Find brugte biler til salg

Guiden handler om Audi A8 50 TDI quattro tiptronic (Årgang 11/2017 - 08/2018)

Købsguide: Audi A8 50 TDI quattro tiptronic (11/2017 - 08/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Audi A8 50 TDI quattro tiptronic?

Købere skal vide, at Audi A8 50 TDI quattro tiptronic er en stor og luksuriøs bil. Den har en kraftig 3-liters V6-dieselmotor med 286 hestekræfter. Bilen kommer med firehjulstræk og mange smarte funktioner som adaptiv fartpilot og automatisk parkering.

Men den bruger meget brændstof, og det koster meget at have sådan en bil. Forsikringen er også dyr.

Denne Audi A8 blev lavet fra november 2017 til august 2018. Den udleder 229 gram CO2 per kilometer, hvilket er vigtigt at tænke over på grund af miljøet og skatter. Købere skal også huske, at denne bil kræver regelmæssig service for at holde den kørende godt.

Det kan også være dyrt.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Audi A8?

Audi A8 kommer i flere varianter. Hver variant har sit eget sæt af funktioner.

  1. Audi A8 50 TDI quattro tiptronic: Denne model har en kraftig diesel motor. Den tilbyder firehjulstræk og en automatisk gearkasse.
  2. Audi A8 L: Her får man mere plads i kabinen. Denne lang version er god til dem, der ønsker ekstra benplads.
  3. Audi S8: Dette er sportsudgaven. Den har en endnu stærkere motor og er designet til ydeevne.
  4. Audi A8 Hybrid: For dem, der ser efter miljøvenlige valg, findes der en hybrid version. Den kombinerer benzinmotor med elektrisk drift for mindre forurening.
  5. Audi A8 55 TFSI: Denne model bruger benzinmotor og giver masser af kraft samtidig med komfort.
  6. Audi A8 med integreret garageåbner og 230V-stik bag: Dette er for folk, der sætter pris på smarte teknologier i bilen.

Hver variant passer til forskellige behov og ønsker fra bilkøbere.

Hvad er fordele og ulemper ved Audi A8?

Fordele Ulemper
- Kraftfuld 3-liters V6-dieselmotor med 286 hk. - Blank overflader på berøringsskærmene tiltrækker fingeraftryk.
- 600 Nm drejningsmoment sikrer hurtig acceleration. - Avancerede funktioner og teknologier kan være dyre at reparere.
- Adaptiv fartpilot forbedrer sikkerhed og komfort. - Kraftig motor påvirker brændstoføkonomien negativt.
- Elektronisk styret luftaffjedring giver fremragende kørekomfort. - Stor størrelse kan gøre parkering udfordrende i trange områder.
- Omfattende tilslutningsmuligheder og trådløs opladning. - Prisen er høj i forhold til nogle konkurrenter.
- Mulighed for flere avancerede lydsystemer. - Bagagerumskapacitet kan være begrænset for nogle brugere.

Hvordan klarer Audi A8 sig i test?

I test får Audi A8 blandet feedback. Bilen scorer 40 point og kun to stjerner i Ecotesten. Dette resultat er ikke tilfredsstillende. CO2-udslippet ligger på 229 g/km, og den bruger 7,3 liter brændstof per 100km (14,3 km/L)

Disse tal viser, at bilen ikke er den mest miljøvenlige valg.

Audi A8 har også høje driftsomkostninger og forsikringer. Men bilen kommer med en lang liste af tekniske funktioner. Disse inkluderer kørecomputer, sædevarme, parkeringssensor bagtil og elektrisk parkeringsbremse.

Audi A8 har også sportssæder og tilbyder håndfri til mobil. Selv om den har udfordringer i miljøtests, imponerer den med sin liste af udstyr.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Audi A8?

Audi A8 står som en topmodel inden for luksusbiler. Mange bilkøbere kigger efter lignende biler med luksus og kraft.

  1. BMW 7-serie: Denne bil er kendt for sin luksus og avancerede teknologi. Den har et elegant design og giver en meget komfortabel køretur. BMW 7-serie tilbyder også forskellige motorstørrelser, inklusive en hybrid model.
  2. Mercedes S-klasse: Mercedes S-klasse er toppen af luksus hos Mercedes Benz. Den er rummelig, har avanceret sikkerhedsudstyr og byder på en ekstraordinær køreoplevelse. Kabinekvaliteten og teknologien i denne bil er i top.
  3. Lexus LS: Lexus LS er flagsskibet blandt Lexus' sedaner og tilbyder exceptionel komfort samt en stille kabine. Lexus LS kommer med avanceret teknologi og et fokus på håndværksmæssig kvalitet i interiøret.
  4. Jaguar XJ: Jaguar XJ kombinerer sportslighed med luksus. Den har et markant design, både udvendigt og indvendigt, hvilket gør den unik i dette segment. Jaguar XJ tilbyder en spændende køredynamik takket være dens kraftfulde motorer.
  5. Audi A8 konkurrenter giver altså bilkøbere flere muligheder for at finde en luksusbil, der passer til deres behov. Alle disse biler lever op til høje standarder for komfort, kraft og teknologi.

Hvor langt kører Audi A8 50 TDI quattro tiptronic på literen?

Denne bil bruger 7,3 liter brændstof for hver 100 kilometer den kører. I byen bruger den lidt mere, nemlig 7,8 liter for 100 kilometer. Uden for byen er den mere økonomisk og bruger kun 6,1 liter på 100 kilometer.

På motorvejen stiger forbruget igen til 8,6 liter for hver 100 kilometer. Disse tal viser, hvor meget brændstof bilen bruger under forskellige kørselsforhold. Det er vigtigt for købere at vide dette for at sammenligne med andre biler og se, hvad der passer bedst til deres behov.

Hvilken motor har en Audi A8 50 TDI quattro tiptronic?

Audi A8 50 TDI quattro tiptronic har en stærk 3-liters V6-dieselmotor. Denne motor yder 210 kW / 286 hk og har et drejningsmoment på 600 Nm. Kraften gør bilen hurtig og sikrer god acceleration.

Motoren passer godt til bilens høje komfortniveau og dens evne til at køre langt på literen.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Audi A8 50 TDI quattro tiptronic?

En Audi A8 50 TDI quattro tiptronic har 286 hk. Denne bil bruger en 3-liters V6-dieselmotor. Motoren giver bilen kraft til at køre stærkt. Dens styrke på 286 hk hjælper den med at køre godt på vejen.

Denne model blev lavet mellem 11/2017 og 08/2018. Kraften i motoren gør, at bilen kan køre hurtigt og glat. Den passer til købere, der vil have en bil med mange hestekræfter.

Hvad er tophastigheden for en Audi A8 50 TDI quattro tiptronic?

Tophastigheden for denne bil er 250 km/t. Dette gør den til en hurtig bil på vejen. Den kan nå sådan en fart takket være sin stærke motor og avanceret teknologi. Den bruger også quattro firehjulstræk, som hjælper med at holde bilen stabil og sikker, selv når den kører hurtigt.

Dette gør Audi A8 50 TDI quattro tiptronic til et godt valg for dem, der søger både luksus og ydeevne i deres køretøj.

Hvad er dimensionerne på en Audi A8?

En Audi A8 har en længde på 5172 mm, en bredde på 1945 mm, og dens højde er 1473 mm. Den har plads mellem hjulene, kaldet akselafstanden, på 2998 mm. Dette gør bilen rummelig både indvendigt og giver den et imponerende udseende udefra.

Vægten af bilen varierer fra 2000 til 2300 kg. Dette gør den til en tung bil, som kan have betydning for hvordan den kører på vejen. Bagagerummet kan indeholde op til 440 liter.

Det betyder, at der er god plads til tasker og indkøb. Sæderne foran kan justeres til folk, der er næsten to meter høje, og bagsædet har masser af plads til ben og hoved for personer op til 1,90 m.

Hvor stort er bagagerummet i en Audi A8?

Bagagerummet i en Audi A8 kan holde op til 440 liter. Dette giver plads til omkring syv drikkekasser. Man kan let pakke kufferter, indkøbsposer og sportsudstyr i dette rummelige bagagerum.

Det er nyttigt for familieture, storhandel eller når man skal have sportsgrej med. Audi A8's bagagerum er designet til at være både praktisk og fleksibelt, hvilket gør det let at udnytte pladsen fuldt ud.

Dette gør bilen til et godt valg for dem, der har brug for god plads til bagage på deres rejser.

Kan man få anhængertræk på en Audi A8?

Ja, en Audi A8 kan udstyres med anhængertræk. Dette gør det muligt for bilen at bruge sin styrke til at trække tungere laster, op til 2,3 ton. Det er en stor fordel for dem, der har brug for at transportere store ting eller tage en trailer med på tur.

Med et anhængertræk bliver Audi A8 mere alsidig og praktisk for ejere, der måske ønsker at bruge deres bil til forskellige formål ud over almindelig kørsel.

Installation af anhængertræk tilføjer også værdi til bilens anvendelighed, især for dem der nyder fritidsaktiviteter som bådsejlads eller camping, hvor ekstra udstyr er nødvendigt.

Det er vigtigt at sikre, at anhængertrækket monteres korrekt for at undgå skader på bilen og sikre sikker transport af lasten.

Hvad må en Audi A8 trække på anhængertrækket?

En Audi A8 50 TDI quattro tiptronic kan trække op til 2,3 ton på sit anhængertræk. Dette betyder, at bilen er i stand til at håndtere tunge laster, som store trailere eller campingvogne.

Med sådan en kraftig evne til at trække, er Audi A8 et godt valg for dem, der har brug for en stærk og pålidelig bil til at transportere større genstande. Denne kapacitet gør den velegnet til både feriebrug og mere krævende opgaver.

Hvilke fælge kan man få til en Audi A8?

Til en Audi A8 findes der mange valgmuligheder for fælge. De passer til bilens design og kørestil.

  1. Fælge i størrelser fra 17 tommer til 21 tommer er tilgængelige. Dette giver mulighed for at vælge den størrelse, der passer bedst til bilens udseende og køreegenskaber.
  2. Man kan vælge mellem aluminiums - og stålfælge. Aluminiumsfælge er lette og hjælper med at forbedre bilens ydeevne.
  3. Vinterdæk med fælge kan tilvælges for bedre greb i koldt vejr. Det er vigtigt for sikkerheden på glatte veje.
  4. Forskellige finish og farver er tilgængelige, så man kan personliggøre sin Audi A8. Man kan få alt fra klassisk sort til mere opsigtsvækkende farver.
  5. Pakkeløsninger lader én kombinere specifikke dæk og fælgdesigns for et unikt look eller en bestemt funktion.
  6. Fælgene kan specialtilpasses efter tekniske specifikationer og ens foretrukne måde at køre på. Dette sikrer, at bilen kører så godt som muligt.
  7. Uanset om man søger sportslighed eller elegance, findes der fælgmuligheder, der opfylder disse behov hos Audi A8.

Disse valg giver ejere af Audi A8 friheden til at skræddersy deres bils udseende og køreegenskaber præcist efter egne ønsker.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Audi A8?

Valget af vinterdæk til en Audi A8 er vigtigt for sikkerhed og præstation i koldt vejr. Her er en guide til at vælge de rigtige dæk:

  1. Søg dæk af mærker som Michelin, Continental eller Pirelli. Disse producenter laver dæk, der passer godt til Audi A8.
  2. Vælg vinterdæk med god trækkraft. Quattro firehjulstrækket på din Audi kræver dæk, der kan håndtere sne og is.
  3. Dækkene skal have mindst 4 mm dybde. Det hjælper med at stoppe bilen hurtigere og giver bedre kontrol.
  4. Mål dækkenes størrelse nøje. De skal passe præcist til din bils fælge og opfylde bilens krav.
  5. Overvej dæk med fælge, der matcher din bil. Fælgene kan ændre bilens udseende og måske endda forbedre køreegenskaberne.
  6. Tal med en mekaniker eller dækforhandler om dit valg. De ved, hvilke dæk der virker bedst til netop din bilmodel.

Disse trin hjælper dig med at finde de bedste vinterdæk til din Audi A8, så du kører sikkert hele vinteren.

Hvor sikker er en Audi A8?

Audi A8 er en bil med mange sikkerhedsfunktioner. Den har systemer som lane assist og parkeringssensorer bag, der hjælper føreren med at undgå uheld. Disse teknologier gør kørslen mere sikker ved at advare føreren, hvis bilen forlader sin kørebane eller ved at assistere under parkering.

Bilen har også håndfrit til mobil, så man kan tale i telefon uden at fjerne hænderne fra rattet. Dette mindsker risikoen for ulykker forårsaget af distraktion. Audi A8 er designet til at beskytte passagererne og gøre køreturen så sikker som mulig.

Hvordan er interiøret i en Audi A8?

Interiøret i en Audi A8 oser af luksus. Valgfrit læderindtræk, trædele og lys der skifter farve, gør køreturen til en oplevelse ud over det sædvanlige. De kan også vælge sæder, der giver massage, for endnu mere komfort.

Kabine er stor og fyldt med lys, så det føles rummeligt indeni. I bagagerummet er der plads til meget med sine 440 liter, hvilket svarer til syv kasser med drikkevarer.

Der findes masser af steder at opbevare ting i bilen og bagsæderne kan flyttes og indstilles med elektronik. Audi A8 tilbyder også teknologi til at forbinde din telefon uden ledninger, oplade den trådløst og mulighed for at tilføje flere forskellige lydanlæg for ekstra betaling.

Hvor mange personer er der plads til i en Audi A8?

En Audi A8 har plads til fem personer. Førersædet og passagersædet foran kan justeres, så selv meget høje personer op til knap to meter kan sidde godt. I bagsædet er der også masser af plads.

Folk op til 1,90 m vil finde god benplads og hovedplads. Dette gør bilen ideel for familier eller grupper, der rejser sammen. Med sit rummelige indre sikrer Audi A8 en behagelig køretur for alle passagerer.

Hvilket lydsystem har en Audi A8?

Audi A8 tilbyder avancerede lydsystemer til dem, der ønsker ekstra. Systemerne kommer med mange muligheder. Du kan spille DVD'er og få information om trafikken i realtid. Der er også mulighed for at koble eksterne enheder til, som din telefon.

Du kan endda oplade telefonen trådløst med systemet. Skærmen i systemet er en touchskærm, der gør det nemt at bruge.

For dem, der elsker musik eller podcasts i bilen, er disse lydsystemer gode at have. Der er flere valgmuligheder for lyd- og navigationsudstyr i en Audi A8. Disse systemer gør køreturen bedre ved at levere klar lyd og nyttige oplysninger undervejs.

Hvilke apps kan man få til en Audi A8?

En Audi A8 50 TDI quattro tiptronic giver folk mulighed for at bruge mange smarte apps. Disse apps gør køreturen nemmere og sjovere.

  1. Navigationsapps hjælper med at finde vej overalt. De viser kort og ruter.
  2. Musikstreaming - apps lader folk lytte til deres yndlingsmusik mens de kører.
  3. Parkeringsapps fortæller, hvor man kan parkere bilen tæt på ens destination.
  4. Gennem Apple CarPlay og Android Auto kan man bruge sin smartphones apps direkte på bilens skærm.
  5. Audi's eget infotainmentsystem tilbyder specifikke Audi - tjenester og underholdning.
  6. Ekstra apps og tjenester kan tilføjes via Audi’s Connect - pakker.
  7. Tekniske data - apps giver information om bilens status som brændstofniveau og dæktryk.
  8. Kørehjælpsfunktioners apps, inkluderer hjælp til parkering og adaptiv fartkontrol.
  9. Avancerede teknologifunktioner, såsom den integrerede garageåbner, kan styres med bestemte apps.

Disse funktioner gør en Audi A8 både mere nyttig og underholdende at køre i.

Opdateres softwaren i en Audi A8 automatisk?

Softwaren i Audi A8 får opdateringer automatisk gennem Audi's over-the-air system. Dette holder bilens systemer som sikkerhedsfunktioner og teknologi ajour. Hvis nødvendigt, kan ejere også vælge manuelle opdateringer hos en autoriseret Audi-forhandler.

Disse opdateringer kan gøre bilen bedre på mange måder. De kan for eksempel gøre bilen mere økonomisk med brændstoffet, sikrere at køre og forbedre hvordan underholdningssystemet virker.

Audi råder til at holde softwaren ny for den bedste køreoplevelse og nyeste teknologi.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Audi A8?

Audi A8 er en luksusbil med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Bilens ejere kan vælge mellem flere avancerede funktioner.

  1. Integreret garageåbner gør det nemt at åbne garagen uden en ekstra fjernbetjening.
  2. 230V - stik bag i bilen lader dig oplade dine enheder på farten.
  3. Muligheder for tilslutning af eksterne medier betyder, at du kan spille din egen musik eller podcasts direkte fra din mobil eller tablet.
  4. Trådløs opladning af telefoner holder dine enheder opladet uden rod med kabler.
  5. Avancerede lydsystemer kan opgraderes mod merpris for en bedre lydoplevelse.
  6. Parkeringssensor (bag) hjælper med at parkere bilen sikkert og undgå skrammer.
  7. Stofindtræk giver et komfortabelt og stilfuldt interiør.
  8. Tågelygter forbedrer sigtbarheden under dårlige vejrforhold.
  9. Bagagerumsdækken beskytter dine ting i bagagerummet og holder dem ude af syne.
  10. CD/radio sikrer underholdning på lange køreture.

Disse tilbehørs- og ekstraudstyrsvalg gør Audi A8 endnu mere tiltalende for bilkøbere, der leder efter luksus og funktionalitet i deres næste bil.

Guides til andre Audi-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Audi A8?

En Audi A8 har mange nye teknologier. Den har firehjulsstyring, som gør, at bilen er nemmere at styre. Den har også adaptiv fartpilot. Dette hjælper bilen med at holde afstand til den foran kørende bil.

Bilen kan selv bremse og sætte farten op.

Denne bil bruger også systemer til at holde øje med vejbanen. Vognbaneassistenten hjælper med at holde bilen inden for vejbanen. Der er også et system, der kan bremse bilen hurtigt, hvis der sker noget pludseligt foran bilen.

Dette kaldes autonom nødbremsning. Bilen har airbags og specielle systemer til at beskytte børn. Den kan også forbinde sig til din telefon uden ledninger og har et godt lydsystem, hvis man betaler mere.

Hvad koster en Audi A8 50 TDI quattro tiptronic i grøn ejerafgift?

En Audi A8 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 18.280 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Audi A8 til service?

Den skal til tjek én gang om året eller efter hver 15.000 km. Dette hjælper med at holde bilen i god stand. Følg serviceplanen for at sikre bilens lange liv. Overvej omkostningerne ved vedligeholdelse når du køber en Audi A8.

Ved at følge disse råd kan ejere undgå store udgifter og sikre, at deres bil kører godt længe.

Hvilke dele på en Audi A8 går mest i stykker?

Købere skal vide, hvilke dele på en Audi A8 der ofte går i stykker. Dette hjælper med at planlægge for fremtidige udgifter.

  1. Elektronikproblemer: Audi A8 har avanceret teknologi, som kan fejle. Dette inkluderer fejl i infotainmentsystemet og problemer med elektriske vinduer.
  2. Luftaffjedringssystemet: Denne bil har et system, der gør kørslen glat. Men det kan lække og bliver dyrt at reparere.
  3. Transmissionen: Nogle ejere har oplevet problemer med gearkassen, især i ældre modeller.
  4. Motorproblemer: TDI-motoren er kraftfuld, men nogle dele som indsugningsmanifolden kan gå i stykker.
  5. Bremseskiver og bremseklodser: Disse sliddeler skal ofte udskiftes på grund af bilens størrelse og vægt.
  6. Vandpumpe og termostat: De er essentielle for motorens kølesystem, men kan svigte, hvilket fører til overophedning.
  7. Styringsmekanisme: Problemer med styringen kan forekomme, hvilket påvirker køreoplevelsen.

At kende til disse almindelige problemer giver købere af brugte biler bedre forståelse af, hvad de skal holde øje med ved en Audi A8.

Hvor lang tid dækker garantien på en Audi A8?

Garantien på en Audi A8 varer i op til 2 år. Det betyder, at bilkøbere kan føle sig sikre, fordi hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal inden for de første 2 år, dækker garantien.

Denne garanti gælder fra den dag, bilen bliver købt. Det er godt for købere at vide, at de har denne sikkerhed, når de vælger en Audi A8.

Hvad dækker garantien på en Audi A8?

En Audi A8 kommer med en fabriksgaranti. Denne garantiperiode varer typisk 2 år og har ikke en grænse for, hvor mange kilometer bilen kører. Denne dækning omfatter mange dele af bilen, men ikke alt.

For eksempel dækker den ikke slid på dæk eller bremser. Disse dele slides naturligt over tid, når bilen bruges.

Visse dele af bilen har ekstra beskyttelse. Lak, rustbeskyttelse og gennemtæring er dækket under særlige betingelser. Hvis bilen skal repareres under garantien, skal dette gøres hos en autoriseret Audi-forhandler eller værksted.

Det er også muligt at købe mere dækning, når de første 2 år er slut. For detaljer er det bedst at læse i garantihåndbogen eller tale med en Audi-forhandler.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.31.00

Opdateret 10.09.2024, 14.31.00

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel