Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Anmeldelse: NISSAN INTERSTAR-e

Årets Varebil Til Test Og lover Op Til 400 km 

Denne uge bød på noget nyt. Hos Bilhandel har vi testet Nissans nye og store elektriske varebil Interstar-e. En bil, der ifølge Nissan selv skal sætte nye standarder for elektriske varebiler, og som sammen med søstermodellen Renault Master netop er blevet kåret til Årets Varebil 2025.

INTERSTAR Er En Stor Varebil

Normalt henter vi testbiler direkte fra Nissans hovedkontor i København, men Interstar-e var for stor til deres garage og skulle derfor hentes hos en Nissan-forhandler i Nordvest. Og stor var den – især for én som mig, der ikke kører varebil til dagligt. Testbilen var i H2L2-konfiguration, hvilket betyder over 5 meter i længden og 2,5 meter i højden. Den er altså en del større end eksempelvis den Ford Transit Custom, vi tidligere har testet. Men det er også en klasse op. På papiret fremstår Interstar og Master som klassens bedste, især når det gælder rækkevidde, hvor VW klarer sig dårligst med sit lille 35 kWh batteri. Interstar-e fås derimod med et stort 87 kWh batteri, hvilket giver den en rækkevidde på op til 405 km. En anden fordel er dens opladningskapacitet: op til 130 kW DC og 22 kW AC, hvilket er bedre end konkurrenterne. Foretrækker man dog diesel, fås den stadig med en 2-liters dieselmotor på enten 150 hk eller 170 hk. Prisen er også god. Uanset om man vælger el eller diesel, starter priserne under 300.000 kr. Mere præcist starter eludgaven ved 290.000 kr., mens den billigste dieseludgave starter fra 268.000 kr. med en 6-trins manuel gearkasse. 

pecifikationer: Nissan Interstar (2025)

Variant Drivmiddel Motor Ydelse Gearkasse Rækkevidde (WLTP) Forbrug CO₂ (WLTP) Tophastighed Nyttelast Trækevne Startpris (DKK)
Interstar-e Elektrisk 87 kWh batteri 143 hk / 300 Nm EV Op til 405 km 0 g/km 120 km/t 971 kg 2.000 kg Fra290.000 kr.
Diesel 150 hk Diesel 2,0L dCi 4-cyl.

150 hk

360Nm

6-trins manuel Op til 13-15 km/l ca. 195-215 g/km 150-160 km/t Op til 1.400 kg Op til 2.500 kg Fra 268.000 kr.
Diesel 170 hk Diesel 2,0L dCi 4-cyl.

170 hk

380Nm

6-trins manuel eller 9-trins automatik Op til 13-15 km/l ca. 195-225 g/km 160-170 km/t Op til 1.400 kg Op til 2.500 kg Fra ca. 285.000 kr.

🔋 Opladning Interstar-e: Op til 130 kW DC / 22 kW AC
Garanti: 8 år / 160.000 km på batteri • 5 år / 160.000 km nyvognsgaranti

En Rumlig Kabine Med masser Af Muligheder For At Kunne Opbevare Sit Udstyr

I kabinen var der ikke overraskende meget plast, men det skal der også helst være i en arbejdsbil. Plastikken var dog ikke for hård, men faktisk blød og behagelig at røre ved. Derudover var der utroligt mange opbevaringsrum rundt omkring i kabinen, hvilket betyder, at man stort set har plads til alt. Standardudstyret inkluderer et digitalt instrumentpanel, hvilket ikke er standard i dieseludgaven. Så var der også en Touchskærm på 10” og understøttede både Android Auto og Apple CarPlay, hvilket gør navigation let tilgængeligt. Et stort plus var lydkvaliteten fra højtalerne, som faktisk var overraskende god for en varebil. Ikke premium, men klart bedre end forventet. Det største minus var placeringen af sædevarme-knappen. Den sad så langt tilbage ved sædet, at det var umuligt at se den uden at kigge væk fra vejen og der var ingen notifikation på skærmen, når den var tændt. Man måtte blot vente og se, om sædet blev varmt.  Interstar-e kan laste op til 971 kg og trække 2.000 kg på krogen – ja tak, Nissan! Opladning er opgivet til 130 kW, men jeg opnåede kun 97 kW som det bedste på de ladestandere, jeg brugte.

Den Får Dig Til At Føle Som Kongen Af Vejen 

Når man først triller ud på vejen i Interstar-e, føler man sig lidt som kongen af vejen, takket være det høje udsyn. Men det betyder også, at man nærmest kravler ind og ud af bilen da der er en ret høj indstigning. Elmotoren yder 143 hk og 300 Nm, hvilket svarer til ydelsen i en dieselbil med lidt flere hestekræfter. Den trækker godt i bytrafik, men på motorvejen savnes kræfterne, især efter 100 km/t. Tophastigheden er 120 km/t.  Interstar-e virkede i første omgang lidt skræmmende at køre på grund af sin størrelse, men som med mange andre varebiler vænner man sig hurtigt til det. Der er godt udsyn hele vejen rundt fra kabinen med de store sidespejle, hvilket gør det nemt at spotte cyklister og den øvrig trafik. Der var også et bakkamera, som jeg dog savnede jeg i visse situationer flere kameravinkler end blot én, når man bakker i svære omgivelser.  Det vigtigste spørgsmål er naturligvis hvor langt kører den på en opladning? Allerede her egner den sig bedst til bykørsel, da motorvejskørsel sluger strømmen hurtigt. Alligevel præsterede den bedre end forventet på motorvejen sammenlignet med andre elvarebiler. Med 110 km/t og fartpilot aktiveret, nåede jeg ca. 190 km før opladning var nødvendig. Det er dog vigtigt at skrive, at under min test med bilen kørte jeg uden last. Er bilen lastet til grænsen skal det selvfølgelig forventes at give et dårligere forbrug. I byen opnåede jeg faktisk tæt på de 400 km, hvilket var overraskende imponerende for en elvarebil af denne størrelse. Igen, uden last. Køreoplevelsen var grundlæggende rigtig god. INTERSTAR er fint afstemt, og den er nem at køre, hvad er vigtigt for en chauffør, der skal tilbringe mange timer i bilen. Men én ting skuffede mig gevaldigt: Fartpiloten. Den kunne ikke følge med trafikken og bremser ikke automatisk  præcis som i biler for 10 år siden. For en varebil fra 2025 virker det gammeldags. Jeg forestiller mig, at mange chauffører ville sætte pris på en adaptiv fartpilot, især efter en lang arbejdsdag. Der er dog også et øko-mode, som reducerer tophastigheden til 97 km/t for at forbedre rækkevidden. Det fungerer bedst i by- og landevejskørsel.

 

Udfordringer ved opladning

Den største udfordring jeg oplevede, var opladning ved offentlige standere. Det var nemlig ikke alle ladere, jeg kunne bruge, da bilen simpelthen enten var for lang eller for høj til at holde der. Det førte til en pinlig situation, hvor jeg tog chancen og forsøgte at bakke ind ved en travl Circle K-tankstation med kun 6 % strøm tilbage. Jeg blev lidt stresset over, om jeg ville kunne finde en anden ladestander i tide. Naiv som jeg var, tog jeg chancen og indså dog hurtigt, at jeg måtte give op. Dels kunne bilen ikke være der, og dels havde jeg skabt en enorm kø bag mig. Ikke ligefrem en elegant situation.

Skal du vælge Interstar-e?

JA!

Hvis du er på udkig efter en elektrisk varebil, er Interstar – eller søstermodellen Renault Master – blandt de allerbedste på markedet. Der er en grund til, at de blev kåret til Årets Varebil 2025. Rækkevidden er mere end godkendt, komforten er høj, og selvom jeg ikke opnåede 130 kW opladning, var det stadig hurtigere end nogen anden elvarebil, jeg har testet. Den er komfortabel og nem at køre nok det vigtigste for de fleste. Men skal du vælge mellem el og diesel, og du kører meget på motorvej, vil dieseludgaven være det bedste valg. Den kan køre længere, trække mere og har flere kræfter. Det skyldes selvfølgelig også, at den elektriske udgave vejer en del mere.

Skrevet af: Christian Koed den 07.07.2025

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel