Guiden handler om Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 (Årgang 10/2020 - 10/2022)

Købsguide: Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 (10/2020 - 10/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 er en smart lille bil med plads til hele familien. Den har fem døre og kommer med en stærk motor på 81 kW / 110 hk. Dette gør bilen hurtig og den kan køre op til 193 km/t.

Bilen har også et godt brændstofforbrug på 6,7 l/100km (16,7 km/L) hvilket betyder, at den ikke bruger meget benzin. Citroën C3 er opdateret med nyt udseende i oktober 2020. Den har smarte LED-forlygter og Airbumps på siderne, som giver den et unikt look.

Der er mange forskellige farver og designs at vælge imellem, så du kan gøre din bil personlig.

Denne bil er god til både bykørsel og lange ture på landevejen. Med sin 1,2 liters turbobenzinmotor og 205 Nm drejningsmoment, er den både kraftfuld og økonomisk. Det er vigtigt at vide, at CO2-udslippet er 185 g/km.

Så hvis du søger en bil, der ser godt ud, kører langt på literen og har masser af kraft, er Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 et godt valg. Den passer til bilkøbere, som vil have en bil med lav grøn ejerafgift og moderne teknologi som Apple CarPlay.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Citroën C3?

Citroën C3 kommer i flere udgaver. Hver har sin egen motor og udstyr.

  1. C3 PureTech 83 Stop&Start You!: Denne model har en mindre motor på 83 hestekræfter. Det er godt til bykørsel.
  2. C3 PureTech 110 Stop&Start Feel: Denne version har en stærkere motor med 110 hestekræfter. Den klarer også længere ture godt.
  3. C3 BlueHDi 100 Stop&Start Feel: Dette er dieseludgaven. Den har også 100 hestekræfter men er mere økonomisk på længere strækninger.

Hver model tilbyder noget forskelligt, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Citroën C3?

FordeleUlemper
  • Komfortabel affjedring sikrer en behagelig kørsel.
  • 100 kombinationer af farver og design gør bilen personlig.
  • Motor på 1,2 liter og 110 hk giver god kraft.
  • Brændstofforbrug på 6,7 l/100km (100,0 km/L) er økonomisk.
  • Seks airbags som standard øger sikkerheden.
  • Passiv sikkerhedstest viser høj score (88%).
  • Interiørets betjening kan virke indviklet.
  • 7-tommer touchskærm føles for lille.
  • Ikke designet til en sportslig kørestil.
  • Visse mangler i forarbejdningen afslører småbilsklasse.

Hvordan klarer Citroën C3 sig i test?

Citroën C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 blev testet af ADAC. Denne bil klarer sig godt. Den har en acceleration fra 0-100 km/t på 11,2 sekunder. Tophastigheden er 193 km/t.

CO2-udledningen er 185 g/km. Brændstofforbruget ligger på 6,7 l/100 km. Disse tal viser bilens styrke og svaghed.

I testen fik C3 gode bedømmelser for karosseri, klimatisering, sikkerhed og miljø. Disse resultater hjælper købere med at forstå, hvordan bilen klarer sig i forskellige situationer.

Det er nyttigt at vide, før man køber en bil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Citroën C3?

Mange leder efter biler som Citroën C3. Den passer godt til folk, der vil have en lille og smart bil. Her er nogle andre biler, du også kan tænke over:

  1. Ford Fiesta - Denne bil er kendt for sin gode køreoplevelse og stærke motorer. Fiestaen har også et moderne indre og giver god værdi for pengene.
  2. Skoda Fabia - Fabiaen tilbyder god plads indeni og har et solidt ry for pålidelighed. Den kører godt, og så er den billig i drift.
  3. Nissan Micra - Micraen kommer med masser af teknologi og sikkerhedsudstyr som standard. Den har en sporty stil og kører glat.
  4. Citroën ë-C3 - For dem, der søger en elektrisk bil, kunne ë-C3 være en god mulighed. Den kommer med god rækkevidde og lavere driftsomkostninger.
  5. Citroën C3 Picasso - Hvis du har brug for mere plads, kan Picasso-modellen være det rette valg. Den har et større bagagerum og masser af opbevaringspladser.

Disse biler tilbyder noget for enhver smag, uanset om du leder efter noget praktisk, økonomisk eller bare sjovt at køre i.

Hvor langt kører Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 på literen?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 bruger i gennemsnit 6,7 liter brændstof på 100km (16,7 km/L) Denne bil kører længere på literen uden for byen, hvor den bruger 5,8 liter.

På motorvejen stiger forbruget til 8,2 liter. Dette viser, at bilen er mere økonomisk, når du kører i byen eller på mindre veje sammenlignet med hurtige ture på motorvejen.

Det betyder, at hvis du kører meget i byen, kan Citroen C3 være en god bil for dig. Den hjælper dig med at spare brændstof og penge. Husk på disse tal, når du tænker på, hvor langt du normalt kører.

Hvilken motor har en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6?

Denne bil har en 1,2 liters turbobenzinmotor. Denne motor giver bilen 110 hestekræfter og 205 Nm i drejningsmoment. Det betyder, at bilen kan køre hurtigt og stærkt, når du træder på gaspedalen.

Motoren hjælper også bilen med at køre glat. Den bruger en speciel teknik til at starte og stoppe motoren automatisk. Dette sparer benzin, når bilen holder stille.

Med denne motor kan Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 accelerere fra 0 til 100 km/t på bare 11,2 sekunder. Det viser, hvor hurtig og effektiv denne bil er. Den kan nå en topfart på 193 km/t.

Selvom bilen er hurtig, passer den også på miljøet. Den slipper kun 185 g CO2 ud pr. km og kører i gennemsnit 6,7 km på en liter benzin.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6?

En Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 har 110 hestekræfter. Den bruger en 1,2 liters turbobenzinmotor. Denne motor giver bilen kraft til at køre hurtigt og effektivt.

Kraften i motoren gør den til et godt valg for folk, der vil have en bil, som kan køre stærkt uden at bruge for meget benzin. Med 110 hestekræfter er denne Citroen C3 både sjov at køre og praktisk for hverdagsbrug.

Hvad er tophastigheden for en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6?

Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 kan køre op til 193 km/t. Dette gør den til et godt valg for dem, der ønsker en bil med god fart. Den klarer sig godt på både motorveje og i byen.

Dette tal viser, hvordan den sammenligner sig med andre biler i sin klasse. Den har kræfterne til at møde de fleste kørselsbehov. Hvis fart er vigtigt for dig, har denne model meget at byde på.

Den kombinerer hastighed med Citroëns kendte komfort og stil.

Hvad er dimensionerne på en Citroën C3?

En Citroën C3 er 4,00 meter lang og 2,01 meter bred, når du regner sidespejlene med. Dette gør den til en kompakt bil, der er nem at parkere og manøvrere i byen. Den kan dreje i en cirkel på bare 11,4 meter.

Denne størrelse gør den praktisk for bykørsel og nem at finde parkeringspladser til.

Bagagerummet i bilen har plads til 270 liter. Når du lægger bagsæderne ned, vokser dette rum til 975 liter. Det betyder, du kan have meget bagage med, når bagsæderne ikke er i brug.

Med disse dimensioner passer en Citroën C3 godt til hverdagsbrug og mindre familier eller folk, der skal bruge plads til indkøb og andre ting.

Hvor stort er bagagerummet i en Citroën C3?

Bagagerummet i en Citroën C3 rummer 270 liter. Hvis du lægger bagsæderne ned, bliver det større og kan holde op til 975 liter. Dette giver god plads til indkøbsposer, sportstasker eller en lille barnevogn.

Denne bil er praktisk for folk, der har brug for plads til både hverdags og ture ud af byen.

Kan man få anhængertræk på en Citroën C3?

Der er ikke klar info om, hvorvidt en Citroën C3 kan udstyres med anhængertræk direkte fra fabrikken. For dem, der ønsker at trække en trailer eller lignende, spiller bilens trækkapacitet en vigtig rolle.

Citroën C3 kan trække op til 450 kg og har en støttevægt på 46 kg. Dette tal er vigtigt at kende for sikker transport af gods.

Hvis du tænker på at købe en Citroën C3 og vil have mulighed for at montere et anhængertræk, kan det være en god idé at tale med en forhandler eller et værksted, der specialiserer sig i biler.

De kan give vejledning og muligvis hjælpe med montering af anhængertræk, hvis det er muligt.

Hvad må en Citroën C3 trække på anhængertrækket?

En Citroën C3 kan trække op til 450 kg. Dette tal siger, hvor meget bilen kan have bag på, som for eksempel en lille trailer. Den må også have op til 46 kg tryk på trækket selv.

Det er vigtigt for dem, der skal bruge deres bil til at tage ting med. Husk disse tal, hvis du planlægger at køre med noget tungt.

Disse vægte hjælper med at forstå, hvad du kan tage med. Det er godt at vide dette, før du sætter noget tungt på din bil. Så, hvis du gerne vil have en bil, der kan tage lidt ekstra med, passer en Citroën C3 godt.

Hvilke fælge kan man få til en Citroën C3?

Citroën C3 kommer med forskellige fælge. Det gør din bil personlig og stilfuld. Her er de muligheder, købere kan vælge imellem:

  1. Fælge i 15 tommer giver en klassisk udseende til din Citroën C3. De passer godt til daglig kørsel.
  2. 16 tommer fælge gør bilen mere sporty. De forbedrer køreoplevelsen på vejene.
  3. For dem der ønsker et endnu mere unikt udtryk, er der 17 tommer fælge. Disse større fælge giver bilen et kraftfuldt look.
  4. Alufælge og letmetalfælge er også tilgængelige. De er ikke bare flotte at se på, men også holdbare.
  5. Købere kan vælge mellem flere designs og typer af fælge. Det sikrer, at der er noget for enhver smag.
  6. Afhængigt af Citroën C3 - modellen og udstyrsniveauet varierer de tilgængelige fælgmuligheder.
  7. Specialdesignet fælge, som matcher Citroën C3's stil, kan fuldende bilens udseende.

Citroën forhandleren hjælper med at finde de rette fælger efter dine behov og bilens specifikationer, så du får den bedste køreoplevelse og ydeevne fra dine nye fælger.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Citroën C3?

At vælge vinterdæk til en Citroën C3 er vigtigt for sikkerheden. Det rette valg giver bedre greb i koldt vejr.

  1. Tjek dækmærkning: Søg efter M+S (Mud and Snow) symbol, som viser at dækket er lavet til mudder og sne.
  2. Overvej dæk med snefnug symbol: Dette betyder de er testet og godkendt til hård vinterbrug.
  3. Vælg den rette størrelse: Dit dæk skal passe til din bilmodel. Brug bilens manual for at finde den anbefalede størrelse.
  4. Overvej dybden på dækmønsteret: Dybere mønster giver bedre kontrol på våde og glatte veje.
  5. Tænk på dæktrykket: Koldt vejr kan ændre trykket i dine dæk. Tjek det regelmæssigt om vinteren.
  6. Læs anmeldelser: Find ud af, hvad andre siger om de dæk, du overvejer. Gode anmeldelser kan hjælpe dig med at vælge.
  7. Sammenlign priser: Gode vinterdæk behøver ikke være dyre. Se forskellige muligheder og sammenlign priser før du køber.

Ved at følge disse trin kan man sikre sit valg af vinterdæk matcher behovene for sikkerhed og komfort under kørsel i en Citroën C3 om vinteren.

Hvor sikker er en Citroën C3?

Citroën C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 klarede sig godt i ADAC's sikkerhedstest. Bilen har seks sikkerhedspuder og scorer 88% af de maksimale point. Men bilen har problemer med at beskytte fodgængere ved motorhjelmen og A-stolperne.

Til børn i bilen er der god beskyttelse, men det kan være svært at sætte børnesæder fast på bagsædet.

Gennemsnitsforbruget af brændstof er 6,7 liter per 100 kilometer. Dette viser, hvor meget brændstof bilen bruger både i byen og på landevejen. CO2-udslippet for Citroën C3 med automatgear er 185 gram per kilometer.

Disse tal hjælper købere med at forstå, hvordan bilen påvirker miljøet.

Hvordan er interiøret i en Citroën C3?

Interiøret i en Citroën C3 er solidt bygget med flotte chrom-detaljer. Den indeholder en 7-tommer berøringsskærm, der kan synes lille. Brugen er ikke altid let at gætte. Sæderne kan ikke rykkes rundt, og der er ikke mange steder at lægge ting.

Bilen har DAB+ radio, USB-stik, håndfri til mobil og kort til at vise vej som standard i Shine Pack-udgaven. Dashboardet ser pænt ud, men det tager tid at lære det at kende. Inde i bilen føles pladsen lidt trang.

Hvor mange personer er der plads til i en Citroën C3?

En Citroën C3 har plads til 5 personer. Det betyder, at både familier og venner kan køre sammen. Bilen er designet med 5 sæder, så der er god plads til alle passagerer. Dette gør Citroën C3 til et godt valg for dem, der har brug for at transportere flere personer i hverdagen.

Med et komfortabelt sædearrangement kan alle nyde turen, uanset om det er en kort tur til butikken eller en længere rejse. Så hvis du leder efter en bil, hvor op til 5 mennesker kan rejse sammen, så er Citroën C3 et stærkt bud.

Hvilket lydsystem har en Citroën C3?

Citroën C3 har et moderne lydsystem. Det inkluderer Digitalradio (DAB+), så du kan nyde et bredt udvalg af radiostationer med klar lyd. Bilen kommer også med en USB-forbindelse.

Det gør det let at afspille din egen musik fra enheder som smartphones. Derudover har bilen Bluetooth-håndfri indretning. Det betyder, at du kan tale i telefon uden at tage hænderne fra rattet.

Dette system sikrer god underholdning og sikkerhed, mens du kører.

Hvilke apps kan man få til en Citroën C3?

Apps gør kørslen i en Citroën C3 nemmere og sjovere. Her er nogle du kan bruge:

  1. Apple CarPlay og Android Auto: Disse apps lader dig forbinde din smartphone med bilen. Du kan bruge kort, lytte til musik og sende beskeder.
  2. MyCitroën app: Denne app giver information om din bil og dens funktioner. Du kan tjekke brændstofniveau, låse bilen op og finde parkering.
  3. App til opladningsstationer: Til elbilsbrugere hjælper denne app med at finde nærmeste sted at oplade din bil.
  4. Infotainment-system integration: Apps som Apple CarPlay integreres direkte i bilens system for let adgang.
  5. Software opdateringer: Modtag vigtige opdateringer og nye funktioner direkte til din bil gennem apps.

Disse apps bidrager til en bedre køreoplevelse ved at tilføje smarte funktioner og services til din Citroën C3.

Opdateres softwaren i en Citroën C3 automatisk?

Nej, softwaren i en Citroën C3 opdaterer ikke sig selv automatisk. Ejere skal tage deres bil til en autoriseret Citroën garage for at få opdateret softwaren. Dette sikrer, at bilen kører så godt som muligt og holder sikkerhedsniveauet højt.

Opdateringer kan fikse fejl, gøre bilen mere brændstofeffektiv og tilføje nye funktioner til underholdningssystemet i bilen. Man bør tjekke bilens manual eller kontakte en autoriseret forhandler for at lære mere om disse opdateringer.

Det er vigtigt at holde bilens software opdateret for den bedste køreoplevelse.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Citroën C3?

Citroën C3 kommer med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Det gør, at man kan gøre sin bil mere personlig og praktisk.

  1. Navigationssystem: Et avanceret kortsystem hjælper dig med at finde vej.
  2. Elektriske vinduer: Åbn og luk vinduerne med et tryk på en knap.
  3. Klimaanlæg: Hold en behagelig temperatur i bilen hele året rundt.
  4. Læderrat: Giver et luksuriøst touch og bedre greb.
  5. Tågelygter: Forbedrer sigtbarheden i dårligt vejr.
  6. Varmepumpe: Effektiv opvarmning i elbiler, som sparer energi.
  7. Fartpilot: Holder bilens fart konstant uden at træde på speederen.
  8. Parkeringssensorer: Advarer dig om objekter bag bilen ved parkering.
  9. Bakkamera: Viser, hvad der er bag bilen på en skærm, når du bakker.
  10. Bluetooth-forbindelse: Muliggør håndfri opkald og musikstreaming fra din telefon.

Denne liste over tilbehør og ekstraudstyr kan gøre din Citroën C3 endnu mere behagelig at køre i og bruge.

Hvilke teknologier bruges i en Citroën C3?

En Citroën C3 kommer med smarte teknologier, der gør kørslen lettere og sjovere. Den har en avanceret motor, kaldet PureTech 110 Stop&Start. Denne motor hjælper bilen med at køre glat og spare på brændstoffet.

Bilen har også en 6-trins automatgearkasse, som skifter gear uden, at du mærker det. For at gøre bilen sikker, bruger den teknologi til at holde øje med vejen. Den kan advare dig, hvis du er ved at forlade din bane eller hvis der er fare for sammenstød.

C3 har også teknologi til at gøre hverdagen nemmere. Der er et system i bilen, der automatisk kan starte og stoppe motoren, når du holder stille. Det sparer brændstof og passer på miljøet.

For at holde dig forbundet, kan du bruge apps i bilen. Denne teknologi gør, at du kan bruge din smartphone sikkert, mens du kører. Bilen har også opdateringer til softwaren, så den altid er ny og moderne.

Alt dette gør Citroën C3 til en bil fuld af nyttig teknologi for dem, der køber den.

Hvad koster en Citroen C3 PureTech 110 Stop&Start Shine Pack EAT6 i grøn ejerafgift?

En Citroën C3 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 22.860 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Citroën C3 til service?

Citroën C3 skal til service en gang om året eller hver 20.000 km, alt efter hvad der kommer først. Dette hjælper med at holde bilen i god stand og sikrer, at den kører godt. Ved service tjekker mekanikere bilen grundigt.

De ser på olie, bremser og andre vigtige dele. Dette er for at undgå større problemer og dyre reparationer senere. Det er vigtigt at følge denne plan for at holde garantien gyldig.

At tage din Citroën C3 til service er også en chance for at opdatere softwaren i bilen. Dette kan gøre kørslen bedre og sikrere. Det er smart at booke tid hos en autoriseret værksted, som kender Citroën biler godt.

De har det rette udstyr og viden til at passe på din bil. Dette holder din C3 kørende uden problemer.

Hvilke dele på en Citroën C3 går mest i stykker?

Ejere af Citroën C3 kan støde på problemer med visse dele af bilen. Her er nogle dele, der ofte går i stykker:

  1. Klimaanlægget kan få fejl. Dette giver problemer med at holde temperaturen inde i bilen stabil.
  2. Elektriske vinduer stopper med at virke. Mekanismen, der får vinduerne til at gå op og ned, kan gå i stykker.
  3. Motorproblemer ses også. Nogle gange har motoren svært ved at starte eller kører ujævnt.
  4. Udstødningssystemet kan ruste eller få huller. Dette påvirker bilens ydelse og miljøvenlighed.
  5. Bremserne slides hurtigere end forventet. Dette kan gøre det svært at bremse hurtigt og sikkert.
  6. Koblingen kan blive defekt og skal udskiftes oftere end hos andre biler.
  7. Forlygterne mister klarheden, hvilket reducerer synligheden om natten.
  8. Batteriet holder ikke så længe som forventet og skal nogle gange udskiftes tidligere.
  9. Suspensionen, der hjælper bilen med at køre jævnt, kan blive slidt og give en hård køretur.
  10. Elektronikken i instrumentbrættet kan give fejl, såsom forkerte målinger eller lys, der ikke virker.

Disse problemer er vigtige at vide om før et køb af en Citroën C3 for at kunne planlægge fremtidig vedligeholdelse og eventuelle reparationer.

Hvor lang tid dækker garantien på en Citroën C3?

Citroën C3 har en to-årig garanti. Dette betyder, at bilen er dækket mod fejl i to år fra købsdatoen. Lakken på bilen har en længere garanti. Her er der dækning i tre år. Dette giver ekstra tryghed for ejerne.

Hvad dækker garantien på en Citroën C3?

Garantien på en Citroën C3 sikrer, at bilen er dækket i to år uden at tælle kilometer. Denne garanti omfatter fejl fra fabrikken, som kunne være problemer med bils dele eller hvordan den er lavet.

Lakken på bilen har en særskilt garanti, som varer i tre år. Dette betyder, hvis lakken skaller af eller viser tegn på rust tidligt, vil det blive rettet uden ekstra omkostninger for ejeren.

Garantien dækker ikke skader forårsaget af uheld eller normal slitage, som dæk og bremser.

Guides til andre varianter af Citroën C3

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 13.30.37

Opdateret 16.05.2024, 11.21.32

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel