Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Peugeot E-5008

 

Peugeot E-5008
Billeder fra Stellantis europæiske presse

Den elektriske revolution rammer bilindustrien, og SUV-segmentet er ingen undtagelse. Peugeot E-5008 melder sig på banen som en stærk konkurrent i denne hurtigt voksende kategori. Denne rummelige, kraftfulde og stilfulde el-SUV er ikke blot et praktisk valg for familier, men også en direkte udfordrer til den populære Tesla Model Y. Med syv sæder som standard, imponerende rækkevidde, hurtig opladning og et luksuriøst interiør positionerer E-5008 sig som et attraktivt valg i den elektriske fremtid.

Plads til hele familien og mere til

En af de mest betydningsfulde fordele ved E-5008 er dens imponerende rummelighed. I modsætning til Model Y, der kun tilbyder syv sæder som ekstraudstyr i visse regioner, kommer E-5008 med syv sæder som standard. Dette gør den til det ideelle valg for familier med mange medlemmer eller dem, der ofte har brug for ekstra siddepladser. Med en akselafstand på 2,9 meter er der rigeligt med benplads til alle passagerer, uanset om de sidder forrest, i midterste række eller på den tredje sæderække. Når den tredje sæderække ikke er i brug, kan den foldes ned og skabe et enormt bagagerum på 748 liter. Dette er mere end rigeligt plads til weekendture, sportsudstyr eller store indkøb. Selv med alle syv sæder oppe, er der stadig 259 liter bagageplads til rådighed, hvilket er praktisk til daglig brug.


Kraftfuld ydelse og lang rækkevidde for en bekymringsfri køretur

E-5008 er ikke blot rummelig, men også kraftfuld. Den fås i to forskellige konfigurationer, begge med imponerende ydelse og rækkevidde. Basismodellen har en enkeltmotor og forhjulstræk, der leverer 214 hk og kan køre op til 500 km på en enkelt opladning takket være et 73 kWh batteri. Dette er mere end tilstrækkeligt til at klare de fleste daglige ture uden problemer. Ønsker du mere rækkevidde og performance, findes der også en lang rækkevidde-konfiguration. Her får du en kraftigere motor med 231 hk og et større 98 kWh batteri. Dette øger rækkevidden til imponerende 660 km (WLTP-godkendt), hvilket giver dig mulighed for at køre længere distancer uden at skulle stoppe for at oplade. Begge versioner kan accelerere fra 0 til 100 km/t på under 9 sekunder, hvilket gør dem overraskende hurtige for SUV'er i denne. 


Toppen af E-5008-serien er Electric 320, der tilføjer en 109 hk motor til bagakslen, hvilket giver en samlet ydelse på 320 hk. Desværre trækker den ekstra vægt ned på rækkevidden fra det 98 kWh batteri til samme 500 km.  Overraskende kommer der også en Mild-Hybrid benzinversion også! Den milde hybridvariant kombinerer en 1,2-liters benzinmotor med en elmotor, hvilket giver en samlet effekt på 136 hk. Det hævdes at forbedre brændstoføkonomien med 15% sammenlignet med en tilsvarende ikke-hybrid model. For dem, der ønsker ren eldrift uden at opgive den praktiske plads, lancerer Peugeot plug-in hybridvarianten 195 e-DCS7 fra 2025.

Hurtig opladning sikrer minimal ventetid

Peugeot E-5008 er udstyret med et 400-volt elektrisk system og en 160 kW DC-hurtigoplader. Dette gør det muligt at lade batteriet fra 20 til 80 procent på bare 30 minutter, hvilket er perfekt til hurtige stop på længere ture. Derudover har bilen en 11 kW onboard-lader som standard til hjemmeopladning. Denne hastighed kan dog opgraderes til 22 kW for endnu hurtigere opladning hjemme.

Et luksuriøst og teknologisk cockpit

Interiøret i E-5008 er ikke blot rummeligt og praktisk, men også luksuriøst og teknologisk avanceret. Hele programmet fås med et kæmpe 21” i-Cockpit-skærm (2x 10” skærme), som dominerer instrumentbrættet og giver føreren nem adgang til alle bilens funktioner, hvor den b.la. har CHATGPT funktion. Systemet er intuitivt og let at lære at kende, selv for personer, der ikke er vant til digitale instrumenter. Kabinen er fyldt med moderne teknologi og komfortfunktioner. Ambient belysning skaber en hyggelig atmosfære, mens den trådløse oplader til mobiltelefoner sikrer, at du aldrig løber tør for strøm på farten. Nøglefri adgang og LED-forlygter er standard.

Peugeot 5008 indefra

Vær på vagt! 

Peugeot E-5008 SUV forventes at blive lanceret til forhandlere ved årets udgang. Bygget på samme platform som den ventede E-3008, lover den nye E-5008 at tilbyde en rummelig kabine med plads til syv personer, ideel til familieeventyr. Mens de officielle detaljer stadig er under indpakning, antydes det, at E-5008 vil arve den imponerende rækkevidde fra E-3008, hvilket vil gøre lange ture uden bekymring for opladning til en realitet. Peugeot forventes at afsløre flere detaljer om ydelse, teknologi og funktioner i de kommende måneder. Spændingen stiger - vil E-5008 overgå sin forgænger med innovative funktioner?

Peugeot 5008 bagfra

 

Skrevet af: Christan Koed den 10.06.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel