Find brugte biler til salg

Guiden handler om Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport (Årgang 11/2014 - 04/2018)

Købsguide: Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport (11/2014 - 04/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport?

Før man køber en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport, er det vigtigt at vide, at denne bil blev lavet fra november 2014 til april 2018. Den har en motor, der giver 116 hestekræfter og bruger 4,6 liter brændstof på 100km (25,0 km/L)

Bagagerummet i bilen er på 170 liter, men hvis man lægger sæderne ned, bliver det op til 735 liter. Bilen er kendt for sin høje kvalitet både indeni og udenpå. Der er mange måder at gøre bilen mere personlig på, men prisen er også høj.

Audi A1 Sportback kan tage fire personer og kan bære op til 460 kg. Det er godt at tænke over disse ting, før man beslutter sig for at købe bilen. Den er god til hverdagsbrug og har mange muligheder for at gøre den unik.

Men husk at tænke over prisen og hvad du får for pengene.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Audi A1 Sportback?

Audi A1 Sportback kommer i mange udgaver. Hver model har sin egen unikke blanding af udstyr og motorer. Her er de mest kendte varianter:

  1. 1.0 TFSI: Denne bil har en lille benzinmotor. Den er god til bykørsel og sparende på brændstof.
  2. 1.6 TDI: Kendt for sin diesel motor, giver den god brændstoføkonomi. Passer til dem, der kører lange ture.
  3. 1.4 TFSI: En stærkere benzinmotor findes i denne variant. Den tilbyder mere kraft til overhalinger og hurtig kørsel.
  4. S line: Denne udgave fokuserer på sportsudseende og bedre køreegenskaber med valgfrit sportfjedringssystem.
  5. Sportback 30 TFSI: Nyere model med opdateret teknologi og mere effektiv motor.

Hver variant henvender sig til forskellige behov og præferencer hos bilejere, fra økonomisk pendling til sportslige oplevelser på vejen.

Hvad er fordele og ulemper ved Audi A1 Sportback?

Fordele Ulemper
- Høj kvalitet og mange valgmuligheder for personlig tilpasning. - Bagagerum er lille, især med BOSE lydanlæg.
- Lavt forbrug af diesel, 4,6 l/100km (25,0 km/L) - Prisen er høj sammenlignet med konkurrenter.
- Nedslidning er lav takket være kvalitetsmaterialer. - Fodgængerbeskyttelse er middelmådig i crashtests.
- Nemme at finde parkeringspladser grundet kompakt størrelse. - Konkurrerer med biler som Mini Cooper og Volkswagen Polo.
- Effektivt brændstoføkonomi sænker driftsomkostningerne. - Anhængertræk muligheder kan være begrænsede.

Hvordan klarer Audi A1 Sportback sig i test?

Audi A1 Sportback gjorde det godt i test. Den fik fem stjerner i ADAC crashtests. Det betyder, at den er meget sikker. Den scorede også 90% for at beskytte folk indeni bilen. Dette viser, at Audi A1 Sportback passer godt på sine passagerer, hvis der sker en ulykke.

Bilen bruger også lidt brændstof. Den kører 4,6 liter per 100km (25,0 km/L) Det gør den økonomisk at køre i. Så, Audi A1 Sportback er både sikker og billig i drift. Dette gør den til et godt valg for dem, der køber bil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Audi A1 Sportback?

Audi A1 Sportback har konkurrenter, der også er værd at se nærmere på. Disse biler tilbyder lignende kvaliteter som Audi A1.

  1. Mini Cooper: Denne bil er kendt for sin unikke stil og gode køreegenskaber. Den passer til dem, der vil have en bil med personlighed og god ydeevne.
  2. Peugeot 208: Tilbyder moderne teknologi og en komfortabel køreoplevelse. Dens brændstofforbrug er også imponerende, hvilket gør den til en økonomisk mulighed.
  3. Seat Ibiza: Kendt for sin rummelighed og solide byggekvalitet. Den leverer en glimrende balance mellem komfort og ydeevne til en rimelig pris.
  4. Volkswagen Polo: Er anerkendt for sin pålidelighed og høje sikkerhedsniveauer. Bilen har et stærkt ry for langvarig holdbarhed og lavt brændstofforbrug.

Hver af disse biler har sine egne unikke træk og kan være et godt alternativ til Audi A1 Sportback, afhængigt af dine præferencer.

Hvor langt kører Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport på literen?

Denne bil bruger 4,6 liter brændstof på 100km (25,0 km/L) Dette tal er baseret på tests. Det betyder, at den er ret økonomisk og god for dem, der vil spare på brændstof. Med dette forbrug kan købere af brugte biler regne med, at Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport er både praktisk og økonomisk i lang tid.

Dens CO2-udslip er 147 g/km, hvilket også viser, at den er mere miljøvenlig end mange andre biler. Så denne model er et godt valg for dem, der tænker på både pengepungen og miljøet.

Hvilken motor har en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport?

Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport har en motor, der yder 116 hk. Den bruger diesel som brændstof. Denne bil er lavet til folk, der vil have en stærk og økonomisk bil. Motoren er designet til at give en god balance mellem kraft og brændstofsøkonomi.

Den har et forbrug på 4,6 l/100km (25,0 km/L) hvilket er godt for både din pengepung og miljøet. Med denne motor får du en bil, der er sjov at køre og billig i drift.

CO2-udledningen for denne Audi er på 147 g/km. Det betyder, at den passer ind i mange landes krav til udledning. Audi har sørget for, at denne model lever op til moderne standarder.

Med sin ydelse og effektivitet får købere en bil, der klarer sig godt både i byen og på lange ture. Dens motor sikrer, at du kan nyde køreturen uden at bekymre dig om dyre tankregninger eller skadelige udledninger.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport?

A1 Sportback 1.6 TDI sport har en motor med 116 hestekræfter. Dette giver bilen god kraft og gør den sjov at køre. Kraften hjælper også med at køre hurtigt på motorvejen og i byen.

Hestekræfterne i denne Audi viser, at den kan klare mange forskellige køresituationer godt. Den er derfor et godt valg for folk, der vil have en bil, der føles stærk, når de kører.

Hvad er tophastigheden for en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport?

En Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport kan køre op til 195 km/t. Dette gør den til et hurtigt valg for dem, der søger en bil med god ydeevne.

Hvor hurtigt accelererer en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport fra 0-100 km/t?

Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport klarer 0-100 km/t på 9,4 sekunder. Kræfterne kommer fra en motor med 116 hk, der arbejder sammen med en manuel femtrins gearkasse.

Denne kombination giver bilen evnen til at accelerere hurtigt uden at bruge meget brændstof. Faktisk er den gennemsnitlige brændstofforbrug kun 4,6 liter per 100 kilometer. Dette gør Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport til et godt valg for dem, der ønsker en bil, som både er sjov at køre og økonomisk.

Hvad er dimensionerne på en Audi A1 Sportback?

En Audi A1 Sportback måler 3,97 meter i længden, 1,74 meter i bredden og 1,42 meter i højden. Dette giver bilen en kompakt størrelse, som er perfekt til bykørsel. Med disse mål passer bilen nemt ind på mindre parkeringspladser og snævre gader.

Hvor stort er bagagerummet i en Audi A1 Sportback?

Bagagerummet i en Audi A1 Sportback har plads til 170 liter. Dette tal stiger til 215 liter, hvis man vælger en model uden subwoofer. Skal man bruge mere plads, kan bagsæderne klappes ned.

Så bliver der op til 735 liter til rådighed. Dette gør bilen praktisk for dem, der har brug for at transportere større ting eller tage på længere ture med meget baggage.

Kan man få anhængertræk på en Audi A1 Sportback?

Ja, en Audi A1 Sportback kan fås med anhængertræk. Dette giver ejere mulighed for at trække trailere eller andre køretøjer. Installationen af anhængertræk påfører ikke ekstra omkostninger.

Det gør Audi A1 Sportback mere alsidig for dem, der har brug for at transportere mere end bilen normalt kan rumme. Med dette tilbehør bliver bilen mere praktisk til forskellige behov som for eksempel at tage på camping eller flytte større ting.

Anhængertræk gør også, at bilen kan bruges i flere situationer og øger dens anvendelighed. Det er godt nyt for bilkøbere, der ser efter en bil, der kan mere end bare køre fra punkt A til punkt B.

At kunne tilføje denne funktion uden ekstra omkostninger gør Audi A1 Sportback til et attraktivt valg for mange.

Hvad må en Audi A1 Sportback trække på anhængertrækket?

En Audi A1 Sportback kan trække op til 1.200 kg på anhængertrækket. Dette gælder, når bilen er udstyret med det rigtige anhængertræk. Det er vigtigt for bilejere at vide, så de kan planlægge, hvad de kan tage med.

Man skal altid tjekke bilens manual for at være sikker på, at man ikke overbelaster bilen. Dette tal er praktisk for dem, der har brug for at trække en trailer, campingvogn eller båd.

Hvilke fælge kan man få til en Audi A1 Sportback?

Man kan tilpasse sin Audi A1 Sportback med forskellige fælgemodeller. Dette giver bilen et personligt præg. Her er nogle muligheder:

  1. Standard aluminiumsfælge: Disse fælge er lette og stærke. De passer godt til bilens design.
  2. Designerfælge: For dem, der ønsker et unikt look, findes der designerfælge. De kommer i mange stilarter.
  3. Sportsfælge: Tilføjer en sporty følelse til din bil. De er skabt til at se gode ud og forbedre kørslen.
  4. Vinterfælge: Disse er optimale for kolde måneder. De holder sig godt i sne og is.

Hver type har sine egne fordele og passer til forskellige behov. Valg af fælge afhænger af personlig smag og kørestil.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Audi A1 Sportback?

Valget af vinterdæk til en Audi A1 Sportback er afgørende for sikker og stabil kørsel i vintermånederne. Dækkenes kvalitet og type påvirker både greb, brændstofforbrug og kørekomfort.

  1. Vælg dæk med god anmeldelse for greb på vådt underlag og sne. Disse giver bedre kontrol under bremsning.
  2. Søg efter dæk mærket med M+S (mud and snow), som angiver at de er designet til sne og sjap.
  3. Overvej dæk med lav rullemodstand for at spare brændstof.
  4. Tjek dækmærkningen for at finde dem med bedste lydniveau, så du får en roligere køretur.
  5. Husk optionale dæk med nødkørselsegenskaber; disse kan fortsætte kort efter punktering.
  6. LED-bremse lys på bilen hjælper andre trafikanter se dig hurtigere ved nødbremsning - vælg dæk der komplementerer denne sikkerhedsfunktion.

Dine valgte vinterdæk bør matche din Audi A1 Sportbacks ydeevne og sikkerhedstandarder for at sikre den bedst mulige køreoplevelse i vintermånederne.

Hvor sikker er en Audi A1 Sportback?

Audi A1 Sportback er meget sikker. Den har fået fem stjerner i ADAC Crashtests. Den beskytter folk inde i bilen godt, og børn er også sikre takket være særlige egenskaber som Isofix.

Bilen advarer dig, hvis du ikke har din sele på, både med lyd og lys.

Den passer også på folk udenfor bilen. I tests fik den 49% af de mulige point for at beskytte fodgængere. Bilen har airbags foran og på siderne, og endda en der kan slås fra foran, hvis du sætter et barnesæde der.

Audi har tænkt på sikkerheden for alle omkring denne bil.

Hvordan er interiøret i en Audi A1 Sportback?

Interiøret i en Audi A1 Sportback er lavet med høj kvalitet. Folk kan ændre mange ting indeni for at gøre det deres eget. Der er smarte steder til at gemme ting som drikkevarer, småting og et stort handskerum.

Men knapperne til at styre varmen og andre funktioner sidder ikke så godt. Det kan være svært for føreren at se dem. Bilen har god plads indeni. Personer op til 1,95 meter kan sidde foran, og dem op til 1,75 meter kan sidde bagpå.

Man kan også få et ekstra sæde i midten uden at betale mere.

Audi A1 Sportback har gode sager som elektriske vinduer og spejle, en computer på bordet, der viser hvor langt bilen kan køre, og et program, der hjælper med at køre mere økonomisk.

Folk kan vælge et nøglefrit system, så de ikke behøver en nøgle for at åbne bilen. Dette kaldes Komfortschlüssel. Disse ting gør køreturen bedre og mere bekvem for alle i bilen.

Hvor mange personer er der plads til i en Audi A1 Sportback?

En Audi A1 Sportback har plads til fire personer. Dette betyder, at biler kan bære en fører og tre passagerer med komfort. Hvis en bilkøber har brug for mere plads, tilbyder Audi en mulighed for at tilføje et femte sæde i midten, uden ekstra omkostninger.

Dette gør bilen mere fleksibel for dem, der måske har brug for at transportere en ekstra person engang imellem.

Bilen er også designet til at rumme høje personer. Personer op til 1,95 meter kan sidde foran, og op til 1,75 meter kan sidde bagved uden problemer. Dette viser, at selvom A1 Sportback er en kompakt bil, er den stadig rummelig nok til at transportere voksne passagerer komfortabelt på både korte og lange ture.

Hvilket lydsystem har en Audi A1 Sportback?

Audi A1 Sportback bruger et BOSE-lydsystem. Dette system giver klar og kraftig lyd i bilen. Men det tager noget plads. Bagagerummet bliver mindre på grund af lydsystemet. Dette er vigtigt at tænke over, før man køber bilen.

Lyden er god, men pladsen til bagage kan være vigtig for nogle.

Hvilke apps kan man få til en Audi A1 Sportback?

Man kan ikke finde specifikke apps til Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport. Dette skyldes mangel på oplysninger om app-kompatibilitet. Men, bilkøbere søger ofte efter generelle bilapps, der kan forbedre køreoplevelsen. Her er nogle typer af apps, som typisk bruges i biler:

  1. Navigation apps - hjælper med at finde vej og viser trafikinformation.
  2. Musikstreamingstjenester - giver adgang til musik under kørslen.
  3. Parkeringshjælp - finder og reserverer parkeringsplads.
  4. Brændstofpris findere - viser de nærmeste tankstationer og priser.
  5. Kørelogbog - holder styr på ture og brændstofforbrug for regnskab eller økonomi.
  6. Bil vedligeholdelses trackere - minder om service og tjek af bilen.

Disse generelle bilapps kan gøre køreturen i en Audi A1 Sportback bedre, selv uden specifikke anbefalinger til modellen.

Opdateres softwaren i en Audi A1 Sportback automatisk?

Software i en Audi A1 Sportback opdateres ikke altid automatisk. Ejere skal ofte selv sørge for at få opdateringerne. Det kan være ved at besøge en forhandler eller gennem specifikke systemer i bilen, hvis den har mulighed for online opdateringer.

Nye teknologier og sikkerhedssystemer som justerbart sportsundervogn og Multikollisionsbremse kræver nyeste software for at fungere bedst. Det er vigtigt at holde softwaren opdateret for både sikkerheden og bilens ydeevne.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Audi A1 Sportback?

Audi A1 Sportback tilbyder mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere personlig og tilpasset førerens behov.

  1. Komfortnøgle: Mulighed for nøglefrit adgangssystem, som lader dig åbne bilen og starte motoren uden at bruge en fysisk nøgle.
  2. Dynamisk klimakontrol: En avanceret form for klimaanlæg, der automatisk justerer temperaturen inde i bilen.
  3. Justerbart sportsophæng: Tilføjelse af et sportsophæng med to indstillinger for en skræddersyet køreoplevelse.
  4. Hjul med nødkørselsfunktion: Særlige dæk designet til at kunne køre videre, selv efter en punktering.
  5. LED-baglygter: Lygter bagpå bilen, der bruger LED-teknologi for bedre synlighed ved opbremsning.
  6. Tredje sæde i midten: Du kan føje et ekstra sæde til bagerste række uden ekstra omkostninger.
  7. Anhængertræk: Gør det muligt at trække trailere eller fastmontere cykelholdere bag på bilen.
  8. Bagagerumsbakke: En praktisk bakke, der beskytter bagagerummet mod snavs og væsker.
  9. All-weather måtter: Slidstærke måtter designet til at holde bilens indvendige gulv rent i al slags vejr.
  10. Tagrack-system: Giver mulighed for sikker transport af større genstande som sportsudstyr på taget af din Audi A1 Sportback.

Disse muligheder gør det nemt at skræddersy din Audi A1 Sportback til dine behov og ønsker, uanset om det handler om komfort, funktionalitet eller stil.

Guides til andre Audi-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Audi A1 Sportback?

En Audi A1 Sportback har mange smarte teknologier. Den har ny styringsteknologi, der gør kørslen mere sikker og sjov. Bilen kan køre bedre på vejen med en justerbar sportsundervogn.

Til at stoppe hurtigt uden at skade andre biler har den noget, der hedder multikollisionsbremse.

Den bruger også LED-bremselys, som lyser meget klart, når man bremser hårdt. Dette gør, at biler bagved kan se den bedre. Bilen låser op uden nøgle med noget kaldet komfortnøgle og starter med et tryk på en knap.

Disse teknologier hjælper med at gøre Audi A1 Sportback til en moderne og sikker bil.

Hvad koster en Audi A1 Sportback 1.6 TDI sport i grøn ejerafgift?

En Audi A1 Sportback koster i 2024 ca. fra 2.640 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Audi A1 Sportback til service?

En Audi A1 Sportback skal have service hver 27.500 kilometer eller hvert andet år. Dette hjælper med at holde bilen i god stand og sikrer, at den kører glat. Tandremmen, som er en vigtig del af motoren, skal skiftes efter 210.000 kilometer.

Disse serviceintervaller er vigtige for at bevare bilens ydeevne og sikkerhed. Det er også en del af garantien på bilen, så det er godt at følge dem nøje.

Hvilke dele på en Audi A1 Sportback går mest i stykker?

Audi A1 Sportback er en populær bil. Nogle dele går dog oftere i stykker end andre. Her er de mest almindelige:

  1. Batteriet kan svigte, især efter nogle år.
  2. Bremserne slides hurtigt. Dette omfatter bremseklodser og skiver.
  3. Koblingen kan have problemer, specielt i modeller med mange kilometer.
  4. Elektroniske systemer, som for eksempel infotainment og navigationsudstyr, kan fejle.
  5. Lygterne, både forlygter og baglygter, kan gå i stykker eller miste deres styrke.
  6. Luftkonditioneringsanlægget stopper ofte med at virke korrekt.
  7. Motor kontrollamperne tændes ofte på grund af forskellige småfejl.
  8. Vandpumpen kan lække eller stoppe med at fungere.
  9. Udstødningsdele, herunder katalysatorer og partikelfilter, slides eller blokeres.

Disse punkter viser vigtige områder at holde øje med ved køb af en brugt Audi A1 Sportback eller til regelmæssig vedligeholdelse.

Hvor lang tid dækker garantien på en Audi A1 Sportback?

Garantien på en Audi A1 Sportback gælder i 2 år. Der er ingen grænse for, hvor mange kilometer bilen kan køre i denne periode. Dette betyder, at ejere kan føle sig trygge, uanset hvor meget de kører i deres bil de første to år.

Garantien dækker mange dele af bilen, hvis de går i stykker eller ikke virker, som de skal. Det er godt for købere at vide dette, da det kan spare dem for penge, hvis noget uventet sker.

Hvad dækker garantien på en Audi A1 Sportback?

En Audi A1 Sportback har en garanti, der varer i 3 år eller indtil bilen har kørt 100.000 kilometer. Denne garanti beskytter store dele som motor, gearkasse og drivlinje. For elektriske dele gælder en særlig garanti på 2 år.

Derudover er der en lang garanti mod rust, som varer i 12 år. Købere får også vejhjælp i 3 år, hvis de får brug for det. Ønsker man mere sikkerhed, kan man betale ekstra for at forlænge garantien.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.30.38

Opdateret 10.09.2024, 14.30.38

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel