Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Peugeot E-408

Peugeot lancerer en fuldelektriske 408

peugeot

Peugeot har netop udvidet sin 408-crossover med en fuldelektrisk version, E-408, og tilføjer dermed endnu en drivlinje til en modelserie, der allerede omfatter benzin, hybrid og plug-in hybrid varianter.

Den nye E-408 adskiller sig fra mange andre elbiler ved kun at tilbyde én motorvariant ved lanceringen. Denne består af en 210 hk elmotor, der driver forhjulene, hvilket gør E-408 kraftigere end sin lillebror, E-308, som må nøjes med 156 hk. På trods af den øgede ydeevne er E-408 dog lidt svagere end den eksisterende 408 plug-in hybrid, der yder 225 hk.

Forbedret Batterikapacitet i forhold til E-308, Men Er Det Nok?

Batterimæssigt får E-408 også et løft i forhold til E-308, som er udstyret med et 54 kWh batteri, der giver en rækkevidde på omkring 400 km. E-408 har et lidt større batteri på 58,2 kWh, hvilket øger rækkevidden til 453 km. Selvom dette er en forbedring, er det stadig ikke prangende i forhold til forventningerne til elbiler i 2024.

Din Stil: Allure eller GT – Hvad Passer Dig?

Peugeot forsvarer rækkevidden ved at påpege, at de fleste kompaktbils-købere i C-segmentet typisk kører mindre end 45 km dagligt. Alligevel halter E-408 ikke kun på rækkevidden, men også på opladningshastigheden. Den maksimale opladningseffekt på 120 kW er langsom i forhold til moderne standarder, og mange konkurrenter leverer flere kilometers rækkevidde på en 10 minutters DC-ladning end de 100 km, som E-408 kan præstere.

Når det kommer til udstyrsvarianter, kan køberne vælge mellem den stilfulde Allure-version eller den mere eksklusive GT-udgave. GT-modellen kommer med LED-matrixforlygter, håndfri elektrisk bagklap, stemningsbelysning og Level 2-førerassistentsystemer. Fælles for begge versioner er standardudstyr som trådløs Apple CarPlay, to-zoners klimaanlæg og en varmepumpe. Derudover er der indbygget rejseplanlægger i navigationssystemet og en opladningsapp til smartphones, som hjælper med at optimere brugen af batteriet.

E-408 i Kamp Mod KIA EV3 og Volvo EX30

Den nye E-408 placerer sig i et stærkt konkurrencepræget marked for kompakte elbiler, hvor modeller som KIA EV3, Volvo EX30 og Škoda Elroq allerede er kendt for at tilbyde høj ydeevne og længere rækkevidder. Peugeot skal derfor overbevise køberne om, at E-408’s kombination af stil, komfort og teknologi er værd at overveje, trods nogle af de tekniske begrænsninger. Det bliver spændene om at se, hvis Peugeot Danmark tager modellen med hjem til programmet, og om den kan overhovedet sælges ved siden af den nye og populærere E-3008. 

 

Skrevet af: Christian Koed den 03.10.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel