Find brugte biler til salg

Guiden handler om Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic (Årgang 10/2019 - 10/2020)

Købsguide: Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic (10/2019 - 10/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic?

Før du køber en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic, er der nogle ting, du skal tænke over. Denne model blev lavet mellem oktober 2019 og oktober 2020. Den har et specielt system, der siger til dig, når bilen skal til tjek.

Dette skal ske hver 30.000 km eller hvert andet år. Bilen bruger en bestemt mængde benzin og udleder CO2. Disse tal er målt med en speciel metode kaldet WLTP.

Du skal også vide, at denne Audi kan komme med forskellige motorer og udstyr. Dette betyder, at prisen for forsikring og årlig skat kan ændre sig alt efter, hvilken model og hvilket udstyr du vælger.

Hvis du tænker på at eje bilen i fem år og kører 15.000 km om året, er der en bestemt pris, du skal regne med hver måned for at have bilen. Så det er vigtigt at tænke over alle disse detaljer før køb.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Audi Q3 Sportback?

Audi Q3 Sportback findes i flere varianter. Hver variant har sine egne unikke egenskaber.

  1. 35 TFSI: Denne model er udstyret med en benzinmotor. Den leverer god ydelse og effektivitet for dem, der søger en balanceret køreoplevelse.
  2. 40 TFSI quattro S tronic: Med firehjulstræk og en stærkere benzinmotor er denne variant ideel for folk, der ønsker mere kraft under kørslen.
  3. 45 TFSI quattro S tronic: Topmodellen inden for benzinmotorerne tilbyder endnu højere ydelse og dynamisk kørsel, perfekt for de eventyrlystne.
  4. 35 TDI S tronic: For dieselentusiaster giver denne model en effektiv motor med lavt brændstofforbrug og solid ydelse.
  5. 40 TDI quattro S tronic: Denne dieselvariant kombinerer styrken fra firehjulstrækket med effektiviteten fra dieselmotoren, hvilket gør det til et godt valg for lange ture.
  6. RS Q3 Sportback S tronic: Den ultimative model indenfor serien, designet til højeste ydelse og sportslighed. Perfekt til dem, der ikke vil gå på kompromis med muskelkraft eller køreglæde.

Hver af disse varianter har forskellige ydelser såsom effektudgang, acceleration og tophastighed samt brændstofforbrug og CO2-udledning, hvilket betyder at potentielle købere kan finde lige netop den model, der passer bedst til deres behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Audi Q3 Sportback?

En stor fordel ved Audi Q3 Sportback er dens sporty design og kraftfulde motor. Denne bil kan trække op til 2,1 tons og har en rummelig kabine, hvor bagagerummet kan udvides til 790 liter, når bagsæderne lægges ned.

Med standard sportsundervogn og mulighed for adaptiv undervogn giver den en glimrende køreoplevelse. For dem, der sætter pris på teknologi, tilbyder den avancerede funktioner som MMI navigation plus og digitalt cockpit, hvilket gør køreturen både sjovere og lettere.

På den anden side har bilen nogle ulemper. Dens brændstofforbrug er på 8,8 l/100km (12,5 km/L) hvilket kan være højere end nogle konkurrenters. Enkelte dele af bilen viser også tegn på, at der er sparet på materialerne, hvilket kan gå ud over den samlede kvalitetsfølelse.

For folk med stramme budgetter kan prisen også være en hindring, da avancerede funktioner og ekstraudstyr kan gøre bilen dyrere. Derfor vejer potentielle købere fordele som køreglæde og teknologi op mod ulemper som brændstofforbrug og pris.

Hvordan klarer Audi Q3 Sportback sig i test?

Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic gør det godt i sikkerhedstests. Den fik en høj score på 95% i NCAP-Norm for passiv sikkerhed. Det viser, at bilen er meget sikker. Bilen stopper også hurtigt.

Den kan bremse og stoppe fra 100 km/t på kun 35,0 meter. Det er godt for sikkerheden.

Men den klarer sig ikke så godt i miljøtests. I ADAC Ecotest bruger den meget brændstof, omkring 8,8 liter pr. 100 kilometer. Den udleder også en del CO2, omkring 246 g pr. kilometer.

Den fik kun 1 ud af 60 mulige point i kategorien for miljø- og ecotest. Dette viser, at bilen ikke er den bedste for miljøet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Audi Q3 Sportback?

Nogle biler ligner Audi Q3 Sportback. De har ofte samme størrelse og styrke.

  1. BMW X2: Denne bil er sporty og hurtig. Den har mange motorvalg, også en plug-in hybrid.
  2. Mercedes-Benz GLA: Her får man luksus og god køreoplevelse. Den tilbyder også avanceret teknologi indenfor sikkerhed.
  3. Volvo XC40: Volvo er kendt for sin sikkerhed. XC40 har smart opbevaringsplads og er god for miljøet med en plug-in hybrid model.
  4. Volkswagen Tiguan: Som en del af Volkswagen-koncernen, tilbyder den god værdi og plads. Der findes også en effektiv motor i Tiguan.
  5. Jaguar E-PACE: Denne bil har et unikt design og kraftig performance. Jaguar tilbyder luksuriøst interiør og nyeste teknologier.
  6. Lexus UX: For dem der søger noget anderledes, tilbyder Lexus UX et skarpt design og hybridmotorer som standard.
  7. Ford Kuga: Med gode køreegenskaber og rummelighed, er Kuga et praktisk valg. Ford tilbyder både hybrid- og plug-in hybridversioner.

Disse biler giver forskellige valgmuligheder for folk, der overvejer at købe en bil som Audi Q3 Sportback.

Hvor langt kører Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic på literen?

Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic bruger i gennemsnit 8,8 liter brændstof på 100km (12,5 km/L) Dette tal er højere end det, producenten siger. De siger, at bilen skal bruge 7,5 liter på 100km (14,3 km/L)

Men i virkeligheden bruger den mere. Dette blev klart efter en ADAC Ecotest. Denne test viser, hvordan biler virkelig kører på vejen.

Bilen bruger mere benzin end forventet. Dette er vigtigt at vide for folk, der overvejer at købe en. Det betyder, at det kan koste mere i benzin. Desuden er det godt at tænke på miljøet, når man vælger bil.

Biler, der bruger meget benzin, er ikke så gode for miljøet.

Hvilken motor har en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic?

Den har en stærk 2,0 liters turboladet benzinmotor. Denne motor kan lave 230 hestekræfter og har et drejningsmoment på 350 Nm. Den bruger en syv-trins dobbeltkoblingsgearkasse til at skifte hurtigt og glat.

Denne bil kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 6,5 sekunder og nå en topfart på 233 km/t. Kraften i motoren føles jævn, og bilen ryster ikke meget, når den kører hurtigt.

Den blev lavet mellem oktober 2019 og oktober 2020.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic?

Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic har 230 hestekræfter. Den er udstyret med en kraftig motor. Denne bil giver en stærk køreoplevelse. Kraften i motoren passer godt til dem, der ønsker fart og effektivitet.

Denne model er lavet til dem, der sætter pris på styrke i deres bil. Kraften til at køre hurtigt er hvad denne Audi giver.

Hvad er tophastigheden for en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic?

En Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic kan køre op til 233 km/t. Denne bil har stærk kraft med sin turboladet benzinmotor på 230 heste. Med sin 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse og quattro firehjulstræk, gør denne hastighed den til en hurtig og pålidelig vælger for dem, der søger fart og stabilitet.

Den kombinerer effektivitet med Audi's kendte ydeevne, hvilket gør den ideel for hurtige ture og lange rejser.

Hvor hurtigt accelererer en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic fra 0-100 km/t?

Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic kommer hurtigt fra start. Den accelererer fra 0-100 km/t på kun 6,5 sekunder. Dette skyldes dens stærke motor, der har 230 hestekræfter.

Med så meget kraft kan bilen flyve afsted på vejene.

Denne model har også en turboladet benzinmotor. Denne motor giver et drejningsmoment på 350 Nm ved bare 1.500 omdrejninger i minuttet. Takket være denne teknologi kan bilen levere hurtig acceleration og god ydelse på vejen.

Hvad er dimensionerne på en Audi Q3 Sportback?

En Audi Q3 Sportback er 4500 mm lang og 1843 mm bred. Den har en højde på 1570 mm. Dens akselafstand er på 2680 mm. Det viser, at bilen har god plads både indeni og udenpå. Bagagerummet i bilen kan holde 530 liter.

Men hvis man slår bagsæderne ned, vokser denne plads til 1400 liter. Bilen kan også bære op til 75 kg på taget. Dette gør den til en praktisk bil for dem, der har brug for at transportere meget eller store ting.

Hvor stort er bagagerummet i en Audi Q3 Sportback?

Bagagerummet i en Audi Q3 Sportback kan rumme 400 liter. Hvis man udnytter pladsen op til loftet, bliver det 485 liter. Slår man de bageste sæder ned, får man op til 790 liter plads.

Bag de forreste sæder kan der være op til 1.225 liter. I bilens bagagerum er der også en smart løsning med en justerbar bund. Den giver 40 liter ekstra plads under den. En praktisk detalje er bilens bagklap, der åbner af sig selv.

Men, den høje kanter ved bagagerummet kan gøre det svært for nogle at læsse ting i bilen.

Kan man få anhængertræk på en Audi Q3 Sportback?

Ja, man kan installere et anhængertræk på en Audi Q3 Sportback. Dette gør bilen endnu mere praktisk for dem, der har brug for at trække en trailer eller en campingvogn. Med det rigtige udstyr kan man udnytte bilens fulde potentiale og gøre den til en alsidig følgesvend for både hverdagsbrug og eventyr.

Audi tilbyder flere løsninger, herunder et svingbart anhængertræk, som nemt kan gemmes væk, når det ikke er i brug. Dette sikrer, at bilens stilfulde udseende bevares, samtidig med at man får praktisk funktionalitet.

Installationen skal altid udføres hos en autoriseret forhandler for at sikre, at alt er korrekt monteret og bilens sikkerhed ikke påvirkes.

Hvad må en Audi Q3 Sportback trække på anhængertrækket?

En Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic kan trække op til 2,1 tons. Dette gør den egnet til at trække både store trailere og campingvogne. Med sådan en kraft er bilen praktisk for dem, der ofte rejser med tung last.

Den er produceret mellem oktober 2019 og oktober 2020, hvilket betyder, at den har moderne teknologier og egenskaber. Kraften til at trække så meget kommer fra bilens stærke motor og quattro-system, som sikrer godt greb på vejene.

Dette gør kørslen sikker, selv når bilen trækker tung last.

Hvilke fælge kan man få til en Audi Q3 Sportback?

Hvis du overvejer at købe en Audi Q3 Sportback, er der mange muligheder for fælge. Du kan vælge mellem forskellige størrelser og designs for at gøre din bil unik.

  1. Størrelser starter ved 17 tommer og går op til 20 tommer. Dette giver bilen et robust look.
  2. For design, findes der alufælge i mange stilarter. Nogle er simple, mens andre er mere iøjnefaldende.
  3. Farver på fælgene kan variere. Du kan få dem i sort, sølv eller endda med en speciel finish.
  4. Fælgbeskyttelse er en ekstra mulighed. Den hjælper med at holde dine fælge sikre mod skader.
  5. Valg af fælge påvirker kørslen. Store fælge kan gøre køretøjet mere sporty men måske mindre komfortabelt.
  6. Overvej brændstofforbrug og CO2 - emissioner når du vælger størrelse. Store fælge kan forbruge mere brændstof.
  7. Tænk på dæktyper også. Vinterdæk eller sommerdæk afhænger af vejret du kører i mest.

Ved at tage disse faktorer i betragtning, kan du finde de perfekte fælge til din Audi Q3 Sportback og nyde både udseendet og køreoplevelsen.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Audi Q3 Sportback?

Til en Audi Q3 Sportback er det vigtigt at vælge vinterdæk, der passer godt til bilens ydeevne og sikkerhed. Gode vinterdæk forbedrer grebet på glatte veje. Det er klogt at kigge efter dæk med dybe riller og specielt mønster, der kan presse sne og slud væk.

Michelin og Continental laver nogle af de bedste vinterdæk, som passer til Audi Q3 Sportback. De hjælper bilen med at holde sig på vejen i koldt vejr.

Man skal også tænke over dækstørrelsen. Den rigtige størrelse sikrer, at dækkene passer perfekt, og at bilen kører, som den skal. Man kan finde den anbefalede dækstørrelse i bilens manual eller på et klistermærke i dørkarmen.

Sikkerhed kommer først, så det betaler sig at investere i kvalitetsvinterdæk til din Audi Q3 Sportback.

Hvor sikker er en Audi Q3 Sportback?

En Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic er meget sikker. Den får høje point i NCAP-Norm for passiv sikkerhed, 95% af de mulige point. Dette viser, at den beskytter godt i tilfælde af en ulykke.

Bilen har også mange aktive sikkerhedsfunktioner. Disse inkluderer advarsler om afstand og sammenstød, automatisk nødbremse med detektion af fodgængere og hjælp til at holde bilen i sin bane.

Denne model er også god til at beskytte børn. Den scorer 86% for børnesikkerhed. Der er specielle fastgørelser til børnesæder på de bagerste ydersæder. Bilen stopper hurtigt, kun 35,0m fra hastigheden 100 km/t, hvilket gør den sikker i hurtige situationer.

Med disse egenskaber er Audi Q3 Sportback et godt valg for dem, der værdsætter sikkerhed.

Hvordan er interiøret i en Audi Q3 Sportback?

Audi Q3 Sportback har et rummeligt og smukt indrettet kupé. Bilen er udstyret med moderne teknologi, som omfatter en stor 10,1-tommers skærm i midten og et digitalt speedometer. Disse giver køberen mulighed for nem navigation og kontrol.

Standardudstyr inkluderer også radio og Bluetooth for let forbindelse. Købere kan tilføje ekstra funktioner som vejkort, tilkobling af smartphones og ekstra stik mod en merpris.

Disse gør oplevelsen i bilen endnu bedre.

Sæderne foran giver masser af plads og komfort. Den skrånende taglinje betyder dog, at pladsen er mere begrænset bagtil, specielt for højere passagerer. Bagsædets ryglæn kan justeres, hvilket skaber ekstra plads til bagage, hvis det er nødvendigt.

Audi Q3 Sportback har også flere praktiske rum til opbevaring og kopholdere, hvilket gør det nemt at holde kupéen organiseret og behagelig under køreture.

Hvor mange personer er der plads til i en Audi Q3 Sportback?

En Audi Q3 Sportback har plads til fem personer. Bagsædet er bedst for folk op til 1,85 meter høje. Den skrånende taglinje betyder, at der er mindre plads over hovedet bag i bilen.

Dette kan gøre det lidt trangt for meget høje folk. Men bagsædet kan flyttes for at give mere plads til bagage, hvis det er nødvendigt.

Hvilket lydsystem har en Audi Q3 Sportback?

Audi Q3 Sportback kommer med et basis lydsystem. Dette system omfatter radio og Bluetooth for nem trådløs forbindelse. Købere kan vælge ekstra lyd funktioner. Disse inkluderer navigation, tilkobling til smartphones og stik til USB og SIM-kort.

Disse funktioner koster mere.

Der er ikke detaljer om det specifikke mærke eller model af lydsystemet i basisudgaven. For dem, der ønsker mere, kan bilen opgraderes. Opgraderingerne indebærer ofte bedre lydkvalitet og flere teknologiske funktioner.

Hvilke apps kan man få til en Audi Q3 Sportback?

Man kan få mange smarte apps til en Audi Q3 Sportback. Disse apps gør køreturen bedre og lettere.

  1. Navigation app giver kort og vejvisning, så man nemt finder frem.
  2. Musik streaming tjenester lader folk lytte til musik uden pauser.
  3. Telefonintegration gør, at man kan bruge sin smartphone sikkert under kørslen.
  4. Nyheds app holder dig opdateret med de seneste begivenheder, mens du kører.
  5. Vejr app viser vejret, så du ved, hvad der venter forude på din tur.
  6. Parkering app hjælper med at finde og betale for parkering.
  7. Kørselsassistent app tilbyder støtte og sikkerhedstips under kørslen.
  8. Billeddelingstjeneste lader folk dele billeder af deres rejser med venner.

Disse apps er designet til at gøre livet lettere for bilisterne ved at give værdifuld information og underholdning mens de kører.

Opdateres softwaren i en Audi Q3 Sportback automatisk?

I en Audi Q3 Sportback opdateres softwaren automatisk. Dette gælder for infotainment-systemet, motorkontrol og sikkerhedsfunktioner. Opdateringer sker trådløst eller med en USB-nøgle.

Dette gør bilen bedre på mange måder. For eksempel kan dens køreegenskaber, brændstoføkonomi og sikkerhed forbedres. Nye funktioner kan også blive tilføjet.

Det er smart at tjekke med en autoriseret Audi-forhandler for detaljer om opdateringer. Disse opdateringer kan være gratis under bilens garantiperiode. Det hjælper med at holde bilen opdateret uden ekstra besvær.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Audi Q3 Sportback?

Audi Q3 Sportback kommer med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør det nemt at tilpasse bilen efter egne ønsker.

  1. Navigationssystem: Giver mulighed for nem og hurtig vejledning, så man altid finder den bedste rute.
  2. Smartphone integration: Tillader at koble din telefon til bilens system for musik, opkald og mere.
  3. USB- og SIM-kort slots: Sørger for, at du altid kan holde dine enheder opladet og forbundet.
  4. To- eller tre-zone automatisk klimaanlæg: Holder temperaturen inde i bilen behagelig året rundt.
  5. Nødopbremsningssystem med fodgængergenkendelse: Øger sikkerheden ved at hjælpe med at undgå ulykker.
  6. Digital instrumentering og en stor 10,1-tommer hovedskærm: Giver klar information og let betjening af bilens funktioner.
  7. Variabel serviceintervalvisning: Hjælper med at spare på vedligeholdelsesomkostningerne ved at vise, hvornår bilen trænger til service.
  8. Audi virtual cockpit: Tilbyder en digital displayoplevelse der kan skræddersyes efter førerens præferencer.
  9. Adaptiv kørselsassistent inkluderer adaptiv fartpilot: Gør lange ture lettere ved automatisk at justere hastigheden efter trafikken.
  10. LED - forlygter i matrix design giver bedre sigtbarhed om natten uden at blænde modkørende biler.
  11. Sonos premium lydsystem sørger for uovertruffen lydkvalitet under kørslen.
  12. Sort optikpakke og audi exclusive farver som mythossort metallak giver et unikt udseende.

Hver mulighed er designet til at gøre køreoplevelsen bedre og mere personlig for ejeren af en Audi Q3 Sportback.

Guides til andre Audi-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Audi Q3 Sportback?

Audi Q3 Sportback har mange smarte teknologier. Den kommer med matrix LED forlygter, der lyser vejen op bedre om natten. Bilen har også regn- og lyssensorer, som automatisk tænder lyset, når det bliver mørkt eller begynder at regne.

For ekstra sikkerhed er der airbags, kollisionsadvarsel, nødbremsning og vognbaneafgangsadvarsel. Disse hjælper med at beskytte folk i bilen.

Denne bil bruger også en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse og firehjulstræk for at give en glat kørsel. Der er nøglefri adgang, så man nemt kan komme ind i bilen uden at lede efter nøglerne.

For de, der elsker musik, er der Sonos premium lydsystem, der giver klar lyd i hele bilen. Audi Q3 Sportback har også apps, som man kan bruge til at gøre kørslen nemmere og mere behagelig.

Hvad koster en Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic i grøn ejerafgift?

En Audi Q3 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 8.100 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Audi Q3 Sportback til service?

En Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic skal have service hvert andet år eller efter 30.000 km. Dette gør, at folk, der ikke kører meget, kan spare penge på vedligeholdelse.

Den regelmæssige kontrol er vigtig for at holde bilen i god stand og sikre, at den kører godt. Denne tidsplan hjælper ejere med at planlægge servicebesøg, så de passer ind i deres liv.

Hvilke dele på en Audi Q3 Sportback går mest i stykker?

På en Audi Q3 Sportback er det ofte elektronikken, der giver problemer. Dette kan inkludere fejl på infotainmentsystemet eller problemer med bilens software. Navigation og håndfri funktioner kan også fejle.

Udover elektronikken har nogle ejere rapporteret om udfordringer med bilens transmission, specielt på S tronic automatgearkassen. Dette kan føre til ujævn kørsel eller forsinkelser, når bilen skifter gear.

Bremsesystemet kan ligeledes give udfordringer, med slitage af bremseklodser og skiver hurtigere end forventet. Disse dele er vigtige at holde øje med for at undgå dyrere reparationer senere.

Hvor lang tid dækker garantien på en Audi Q3 Sportback?

Garantien på en Audi Q3 Sportback varer i 2 år fra den dag, bilen købes. Køberen har også en mulighed for at gøre garantien længere op til 5 år, hvis de ønsker det. Denne bil kommer med en fabriksgaranti, som hjælper med at dække udgifter til forskellige dele og reparationer, som måske er nødvendige i løbet af de første par år.

Audi tilbyder ligeledes ekstra garanti man kan købe, som dækker endnu mere. For at denne garanti skal gælde, skal visse betingelser og krav mødes. Dette sørger for, at bilen holder sig godt kørende og sikker over tid.

Hvad dækker garantien på en Audi Q3 Sportback?

Garantien for en Audi Q3 Sportback sikrer bilen i to år. Den dækker også 30.000 km's kørsel. Dette betyder, at ejeren ikke skal bekymre sig om fejl eller skader i denne periode, så længe de holder sig inden for de nævnte grænser.

Garantien omfatter reparationer eller udskiftninger, der er nødvendige på grund af fabrikationsfejl. Dette giver køberen ro i sindet og beskyttelse mod uventede udgifter tidligt i bilens levetid.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.30.57

Opdateret 10.09.2024, 14.30.57

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel