Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

DACIA Bigster

DACIA Bigster - DACIA's nye Flagskib

Her er den, den nye DACIA Bigster. En SUV baseret på den mindre DACIA Duster. Bigster er bygget på samme platform som Duster, den velkendte CMF-B-platform, der også huser andre modeller hos DACIA. Dog er Bigster næsten fem meter lang – nærmere bestemt 4,57 meter, hvilket gør den 23 cm længere end Duster. Derudover er den også 5 cm højere end Duster.

 

 Største DACIA til dato

For familier er Bigster et endnu bedre valg, da den rummer hele 150 liter mere bagageplads end Duster, som i forvejen ikke var en lille bil. I alt tilbyder Bigster et rummeligt bagagerum på 657 liter, hvilket betyder at den kan opbevare det meste.

Bigster kommer i tre forskellige udstyrsvarianter: Expression, Extreme og Journey, hvor sidstnævnte er topmodellen. Med Journey-udgaven får du 18” alufælge, 10” digital instrumentering (mod 7” som standard) samt en 10,1” touchskærm. Disse funktioner er blot et udpluk af, hvad du kan forvente af den bedst udstyrede model.

Kilde, Renault Danmark.

Bigster Essential: 17” alufælge, fixed roof bars, Media Display med 10.1” central touchscreen, 7” digital instrument panel, manual air conditioning, parkeringssensorer bag og kamera.

Bigster Expression: Essential + dual-zone automatic air-conditioning, elektrisk parkeringsbremse, regnsensorer, elektrisk foldbare sidespejle, 40/20/40 bagsæde

Bigster Extreme: Expression + 18” aluhjul, modular roof bars, kobberbrun interiør, panoramasoltag, hands-free key, vaskbart Microcloud synthetic TEP indtræk, gummimåtter, 10” digital instrument panel, Media Nav Live system med 10.1” central touchscreen og connected navigation, 6-højtalere Arkamys 3D Sound audio system, hill descent control.

 

Også som Hybrid

Bigster tilbydes udelukkende med benzinmotorer, hvor standardmodellen starter med en 1,2-liters turbomotor, der yder 140 hk og suppleres af Mild-Hybrid-teknologi. Den er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, og du har også mulighed for at tilvælge 4x4 hvis dette ønskes.

Den mest interessante motor i Bigster er dog hybridvarianten. Den drives af en 1,6-liters benzinmotor med 107 hk, som kombineres med to elmotorer, der tilsammen leverer en systemydelse på 155 hk. Der findes også en version uden for Danmark, der yder 130 hk via den førnævnte 1,2-liters turbomotor, dog uden Mild-Hybrid-teknologi.

Billigste SUV på marked?

Selvom priserne og den præcise lanceringsdato for Bigster endnu ikke er offentliggjort, forventes den at blive en af de billigste SUV'er på markedet. Der spekuleres desuden i, at Bigster på sigt vil kunne fås med mulighed for en ekstra sæderække, hvilket vil give plads til op til 7 personer. Dette ville gøre den endnu mere attraktiv for store familier.DACIA Bigster positionerer sig som mærkets topmodel og flagskib, der peger i retning af, hvad vi kan forvente fra DACIA i fremtiden – en kombination af rummelighed, funktionalitet og en pris, der matcher DACIA’s ry som værende yderst konkurrencedygtig.

Bigster vil være at finde på det store Motor Show i Paris den 14. oktober, hvor man vil kunne komme helt tæt på og opleve denne spændende nye SUV fra DACIA.

 

Skrevet af: Christian Koed den 09.10.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel