Find brugte biler til salg

Guiden handler om Mazda 3 2.0 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection (Årgang 03/2019 - 06/2019)

Købsguide: Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection (03/2019 - 06/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection fra 2019 er en femdørs hatchback med et flot design. Den har en skarp front, lang motorhjelm og glat karosseri. Bilen bruger i gennemsnit 6,4 liter benzin per 100km (16,7 km/L) ifølge ADAC Ecotest.

Bagagerummet er på 325 liter, som kan udvides til 1.040 liter ved at slå bagsædet ned. Fordele ved Mazda 3 inkluderer et stilfuldt udseende og god brændstoføkonomi.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Mazda 3?

Mazda 3 findes i flere forskellige varianter. Disse varianter tilbyder mange forskelle og funktioner.

  1. Mazda 3 Hatchback:
    • Har en sporty stil.
    • Tilbyder rummeligt bagagerum.
    • Kommer med enten manuel eller automatisk gearkasse.

     

  2. Mazda 3 Sedan:
    • Har en elegant og klassisk design.
    • Mindre bagagerum end hatchbacken.
    • Udstyret med avancerede teknologier som head-up display og Mazda Connected Services.

     

  3. e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection:
    • Inkluderer en 2,0 liters motor med mild hybridteknologi.
    • Drejningsmoment på 213 Nm ved 4000 omdr./min.
    • Fås både med manuel gearskift og seks-trins automatisk gearkasse.

     

  4. e-SKYACTIV X:
    • Bruger revolutionerende benzinmotor teknologi.
    • Højere brændstofeffektivitet sammenlignet med konventionelle motorer.

     

  5. Sport Line:
    • Tilbyder sportslige detaljer som særlige fælge og sæder.
    • Inkluderer typisk opgraderet lydsystem som Bose.

     

  6. Luxury Line:
    • Fokus på komfort og luksusdetaljer.
    • Udstyret med læderindtræk og opvarmede sæder.

     

  7. Mazda 323 (forgænger):
    • Ældre model, stadig populær blandt brugte biler til salg.

     

Hver variant af Mazda 3 er unik og tilbyder noget forskelligt afhængigt af dine behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Mazda 3?

Fordele Ulemper
- Elegant interiør - Dårlig bagudsig
- Omfattende komfort- og sikkerhedsudstyr - Begrænset plads i bagagerummet
- Gode køreegenskaber - Enkelte kvalitetsproblemer i interiøret
- Brændstofforbrug på 6,4 l/100km (16,7 km/L) i ADAC Ecotest - Affjedringskomforten kan ikke konkurrere med de bedste biler i klassen

Hvordan klarer Mazda 3 sig i test?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid klarer sig godt i test. Den har en samlet score på 62 point ud af 100 i Ecotest. Bilen har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 6,4 liter pr. 100km (16,7 km/L) og en CO2-udledning på 172 g/km.

Bremserne på Mazda 3 kan doseres præcist, og bilen stopper gennemsnitligt på 33,5 meter fra 100 km/t. Kørekomforten er også god. Motoren er pålidelig, og sikkerhedsfunktionerne fungerer effektivt.

Sammenlignet med andre biler i samme klasse, som Volkswagen Golf og Peugeot 308, viser Mazda 3 stærke resultater.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mazda 3?

Ford Focus er et solidt valg. Den tilbyder god kørekomfort og moderne teknologi. Derudover har den avancerede sikkerhedsfunktioner som intelligent speed assist (ISA).

Toyota Corolla er også en stærk konkurrent. Den har en effektiv hybridmotor og pålidelighed i verdensklasse. Interiøret er rummeligt, og der er mange førerstøttesystemer til rådighed.

Hvad er rækkevidden for en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection på batteri?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection bruger kun batteriet til at understøtte benzinmotoren. Den kan derfor ikke køre på ren strøm alene. Batteriet hjælper med at reducere brændstofforbruget og CO2-udslippet.

Emissionstest viser et CO2-udslip på 139 g/km for denne model.

Bilen har en brændstoftank på 51 liter og en rækkevidde på op til 800 km. Gennemsnitligt bruger den 6,4 liter brændstof pr. 100km (16,7 km/L) Mazda 3 tilbyder komfort, god sikkerhed og pålidelig kørsel i alle situationer.

Hvor stort er batteriet på en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

Batteristørrelsen på en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection er ikke specificeret. Bilen bruger et mildhybridsystem, som hjælper med at spare brændstof. Mild hybridteknologi samt cylinderdeaktivering gør bilen effektiv.

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har også førerovervågningssystem og støtte til Apple CarPlay og Android Auto. Dette giver en sikker og komfortabel køreoplevelse.

Hvordan lader man en Mazda 3?

Det er let at lade en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection. Først skal du finde et egnet ladestik. Denne bil bruger en standard stikkontakt til opladning. Tilslut ladekablet til bilen og derefter til stikkontakten.

Tænd for strømmen. Ladningen starter automatisk. Hold øje med opladningsindikatoren på bilens display. Den viser, hvor langt ladningen er nået. Det er vigtigt at sikre, at kablet er korrekt tilsluttet hele tiden.

Hvor lang tid tager det at lade en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

Det tager cirka 3 timer at lade en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection fuldt op med en standard 240V oplader. Hvis en hurtiglader bruges, kan batteriet nå 80% kapacitet på under en time.

Batteriet er ikke den primære kilde til energi, da bilen hovedsageligt kører på sin 2,0 liters motor.

Mazda 3's mild hybridteknologi hjælper ved at reducere brændstofforbruget og CO2-udslippet. Denne hybridegenskab gør det muligt for batteriet at støtte motoren, hvilket fører til bedre brændstoføkonomi.

Hvilken motor har en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har en 2,0 liters motor med mild hybridteknologi. Motoren har fire cylindre og en kapacitet på 1998 ccm. Den udvikler 122 hk og 213 Nm drejningsmoment.

Motorens effekt er 90 kW/122 hk ved 6000 omdr./min.

Motoren bruger cylinderdeaktivering for at spare brændstof. Den kombinerer benzin og elektrisk kraft for at forbedre effektiviteten. Mazda 3 Hatchback og Mazda3 Sedan har begge denne motor.

Hvor langt kører en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection på literen?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 6,4 liter pr. 100km (16,7 km/L) ifølge ADAC Ecotest. I byen forbruger bilen 2,9 liter pr. 100km (50,0 km/L) på landevej 3,4 liter pr.

100km (33,3 km/L) og på motorvejen 2,4 liter pr. 100km (50,0 km/L) Dette gør modellen både økonomisk og effektiv til alle typer kørsel.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har 122 hestekræfter. Disse hestekræfter bliver nået ved 6000 omdrejninger per minut. Det gør bilen kraftfuld og effektiv i bykørsel såvel som på motorvejen.

Den leverer også 90 kW, hvilket svarer til 122 hk. Mazda M hybrid-teknologi hjælper med at optimere brændstofforbruget og reducere emissioner.

Denne model fra Mazda 3, som blev produceret mellem marts til juni 2019, kombinerer en benzinmotor med hybridteknologi. Det giver en god balance mellem ydeevne og miljøvenlighed. Med denne motor får man en energivenlig bil uden at gå på kompromis med kraften.

Hvad er tophastigheden for en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection?

En Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection kan nå en maksimal hastighed på 197 km/t. Denne bilmodel er kendt for sin robuste ydeevne og glatte kørselsoplevelse. Med dens avancerede teknologi og kraftfulde motor tilbyder den både effektivitet og fart.

Mazda3 hatchback-versionen sikrer en dynamisk kørsel, mens dens aerodynamiske design hjælper med at opnå høje hastigheder. E-skyactiv g-motoren spiller en stor rolle i at levere denne imponerende præstation.

Hvor hurtigt accelererer en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection fra 0-100 km/t?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 10,4 sekunder. Denne accelerationstid giver bilen en god balance mellem ydeevne og brændstofeffektivitet.

Mazda 3 er designet med hybridteknologi, som hjælper med at forbedre både hastighed og miljøvenlighed.

Hvad er dimensionerne på en Mazda 3?

Længden på en Mazda 3 er 4460 mm. Bredde: 1795 mm. Højde: 1435 mm. Bilen har en tom- og lastevægt på henholdsvis 1349 kg og 526 kg.

Hvor stort er bagagerummet i en Mazda 3?

Bagagerummet i en Mazda 3 har en kapacitet på 325 liter. Det er ikke det største i sin klasse, men rummer en del. Med bagsædet nedfældet kan kapaciteten udvides til 1.040 liter.

Mazda 3 mangler dog nogle praktiske funktioner. Der er ingen gennemgående lastemulighed eller belysning i bagagerummet. Det kan være en ulempe for dem, der ofte har brug for ekstra opbevaringsplads eller lys.

Kan man få anhængertræk på en Mazda 3?

Ja, man kan få anhængertræk på en Mazda 3 Skyactiv-G 2.0 M Hybrid Selection. Bilen har en trækkapacitet på op til 1300 kg, hvilket gør den velegnet til at trække mange typer trailere og små campingvogne.

Mazda 3 har også forskellige sikkerhedsfunktioner, der gør kørsel med anhænger mere tryg. Disse inkluderer nødbremsesystem, vognbaneassistent og adaptiv fartpilot.

Hvor mange kg må en Mazda 3 trække på anhængertrækket?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har en trækkapacitet på 1300 kg. Det betyder, at bilen kan trække op til denne vægt sikkert på anhængertrækket. Dette er vigtigt at vide for dem, der planlægger at bruge bilen til at trække en trailer eller en mindre campingvogn.

Hvilke fælge kan man få til en Mazda 3?

Mazda 3 fås med standarddækstørrelsen 205/60 R16. Denne størrelse giver en god balance mellem komfort og vejgreb. For dem, der ønsker et mere sporty udseende, tilbydes Mazda 3 også med 18-tommer hjul.

Disse større fælge giver bilen et mere aggressivt udseende og kan forbedre køreegenskaberne.

Der findes også mange eftermarked muligheder for fælge til en Mazda 3, hvilket giver bilejere mulighed for at tilpasse bilens udseende efter egen smag. Det er vigtigt at vælge fælge, der passer til dækkets størrelse og bilens specifikationer for at sikre optimal ydeevne og sikkerhed.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Mazda 3?

For en Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection, er det vigtigt at vælge vinterdæk med gode egenskaber i sne og is. Dæk som Continental ContiWinterContact TS850 eller Michelin Alpin 5 er gode valg.

Disse dæk giver stabilitet og godt vejgreb under vinterforhold. Husk at vælge dæk i den korrekte størrelse - typisk 205/60 R16 til Mazda 3.

Gode vinterdæk sikrer ikke kun sikkerhed, men også køreglæde i koldt vejr. De rigtige dæk hjælper med at forbedre bremselængder og styreegenskaber. Tjek også dækkets mærkning for at sikre, at de opfylder vinterkravene.

Hvor sikker er en Mazda 3?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har mange sikkerhedsfunktioner. Den kommer med et nødbremsesystem, som kan hjælpe med at undgå kollisioner. Kørebaneassistenten hjælper bilen med at holde sig inden for vejbanen.

Træthedsregistreringen advarer, hvis føreren virker søvnig. Den adaptive fartpilot holder en sikker afstand til bilen foran i trafikken.

Bilen scorer godt i NCAP-testene, hvilket betyder høj passiv sikkerhed. Den har airbags og gode sikkerhedsseler installeret. For familier er Mazda 3 ideel. Den har Isofix-beslag og iSize-godkendelse til børnesæder, hvilket gør den egnet til børnesikkerhed.

Alle disse funktioner samlet gør Mazda 3 til en sikker bil på vejen.

Hvordan er interiøret i en Mazda 3?

Interiøret i en Mazda 3 er både elegant og af høj kvalitet. Cockpittet er velorganiseret og let at betjene. Det har et 8,8-tommer midterdisplay uden touchfunktion. Forsæderne giver god sidestøtte og komfort.

Materialer i kabinen føles solide og luksuriøse. Instrumentbrættet er overskueligt, og knapperne er nemme at nå. Der er mange opbevaringsrum til småting, og alting virker gennemført og godt designet.

Hvor mange personer er der plads til i en Mazda 3?

Mazda 3 har plads til fem personer. Den tilbyder nok plads foran, men bagtil er pladsen begrænset på grund af smalle sidevinduer og lav taglinje.

Hvilket lydsystem har en Mazda 3?

Mazda 3 har et avanceret lydsystem. Det inkluderer radio, DAB, Bluetooth og to USB-porte. Man kan også bruge Apple CarPlay og Android Auto. Navigationssystemet hjælper med at finde vej.

Dette multimedia-udbud gør bilkørsel sjovere og mere praktisk.

Hvilke apps kan man få til en Mazda 3?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection har mange apps til rådighed. Disse apps gør kørslen nemmere og sjovere.

  1. Apple CarPlay

    Forbind din iPhone til bilen. Brug kort, musik og beskeder på skærmen.

  2. Android Auto

    Forbind din Android-telefon. Få adgang til navigation, opkald og meddelelser.

  3. Mazda Toolbox

    Denne app hjælper med at opdatere bilens navigationssystem. Download nye kort og opdateringer direkte fra app'en.

  4. MyMazda App

    Hold styr på vedligeholdelse og serviceaftaler. Find også manualer og vejledning her.

  5. Stitcher Radio

    Lyt til podcasts og radioprogrammer fra hele verden.

  6. Aha Radio

    Saml dine favoritnyheder, radio-og sociale medier et sted.

Opdateres softwaren i en Mazda 3 automatisk?

Ja, softwaren i en Mazda 3 opdateres automatisk gennem bilens elektroniske system. Opdateringerne kan inkludere forbedringer i motorstyring, sikkerhedssystemer og infotainment. Det anbefales at holde softwaren opdateret for optimal drift og sikkerhed.

Opdateringer kan også kræve et besøg hos et autoriseret Mazda-servicecenter. Softwaren opdateres som en del af den regelmæssige vedligeholdelsesplan for køretøjet.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Mazda 3?

Mazda 3 tilbyder en række tilbehør og ekstraudstyr, der kan forbedre din køreoplevelse. Her er nogle muligheder:

  1. Adaptive hastighedsregulering (ACC): Denne funktion holder afstanden til bilen foran konstant.
  2. Blindvinkelassistent: Advarer dig om biler i din blinde vinkel.
  3. LED-forlygter: Sikrer bedre synlighed i mørke.
  4. Head-up display: Viser nødoplysninger direkte på forruden.
  5. Navigationssystem: Hjælper med at finde den bedste rute til din destination.
  6. Nøglefri adgangssystem: Lås bilen op uden at tage nøglen op af lommen.

Disse funktioner gør Mazda 3 mere sikker og komfortabel at køre i dagligdagen.

Guides til andre varianter af Mazda 3

Hvilke teknologier bruges i en Mazda 3?

Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection bruger mild hybridteknologi. Dette system hjælper med at spare brændstof ved at bruge en lille elektrisk motor til at støtte benzinmotoren.

Cylinderdeaktivering lukker ned for nogle af bilens cylindre, når der ikke er brug for dem. Disse funktioner arbejder sammen for at forbedre brændstoføkonomien.

Bilen har også et 8,8-tommer midterdisplay uden touchfunktion. Dette display viser vigtig information og styres med en drejeknap. Asymmetrisk nedfældelige bagsæderyglæn giver fleksibilitet til bagagerummet.

To-zoners klimaanlæg gør det muligt for fører og passager at indstille deres egen temperatur. Cruising & Traffic Support (CTS) teknologi gør kørslen lettere ved at hjælpe med styring, acceleration og bremsning i bestemte situationer.

Hvad koster en Mazda 3 2.0 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection i grøn ejerafgift?

En Mazda 3 2.0 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle plugin-hybrid det samme beløb.

Hvor tit skal en Mazda 3 til service?

En Mazda 3 e-SKYACTIV-G M Hybrid Selection skal til service én gang om året eller for hver 20.000 kilometer, hvad der end kommer først. Det er vigtigt at overholde serviceintervallerne for at sikre, at bilen kører optimalt og forlænger dens levetid.

Regelmæssig service inkluderer kontrol af motorolie, bremser, dæk og batteri.

Overholdelse af disse intervaller hjælper også med at opretholde garantien på tre år eller 100.000 kilometer. Hvis man køber en brugt Mazda 3, skal man sikre sig, at den tidligere ejer har fulgt de anbefalede serviceintervaller for at undgå potentielle problemer.

Hvilke dele på en Mazda 3 går mest i stykker?

Mazda 3 har små kvalitetsproblemer i interiøret. Dette kan være løs plast, knapper, eller fittings, der ikke sidder ordentligt fast.

Nogle ejere rapporterer også problemer med motorens tændrør og batteri. Tændrør kan slides hurtigt, og batteriet kan miste kapacitet over tid.

Hvor lang tid dækker garantien på en Mazda 3?

Garantien på en Mazda 3 dækker i tre år eller op til 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. I denne periode vil fabrikken rette eventuelle produktionsfejl uden omkostninger for ejeren.

Derudover har Mazda 3 en 12-års anti-gennemtæringsgaranti, som beskytter mod rustskader på karosseriet.

Hvad dækker garantien på en Mazda 3?

Mazda 3's garanti dækker tre år eller op til 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti inkluderer reparation af fejl og defekter på køretøjet. Derudover har Mazda en 12 års anti-gennemtæringsgaranti, som beskytter mod rust og gennemtæring af karrosseriet.

Dette betyder, at Mazda vil reparere eller udskifte komponenter, hvis der opstår problemer inden for disse perioder.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.32.30

Opdateret 27.09.2024, 14.25.01

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel