Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

IVECO eMOOVY

IVECO og Hyundai afslører nye varebiler sammen for 2025

 

I samarbejde med koreanske Hyundai og italienske IVECO har begge producenter slået sig sammen for at skabe fremtidens erhvervskøretøjer. Et af deres kommende projekter er en såkaldt "heavy-duty truck", hvilket kunne tyde på en elektrisk lastbil. Inden da har Iveco løftet sløret for deres første fælles køretøj med Hyundai – den nye eMoovy!

IVECO er bedst kendt for deres Daily-varebiler, men eMoovy markerer debutten på deres første kompakte varebil, som udelukkende vil blive lanceret som elbil. Grundlæggende er eMoovy baseret på Hyundai Staria, en dieseldreven model, der ikke sælges i Danmark. Dog findes der en elektrisk version, kaldet ST1, som i øjeblikket kun er tilgængelig i Sydkorea. Det er faktisk ST1, som eMoovy er inspireret af.

 

Batterier udviklet af Hyundai

Den nye eMoovy drives af en elmotor udviklet af Hyundai med 218 hk og 350 Nm. Køberne kan vælge mellem to batteristørrelser: 63 kWh og 76 kWh. Den største batteripakke giver en WLTP-rækkevidde på op til 320 km. Bemærkelsesværdigt er, at eMoovy understøtter 800V-arkitektur, som muliggør ultrahurtig opladning og V2L-funktioner. Med en 350 kW oplader kan man tilføje 100 km rækkevidde på blot 10 minutter.

Til Danmark allerede næste år

Med en lastekapacitet på 1.500 kg og mulighed for både lukket varerum eller lad, er eMoovy en alsidig løsning til forskellige erhverv. I Danmark forventes salget at starte i begyndelsen af året, og de første biler vil være klar til levering midt i 2025.

Det bliver også spændene at se, om søster modellen fra Hyundai også vil blive solgt i Europa ved siden af. 

 

 

Skrevet af: Christian Koed den 19.09.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel