Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

MINI COOPER/ACEMAN JCW

Mini Præsenterer John Cooper Works Versioner af COOPER  og Aceman

Ved den seneste Paris Motor Show blev Mini’s nyeste tilføjelser til deres performance-fokuserede modeller afsløret: John Cooper Works (JCW) versionerne af Electric Hatchback og større Aceman. Disse nye elektriske Hot Hatches er starten på en ny generation af elektriske GTi’er, hvor de sammen med Alpine A290 og kommende VW ID.2 GTi, gøre elbilerne sjovere end de billige ende af prisskalaen.

100 % ELEKTRISK 

De nye JCW-modeller leverer 258 hk og 350Nm fra en enkelt motor på forakslen. Dette er 39 hk mere end Mini’s nuværende topmodeller. Den hurtigere JCW Cooper accelererer fra 0 til 100 km/t på blot 5,9 sekunder, mens den større Aceman tager 6,4 sekunder om samme sprint. Begge modeller har en elektronisk begrænset topfart på 200 km/t.

Begge modeller anvender det samme 49,2 kWh batteri som standardudgaverne og kan oplades med op til 95 kW, hvilket giver en rækkevidde på 403 km  for Cooper og 390 km for Aceman.

Aggressiv Mini!

Designmæssigt skiller JCW-modellerne sig ud fra standardudgaverne med en markant og aggressiv styling. De har en særlig aerodynamisk karrosseri med en stor bagspoiler, bagdiffuser, og en kombination af sorte og røde detaljer. De er udstyret med specialdesignede hjul og et karakteristisk mål-flag motiv på bagklappen.

Indvendigt præsenterer de nye modeller et sporty sort og rødt tema, der strækker sig over det strikkede instrumentbord, forsæderne og den ambient belysning. En ny knap på ratet giver føreren mulighed for at frigive bilens fulde ydeevne for en ‘elektrisk boost’ efter behov, hvilket yderligere forstærker køreoplevelsen.

Bygget i Kina for nu

Priserne for JCW Cooper starter fra £38,420, mens Aceman er prissat fra £40,220 i hjemlandet England. Desværre kender vi ikke de dansker priser endnu. Leveringer forventes dog at starte i april næste år. Indtil videre vil de nye JCW-modeller blive produceret i Kina, men de planlægger at flytte produktionen til Mini’s fabrik i Oxford fra 2026.

Kommer også med benzinmotor senere.

Udover de elektriske varianter er der også planer om at lancere en benzinversion af JCW Cooper, som forventes at blive afsløret i de kommende uger. Detaljerne omkring denne version er endnu ikke bekræftet. Det forventes dog at blive den hurtigste Mini nogensinde med over 300 hk fra en 2,0 benzinturbo – vi får at se.

 

Skrevet af: Christian Koed den 15.10.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel