Guiden handler om MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL (Årgang 03/2020 - 01/2021)

Købsguide: MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL (03/2020 - 01/2021)

Hvad skal du vide inden du køber en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL?

MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL er en helt elektrisk bil med en rækkevidde på 210 km. Den har en batterikapacitet på 32,6 kWh og bruger i gennemsnit 17,6 kWh pr. 100 km. Dette betyder, at den er god til korte ture og bykørsel.

Bilen kommer med en treårig garanti uden begrænsninger på kilometer og 12 års garanti mod rust.

Købere bør vide, at Mini Cooper SE har lavere omkostninger til vedligehold sammenlignet med biler med forbrændingsmotorer. Den har også funktioner som adaptiv fartpilot, digitalt cockpit, og man kan oplade den derhjemme eller ved offentlige ladestationer.

Med mulighed for refusion på købsprisen er denne bil tiltalende for mange, der leder efter en elbil med go-kart-følelse og moderne teknologi som Apple CarPlay og LED baglygter.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af MINI Cooper SE?

Folk kan vælge mellem flere versioner af MINI Cooper SE. Den kommer i forskellige størrelser og med forskellige kræfter. Her er en liste over nogle af varianterne:

  1. Stepronic Cooper SE Trim S: Dette er en populær model. Den har god kraft og passer til mange købere.
  2. Modeller med forskellig motorstørrelse: Mini Cooper SE findes med flere typer motorer. Disse giver bilen forskellige hastigheder.
  3. Varianter med variabel brændstofforbrug: Afhængigt af modellen, bruger bilerne mellem 5,8 liter og 7,3 liter brændstof per 100 kilometer.
  4. Udgaver med forskellig CO2-udledning: Bilerne udleder mellem 114 gram og 157 gram CO2 per kilometer. Dette tal ændrer sig alt efter bilens model.

Købere bør tænke over hvilken variant, der passer bedst til deres behov før køb.

Hvad er fordele og ulemper ved MINI Cooper SE?

FordeleUlemper
Materialkvalitet i toppen.Begrænset rækkevidde på ca. 210 km.
Lavere vedligeholdelsesomkostninger end biler med forbrændingsmotor.Lille plads til passagerer og bagage.
Treårig ubegrænset kilometergaranti og 12 års garanti mod gennemtæring.Få tilgængelige assistentsystemer.
Lavt strømforbrug ifølge ADAC-undersøgelse.

Hvordan klarer MINI Cooper SE sig i test?

MINI Cooper SE får høje karakterer i test. Den bruger 17,6 kWh strøm for hver 100 km den kører. Det giver den 93 point og fem stjerner i ADAC Ecotest. Dette viser, at bilen er god for miljøet med lav CO2-udledning på kun 97 g pr.

km. Folk kan stole på denne bil, da den klarer sig godt i vigtige test.

Denne elbil har også fordele som lave vedligeholdelsesomkostninger. Sammenlignet med biler, der kører på benzin eller diesel, sparer ejere penge over tid. MINI Cooper SE kommer med en garanti, der dækker tre år uden at tælle kilometer, og en ekstra 12 års garanti mod rust.

Dette gør bilen til et smart køb for dem, der leder efter en pålidelig og økonomisk bil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til MINI Cooper SE?

Leder du efter biler som MINI Cooper SE? Mange elbiler er gode alternativer. Her er en liste:

  1. Nissan Leaf: Den har god plads og kører langt på en opladning. Perfekt til bykørsel og lange ture.
  2. BMW i3: Lille, hurtig og med et unikt design. Passer godt til dem, der vil have noget særligt.
  3. Renault Zoe: Prisvenlig og praktisk for små familier. Kører godt i byen.
  4. Volkswagen e-Up!: Lille størrelse gør den nem at parkere. God til hurtige ture rundt i byen.
  5. Hyundai Kona Electric: Har masser af udstyr og en lang rækkevidde. Velegnet til både by- og landvejskørsel.
  6. Peugeot e-208: Stilfuldt design og god køreoplevelse. Passer til den modebevidste køber.
  7. Kia e-Niro: Rummelig kabine og stor rækkevidde gør den ideel til familien, der vil skifte til elbil.
  8. Tesla Model 3: Tilbyder høj teknologi og imponerende præstationer. Et valg for tech-entusiaster.

Hver af disse biler har sine egne styrker. Valget afhænger af dine behov og ønsker til bilen.

Hvor langt kører MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL på literen?

Mini Cooper SE bruger ikke benzin, men kører på strøm. Den bruger 17,6 kWh for hver 100 kilometer den kører. Dette betyder, at den er god for miljøet og billig i drift. Mini Cooper SE er en elektrisk bil, så den måles ikke på literen som biler med forbrændingsmotorer.

Den har et batteri, som skal oplades. Du kan oplade den hjemme eller ved offentlige opladningsstationer. Dette gør Mini Cooper SE til et godt valg for dem, der ønsker at køre grønt og spare penge på brændstof.

Hvilken motor har en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL?

En MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL har en elektrisk motor. Den yder 135 kW, det svarer til 184 hestekræfter. Batteriet i bilen kan holde til 32,6 kWh. Dette gør den kraftig og miljøvenlig.

Med sådan en motor, kører bilen godt og stille. Den passer til folk, der vil have en sjov bil uden at forurene.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL?

MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL har en motor med 184 hestekræfter. Denne kraft gør bilen stærk og hurtig. Kraften kommer fra en elektrisk motor. Dette gør bilen god til både bykørsel og længere ture.

Kraften er en af de store fordele ved denne model. Den viser, at elektriske biler kan være både sjove og kraftfulde at køre i.

Hvad er tophastigheden for en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL?

Tophastigheden for en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL er 150 km/t. Denne hastighed blev fastsat efter tests af Dipl.-Ing. (FH) Alexander Werner i september 2020. Denne bil viser, at elektriske køretøjer kan være både hurtige og effektive, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker fart sammen med miljøvenlig teknologi.

Hvor hurtigt accelererer en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL fra 0-100 km/t?

En MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL klarer sprinten fra 0-100 km/t på blot 7,3 sekunder. Den viser hurtigt, hvad elektrisk kraft kan gøre. Dette elektriske køretøj kan nemt få fart på.

Hastigheden imponerer mange bilkøbere, der søger en bil med god acceleration. Den viser, at elbiler kan være lige så sjove at køre som biler med traditionelle motorer.

Hvad er dimensionerne på en MINI Cooper SE?

MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL har en længde på 3845 mm. Bredden er 1727 mm uden spejle og 1932 mm med spejle. Højden på denne bil er 1414 mm. Den har en akselafstand på 2495 mm.

Læssekantens højde er 562 mm, og bilen vejer 1365 kg uden last. Disse mål gør den både kompakt og nem at parkere i byen.

Hvor stort er bagagerummet i en MINI Cooper SE?

Bagagerummet i en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL er ikke så stort, men det er smart udformet. Med lukket låg er der plads til 145 liter. Dette svarer til et rum, hvor der kan ligge to kasser med drikke.

Fjerner man låget, vokser pladsen til 195 liter. For at få mere plads, kan man slå bagsæderne ned. Så bliver der op til 395 liter bag vinduet. Bruger man hele området bag forsæderne, kan bilen holde op til 655 liter.

Dette viser, at selvom MINI Cooper SE ser lille ud, kan den have meget bagage, når man arrangerer den rigtigt.

Kan man få anhængertræk på en MINI Cooper SE?

På en MINI Cooper SE 3-dørs Trim XL kan man ikke montere anhængertræk. Der findes ikke en mulighed for at tilføje dette udstyr på modellen. Dette betyder, at ejeren ikke vil kunne trække trailers eller andre køretøjer med sin bil.

Vigtigt for dem, der måske har brug for at transportere tungere ting.

Hvad må en MINI Cooper SE trække på anhængertrækket?

En MINI Cooper SE kan trække op til 750 kg. Dette gælder både for bremset og ubremset anhænger. Testet af Alexander Werner viser, at dette tal er konstant for modellen. Bilens trækkapacitet kan være anderledes afhængigt af året den er lavet og typen.

Denne evne til at trække gør bilen praktisk for ejere. De skal tænke over dette, når de vurderer bilens brug i dagligdagen.

Hvilke fælge kan man få til en MINI Cooper SE?

Man kan vælge mellem mange forskellige fælge til MINI Cooper SE. Dette giver bilen et personligt præg.

  1. Standardfælge: Disse er ofte inkluderet i købsprisen og har et simpelt design. De passer godt til bilens størrelse og sikrer en behagelig køreoplevelse.
  2. To-tonede Power Spoke fælge: Disse fælge har et unikt udseende med to farver, som giver bilen et mere sporty look.
  3. Sorte fælge: For dem, der foretrækker en mere stilren eller mystisk udstråling, er sorte fælge en god mulighed. De komplementerer bilens farve og design.
  4. Letmetalhjul: Disse er lettere end standard stålfælgene, hvilket kan bidrage til bedre brændstoføkonomi og håndtering.
  5. Aero-fælge: Designet for at forbedre aerodynamikken, disse hjul ikke kun ser godt ud men hjælper også med at reducere brændstofforbruget ved at mindske luftmodstanden.
  6. Personlige designfælge: For dem, der ønsker noget helt særligt, tilbyder nogle mærker muligheden for at skræddersy fælgdesignet efter egne præferencer.

Hver type af disse fælge tilføjer noget unikt til MINI Cooper SE's samlede udtryk og kan påvirke både køreegenskaber og brændstofeffektivitet.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en MINI Cooper SE?

Til en MINI Cooper SE er det vigtigt at vælge vinterdæk, der matcher bilens præstation og sikkerhed. Dæk med god grebsevne på is og sne giver sikker kørsel i vintervejr. Man bør kigge efter dæk, der er godkendt til vinterbrug, ofte markeret med et snefnugsymbol på siden.

De bedste dæk til denne bil har også lav rullemodstand, hvilket forbedrer batteriets rækkevidde i koldt vejr.

Det er også en god idé at se på dæk, der kan håndtere bilens unikke vægtfordeling fra batteripakken. Dæk, der er designet specifikt til elektriske biler, kan være et godt valg.

De hjælper med at bevare bilens køreegenskaber og sikrer, at man får mest muligt ud af hver opladning. Sørg for at tjekke dækstørrelsen og belastningsgraden for at sikre, de passer til din MINI Cooper SE.

Hvor sikker er en MINI Cooper SE?

MINI Cooper SE klarer sig godt i sikkerhedstests. Den får 79% af de mulige point for at beskytte dem inde i bilen ved en ulykke. For børnene i bilen er den også sikker med 73% af pointene i tests.

Bilen har særlige beslag til børnesæder og en funktion, hvor man kan slukke for airbaggen foran, hvis der sidder et barn der.

Til fodgængernes sikkerhed får MINI Cooper SE 66% af de mulige point. Den har en smart funktion, hvor motorhjelmen løfter sig, hvis bilen rammer en fodgænger. Dette kan mindske skaderne.

Så MINI Cooper SE passer godt på folk både indeni og udenfor bilen.

Hvordan er interiøret i en MINI Cooper SE?

Interiøret i en MINI Cooper SE imponerer med sit digitale instrumentbræt. Kun midten viser digital info, og man styrer det næsten som i en BMW. Der er moderne multimedie-muligheder med radio, Apple CarPlay og navigation, men ingen CD-afspiller.

Kabinen lyser op takket være det store glastag. Dette gør turene lysere og mere indbydende.

Pladsen bag i er dog stram, specielt for høje personer, når forsæderne skubbes tilbage. MINI Cooper SE har sportssæder foran, der støtter godt. Bagi føles det dog mindre rummeligt, især for folk med kraftig bygning.

Dette kan være en overvejelse for dem, der ofte har passagerer med på køreturen.

Hvor mange personer er der plads til i en MINI Cooper SE?

En MINI Cooper SE har plads til fire personer. De forreste sæder byder på nok plads til voksne op til to meter høje. Bagsædet er derimod lidt trangt. Det passer ikke så godt til folk med stor størrelse.

Bilen har Isofix-beslag til børnesæder bagpå. Dette gør den sikker for små børn. Bilen er ret lille indvendigt, hvilket begrænser pladsen. Der er ikke mange steder at lægge ting i bilen.

Hvilket lydsystem har en MINI Cooper SE?

MINI Cooper SE kommer med et lydsystem, der indeholder FM-/DAB-radio. Dette giver ejere mange muligheder for at lytte til musik og nyheder. Bilen har også Apple CarPlay. Det betyder, at man kan bruge sin iPhone til at spille musik eller bruge andre apps i bilen.

Der er dog ikke en CD-afspiller i denne bil. Dette er godt at vide for dem, som stadig bruger CD'er til at lytte til musik. Lydsystemet i MINI Cooper SE er designet til at give en god lydoplevelse, selv når man kører.

Hvilke apps kan man få til en MINI Cooper SE?

MINI Cooper SE giver adgang til flere smarte apps. Dette hjælper med at forbinde bilen med din smartphone. Her er nogle apps du kan bruge:

  1. Apple CarPlay: Gør det muligt at spejle din iPhone til bilens display. Dette betyder, at du kan bruge kort, lytte til musik og sende beskeder.
  2. MINI Connected: Denne app giver oplysninger om din kørerute og destinationer. Du kan også tjekke bilens status som batteriniveau.
  3. Online-funktioner: Disse funktioner giver dig vejrupdates og nyheder direkte på bilens display.
  4. Opladningsapps: Der findes apps, som hjælper dig med at finde opladningsstationer nær dig. Disse er gode til rejser i byen eller lange ture.
  5. Navigationsapps gennem Apple CarPlay: Apps som Google Maps og Waze kan vejlede dig, så du nemt finder vej.

Disse apps gør køreturen sjovere og lettere. De holder dig forbundet og informeret under hele turen.

Opdateres softwaren i en MINI Cooper SE automatisk?

Softwaren i en MINI Cooper SE opdateres ikke af sig selv. Brugere skal selv sørge for at få softwaren opdateret. Dette kræver, at man tager til et værksted, hvor eksperter kan installere de nyeste opdateringer.

Disse opdateringer er vigtige for bilens funktioner og sikkerhedssystemer. Det er vigtigt at holde bilens software opdateret for at sikre, at alle systemer kører som de skal.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en MINI Cooper SE?

Du kan gøre din MINI Cooper SE unik med spændende tilbehør og ekstraudstyr. Her er en liste over muligheder:

  1. Højspændingsbatteripakke: Forbedrer rækkevidden og ydelsen.
  2. Opladningsmuligheder: Vælg mellem hjemmeopladning for nem energifyldning eller offentlig opladning for hurtigere power-ups undervejs.
  3. MINI Charging Card: Giver adgang til et stort netværk af ladestationer.
  4. Head-Up Display: Viser vigtig info direkte i førerens synsfelt, så du kan holde øje med vejen.
  5. Læderkabine: Tilføjer luksus og komfort inde i bilen.
  6. El panorama glassoltag: Åbner op for mere lys og luft i kabinen.
  7. Full Adaptive LED Forlygter: Sikrer bedre synlighed under kørsel om natten.
  8. Trådløs Mobilopladning: Holder dine enheder opladet uden ledninger roder rundt.
  9. Navigationssystem med MINI Connected: Gør det let at finde vej og holder dig forbundet.
  10. Park Assist System: Hjælper med at parkere bilen, selv på små pladser.
  11. Støtte for Apple CarPlay/Android Auto: Integrerer din smartphone med bilens system for musik, opkald og apps.
  12. Køreindstillinger fra MINI Driving Modes: Juster bilens ydelse efter dit humør eller behovet på vejen.
  13. DC Hurtigopladning: Fylder batteriet op på rekordtid, så du hurtigt er klar til nye eventyr.

Hver del bidrager til at gøre din MINI Cooper SE både mere personlig og praktisk for hverdagens eventyr.

Hvilke teknologier bruges i en MINI Cooper SE?

MINI Cooper SE kommer med mange smarte teknologier. Bilen har adaptivt undervogn, lys med LED, hjælp til parkering og skærm lige foran øjnene. Disse teknologier gør kørslen både sjovere og sikrere.

Den elektriske motor i bilen laver 135 kW, som er lig med 184 heste. Batteriet kan holde til 32,6 kWh. Dette betyder, at bilen kan køre langt på strøm før den skal oplades igen.

Den har også funktioner som automatisk opladning og navigation fra MINI Connected. Disse gør det nemt at finde vej og sørge for, at bilen altid er klar til kørsel. Sikkerheden er i top med assistance til at køre og sensorer foran og bagved til parkering.

Alt dette viser, at MINI Cooper SE er fyldt med ny teknik, der gør den til en god og moderne bil.

Hvad koster en MINI 3-Türer Cooper SE Trim XL i grøn ejerafgift?

En MINI Cooper SE koster i 2024 ca. fra 780 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en MINI Cooper SE til service?

En MINI Cooper SE skal til service hvert andet år eller efter kørsel af 15.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først. Dette sikrer, at bilen altid kører godt. Service omfatter kontrol af bilens vigtige dele og opdatering af softwaren.

Dette hjælper med at undgå større fejl og holder vedligeholdelsesomkostningerne lave. Denne bil har også tre års garanti uden begrænsning på antal kilometer og tolv års garanti mod rustangreb.

Dette viser, hvor meget tillid producenten har til bilens kvalitet. Ved at følge serviceplanen kan ejere nyde godt af en bil, der kører problemfrit i mange år.

Hvilke dele på en MINI Cooper SE går mest i stykker?

MINI Cooper SE ejere elsker deres biler for sjov kørsel og lav vedligeholdelse. Men nogle dele går oftere i stykker end andre.

  1. Batteri til bilen: Bilen bruger meget strøm. Derfor kan batteriet blive svagt efter noget tid.
  2. Dæk: På grunde af bilens hurtige acceleration slides dækkene hurtigere.
  3. Bremser: De bruges ofte, specielt i bykørsel, hvilket fører til hurtigere slid.
  4. Styringssystemet: Denne del giver en smidig køretur, men kan have problemer over tid.
  5. Elektriske komponenter: Ting som lygter og instrumentpanel kan gå i stykker.
  6. Softwareopdateringer: De er vigtige for bilen, men nogle gange kan nye opdateringer skabe fejl.
  7. Ladestikket for opladning hjemme: Med daglig brug slides denne del også over tid.

Disse dele kræver mest opmærksomhed for at holde MINI Cooper SE kørende godt.

Hvor lang tid dækker garantien på en MINI Cooper SE?

En MINI Cooper SE har en garanti, der dækker i tre år uden at tælle, hvor langt bilen har kørt. Den har også en meget lang garanti mod rust, som varer i 12 år. Dette viser, at producenten tror på bilens kvalitet og vil stå ved siden af sine kunder i mange år.

Garantien sikrer, at ejeren ikke skal bekymre sig om visse reparationsomkostninger i denne periode, hvilket gør det til en god aftale for folk, der køber bilen. Garantien dækker mange dele af bilen, men det er altid godt at tjekke præcis, hvad den omfatter og ikke omfatter, før man køber.

Hvad dækker garantien på en MINI Cooper SE?

Garantien på en MINI Cooper SE dækker meget. Den giver ejeren tre års ubegrænset kørsel uden bekymringer for fejl. Dette betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker som det skal, vil det blive repareret gratis.

Derudover er der en lang 12 års beskyttelse mod rustskader. Dette viser, hvor sikker MINI er på, at deres biler holder sig fri for gennemtæring. Hvis en bil med Trim X udstyr ikke opfylder forventningerne, kan ejeren også få penge tilbage.

Garantien sikrer altså, at din bil holder sig kørende og ser godt ud, uden ekstra omkostninger.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 13.31.07

Opdateret 16.05.2024, 11.23.03

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel