Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Anmeldelse af MG ZS Hybrid+

 En Veludstyret, Rummelig Og Kvik SUV Til Under 300.000 kr.

Fra MG3 hopper vi denne uge over i den større ZS Hybrid+, der nu ikke længere sælges som elbil i Danmark. Og dog. For en ny 100% elektrisk model kaldet MG S5 er på vej og ventes senere på året.

Meget Benzinbil For Pengene

MG ZS Hybrid+ er udstyret med en 1,5-liters benzinmotor kombineret med et 1,8 kWh batteri,lige som i den lille MG 3 Hybrid. Derfor er den samlede ydelse også identiske 194 hk, hvad er cirka 100 hestekræfter fra benzinmotoren og 136 hk med 250 Nm fra elmotoren. Det er første gang, ZS tilbydes i Danmark med benzinmotor, men tidligere har modellen faktisk været tilgængelig uden for landets grænser, hvor den kom med en 1,0-liters turbomotor. 

Startprisen på under 250.000 kr. er ganske attraktiv. I størrelse hører MG ZS til kategorien kompakt Crossovers og skal konkurrere mod modeller som Toyota Yaris Cross Hybrid, Renault Captur Hybrid og Nissan Juke Hybrid. Med sin pris, sit udstyr og sine kræfter lyder ZS Hybrid allerede fra starten som en godt køb – ligesom MG 3 gjorde i sin klasse. Testbilen var dog topmodellen Luxury til 284.990 kr., hvilket stadig er skarpt i forhold til konkurrenterne.

Elbil-følelse ved bykørsel

Som i MG 3 kører ZS oftest på batteriet ved lavere hastigheder, men træder man speederen i bund, kobler benzinmotoren hurtigt til. Den er udstyret med en CVT-gearkasse, som vi også kender fra MG 3, og den fungerer faktisk ganske fint – især i bytrafik, hvor den er harmonisk og støjsvag. Modsat Yaris Cross Hybrid larmer den ikke konstant under acceleration. Men ja, giver man den fuld gas, minder gearkassen dig hurtigt om, at der er tale om et CVT. Motoren  arbejder med høje omdrejninger og støjer mere. Heldigvis kører ZS som en elbil det meste af tiden, og batteriet lader sig selv effektivt op. Derfor egner den sig godt som pendlerbil. Ved blandet kørsel oplever man, at den hurtigt skifter mellem el og benzin. På motorvej er det primært benzinmotoren, der trækker, men batteriet oplades, så man igen kører elektrisk, når farten falder. Hvor ZS skiller sig ud fra konkurrenterne er på kræfterne. De 194 hk giver den et solidt skub  og den er markant hurtigere end sine konkurrenter. Den føles næsten lige så hurtig som en gammel Nismo-udgave af Nissan Juke med over 200 hk, som blev præsenteret for cirka et årti siden. MG opgiver forbruget til 19 km/l, men under testen nåede vi maksimalt 15 km/l. Det gør, at ZS Hybrid kan virke lidt tørstig, især sammenlignet med elbiler, hvor driftsomkostningerne ofte er lavere. Sikkerheden er i top. MG PILOT, mærkets førerassistentsystem, fungerer godt, og det samme gør Lane Assist, som faktisk opleves bedre end i MG 3. 

Kategori Data
Pris (fra) 249.999 kr.
Pris (testbil: Luxury) 284.990 kr.
Drivlinje 1,5L benzinmotor + elmotor (hybrid)
Ydelse (samlet) 194 hk
Moment 250 Nm (fra elmotor)
0-100 km/t Ca. 8,0 sek.
Gearkasse CVT (automatgear)
Brændstofforbrug (WLTP) Op til 19,2 km/l
CO₂-udledning 118 g/km (WLTP)
Batterikapacitet 1,8 kWh (ikke opladningsbar)
Trækkraft Forhjulstræk
Bagagerum 443 liter
Infotainment 12,3” Touchskærm
Udstyr (Luxury) 360° kamera, delkunstlædersæder, varme i forsæder, el-sidespejle, MG Pilot førerassistentsystem

 

Forbedret kabine med større skærm

I kabinen kunne man forvente at se noget, der minder om MG3, men her overrasker ZS positivt. Den har en større og bedre 12,3” touchskærm, dog med samme lidt træge og forældede navigation som i MG3. De fleste vil dog nok alligevel benytte Apple CarPlay eller Android Auto, som heldigvis er standard. Derudover finder man både USB-C og USB-stik, der er altid et plus. Sæderne er i delkunstlæder som i MG3, men man sidder højere, hvilket giver en god kørestilling og et fint overblik over vejen. MG ZS Hybrid er i det hele taget en meget nem bil at køre. Der er dog en del hård plast i kabinen, og her mærker man, hvor prisen holdes nede. Topmodellen Luxury byder dog på en del lækkert udstyr: delkunstlædersæder, elektrisk justerbare sidespejle, 360-graders kamera og varme i forsæderne.

ZS føles som en rummelig bil i klassen. Bagsædepladsen er godkendt med fin benplads. Dog savner man et armlæn i midten. Bagagerummet rummer 443 liter, hvilket også er godkendt for klassen. ZS starter altid på batteriet og giver den ro og komfort, man forbinder med elbiler. Stilheden brydes først ved højere fart, hvor benzinmotoren melder sig. En detalje, jeg især satte pris på, var, hvor nem bilen var at parkere. Skærmstørrelsen og kameraerne gav rigtig godt udsyn og overblik fra flere vinkler. Overordnet set kører ZS Hybrid rigtig godt for sin klasse og pris. Komforten er god, og særligt på længere ture sidder man væsentligt bedre end i MG 3. Det er ikke nogen sportsvogn, men det forventer man heller ikke i denne klasse. Det her er en bil til pendling, familieliv og hverdagskomfort, og det løser den rigtig fint.

MG ZS Hybrid+ viser, at hybrid stadig giver mening 

En uge i ZS Hybrid har givet mig en positiv oplevelse med en biltype, mange måske har glemt i skyggen af elbiler. Vi er blevet vant til at køre på strøm, men ikke alle er klar til den fulde omstilling endnu, og her giver ZS Hybrid+ rigtig god mening. Den tilbyder det, de fleste efterspørger: plads, komfort, lav pris – og så er den hurtig. Skal man være kritisk på den, går det på designet, som ikke skiller sig voldsomt ud, og det lidt højere forbrug. Men ser man bort fra det, er det en bil, vi har været mere end glade for at tilbringe tid i. Dog skal MG ZS Hybrid+ lige huske, at den elektriske MG S5 står klar i kulissen og ventes senere i år!

Skrevet af: Christian Koed den 21.04.2025

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel