Guiden handler om Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 (Årgang 12/2020 - 09/2023)

Købsguide: Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 (12/2020 - 09/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8?

Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 har en stærk motor med 131 hestekræfter, hvilket giver god kraft. Den kører godt med sit EAT8 automatgear. Bilen har et bagagerum på 330 liter, så der er plads til indkøb eller bagage.

Den kommer med vigtige sikkerhedssystemer som nødbremsesystem og adaptiv fartpilot for at holde dig sikker på vejen. Denne model har også et lavt støjniveau på 67,8 dB(A) ved 130 km/t, hvilket betyder en rolig køretur.

Købere skal overveje grøn ejerafgift og om bilen passer til deres behov før køb. Citroen C4 understøtter nyttige teknologier som Apple CarPlay og Android Auto til underholdning og navigation.

Overvej også hvor ofte bilen skal til service og check garantien. Denne information hjælper dig med at vide hvad du får, og hvordan bilen passer til dit liv.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Citroën C4?

Citroën C4 kommer i mange motorvarianter. Dette giver kunderne frihed til at vælge en bil, der passer til deres behov.

 1. PureTech 100 - Denne variant har en benzinmotor. Den er god til bykørsel og mindre ture.
 2. PureTech 130 - En stærkere benzinvariant. Den tilbyder mere kraft og er velegnet til både by- og landevejskørsel.
 3. PureTech 155 EAT8 - Toppen af benzinmodellerne med endnu mere kraft. Den har en automatgearkasse for glat kørsel.
 4. BlueHDi 110 - En dieselmotorversion, som er god til lange ture takket være dens brændstofeffektivitet.
 5. BlueHDi 130 EAT8 - En kraftigere dieselmodel med automatgear, ideel for dem, der rejser meget.
 6. e-C4 - Elektrisk variant for miljøbevidste købere. Ingen udledning og omkostningseffektiv på kortere strækninger.

Hver af disse varianter har sin egen ydeevne, drejningsmoment, brændstofforbrug, CO2-udledning og forsikringsklasse. Dette giver et bredt udvalg for potentielle bilkøbere at finde det perfekte match for deres specifikke krav og kørestil.

Hvad er fordele og ulemper ved Citroën C4?

Citroën C4 har behagelige sæder foran med masser af plads, hvilket er en stor fordel. Den er også udstyret med mange sikkerheds- og assistentfunktioner samt avancerede kommunikations- og underholdningsmuligheder.

Dette gør bilen til et godt valg for folk, der ønsker komfort og teknologi. Men der er ulemper. Voksne, der sidder bagved, kan føle sig klemt og ramme loftet med hovedet. Prisen på bilen er også høj på grund af den lille motor med tre cylindere.

På motorvejen bruger bilen meget brændstof.

Desuden mangler bilen en bagvisker, hvilket kan gøre det svært at se ud bagfra i regnvejr. Pladsen bag i bilen er ikke stor, og forbruget på hurtige veje er begrænset. Dette kan være et problem for dem, der ofte kører lange ture.

Trods disse ulemper kommer Citroën C4 stadig med funktioner, der appellerer til mange købere.

Hvordan klarer Citroën C4 sig i test?

Citroën C4 PureTech 130 Shine EAT8 har gode resultater i tests. Med sine avancerede komfortsæder og to-zoners klimaanlæg giver bilen en behagelig køreoplevelse. Dens motor på 1,2 liter med turbo gør, at bilen både er hurtig og økonomisk.

Den klarer fra 0 til 100 km/t på kun 10,2 sekunder og har en topfart på 200 km/t. Forbrugerne roser også de mange hjælpesystemer som nødbremsesystem og adaptiv fartpilot for at gøre kørslen sikker og let.

Bilens lave CO2-udledning på 170 g/km sammen med et brændstofforbrug på 6,3 liter per 100km (16,7 km/L) viser, at Citroën har fokus på miljøet. Derudover får den positive anmeldelser for sin række assistentsystemer, der inkluderer skiltegenkendelse og automatisk hastighedsbegrænser.

Dette viser, at Citroën C4 ikke kun er økonomisk og hurtig, men også sikker og moderne.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Citroën C4?

Bilkøbere skal overveje flere biler, når de kigger efter noget lignende som Citroën C4. Her er nogle gode alternativer:

 1. Ford Focus: Denne bil er kendt for sin skarpe styring og stærke motorer. Den har også et moderne indre.
 2. Volkswagen Golf: Golfen tilbyder god plads, et højt niveau af komfort og stærke ydelser.
 3. Peugeot 308: Med sit stilfulde design og effektive motorer er 308 et godt valg for dem, der ønsker både udseende og økonomi.
 4. Citroën C3 Aircross: Hvis du kan lide Citroën, men ønsker noget mindre, kan C3 Aircross være det rette. Den har god plads til størrelsen.
 5. Citroën C5: For dem, der ønsker mere luksus og plads, kunne den større C5 være en mulighed.
 6. Renault Megane: En anden konkurrent med et bredt udvalg af motorer og en behagelig kabine.

Disse muligheder giver forskellige fordele alt afhængigt af dine behov som bilkøber.

Hvor langt kører Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 på literen?

Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 bruger 6,3 liter Super benzin for hver 100km (16,7 km/L) den kører. Det betyder, at den er økonomisk i brug. Den udleder også 170 gram CO2 per kilometer.

Dette tal viser, hvor meget bilen forurener luften. Citroen har sørget for, at deres motorer lever op til de nye miljøkrav. Disse krav kaldes Euro 6d. Bilen har også en smart del i motoren, der fanger snavsede partikler.

Det hjælper med at gøre bilens udstødning renere. Dieselversionen af denne model er endnu bedre til at spare på brændstoffet og lave mindre forurening.

Hvilken motor har en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8?

Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 har en motor på 1,2 liter med turbo. Denne motor giver bilen 131 hestekræfter og et drejningsmoment på 230 Nm. Den har otte gear, som skifter automatisk.

Denne bil kan køre op til 200 km/t og kan gå fra 0 til 100 km/t på kun 10,2 sekunder. Dette gør den både hurtig og stærk. Den bruger teknologi smart til at køre glat og hurtigt.

Bilkøbere vil finde denne motor kraftfuld og effektiv for både bykørsel og langdistance.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8?

Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 har en motor med 131 hestekræfter. Denne bil bruger en 1,2 liters turbo-motor. Motoren giver bilen kraft til at køre hurtigt og stærkt. Den har også et drejningsmoment på 230 Nm.

Dette gør bilen god til både lange ture og hurtige sprints. Med denne motor kan bilen køre op til 200 km/t og nå 100 km/t på kun 10,2 sekunder. Kraften i denne bil er klar til at møde forskellige kørselsbehov.

Hvad er tophastigheden for en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8?

Tophastigheden for denne bil er 200 km/t. Den bruger en motor, der gør den hurtig og stærk på vejen. Bilen har en turbo, som giver den kraft til at køre hurtigt. Den kan også nå 100 km/t på kun 10,2 sekunder.

Dette viser, hvor hurtig og effektiv bilen er. Denne model af Citroën C4 har altså både fart og kraft, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker en bil, der kan præstere godt på vejen.

Hvor hurtigt accelererer en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 fra 0-100 km/t?

En Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 når 100 km/t på kun 10,2 sekunder. Den har en motor med en styrke på 131 hestekræfter. Denne bil kombinerer kraft med hurtighed. Med sin 1,2 liters turbo-motor sikrer den hurtig acceleration.

Dette gør den til et godt valg for dem, der ønsker en bil, der kan bevæge sig hurtigt.

Hvad er dimensionerne på en Citroën C4?

Citroën C4 PureTech 130 Shine EAT8 har en længde på 4.360 mm. Bredde måler 1.800 mm med sidespejle og 1.785 mm uden dem. Dens højde er 1.525 mm, mens akselafstanden ligger på 2.670 mm.

Frihøjden for denne model er 156 mm, og den vejer omkring 1.290 kg. Disse mål giver et godt billede af bilens størrelse og plads på vejen. Den er designet til både bykørsel og længere ture, hvor komfort og manøvredygtighed er vigtig.

Med disse dimensioner matcher den mange bilkøberes behov for en praktisk og rummelig bil.

Hvor stort er bagagerummet i en Citroën C4?

Bagagerummet i en Citroën C4 har en startkapacitet på 330 liter. Hvis man tager hattehylden væk og bruger pladsen helt op til loftet, bliver der 425 liter. Man kan gøre rummet endnu større ved at klappe bagsædet ned.

Så får man 710 liter volumen. Og hvis man folder bagsædet helt ned og fylder rummet bag forsæderne, kan der være op til 1.130 liter. Det betyder, at bagagerummet kan passe til mange forskellige behov, lige fra daglig indkøb til familieferier.

Kan man få anhængertræk på en Citroën C4?

Man kan montere anhængertræk på en Citroën C4. Det giver bilen mulighed for at trække op til 1,2 ton med egen bremse. Dette er nyttigt for dem, der skal bruge bilen til at trække tunge ting som en trailer.

Bilens design har ingen tagstænger og taglast, så alt træk skal ske fra bagenden.

Denne bil har også en special assistent til at hjælpe med at køre med trailer. Dette gør det lettere at manøvrere, når man trækker noget bag bilen. Så hvis du skal bruge din Citroën C4 til at trække, er det godt at vide, at den kan udstyres med anhængertræk og har teknologi ombord til at hjælpe.

Hvad må en Citroën C4 trække på anhængertrækket?

En Citroën C4 PureTech 130 Shine EAT8 kan trække op til 1,2 ton med egen bremse på anhængertrækket. Dette gør bilen egnet til at tage en mindre campingvogn eller en trailer med tung last.

Der er dog ingen mulighed for at sætte tagbøjler på, så alt hvad der skal transporteres må kunne være i bilen eller på anhængeren.

Hvilke fælge kan man få til en Citroën C4?

Til en Citroën C4 kan man vælge mellem 18-tommer og 17-tommer hjul. Disse hjul kommer i forskellige udseender og stilarter. De passer godt til bilens udseende og teknik. Nogle af disse hjul er lavet af lette materialer.

Dette gør bilen hurtigere og sparer benzin. Man kan også få hjul med sensorer, der holder øje med lufttrykket i dækkene. Dette er smart og hjælper med at holde dækkene i god stand.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Citroën C4?

Vælg vinterdæk, der passer til Citroën C4's behov. Goodyear dæk er et godt valg, fordi de giver et stærkt greb og holder længe i koldt vejr. Disse dæk hjælper bilen med at køre sikkert på sne og is.

De er designet til at arbejde godt med bilens aktive sikkerhedsbremse og LED kørelys, hvilket gør kørslen mere sikker i vintermånederne.

Sørg også for, at dækkene matcher bilens størrelse og vægt. Dette sikrer, at bilen reagerer godt, når du drejer eller bremser. Med de rigtige dæk kan din Citroën C4 yde sit bedste, selv når det er glat og koldt.

Det er vigtigt for både komfort og sikkerhed under kørsel i vinterhalvåret.

Hvor sikker er en Citroën C4?

En Citroën C4 er ganske sikker. Den får fire ud af fem stjerner i NCAP-testen for passiv sikkerhed. Det betyder, at bilen beskytter godt, hvis uheldet er ude. Dog viser fodgængersikkerhedstesten kun 57%, hvilket ikke er så godt.

Børn i bilen er dog ret sikre, med 83% i barnesikkerhedstest.

Bilen har flere systemer for at undgå ulykker. Den kommer med ESP, som hjælper med at holde bilen stabil. Der er også en City-nødbremsesystem, som kan bremse for dig i byen, hvis der pludselig er fare på vejen.

Vognbaneassistent og blindvinkelsensor holder øje med linjerne på vejen og andre biler. Træthedsovervågning fortæller dig, når du skal tage en pause. Alle disse hjælpesystemer gør Citroën C4 til et sikkert valg.

Hvordan er interiøret i en Citroën C4?

Interiøret i Citroën C4 byder på avancerede komfortsæder. Disse sæder giver god plads og frihed til at bevæge sig, selvom de har begrænset støtte til siderne. Fører- og passagersæderne kan justeres manuelt.

Der er også mulighed for at tilføje massagefunktioner og justerbare støtter til lænden, hvis man ønsker ekstra komfort.

Støjniveauet indeni bilen er lavt, kun 67,8 dB(A) ved 130 km/t, hvilket skaber en rolig køreoplevelse. Bagagerummet har en volumen på 330 liter, hvilket er gennemsnitligt for denne klasse af bil.

Derudover er der praktiske opbevaringsløsninger som USB-porte og lommer til opbevaring, som gør det let at holde orden i bilen.

Hvor mange personer er der plads til i en Citroën C4?

I en Citroën C4 kan fem voksne sidde. Men hvis de sidder på bagsædet, kan de føle det er lidt trangt. Folk, der er op til 1,80 meter høje, sidder godt på bagsædet. Bilen passer godt til familier eller grupper, der vil køre sammen.

Den har god plads til både folk og bagage. Med bagsædet nede bliver der meget mere plads, op til 1.130 liter, til tasker og andet. Dette gør Citroën C4 til et praktisk valg for mange.

Hvilket lydsystem har en Citroën C4?

En Citroën C4 kommer med et avanceret lydsystem. Dette inkluderer digital radio, som giver adgang til mange radiokanaler i klar lyd. Bilen understøtter også Apple CarPlay og Android Auto.

Disse programmer gør det nemt for brugeren at koble deres smartphone til bilen. Så kan de bruge apps, musik og navigere på en stor skærm i bilen. Det gør køreturen både sjovere og mere sikker.

Derudover har Citroën C4 et navigationssystem indbygget. Dette hjælper føreren med at finde vej uden besvær. Systemet viser kort og ruter direkte på bilens skærm. Alt dette sammen skaber en god lyd- og teknologioplevelse for dem, der kører i en Citroën C4.

Hvilke apps kan man få til en Citroën C4?

Citroën C4 har mange smarte funktioner for bilkøbere. Man kan bruge flere apps i bilen takket være Apple CarPlay og Android Auto.

 1. Apple CarPlay og Android Auto: Giver mulighed for at spejle din smartphone til bilens display. Dette betyder, at du kan bruge dine favoritapps direkte fra skærmen i bilen.
 2. Navigationssystem: Citroën C4 kommer med et indbygget navigationssystem, der inkluderer gratis opdateringer af kort og realtids trafikinformation. Dette hjælper dig med at finde vej uden besvær.
 3. Bluetooth-system: Tillader trådløs forbindelse mellem din smartphone og bilens lydsystem. Du kan foretage håndfrie opkald eller streame musik direkte fra din telefon.

Selvom der ikke er specifikke apps nævnt udover disse integrationer, åbner Apple CarPlay og Android Auto op for en verden af muligheder ved at give adgang til apps som Spotify, Podcasts, Audiobooks og meget andet direkte fra dit køretøj’s dashboard.

Opdateres softwaren i en Citroën C4 automatisk?

Softwaren i en Citroën C4 bliver opdateret med det nyeste i teknologi. Den har bluetooth og gratis navigation med live trafikmeldinger som standard. Det gør den nem at bruge og holder bilen opdateret.

Kunder behøver ikke at gøre noget selv for at få disse opdateringer. De kommer automatisk, så bilen altid har den nyeste software.

Alle motorerne i en Citroën C4 lever op til de nyeste miljøkrav. Dette inkluderer en benzinmotor med et avanceret rensefilter. Disse egenskaber sørger for, at bilen er god for miljøet og holder driftsomkostningerne nede.

Dette er vigtigt for kunder, der ønsker en økonomisk bil med lave vedligeholdelsesudgifter.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Citroën C4?

Citroën C4 PureTech 130 Shine EAT8 giver købere mulighed for at skræddersy deres bil. Her er en liste over tilbehør og ekstraudstyr, som kan gøre din bil unik.

 1. Tagræling og soltag: For dem, der ønsker et sporty look og mere lys i kabinen.
 2. Ekstra sikkerhedsudstyr: Inkluderer træthedsregistrering og et automatisk nødbremsesystem for øget beskyttelse.
 3. Parkeringssystem: En parkeringsassistent gør det nemt at parkere bilen, selv på små pladser.
 4. Head-up display: Viser vigtige informationer direkte i førerens synsfelt, så du kan holde øjnene på vejen.
 5. Opvarmede sæder: Skaber ekstra komfort på kolde dage.
 6. Bagagerumsorganisatorer: Hjælper med at holde bagagerummet ryddeligt og organiseret.
 7. Fælge i forskellige designs: Giver mulighed for at personliggøre bilens udseende yderligere.
 8. Specialdesignet bagagerumsindsats: Beskytter bagagerummet og holder det rent.
 9. Trådløs opladning: Til nem opladning af smartphones uden brug af kabler.
 10. Forbedrede højttalersystemer: Sikrer den bedste lydkvalitet til musik og radio.
 11. LED-lygter: For bedre sigtbarhed under kørslen og et moderne udseende.
 12. Forskellige designpakker: Tilføjer stil og personlighed med unikke farver og materialer.

Disse muligheder giver ejerne chance for virkelig at gøre deres Citroën C4 unik efter egne ønsker og behov.

Hvilke teknologier bruges i en Citroën C4?

En Citroën C4 har mange smarte teknologier. Skærmen på 10 tommer viser vejen og spiller musik fra digital radio, Apple CarPlay eller Android Auto. Man kan nemt finde vej med bilens navigationssystem.

Bilen passer på dig med avanceret komfortaffjedring og et system, der hjælper bilen med at holde sig i sin bane. Der er også lys, der skifter efter, hvor du kører hen, og sensorer der mærker regn og lys.

Sikkerheden er i top med systemer, der kan bremse bilen selv, hvis der er fare på vej.

Bilen sørger også for at kalde på hjælp, hvis uheldet er ude, med sit nødopkaldssystem. Indeni finder man en radio med CD og USB, så man kan nyde musikken på turen. Man kan snakke sikkert i telefon med bluetooth-håndfri og styre temperaturen nemt med klimaanlægget.

Teknologierne i en Citroën C4 gør køreturen både sikker og sjov.

Hvad koster en Citroen C4 PureTech 130 Shine EAT8 i grøn ejerafgift?

En Citroën C4 koster i 2024 ca. fra 780 kr til 8.200 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Citroën C4 til service?

Citroën anbefaler, at deres C4-modeller går til service én gang om året. Det kan dog ændre sig baseret på hvor meget man kører og hvordan man kører. Folk, der bruger deres bil meget eller kører under hårde forhold, skal måske have den tjekket oftere.

Information om dette kan man finde i bilens manual eller på Citroëns hjemmeside.

Det er vigtigt at følge disse anbefalinger for at sikre, at bilen kører godt og holder længe. En forhandler fra Citroën kan hjælpe med at lave en vedligeholdelsesplan, der passer til hvordan hver enkelt ejer bruger sin bil.

Denne plan kan variere, hvis bilen har en speciel motor eller drivlinje.

Hvilke dele på en Citroën C4 går mest i stykker?

På en Citroën C4 er der ingen specifikke data om dele, der ofte går i stykker. Mange biler har dog typisk problemer med små ting som elektronik og sliddele. PureTech-motoren i denne bil er kendt for at være pålidelig.

Så store motorproblemer er sjældne. Folk skal vide, at forsikringsklasserne viser, at bilen generelt er pålidelig. Dette tyder på, at ejere ikke ofte støder på dyre reparationer.

De største udgifter for ejere ser ud til at være lavt værditab over tid. Det betyder, at bilen holder sin værdi godt. Generelt tyder informationen på, at Citroën C4 er en bil bygget til at holde, uden kendte svagheder i bestemte dele.

Hvor lang tid dækker garantien på en Citroën C4?

Garantien på en Citroën C4 varer i to år. Denne garanti dækker fejl og skader, der ikke er din skyld. Det betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal, kan du få det repareret gratis inden for dette tidsrum.

Den dækker de fleste dele af bilen, men tjek altid det fine print for at se, hvad der præcist er inkluderet. Mange vælger at forlænge garantien for ekstra sikkerhed efter de første to år.

Dette kan være en god ide, så du fortsat føler dig sikker, når du kører din Citroën C4.

Hvad dækker garantien på en Citroën C4?

Citroën C4 kommer med en garanti, der dækker bilen i 3 år. Udstyr og lak er dækket i 2 år. Denne garanti inkluderer også hjælp på vejen i hele Europa. Det betyder, hvis bilen stopper eller får problemer, kan ejeren få hjælp hurtigt.

Købere kan vælge at købe en længere garanti, hvis de ønsker det. Den kan vare op til 5 år. Denne ekstra sikkerhed er god at have for dem, der ønsker mere ro i sindet, mens de kører deres Citroën C4.

Guides til andre varianter af Citroën C4

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 15.30.13

Opdateret 16.05.2024, 11.21.54

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel