forbrug på 5,8 liter per 100 kilometer. Dette gælder både for testforbrug og EcoTest-forbrug.

Bilen har avanceret teknologi, som Stop&Start systemet, der hjælper med at reducere brændstofforbruget.

Mange bilkøbere finder dette økonomiske forbrug attraktivt. Sammenlignet med andre modeller som Citroën ë-C3 elbil og Citroën Saxo er benzinforbruget effektivt. Det gør denne model populær blandt dem, der søger en bil med lavt brændstofforbrug i daglig brug.

Hvilken motor har en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine har en 1.199 ccm, 3-cylindret benzinmotor. Motoren yder 110 hestekræfter (hk). Den er effektiv og giver en god blanding af kraft og brændstoføkonomi.

Hvor mange hestekræfter (HK) har en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine?

Denne bilmodel har 110 hestekræfter (HK). Motoren leverer også 81 kW. Dette giver en god balance mellem kraft og brændstofeffektivitet.

Hvad er tophastigheden for en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine?

Tophastigheden for en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine er 188 km/t. Dette gør bilen velegnet til både bykørsel og motorvejskørsel. Den kraftfulde motor sikrer, at bilen nemt kan klare højere hastigheder uden problemer.

Indstigningslister i alu kan tilføjes som ekstraudstyr for at forbedre bilens udseende og holdbarhed. Dette giver også en eksklusiv følelse ved hver ind- og udstigning. Men husk at køre forsvarligt og overholde fartgrænserne.

Hvor hurtigt accelererer en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine fra 0-100 km/t?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine accelererer fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder. Den er hurtig nok til hverdagskørsel og giver en god køreoplevelse.

Hvad er dimensionerne på en Citroën C3?

Citroën C3 er 3.996 mm lang, 1.749 mm bred og 1.474 mm høj. Den har en akselafstand på 2.540 mm. Drejekransen på bilen måler 11,4 meter.

Bagagerummet har en kapacitet på 300 liter. Dette giver god plads til indkøb eller bagage. Med den kompakte størrelse er Citroën C3 let at parkere i byen.

Hvor stort er bagagerummet i en Citroën C3?

Bagagerummet i en Citroën C3 har en kapacitet på 270 liter. Der er plads til dagligdagens indkøb og mindre ture. Lægger man bagsæderne ned, vokser pladsen til 580 liter. Det giver mulighed for transport af større genstande eller bagage til længere ture.

Den høje læssekant på 78 cm kan være en udfordring, når man skal løfte tunge ting ind i bagagerummet. Måttesæt i nålefilt kan hjælpe med at beskytte bunden af bagagerummet mod skader.

Kan man få anhængertræk på en Citroën C3?

Ja, man kan få anhængertræk på en Citroën C3. Bilen har mulighed for montering af anhængertræk som ekstraudstyr. Trækvægtens grænse ligger mellem 520-600 kg, afhængigt af motorvarianten.

Kugletrykket varierer mellem 50-60 kg. For at sikre korrekt installation og vedligeholdelse er det bedst at konsultere en autoriseret Citroën-forhandler. Montering af anhængertræk kan påvirke garantien, så det er vigtigt at få professionel rådgivning.

Hvor mange kg må en Citroën C3 trække på anhængertrækket?

En Citroën C3 kan trække op til 600 kg på anhængertrækket. Dette er en vigtig oplysning for dem, der planlægger at bruge bilen til at trække små trailere eller campingvogne.

Sørg for at kontrollere, at anhængeren overholder denne vægtgrænse for sikker kørsel.

Hvilke fælge kan man få til en Citroën C3?

Man kan få forskellige fælge til en Citroën C3. Der er fælge i mange størrelser og designs. Nogle fælge er lavet af aluminium, mens andre er af stål. De fås også i forskellige farver som sort, sølv og hvid.

Nogle har blank finish, mens andre er mat.

For vinterkørsel findes der specielle fælge, der passer godt til vinterdæk. Om sommeren kan man vælge lettere fælge for bedre ydeevne. Det er vigtigt, at fælgene passer til bilens specifikationer og hjulstørrelse.

Fælgene skal opfylde bilfabrikantens krav og kvalitetsstandarder for at sikre optimal sikkerhed og ydeevne.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Citroën C3?

Vælg vinterdæk, som passer til Citroën C3's dimensioner. Populære mærker som Michelin, Continental og Goodyear tilbyder gode vinterdæk. Sørg for, at dækkene har en højde/bredde-forhold, der passer til bilens specifikationer.

Vinterdæk med et dybt mønster giver bedre vejgreb. Dæk med lav rullemodstand kan også forbedre brændstoføkonomien. Vælg dæk med snefnug-symbolet for at være sikre på deres ydeevne i sne og is.

Hvor sikker er en Citroën C3?

Citroën C3 har stærk passiv sikkerhed med en score på 88%. Børnesikkerheden ligger på 83%. Den kommer med standard funktioner som sporadvarsel, fartbegrænser og skiltegenkendelse.

Man kan tilføje ekstra sikkerhedsfunktioner som nødbremsesystem og blindvinkelassistent.

Citroën C3 klarer sig godt i sikkerhedstests. De anbefaler den for sin høje sikkerhedsstandard. Med disse funktioner kan man føle sig tryg på vejen.

Hvordan er interiøret i en Citroën C3?

Citroën C3 har et smukt interiør, men det er mindre brugervenligt. Sæderne er komfortable, men de har lidt sideunderstøttelse. Mange funktioner styres af en stor touchscreen, som kan være svær at bruge under kørsel.

Materialerne inde i bilen føles gode og solide. Pladsen er fin for både fører og passagerer. Designet giver en moderne følelse. Farverne og tekstilerne er valgt med omhu for at skabe en behagelig atmosfære.

Hvor mange personer er der plads til i en Citroën C3?

Citroën C3 har plads til fem personer. Foran er der god plads, men bagi kan det være trangt, specielt for benene. Det kan gøre lange ture ubehagelige for dem, der sidder i bagsædet.

Hvilket lydsystem har en Citroën C3?

Citroën C3 har et standard lydsystem. Systemet inkluderer en radio med USB-tilslutning og et Bluetooth-håndfri system. Dette gør det nemt at afspille din yndlingsmusik og besvare opkald uden at bruge hænderne.

Der er ingen oplysninger om mærket eller modellen på lydsystemet.

Hvilke apps kan man få til en Citroën C3?

Citroën C3 PureTech 110 Stop&Start Shine understøtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dette giver adgang til navigation, musik og kommunikation direkte fra din smartphone. Med MirrorLink kan du spejle din telefons skærm på bilens infotainmentsystem og bruge forskellige apps.

My Citroën appen giver adgang til bilens information, servicehistorik og nødsituationstjenester. ConnectedCAM Citroën appen lader dig styre det indbyggede kamera og optage videoer.

Der findes også apps til at sammenligne brændstofpriser, finde parkering og vedligeholde bilen. Citroën Connect platformen tilbyder live trafikopdateringer, vejhjælp og adgang til manualer.

Opdateres softwaren i en Citroën C3 automatisk?

Ja, softwaren i en Citroën C3 opdateres automatisk gennem bilens system. Disse opdateringer holder bilen opdateret med de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer. Ejere skal tjekke opdateringssystemet regelmæssigt.

Dette sikrer, at bilen altid kører med den nyeste teknologi. Det forbedrer også ydeevnen, brændstofeffektiviteten og bilens funktioner.

Automatiske softwareopdateringer gør det nemt at holde Citroën C3 opdateret. Ejere behøver ikke selv stå for opdateringerne. Den moderne teknologi sikrer en nem og problemfri oplevelse for bilkøbere.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Citroën C3?

Citroën C3 kan opgraderes med nøgleløs adgang. Man kan låse bilen op og starte motoren uden at tage nøglen op af lommen. Parkeringssensorer bagpå hjælper med at parkere bilen nemmere og undgå skader.

Et automatisk nedblændende bakspejl gør natkørsel mere behagelig ved at reducere blænding fra biler bagved.

Der er også mulighed for at få en bak-kamera monteret. Det giver bedre udsyn, når man bakker. Citroën C3 kan udstyres med alufælge i forskellige designs og størrelser for et mere sporty look.

Man kan vælge vinterdæk, der giver bedre vejgreb i sne og is. Fartpilot er en anden praktisk feature til længere køreture, som holder en konstant hastighed uden at man skal holde foden på speederen.

Hvilke teknologier bruges i en Citroën C3?

Citroën C3 bruger flere moderne teknologier. Den har Stop&Start system, som slukker motoren ved stoplys for at spare brændstof. ESP-systemet (Elektronisk Stabilitetskontrol) hjælper med at holde bilen stabil ved sving og glatte veje.

Fartbegrænseren holder bilen under den ønskede hastighed, og skiltegenkendelse advarer føreren om fartgrænser og andre trafikskilte.

Den har også en infoskærm til navigation og musik. For at øge sikkerheden har bilen airbags hele vejen rundt. Bilen inkluderer desuden automatisk nødbremse, som kan forhindre ulykker.

Alt sammen gør Citroën C3 til en smart og sikker bil.

Hvad koster en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine i grøn ejerafgift?

En Citroën C3 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 22.860 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Citroën C3 til service?

En Citroën C3 skal til service en gang om året eller hver 20.000 km. Kørselsforhold kan dog ændre servicebehovet. Det er vigtigt at følge anbefalingerne i instruktionsbogen. Ved hvert servicebesøg bør man få tjekket olie, bremser, udstødningssystem og dæk.

Et serviceabonnement kan dække de årlige omkostninger. Service udført på autoriserede Citroën-værksteder sikrer korrekt vedligeholdelse. Dette kan forlænge bilens levetid og ydeevne.

Hvilke dele på en Citroën C3 går mest i stykker?

Nogle dele på en Citroën C3 går ofte i stykker. Det kan være irriterende at reparere dem.

  1. Gearkassen: Den manuelle femtrins gearkasse kan føles lang og upræcis. Dette skaber problemer under kørsel.
  2. ESP-systemet: Systemet griber ind ved grænseværdier, hvilket kan indikere potentielle fejl.
  3. Stabiliteten: Kørestabiliteten er langsom, og bilen hælder i sving. Dette påvirker sikkerheden negativt.
  4. Motorvibrationer: Motoren producerer vibrationer og støj ved lave omdrejninger, hvilket generer føreren.
  5. Bremser: Bremserne kan blive slidt hurtigt, hvilket kræver hyppig udskiftning.
  6. Elektronik: Elektroniske komponenter som sensorer og kontrolenheder kan fejle tidligt.

Disse punkter hjælper dig med at forstå Citroën C3's svagheder bedre.

Hvor lang tid dækker garantien på en Citroën C3?

Garantien på en Citroën C3 dækker i to år. Lakken har en tre års garanti, som sikrer, at farven holder sig flot. Desuden er der en tolvs års garanti mod gennemtæring. Garantierne giver tryghed og viser tillid til bilens holdbarhed.

Hvad dækker garantien på en Citroën C3?

Garantien på en Citroën C3 dækker forskellige dele af bilen. Køretøjet har to års garanti. Lakken har tre års garanti. Gennemtæring er dækket i tolv år. Dette betyder, at hvis lakken skaller af eller rusten trænger igennem, vil det blive repareret.

En to-års garanti på køretøjet inkluderer fejl og mangler i materialer og udførelse. Dette dækker også reparation eller udskiftning af defekte dele uden beregning. Lakken har tre års beskyttelse mod fabrikationsfejl.

Gennemtæringsgarantien giver tolv års sikkerhed mod gennembrud af rust fra indersiden. Dette sikrer, at bilen forbliver i god stand i mange år.

Guides til andre varianter af Citroën C3

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 24.06.2024, 11.34.40

Opdateret 24.06.2024, 11.34.40

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel