Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Lynk & Co 02

Lynk & Co 02

Ny Sportslig elbil med VOLVO-DNA

Bilhandel var det eneste danske medie, der blev inviteret til Milano, Italien, for at få et nærmere kig på den helt nye elbil kaldet Lynk & Co 02.

 

En Volvo i forklædning

Lynk & Co er et bilmærke, som mange måske ikke har hørt om, og det skyldes en god grund da mærket sælges endnu ikke officielt i Danmark. Dog har nogle få modeller været tilgængelige via udlejningsfirmaer herhjemme. På den anden side af Øresund, i Sverige, er Lynk & Co dog tilgængelig, og mærket har længe kun haft én model i sit europæiske lineup – SUV’en Lynk & Co 01. Denne bil er i bund og grund en mere luksuriøs version af Volvo XC40 PHEV, idet de deler både platform og motor, men kabinedesignet er unikt for Lynk & Co.

At Lynk & Co er baseret på Volvos teknologi skyldes deres tilknytning til den kinesiske Geely-koncern, som også ejer Volvo. Lynk & Co’s biler bliver designet i Göteborg, Sverige, ligesom Volvo og Polestar.

 

 

Nu er mærket dog klar med deres anden model til Europa, Lynk & Co 02, som også bygger på Volvos teknologi. 02-modellen er den første fuldelektriske bil fra Lynk & Co til Europa og er baseret på Geely’s SEA-platform, som også anvendes i Polestar 2 og Volvo EX30 Recharge. 02'ens design er markant og svært at genkende som værende Volvo-baseret. Coupé-linjerne giver bilen et elegant og minimalistisk udtryk.

OP til 445 km rækkevidde

Under motorhjelmen finder man et 66 kWh NMC lithium-ion batteri med en opgivet rækkevidde på 445 km. Lynk & Co 02 kan oplades fra 10 % til 80 % på blot 30 minutter med en 150 kW DC-oplader. Den leverer en imponerende ydelse på 272 hk og 343 Nm, og som en baghjulstrukken elbil kan den nå fra 0-100 km/t på kun 5,5 sekunder med en tophastighed på 200 km/t.

Indvendigt er kabinen præget af et minimalistisk design, som skaber en følelse af rummelighed og frihed. Ifølge Lynk & Co’s designteam er interiøret inspireret af luftfart, hvor rattet efter sigende er inspireret af flycockpits, mens de lange luftdyser skal minde om flyvinger. Et højdepunkt for mange vil dog være den store touchskærm med 5G-forbindelse og Qualcomm Snapdragon-teknologi. Kabinen fås i to farvevalg: Black Ocean og Stone Grey.

 

Selvom Lynk & Co 02 ikke er den mest rummelige bil i sin klasse, tilbyder den alligevel 15 liters frunk-plads foran og 410 liters bagagerumsplads 

Kommer den til Danmark?

Om Lynk & Co officielt vil komme til Danmark er stadig uvist, men der har været overvejelser om en introduktion. Vi spurgte Lync & Co's CEO for Europa, Nicolas Lopez om dette, hvor han kort svarede at vi nok kan forvente mærket i Danmark på et tidspunkt. Den nye Lynk & Co 02 vil med sit skarpe design og velkendte teknik fra Geely-koncernen passe godt til de danske veje. Det er værd at bemærke, at flere Lynk & Co 01-modeller allerede er indregistreret i Danmark. Prisen for 02-modellen starter ved €35.495, og salget begynder allerede i dag den 11. oktober.

 

Skrevet af: Christian Koed den 12.10.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel