Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Volkswagen TAYRON

Den nye topmodel fra VW i Europa

VW TAYRON, EN 7-Personers SUV

Volkswagen har løftet sløret for deres nye flagskib i det europæiske modelprogram – den 7-personers SUV TAYRON, som er klar til at erobre markedet. Tayron bygger videre på arven fra den populære Tiguan Allspace og er VW’s seneste satsning på store SUV’er, skabt til både det europæiske og globale marked.

En global SUV til Europa

Tayron er i bund og grund en forlænget udgave af Tiguan, tidligere kendt som Tiguan Allspace. Navneskiftet afspejler Volkswagens ambition om at gøre Tayron til en global spiller, med fokus på markeder som Kina og Nordamerika. Men i Europa skal den konkurrere med stærke rivaler som Mazda CX-80, Skoda Kodiaq og Renault Espace E-Tech.

Tayron er vokset betydeligt sammenlignet med Tiguan. Med en længde på 4.770 mm er den hele 231 mm længere end Tiguan og blot 108 mm kortere end den større Touareg. Akselafstanden er udvidet med 110 mm til rummelige 2.791 mm, hvilket giver masser af plads til både passagerer og bagage. Desuden er bagoverhænget forlænget, hvilket giver Tayron et kraftfuldt og markant udseende.

 

Velkendt kabinedesign  og mulighed for en ekstra sæderække

Indvendigt byder Tayron på et digitalt cockpit, som minder meget om det, vi ser i Tiguan. Den fås med enten en 12,9” eller en større 15” infotainmentskærm, som er parret med et 10,25”  digitalt instrumentpanel. For at løfte interiøret yderligere har Volkswagen tilføjet en oplyst dekorationsliste på instrumentbrættet, der kan tilpasses med forskellige materialer, herunder ægte træ. Tayron er spækket med standardudstyr, som inkluderer tre-zoners klimaanlæg og adaptiv fartpilot. Ønsker du endnu mere luksus, kan du vælge fra en række ekstraudstyr som Travel Assist (ADAS), adaptiv undervogn (DCC Pro), panoramatag, masserende og ventilerede sæder samt et premium Harman-Kardon-lydsystem. Disse funktioner gør Tayron til et attraktivt valg for dem, der søger en SUV med moderne teknologi og komfort.

 

Tayron er også en vinder, når det kommer til praktisk anvendelighed. Den tilbyder en tre-rækkers sædeopstilling, og i syv-sæders versionen har bagagerummet en kapacitet på 345 liter. Vælger du fem-sæders udgaven, vokser bagagerummet til hele 885 liter, hvilket gør Tayron yderst praktisk til både hverdag og ferie.

 

 

Fås med benzin, Diesel eller PHEV

Under motorhjelmen kører Tayron på den velkendte MQB Evo-arkitektur, som også findes i andre modeller fra Volkswagen-koncernen. Motorprogrammet spænder bredt med både benzin-, diesel- og hybridløsninger. Basismodellen kommer med en 1,5 eTSI-motor, der yder 150 hk, mens den kraftigere 2,0-liters turbobenzinmotor leverer op til 204 hk. På dieselsiden tilbyder Tayron en 2,0 TDI-motor med enten 150 hk eller 193 hk, begge med 4Motion firehjulstræk og DSG-gearkasse som standard.

For mange vil den mest interessante model være plug-in hybrid-udgaven (PHEV). Her kombineres en 1,5-liters turbobenzinmotor med et 19,7 kWh batteri, der samlet yder 272 hk og kan køre op til 100 km på ren el. En version med 204 hk vil også være tilgængelig, hvilket giver flere valgmuligheder for miljøbevidste bilkøbere.

Klar til det danske marked næste år

Den nye Volkswagen Tayron forventes at lande i Danmark i starten af næste år. Med en konkurrencedygtig pris for en 7-personers Premium SUV ser det ud til, at Tayron bliver et stærkt kort i VW’s portefølje. 

 

Skrevet af: Christian Koed den 10.10.2024

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel