Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

AUDI Q5

 

Audi har ikke lagt Q5-modellen på hylden endnu eller ombygget den til en elbil. I stedet fortsætter den som en traditionel bil med enten benzin- eller dieselmotor. Q5 blev oprindeligt introduceret i 2008 og har siden da været en af Audis mest populære modeller. Nu har de netop præsenteret tredje generation af Q5, som vil blive udstyret med Mild-Hybrid teknologi med et batteri på 1,7 kWh.

 

Ligesom i den nye Audi A4 fås Q5 med en dieselmotor på 204 hk fra en 2-liters motor eller en 2-liters benzinmotor med også 204 hk. Der vil også blive produceret en 270 hk version til markeder uden for Europa. Endnu mere spændende er den nye SQ5, som leverer 367 hk fra en 3,0 V6 turbobenzinmotor. Denne model bliver også tilgængelig i Danmark. Alle modellerne vil få hjælp fra Mild-Hybrid teknologi, som inkluderer en 1,7 kWh elmotor med 30 hk.  Senere vil Audi præsentere den for en Plug-in Hybrid

 

 

Nederst på formularen

 

Motorprogram:

Benzin

MHEV 2,0 TFSi 204 hk, 340Nm 14 km/l

MHEV 2,0 TFSi 270 hk

SQ5 3,0 V6 TFSi 367 hk, 550Nm 12 km/l

Diesel

MHEV 2,0 TDi 204 hk, 400Nm. 16 km/l

 

Med den nye platform samt opdaterede affjedrings- og styresystemer hævder Audi, at 2025 Q5 tilbyder en markant forbedret komfort i forhold til den tidligere model. Standardmodellerne er udstyret med frekvensselektive støddæmpere, mens luftaffjedring med adaptive dæmpere kan tilvælges. SQ5-modellerne har en mere sportsorienteret affjedring.

 

Den nyeste generation af Q5 har fået et nyt interiørdesign, som dog ikke adskiller sig markant fra andre Audi-modeller. Bilen er udstyret med et buet display, der inkluderer et 11,9-” digitalt instrumentpanel og en 14,5” MMI-infotainmentskærm. Derudover kan passageren også få glæde af et 10,9” skærm. Det fladbundede rat er standardudstyr, men klimaanlægget styres udelukkende via skærmen, da der ikke længere er fysiske knapper eller betjeningsenheder til dette. Infotainmentsystemet, som er baseret på Android Automotive OS, giver adgang til forskellige apps, inklusive YouTube. Et head-up display kan tilvælges som ekstraudstyr.

Blandt de mest markante udvendige træk er anden generation af digitale OLED-baglygter, som kan advare andre trafikanter om ulykker og havarier ved hjælp af specialtilpassede lyssignaler. Foran er bilen udstyret med standard Matrix LED-forlygter, der tilbyder otte justerbare lyssignaturer til kørelysene.

 

Den nye Audi Q5 forventes til Danmark i første kvartal 2025, men kan allerede bestilles i efteråret 2024. Det bliver spændene at følge den nye Audi Q5, som skal konkurrer mod Mercedes-Benz GLC og BMW X3.

 

AUDI Q5

 

Nederst på formularen

 

Skrevet af: Christian Koed den 02.09.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel