Find brugte biler til salg

Guiden handler om Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic (Årgang 02/2018 - 06/2019)

Købsguide: Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic (02/2018 - 06/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic?

En Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic har en kraftig dieselmotor. Den blev lavet fra februar 2018 til juni 2019. Motoren i bilen er stor. Den har 286 hestekræfter og et stærkt træk.

Bilen bruger ikke meget diesel, kun 6,8 liter på 100km (16,7 km/L) Denne model er også rost for at køre blødt og sikkert.

Den har nogle smarte ting som adaptiv fartpilot og digitalt cockpit. Men, den udleder også noget skidt for miljøet. Folk der køber denne bil, kan lide dens kraft og de smarte ting indeni.

De skal dog tænke over, hvad den gør ved luften omkring os.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback kommer i fire forskellige varianter. Købere kan vælge mellem forskellige udstyrspakker og motorstørrelser, der matcher deres behov.

  1. Grundmodellen - Denne variant har standardfunktioner som LED forlygter, Audi virtual cockpit, og MMI navigation plus. Den er perfekt for dem, der ønsker en stærk basisbil uden ekstra luksus.
  2. S line eksteriørpakke - Tilføjer sportslige detaljer til bilens ydre design. Inkluderer specielle fælge og en kropspakke, der giver bilen et mere aggressivt udseende.
  3. Assistentpakke Tour - Denne pakke fokuserer på at gøre kørslen lettere og sikrere med teknologier som lane assist og automatisk nødbremsesystem. Ideel for lange ture eller travle pendler.
  4. Assistentpakke Parkering - Gør parkering til en leg med avancerede sensorer for og bag samt kameraer, der hjælper med at undgå bump under parkering.

Hver variant er skabt til at imødekomme forskellige ønsker og behov hos købere af biler. Fra dem, der foretrækker simpel elegance, til de som kræver den nyeste teknologi for komfort og sikkerhed på vejen.

Hvad er fordele og ulemper ved Audi A7 Sportback?

FordeleUlemper
- Bilen tilbyder høj komfort med luftaffjedring.- Kritik for emissioner, påvirker miljøvurderingen.
- Den har en af de bedste styringer på markedet og en medlenkende bagaksel.-
- Praktisk med en drejeradius på 11,3 meter og god lasteevne på taget.-
- Omhyggeligt udvalg af førerstøttesystemer forbedrer sikkerheden.-
- God score i beskyttelse af fodgængere og cyklister.-
- Positiv vurdering i miljøvenlighed.-

Hvordan klarer Audi A7 Sportback sig i test?

Audi A7 Sportback viser stærke resultater i mange test. Folk roser bilen for dens styring og komfort. Luftaffjedringen og køre- og sikkerhedsassistenter får også topkarakter. Denne model stopper hurtigt, med en bremseafstand fra 100 km/h på kun 32,1 meter.

Med hensyn til sikkerhed scorer A7 højt i beskyttelse af fodgængere og cyklister. Bilen er også miljøvenlig, med et udslip på 214 gram CO2 per kilometer og et brændstofforbrug på 6,8 liter per 100km (16,7 km/L)

Der er dog nogle ulemper. Nogle finder skærmens glans irriterende, og de brede dørstolper kan gøre det svært at se ud. Men generelt klarer Audi A7 Sportback sig godt i tester, hvilket gør den til en attraktiv mulighed for bilkøbere, der søger en balance mellem ydeevne, komfort og sikkerhed.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Audi A7 Sportback?

Hvis man overvejer at købe en Audi A7 Sportback, er det godt at kende andre biler, der minder om den. Her er nogle alternativer, man kan tænke over:

  1. Mercedes E220: Denne bil har en dejlig indretning og giver en blød tur. Den passer til dem, der vil have luksus og komfort.
  2. Opel Astra: Et mere økonomisk valg med god plads. Perfekt for familier, der har brug for rum men stadig ønsker stil.
  3. BMW 5-serie: Kendt for sin præcise styring og kraftfulde motorer. Dette er et godt valg for folk, der elsker at køre.
  4. Audi A6: Næsten som A7 Sportback, men lidt mindre sportslig i sit look. Fantastisk til dem, der vil have Audi's kvalitet uden helt så meget flair.
  5. Mercedes E300: Tilbyder masser af teknologi og en stærk motor. Godt for tech-elskere, der også vil have power under hjelmen.
  6. Volvo S90: Har et unikt design og fokus på sikkerhed. For de bilkøbere, der sætter pris på svenske traditioner og innovation.
  7. Jaguar XF: Kombinerer britisk elegance med præstationer på vejen. En god mulighed for dem, der søger noget udover det sædvanlige.

Hver af disse biler har sine egne unikke træk og kan være et godt alternativ til Audi A7 Sportback alt efter ens personlige behov og præferencer.

Hvor langt kører Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic på literen?

Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic kører 6,8 liter pr. 100km (16,7 km/L) Dette viser, at bilen er ret brændstofeffektiv. Den udleder også 214 g CO2 pr. km. Dette er vigtigt for købere, der tænker på miljøet.

Bilens brændstoføkonomi er god for en stor bil. Dette er noget, bilkøbere skal tænke over.

Hvilken motor har en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic?

Denne Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic har en kraftfuld motor. Motoren er på 3,0 liter og er en dieselmotor. Den yder 286 hestekræfter, hvilket er ret imponerende. Denne bil følger de nyeste regler for udstødning, kaldet 6d-temp.

Dette viser, at bilen er god for miljøet.

Motoren i bilen giver også meget kraft, op til 620 Nm i drejningsmoment. Det betyder, at bilen kan køre rigtig stærkt og hurtigt reagere, når man trykker på speederen. Den bruger omkring 6,8 liter diesel for hver 100km (16,7 km/L) den kører.

Dette tal viser, at den er økonomisk at køre i, selvom den er en stor og kraftfuld bil.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic?

En Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic har en motor med 286 hestekræfter. Den kraft gør bilen stærk og hurtig. Med så mange hestekræfter kan bilen køre rigtig hurtigt og giver en god oplevelse bag rattet.

Kraften fra motoren hjælper også med at gøre bilens acceleration imponerende. Den accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 5,7 sekunder. Dette viser, hvor effektiv og kraftfuld en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic er.

Kraften i motoren matcher godt med bilens luksuriøse udseende og avancerede funktioner, hvilket gør den til et godt valg for dem, der søger både stil og ydeevne.

Hvad er tophastigheden for en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic?

Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic kan køre op til 250 km/t. Dette sportskøretøj har en stærk 3,0-liters dieselmotor. Kraften i motoren er 286 hestekræfter. Dette gør bilen hurtig og kraftfuld på vejen.

Hvor hurtigt accelererer en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic fra 0-100 km/t?

Denne bil når 100 km/t på bare 5,7 sekunder. Dette viser, hvor kraftfuld motoren er. Med 286 hestekræfter og et drejningsmoment på 620 Nm, har bilen masser af styrke. Det gør A7 Sportback til en hurtig og stærk bil.

Denne model er velegnet for den, der ønsker fart og effektivitet.

Hvad er dimensionerne på en Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback er en stor bil. Længden er 4.969 mm, og bredden med spejlene udfoldet er 1.908 mm. Bilen er 1.422 mm høj. Akselafstanden, afstanden mellem for- og baghjul, er 2.926 mm.

Tørvægten, vægten af bilen uden passagerer eller last, starter fra 1.805 kg. Den maksimale vægt bilen kan have, kaldet totalvægten, er op til 2.390 kg. Disse mål viser, at Audi A7 Sportback har en rummelig størrelse både udenpå og indeni.

Hvor stort er bagagerummet i en Audi A7 Sportback?

Bagagerummet i en Audi A7 Sportback er rummeligt. Det kan holde 430 liter under dækkenet og når sæderne foran er lagt ned, vokser det til 1.280 liter. Dette giver god plads til bagage på familieture eller når man skal købe stort ind.

Bagklappen åbnes elektrisk, så man let kan komme til sine ting. Man kan endda åbne den uden at bruge hænderne ved at svinge sin fod under bilens bagende. Dette gør det let at læsse bilen, når man har armene fulde.

Audi har tænkt på praktisk opbevaring i denne model.

Kan man få anhængertræk på en Audi A7 Sportback?

Ja, man kan få anhængertræk til en Audi A7 Sportback. Dette gør bilen endnu mere praktisk hvis du har brug for at trække en trailer eller campingvogn. Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic er designet til at kunne håndtere en god vægt bagpå.

Dette åbner op for flere muligheder for dem, der har brug for at transportere store ting eller tage på eventyr med meget bagage.

Med dette svingbare træk kan bilen også opretholde sit stilrene look, når trækket ikke er i brug. Det viser hvor godt Audi tænker på både funktion og form. Trækkapaciteten viser bilens styrke og alsidighed, hvilket gør den til et godt valg for folk med et aktivt liv.

Hvad må en Audi A7 Sportback trække på anhængertrækket?

En Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic fra årgang 02/2018 - 06/2019 kan trække op til et bestemt antal kilo på anhængertrækket. Det er meget vigtigt at holde sig inden for denne grænse for at beskytte bilen.

Man skal altid tjekke bilens manual for at være sikker på den præcise vægt.

Hvis man overskrider denne vægt, kan det føre til skader på bilen. Det kan også medføre bøder eller problemer med forsikringen. For at køre sikkert er det afgørende at følge disse retningslinjer nøje.

Hvilke fælge kan man få til en Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback tilbyder forskellige størrelser af hjul. Vælger du dette køretøj, kan du personliggøre det med unikke hjul.

  1. 17 - tommer fælge giver bilen et elegant look og sikrer god kørekomfort.
  2. 18 - tommer fælge balancerer mellem stil og ydeevne, velegnet til hverdagskørsel.
  3. 19 - tommer fælge hæver bilens udseende og forbedrer håndteringen på vejen.
  4. 20 - tommer fælge maksimerer både æstetikken og køreegenskaberne, ideel for dem der ønsker et sportsligt præg.

Hver størrelse har sin egen fordel, fra komfort til ydeevne.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Audi A7 Sportback?

Valget af vinterdæk til en Audi A7 Sportback er vigtigt for sikkerheden og køreoplevelsen i de kolde måneder. Her er en guide til at vælge de rigtige dæk:

  1. Vælg dæk med godt vejgreb på glatte veje. Søg efter dæk, der klarer sig godt i tests på sne og is.
  2. Tjek dybden på dækmønstret. Det skal være mindst 4 mm for at give sikker kørsel om vinteren.
  3. Overvej dæk fra anerkendte mærker som Michelin eller Continental, der ofte laver dæk specielt til hårdt vintervejr.
  4. Tænk over, om du vil have pigdæk eller pigfri dæk. Pigdæk er bedst på is, men må ikke bruges overalt.
  5. Størrelsen skal passe præcist til din Audi A7 Sportback for at undgå tab af kontrol og brændstofeffektivitet.
  6. Kig efter dæk med lav rullemodstand for at spare på brændstoffet.
  7. Dæk med støjreduktion giver en mere behagelig køreoplevelse.
  8. Vinternødhjuls - sæt kan være nyttigt i ekstreme situationer.

Husk altid at tjekke lokale regler for brug af vinterdæk eller pigdæk, da de varierer fra sted til sted.

Hvor sikker er en Audi A7 Sportback?

En Audi A7 Sportback er meget sikker. Den har systemer, der hjælper med at undgå ulykker. Disse inkluderer autonome nødbremsesystemer og afstandskontrol. Hastighedsbegrænseren og vejbaneassistenten sørger for, at bilen holder sig inden for fartgrænserne og på rette vej.

Bremserne er også stærke. De kan stoppe bilen hurtigt, fra 100 km/h på kun 32,1 meter.

I en Audi A7 Sportback er passagererne godt beskyttet. Bilen har mange airbags og et system kaldet pre sense basic, der forbereder bilen på en mulig ulykke. For børn, er der særlige fæster til børnesæder.

Dette gør det let at montere et barnesæde sikkert. Audi A7 har også gjort det godt i tests for at beskytte fodgængere og cyklister. Den passer på dem udenfor bilen, samt de indeni.

Hvordan er interiøret i en Audi A7 Sportback?

Interiøret i Audi A7 Sportback imponerer med sin luksus og teknologi. Bilens indre er både rummeligt og indbydende, med valgfrit fire-zoners klimaanlæg, der sørger for komfort på alle sæder.

For dem der ønsker det ypperste, tilbyder bilen individuelle kontursæder. Disse sæder justerer sig efter kroppen og kommer med hukommelsesfunktion samt massagefunktion med syv forskellige programmer.

Dette gør lange køreture til en ren nydelse.

Det avancerede MMI touch response system styrer underholdning og navigation med lette berøringer. Dette system giver adgang til mange funktioner, men nogle vil kræve ekstra betaling.

Cockpittet er ryddeligt og moderne, men det kan tage lidt tid at vænne sig til hvordan alt virker. Udenfor lyser LED-spots op under de ydre dørhåndtag. Dette gør det nemmere at se omgivelserne, når man træder ind og ud af bilen.

Baglygterne skaber et imponerende lys show, der fanger øjet.

Hvor mange personer er der plads til i en Audi A7 Sportback?

En Audi A7 Sportback har plads til fire personer. Bilen kommer med standard sæder, som giver god komfort. De manuelt justerbare sportsæder tilbyder ekstra støtte. Man kan også vælge sæder, som justeres helt elektrisk.

Dette gælder både for de almindelige og de sportslige siddepladser.

Hvilket lydsystem har en Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback tilbyder et Bang & Olufsen lydsystem som en ekstra mulighed. Det giver køberen chancen for at opleve musik i høj kvalitet. Lydsystemet er designet til at fylde bilens kabine med klar og rig lyd.

Det betyder, at man kan nyde sine yndlingssange, mens man kører, på en helt ny måde.

Der findes også avanceret teknologi inden for klimaanlægget i Audi A7 Sportback. Bilen kan have fire-zoners klimaanlæg. Det giver mulighed for at justere temperaturen individuelt i forskellige dele af bilen.

Dette system inkluderer funktioner som automatisk justering af luftkvaliteten og muligheden for at gemme personlige indstillinger. Så mens du nyder musikken fra det fremragende lydsystem, kan du også have den perfekte temperatur, uanset hvor du sidder i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback tilbyder mange apps gennem MMI touch response-systemet. Dette giver føreren adgang til underholdning og information på farten.

  1. Spotify: En app til streaming af musik. Tilbyder et stort udvalg af sange og playlister.
  2. Google Maps: Denne app hjælper med navigation. Viser ruter og trafikinformation i realtid.
  3. WhatsApp: Gør det muligt at sende beskeder og foretage opkald via bilens system.
  4. Apple Music: En anden musikstreamingtjeneste med millioner af sange.
  5. Tidal: Tilbyder høj kvalitet lyd for musikelskere.
  6. Audi music interface: Giver adgang til flere musikapps direkte fra bilen.
  7. MMI - systemet har også en app store, hvor man kan downloade nye apps.

Disse apps sikrer, at man altid er forbundet og underholdt på turen.

Opdateres softwaren i en Audi A7 Sportback automatisk?

Softwaren i en Audi A7 Sportback bliver opdateret automatisk gennem Audi connect. Dette system sørger for, at bilens software altid er ny med de seneste funktioner og sikkerhedsopdateringer.

Bilen forbliver dermed i topform uden at ejeren skal gøre noget.

Man kan også vælge at opdatere systemet selv gennem bilens underholdningssystem hvis man ønsker det. Disse opdateringer hjælper med at holde bilen sikker og forbedrer oplevelsen for føreren ved at tilføje nye muligheder til bilen.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Audi A7 Sportback?

Audi A7 Sportback er en bil fyldt med muligheder. Købere kan vælge mellem mange slags tilbehør og ekstraudstyr for at gøre køreoplevelsen bedre.

  1. Fuld elektrisk indstilling af sæder: Vælg mellem standard- og sportsæder, der justeres elektrisk for optimal komfort.
  2. Kontursæder med massage: Disse sæder har justerbar ryg- og sidestøtte samt hukommelse og massage med syv programmer.
  3. Panoramatag: Tilføj et luftigt rumfølelse inde i bilen.
  4. Berøringsfri åbning af bagagerum: Åbn bagagerummet let med en fodbevægelse.
  5. Forskellige undervogne inklusive adaptiv luftaffjedring: Vælg den undervogn, der passer bedst til din kørestil.
  6. Avanceret LED-belysning: Opt for LED- eller Matrix LED-forlygter, som arbejder sammen med navigationssystemet for bedre synlighed.
  7. P-sensorer for og bag: Gør parkering nemmere med sensorer, der advarer dig om objekter foran og bagved bilen.
  8. Apple CarPlay: Forbind din smartphone til bilens system og brug apps sikkert under kørslen.
  9. Svingbart anhængertræk: Føj et anhængertræk til, der kan gemmes væk, når det ikke bruges.
  10. HD Matrix LED-forlygter: Sikrer klar belysning på vejen under alle forhold.
  11. Sportssæder: Vælg sportssæder for en mere dynamisk følelse i kabinen.
  12. Audi connect Navigation & Infotainment: Hold dig opdateret og forbundet med den nyeste teknologi fra Audi.
  13. B&O premium lydsystem: Nyd musikken med høj kvalitet lyd fra Bang & Olufsen.
  14. Ambientebelysningspakke plus: Skab stemning i kabinen med skræddersyet lys efter dit humør.
  15. Lædersæder: Giv interiøret et løft med ægte lædersæder for lækkert udseende og følelse.
  16. Audi drive select: Justér bilens køreegenskaber efter ønske
  17. Executive pakkeudstyr: Få flere luksuriøse detaljer og funktioner designet til ultimate komfort.

Hver mulighed øger nydelsen ved at være ejer af en Audi A7 Sportback, så man kan tilpasse sin bil præcis efter egne ønsker og behov

Guides til andre Audi-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Audi A7 Sportback?

En Audi A7 Sportback er fuld af højteknologiske funktioner som gør køreturen bedre. Blandt disse er LED- og Matrix LED-forlygter. Disse smarte lys arbejder sammen med bilens navigationssystem.

Det betyder, at de kan tilpasse lyset efter vejen du kører på. MMI touch response systemet gør også en stor forskel. Det lader dig nemt styre mange af bilens funktioner. Du kan for eksempel skifte musik eller finde vej uden besvær.

Bilen har også funktioner som progressiv styring og valgfri firehjulsstyring. Disse hjælper med at gøre bilen mere stabil og sikker at styre, især når du kører hurtigt eller i skarpe sving.

Audi A7 Sportback overholder også den nyeste 6d-temp emissionsstandard. Dette gør den mere miljøvenlig uden at gå på kompromis med ydeevnen. Den bruger kun 6,8 liter diesel pr.

100km (16,7 km/L) hvilket er imponerende for en så stor bil.

Hvad koster en Audi A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic i grøn ejerafgift?

En Audi A7 Sportback koster i 2024 ca. fra 960 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Audi A7 Sportback til service?

En Audi A7 Sportback skal til service hver 12.000 km eller mindst én gang om året. Dette er producentens anbefaling. Kørselsforhold kan gøre, at bilen skal til service oftere. Bykørsel og lange ture på motorvejen slider forskelligt på bilen.

Det er godt at tjekke bilen regelmæssigt for at holde den i god stand.

Audi anbefaler at bruge ægte dele og tage bilen til en autoriseret forhandler for service. Dette sikrer, at bilen forbliver i topform. En Audi A7 har avanceret teknologi og førerstøtte, som kan kræve særlig opmærksomhed.

Luftfjedringen skal også tjekkes for at sikre en god køreoplevelse. At følge disse råd hjælper med at undgå mekaniske problemer og sikrer bilens levetid.

Hvilke dele på en Audi A7 Sportback går mest i stykker?

Audi A7 Sportback er en executive bil med mange funktioner. Men nogle dele går oftere i stykker end andre. Her er en liste:

  1. Motorproblemer: Motoren kan have problemer, især med emissioner. Dette påvirker bilens pålidelighed.
  2. Gearkasse: Automatikken kan opleve fejl, der kræver dyre reparationer.
  3. Elektronik: Avanceret teknologi betyder komplekse elektroniske systemer, som kan svigte. Det gælder for eksempel infotainment og førerstøttesystemer.
  4. Førerstøttesystemer: Disse systemer hjælper med at køre bilen sikkert men kan kræve vedligeholdelse.
  5. Hjulophæng: Kører man ofte på dårlige veje, slides hjulophænget hurtigere.
  6. Bremser: De skal skiftes jævnligt og kan være en hyppig udgift.
  7. Lys: HD Matrix LED forlygter er fantastiske men dyre at erstatte.
  8. Udstødningssystem: Det kan blive beskadiget over tid, især hvis motoren har emissionproblemer.
  9. Airbags og sikkerhedssystemer: Selv om de øger sikkerheden, kan defekter i airbag-systemerne opstå.
  10. Batteri: Med alle dens elektroniske funktioner kræver Audi A7 Sportback et stærkt batteri, som til tider skal udskiftes.

Disse er almindelige punkter at være opmærksom på inden køb af en brugt Audi A7 Sportback.

Hvor lang tid dækker garantien på en Audi A7 Sportback?

Garantien på denne bil dækker 2 år fra den dag, den bliver købt. Dette er standard for fabriksgarantien. Man kan vælge at få en længere garanti, hvis man ønsker det. Så man kan køre i sin bil og føle sig tryg i længere tid.

Dette er godt at tænke over før køb. Det viser, at producenten står bag deres bil.

Hvad dækker garantien på en Audi A7 Sportback?

Garantien på en Audi A7 Sportback dækker mange ting fra februar 2018 til juni 2019. Dette inkluderer fejl og skader, der ikke er din skyld. Du kan roligt køre, da store dele af bilen er beskyttet under garantien.

Denne sikring gælder også for visse ekstraudstyr som unikke sikkerhedsseler og ekstra airbags bag i bilen. Dette betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal, hjælper garantien med at reparere eller skifte delene uden omkostninger for dig.

For dem der tænker på at tilføje personlige præg til deres bil gennem individuel tilpasning, dækker garantien også disse valg. Det giver en ekstra tryghed, når du vælger at gøre din Audi A7 Sportback mere personlig med forskellig farve af sikkerhedsselerne eller tilføjer de nyeste teknologiske gadgets.

Så hvis noget går galt med de specialtilpassede dele eller det hightech udstyr, som du har valgt at tilføje, kan garantien dække reparation eller udskiftning.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.37.09

Opdateret 10.09.2024, 14.37.09

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel