Find brugte biler til salg

Guiden handler om Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure (Årgang 07/2014 - 03/2015)

Købsguide: Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure (07/2014 - 03/2015)

Hvad skal du vide inden du køber en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure?

Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure blev produceret fra juli 2014 til marts 2015. Bilen har en 1.2-liter motor med 82 hk og bruger i gennemsnit 5,3 liter brændstof pr. 100 kilometer.

Den kan nå en topfart på 170 km/t og accelerere fra 0-100 km/t på 11 sekunder. Køretøjet har elektronisk stabilitetskontrol (ESP), bremseassistent og speed limiter for bedre sikkerhed.

Peugeot 108 har også airbags, integrerede nakkestøtter og dæktryksmåler som passiv sikkerhedsudstyr. Bilen tilbyder komfortable funktioner som sædevarme og musikstreaming via Bluetooth.

Den er udstyret med alufælge, tågelygter og et læderrat for ekstra stil og funktionalitet.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Peugeot 108?

Peugeot 108 findes i fire udstyrsvarianter. Disse varianter er Access, Active, Allure og GT Line. De to bedre udstyrede varianter, Allure og GT Line, tilbyder valgfrie bagdøre. Karosserivarianten inkluderer også en fem-dørs mulighed.

Disse variationer giver køberne fleksibilitet. En mikrobil som Peugeot 108 kan tilpasses ens behov. Man kan vælge mellem tre-dørs og fem-dørs versioner afhængigt af hvad der passer bedst til ens hverdag.

Hvad er fordele og ulemper ved Peugeot 108?

Fordele og ulemper ved Peugeot 108 er vigtige at kende. Denne bil har både stærke sider og svagheder.

Fordele:

  1. Kompakt størrelse: Nem at parkere i byen.
  2. God til bykørsel: Let at manøvrere gennem smalle gader.
  3. Valgfrit bakkamera: Gør det nemmere at bakke sikkert.

Ulemper:

  1. Relativt dyr: Prisen kan være høj i forhold til konkurrenter som Toyota Aygo og Fiat 500.
  2. Mangler avancerede sikkerhedsfunktioner: Ingen automatisk nødbremse.
  3. Begrænset lastekapacitet: Ikke meget plads til bagage.
  4. Højt støjniveau i kabinen: Motor- og omgivende støj fra stof-folddæk kan være generende.
  5. Mangler visse nødvendige værktøjer og udstyr: Nogle standardudstyr mangler i denne model.

Det er vigtigt at overveje disse punkter, når man vælger en ny bil.

Hvordan klarer Peugeot 108 sig i test?

Peugeot 108 klarer sig godt i test. Den har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 5,3 liter pr. 100km (20,0 km/L) Det bidrager til dens økonomiske fordel. Bremseafstanden er 37,5 meter fra 100 km/t, hvilket giver god sikkerhed.

Den kører stabilt og håndterer godt. Dog kan hurtige sving være udfordrende. Motorvibrationer og støj i kabinen kan påvirke komforten. Samlet set tilbyder Peugeot 108 solid ydelse for sin klasse.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Peugeot 108?

Citroen C1 ligner meget Peugeot 108. Begge biler har lignende motorer og udstyr. Fiat 500 er også en god mulighed. Den har et charmerende design og kompakte mål. Man kan få både Ford Ka og Renault Twingo i samme klasse.

Begge tilbyder små størrelser og brugervenlighed.

SEAT Mii, Skoda Citigo, og Toyota Aygo er også gode valg. De har mange af de samme funktioner som Peugeot 108. Volkswagen up! er en anden mulighed. Den har et rummeligt indre og gode køreegenskaber.

Man kan finde alternativer i autobranchen Danmark, især i syd- og vestsjælland samt syd- og sønderjylland.

Hvor langt kører Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure på literen?

Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure er økonomisk på brændstoffet. Den har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 5,3 liter per 100km (20,0 km/L) Ifølge producenten kan den køre helt ned til 4,3 liter pr.

100km (25,0 km/L) under ideelle forhold. Dette gør den til en meget effektiv bil til bykørsel og længere ture.

Med LED kørelys og startspærre får man ikke bare en økonomisk, men også en sikker bil. USB- og AUX-tilslutning giver mulighed for nem tilslutning af enheder. Peugeot 108 Top! er tidligere undervognsbehandlet og kommer med splitbagsæde og bagagerumsdækken.

Ikke-ryger og service ok sikrer, at bilen er i god stand.

Hvilken motor har en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure?

Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure har en 1,2 liters motor. Motoren yder 82 hestekræfter og har et drejningsmoment på 118 Nm ved 2750 omdrejninger per minut.

Den er udstyret med en 5-trins manuel gearkasse og forhjulstræk. Denne motor giver bilen en god balance mellem kraft og brændstofeffektivitet.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure?

En Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure har 82 hestekræfter (HK). Motoren yder 60 kW, hvilket giver bilen en god balance mellem kraft og effektivitet.

Den er ideel til både bykørsel og længere ture. Med 82 HK giver den nok power til at håndtere de fleste køresituationer.

Hvad er tophastigheden for en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure?

Tophastigheden for en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure er 170 km/t. Denne bil kan hurtigt komme op i fart og sikre en glidende køreoplevelse på motorvejen. Mange danske bilkøbere vil finde denne hastighed passende til både by- og landevejskørsel.

Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure leverer denne hastighed med sin kraftige motor, der betyder, at bilen kan køre langt og hurtigt. Brugere vil sætte pris på dens ydeevne og evne til at håndtere forskellige vejforhold i Danmark.

Hvor hurtigt accelererer en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure fra 0-100 km/t?

Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure går fra 0 til 100 km/t på 11,0 sekunder. Denne lille bil har hurtig acceleration for sin klasse. PureTech-motoren gør det muligt at nå denne hastighed hurtigt og effektivt.

Med letvægtsdesign og god aerodynamik leverer den en glat køreoplevelse. Det gør den ideel til både bykørsel og længere ture.

Hvad er dimensionerne på en Peugeot 108?

Bilen er 3475 mm lang, 1615 mm bred og 1460 mm høj. Den har en tomvægt på 920 kg, hvilket gør den let og nem at manøvrere.

På trods af sin kompakte størrelse tilbyder Peugeot 108 både USB-tilslutning og AUX-tilslutning. Dette gør det nemt at tilslutte din musik og nyde køreturen.

Hvor stort er bagagerummet i en Peugeot 108?

Bagagerummet i en Peugeot 108 rummer 170 liter. De fleste små tasker og indkøb kan nemt placeres her. Lægger man bagsæderne ned, øges rummets volumen til 425 liter. Dette giver mere plads til større ting som kufferter eller sportsudstyr.

Tager man tingene op til loftet, kan man få helt op til 675 liter plads. Det er ideelt for dem, der har brug for ekstra opbevaring en gang imellem.

Der er også usb tilslutning og aux tilslutning til rådighed i bilen, hvilket gør det let at have underholdning på farten. Stofindtræk gør interiøret komfortabelt, og det faktum at bilen er ikke ryger betyder et friskere miljø indeni.

Kan man få anhængertræk på en Peugeot 108?

Ja, man kan få anhængertræk på en Peugeot 108. Det er dog vigtigt at bemærke, at Peugeot 108 ikke er designet til at trække tunge læs. Bilens lasteevne er 320 kg, og der findes specifikke begrænsninger for, hvor meget bilen må trække.

Anhængertrækket bør bruges med lette trailere eller små campingvogne. Sørg for at tjekke bilens manual for præcise oplysninger og sikre kompatibilitet.

Hvad må en Peugeot 108 trække på anhængertrækket?

Peugeot 108 kan ikke trække nogen vægt på anhængertrækket. Ifølge producentens oplysninger har køretøjet en trækvægt på 0,0 kg. Der er ingen data om den maksimale trækkapacitet for dette anhængertræk.

Det betyder, at Peugeot 108 ikke er designet til at trække trailere eller andre anhængere. Købere skal tage dette i betragtning, hvis de har behov for en bil med trækkapacitet.

Hvilke fælge kan man få til en Peugeot 108?

Du kan få både aluminiums- og stålfælge til en Peugeot 108. Fælgstørrelserne varierer afhængigt af modellen og udstyrspakken.

Design og farver er også forskellige, så man kan vælge efter personlig smag. Nogle fælge er bedre til sommerkørsel, mens andre passer bedst til vinterkørsel. Det er vigtigt at vælge fælge, der passer til bilens størrelse og kørselsforhold.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Peugeot 108?

Den bedste vinterdækstørrelse til Peugeot 108 er 165/65 R14. Disse dæk giver god trækkraft og greb i sne og is. Vælg dæk, der passer til bilens størrelse og vægt. Sørg for at kontrollere dæktrykket regelmæssigt i vintermånederne.

Overvej at investere i vinterdæk med sne- og isgrebteknologi for ekstra sikkerhed. Sammenlign priser og anmeldelser af forskellige dæk for at finde det bedste valg. Korrekte vinterdæk sikrer en sikker kørsel om vinteren.

Hvor sikker er en Peugeot 108?

Peugeot 108 har mange sikkerhedsfunktioner. ESP hjælper med at holde bilen stabil. Bremseassistenten aktiveres ved hårde opbremsninger, og reifendruckkontrollsystem overvåger dæktrykket.

Speed limiteren forhindrer, at bilen kører for hurtigt. Airbags beskytter både føreren og passagererne ved kollisioner.

Nakkestøtter er integreret for ekstra beskyttelse. Børnesikkerheden er god, selvom kortere seler og fastgørelsesproblemer er nævnt. Advarsler for både bilister og passagerer øger sikkerheden yderligere.

Samlet set tilbyder Peugeot 108 en høj grad af sikkerhed.

Hvordan er interiøret i en Peugeot 108?

God plads foran for personer op til 1,90 m højde. Begrænset plads bagtil, kun tilstrækkelig for personer op til 1,60 m højde. Justerbare førersæder giver komfort, men ryglæn er snævre med integrerede nakkestøtter.

Multifunktions-Touchdisplay fungerer godt, men kræver præcis betjening.

Interiøret har en simpel og praktisk indretning. Materialerne er af god kvalitet i forhold til bilens størrelse og pris. Bagsæderne er bedst egnet til børn eller små voksne.

Hvor mange personer er der plads til i en Peugeot 108?

En Peugeot 108 har plads til 4 personer. Bilen er designet med to forreste sæder og to bagsæder, hvilket gør den perfekt til små familier eller venner på tur.

Peugeot 108 giver komfortabel siddeplads til fire voksne, selvom den er en kompakt bil. Det kompakte design gør det nemt at køre og parkere i byen.

Hvilket lydsystem har en Peugeot 108?

Peugeot 108 har et standard lydsystem med DAB-radio. Man kan tilføje ekstraudstyr som Bluetooth og USB-tilslutning for bedre funktioner.

Der er ingen detaljer om mærket eller specifikationerne på det standard lydsystem. Bilens lydfunktioner kan opgraderes med ekstraudstyr.

Hvilke apps kan man få til en Peugeot 108?

Man kan få flere apps til en Peugeot 108. MirrorLink gør det muligt at spejle din smartphones skærm på bilens touchskærm. Du kan bruge navigation, musikafspillere og opkaldsfunktioner direkte på skærmen.

Peugeot's app, MyPeugeot, giver dig adgang til information om din bil. Du kan se serviceintervaller, brændstofniveau og mange andre ting. Med disse apps bliver køreoplevelsen mere bekvem og underholdende.

Opdateres softwaren i en Peugeot 108 automatisk?

Softwaren i en Peugeot 108 kan opdateres automatisk. Disse opdateringer sendes direkte til bilen via en trådløs forbindelse fra producenten. Formålet med opdateringerne er at forbedre bilens præstation, sikkerhed og brændstofforbrug.

Det anbefales at holde softwaren opdateret for at sikre optimal drift. Autoriserede servicecentre tilbyder også softwareopdateringer. Dette er vigtigt for at løse kendte problemer eller fejl i systemet.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Peugeot 108?

Peugeot 108 tilbyder en række tilbehør og ekstraudstyr. Dette kan forbedre køreoplevelsen og funktionaliteten.

  1. Klimaanlæg: Holder kabinen kølig på varme dage.
  2. Parkeringskamera: Gør det nemmere at parkere præcist.
  3. Navigationssystem: Hjælper med at finde vej uden problemer.
  4. Bluetooth-forbindelse: Tillader håndfri opkald og musikstreaming.
  5. Læderrat: Tilføjer et strejf af luksus til interiøret.
  6. Fartpilot: Holder en fast hastighed på motorveje for komfortable køreture.
  7. Sædevarme: Giver ekstra komfort i kolde måneder.
  8. Tågeforlygter: Forbedrer sigtbarheden i tåget vejr.
  9. LED-lys: Øger synligheden på vejen om natten.
  10. Regnsensorer: Aktiverer automatisk vinduesviskerne ved regn.

Denne liste sikrer, at Peugeot 108 kan tilpasses efter behovene hos hver enkelt bilkøber.

Guides til andre Peugeot-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Peugeot 108?

Peugeot 108 bruger flere smarte teknologier. Den har Elektronisk Stabilitetskontrol (ESP). Det hjælper med at holde bilen stabil på vejen. Bremseassistenten forbedrer sikkerheden ved nødopbremsning.

Reifendruckkontrollsystemet (dæktrykskontrolsystem) overvåger dæktrykket og advarer, hvis trykket er lavt.

Speed limiteren holder farten under kontrol og forhindrer fartoverskridelser. Indbygget Bluetooth giver håndfri telefonopkald og musikstreaming. En touchscreen i midterkonsollen gør det nemt at styre bilens funktioner.

Bilen har også USB-porte til opladning af enheder.

Hvad koster en Peugeot 108 Top! 1.2 PureTech 82 Allure (3-Türer) i grøn ejerafgift?

En Peugeot 108 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 1.280 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Peugeot 108 til service?

En Peugeot 108 skal til service én gang om året eller for hver 15.000 kørte kilometer, afhængig af hvad der kommer først. Regelmæssig service er vigtig for at holde bilen i god stand og undgå større reparationer.

Service inkluderer ofte skift af olie og filtre, kontrol af bremser og dæk samt opdatering af bilens software. Det er vigtigt for at opretholde bilens ydeevne og sikkerhed. Uden regelmæssig service kan brændstoføkonomien falde, og der kan opstå flere fejl.

Hvilke dele på en Peugeot 108 går mest i stykker?

På en Peugeot 108 går koblingen ofte i stykker. Bremserne kan også få problemer. Nogle ejere oplever problemer med affjedringen. Elektriske komponenter som vinduesviskere og lys kan fejle.

Det er vigtigt at holde øje med motorens sensorer.

En anden del, som kan fejle, er udstødningen. Tændrørene kan også svigte. Regular service hjælper med at opdage og undgå større problemer.

Hvor lang tid dækker garantien på en Peugeot 108?

Garantien på en Peugeot 108 dækker normalt i to år. Det inkluderer både nye biler og dem med visse kilometerbegrænsninger. Nogle gange tilbyder forhandlere også udvidede garantier mod ekstra betaling.

Dette kan forlænge garantiperioden til op til fem år. Garantien dækker fejl i materialer eller fabrikation.

Hvad dækker garantien på en Peugeot 108?

Garantien på en Peugeot 108 dækker reparationer af fejl og mangler i bilen i en periode på to år. Garantien inkluderer både arbejdskraft og reservedele, hvis problemerne stammer fra fabrikationsfejl.

Derudover dækker garantien vejhjælp og gratis transport til den nærmeste autoriserede Peugeot-værksted, hvis bilen bryder sammen.

Batteriet i Peugeot 108 er også dækket af en garanti, dog over en kortere periode, typisk et år. Rust- og lakskader har deres egen garantiperiode, som ofte strækker sig op til 12 år for rustgennemtrængning og tre år for lakskader.

Førerens brug af bilen ifølge producentens anbefalinger er en betingelse for at opretholde garantidækningen.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.11

Opdateret 10.09.2024, 14.35.11

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel