Guiden handler om Citroen e-C4 136 Shine (Årgang 12/2020 - 09/2023)

Købsguide: Citroen e-C4 136 Shine (12/2020 - 09/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Citroen ë-C4 136 Shine?

Citroen ë-C4 136 Shine er en elbil, der ikke laver CO2. Den kører 262 km på en opladning og bruger 19,3 kWh pr. 100 km. Den kan lade hurtigt - fra 10% til 80% på kun 28 minutter.

Dens batteri har en lang garanti på 8 år eller indtil den har kørt 160.000 km. Bilen kører op til 150 km/t og kan gå fra 0 til 100 km/t på 9,7 sekunder.

Bilen har også et godt system til at styre, hvordan den kører, og den føles sikker. Du kan vælge at køre i normal, eco eller sport mode, alt efter hvad du foretrækker. Den har plads til mange personer og ting i bagagerummet.

Der er varme i rattet og forruden, som gør det behageligt at køre i koldt vejr. Plus, du kan nyde musik eller podcasts gennem Apple CarPlay. Sikkerheden er også god, hvilket gør denne bil til et godt valg for familier.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 kommer i forskellige udgaver. Alle har de en motor på 136 hk og et batteri på 50 kWh. Den store forskel ligger i udstyr og design. Nogle modeller har ting som lædersæder, automatisk klimaanlæg, og varme i rat og forrude.

Andre tilbyder ekstra som elektrisk soltag og stænklapper.

Denne bil kan lade hurtigt. På bare 28 minutter kan batteriet gå fra 10% til 80%. Dette gør den praktisk for lange ture. Batteriet holder også længe. Det har garanti på 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km.

Dette viser, hvor meget Citroën tror på deres produkt.

Hvad er fordele og ulemper ved Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 er en elbil med mange gode sider, men der er også ting, man skal tænke over. Her er nogle fordele og ulemper ved at vælge denne bil.

Fordele:

  1. Miljøvenlig: Bilen udleder ikke CO2, hvilket gør den til et grønt valg.
  2. Lavere driftsomkostninger: Elbiler som ë-C4 koster mindre i brændstof (i dette tilfælde elektricitet) og vedligeholdelse sammenlignet med biler, der kører på benzin eller diesel.
  3. Stille kørsel: Elmotorerne i ë-C4 skaber næsten ingen støj, hvilket giver en mere behagelig køreoplevelse.
  4. Teknologiske funktioner: Bilen har avancerede hjælpemidler som parkeringssystem, informationsdisplays foran føreren og selvjusterende hastighedsregulator, der gør kørslen lettere og sikrere.
  5. God rækkevidde: Med op til 262 km på én opladning dækker den de flestes daglige behov.

Ulemper:

  1. Rækkevidden kan være begrænsende på lange ture, da 262 km måske ikke er nok for alle.
  2. Ladeinfrastrukturen er stadig under udvikling, hvilket kan gøre det vanskeligt at finde ladestationer uden for byområder.
  3. Højere indkøbspris: Selvom driftsomkostningerne er lavere, kan indkøbsprisen for elbiler som ë-C4 være højere end for traditionelle biler.
  4. Batteriets levetid: Over tid mister bilbatterier kapacitet, hvilket kan reducere bilens rækkevidde og kræve dyrt batteriskift.
  5. Længere tankning: At lade bilens batteri op tager længere tid end at fylde benzin eller diesel på en traditionel bil.

Disse punkter viser både de positive sider ved at eje en Citroën ë-C4 samt nogle af de overvejelser, man bør gøre sig før køb.

Hvordan klarer Citroën ë-C4 sig i test?

I test gør Citroën ë-C4 det rigtig godt. Den fik 80% af de mulige point i en NCAP-crashtest. Dette viser, at bilen er meget sikker. Til børn er bilen endnu bedre, med en sikkerhedsvurdering på 83%.

Dette er fundet i ADAC Crashtest. Miljømæssigt står Citroën ë-C4 også stærkt. I ADAC Ecotest har den fået fem stjerner. Dette betyder, at den er god for miljøet.

Citroën ë-C4s strømforbrug er lavt, kun 19,3 kWh pr. 100 km. Den udleder også lidt CO2, kun 97 g/km. Med disse tal viser bilen sin styrke både i sikkerhed og miljøvenlighed. Rækkevidden er omkring 260 km, hvilket er nok for mange ture.

Bilen passer rigtig godt til dem, der gerne vil have en sikker og miljøvenlig bil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Citroën ë-C4?

Nogle biler ligner Citroën ë-C4. For eksempel er Nissan Leaf og Volkswagen ID.3 gode valg. De har også elektriske motorer og køreprogrammer som normal, eco, sport. Disse biler er gode for folk, der vil have en bil, der ikke forurener.

Peugeot e-208 og Renault Zoe er også alternativer. De bruger ikke benzin og er gode for miljøet. Disse biler har plads til familien og kan køre langt på en opladning. Folk, der tænker på at købe en Citroën ë-C4, kan også tænke på disse biler.

Hvad er rækkevidden for en Citroen ë-C4 136 Shine?

Citroen ë-C4 Shine kan køre op til 262 km på en opladning. Dette gør den til et godt valg for lange ture og daglig kørsel. Bilen bruger 15,3 kWh pr. 100 km, hvilket er effektivt for en elektrisk bil.

Med sit 50 kWh batteri har den nok energi til at dække de flestes behov uden at skulle oplade for ofte.

Batteriet på Citroen ë-C4 Shine har også en lang levetid. Det har en garanti på 8 år eller 160.000 km, og det holder mindst 70% af sin kapacitet i denne periode. Dette giver ejere ro i sindet, da de ved, at bilens batteri vil vare længe.

Dens kraftige motor på 136 hk hjælper med at give en god køreoplevelse, både i byen og på motorvejen.

Hvor stort er batteriet på en Citroen ë-C4 136 Shine?

Batteriet i en Citroen ë-C4 136 Shine har en kapacitet på 50 kWh. Batteriets netto kapacitet er dog kun 46 kWh. Dette gør, at bilen kan køre op til ca. 260 km under de bedste forhold.

Med et sådant batteri får ejere en bil, der kan klare mange ture, før den skal lades.

Denne model kommer også med en stærk garanti. Batteriet har nemlig en garanti på 8 år eller 160.000 km, hvor kapaciteten forventes at være på mindst 70%. Det er hurtigt at lade bilen op.

Fra 10% til 80% tager det kun 28 minutter ved en hurtigladestander. Så ejere kan let og hurtigt få mere strøm, når de har brug for det.

Hvordan lader man en Citroën ë-C4?

At lade en Citroën ë-C4 er nemt. Her er trin for trin hvordan man gør:

  1. Find en ladestander. Der er mange rundt om i landet.
  2. Brug opladningskablet fra bilen. Det passer til de fleste standere.
  3. Tilslut kablet til både bilen og ladestanderen. Sikkerheden tjekkes automatisk.
  4. Vælg køreprogram på ladestanderen. Du kan vælge mellem normal, eco og sport.
  5. Ladning starter med det samme. Skærmen viser, hvor meget strøm der lades på.
  6. Vent mens bilen lader op. Fra 10% til 80% tager det kun 28 minutter takket være bilens hurtigladefunktion.
  7. Når opladningen er færdig, afbrydes den automatisk for at passe på batteriet.
  8. Fjern kablet fra bilen og ladestanderen.

Citroën ë-C4 gør det let at holde din elbil opladet og klar til kørsel!

Hvor lang tid tager det at lade en Citroen ë-C4 136 Shine?

Citroen ë-C4 136 Shine kan lade hurtigt. Ved en ladestander med 100 kW tager det kun op til 30 minutter at få opladet bilens batteri til 80%. Hvis batteriet er ned til 10%, kan man nå 80% på bare 28 minutter.

Dette gør bilen praktisk for dem, der er på farten og har brug for en hurtig opladning.

Batteriet i denne bil er 46 kWh stort. Det sikrer en god rækkevidde på omkring 260 km under de rette forhold. Med en garanti på batteriet på 8 år eller op til 160.000 km, hvor det holder mindst 70% af kapaciteten, er dette et solidt valg for elbilkøbere.

Hvilken motor har en Citroen ë-C4 136 Shine?

Citroen ë-C4 136 Shine har en motor med 136 hestekræfter. Denne bil kører på strøm fra et 50 kWh batteri. Den kan køre op til 262 km på en opladning. Dette viser, at den er stærk og god til lange ture.

Motoren gør også, at bilen kan køre hurtigt. Den når op på 150 km/t og går fra 0-100 km/t på kun 9,7 sekunder. Dette gør Citroen ë-C4 Shine både hurtig og effektiv.

Den bruger kun 15,3 kWh strøm pr. 100 km og udleder ikke CO2. Dette gør den til et godt valg for folk, der vil passe på miljøet. Bilen giver en god blanding af kraft og økonomi.

Den er designet til både bykørsel og længere ture uden at forurene.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Citroen ë-C4 136 Shine?

En Citroen ë-C4 136 Shine har en elektrisk motor, som giver bilen 136 hestekræfter (HK). Dette gør, at bilen kan køre hurtigt og glat. Kraften i motoren hjælper bilen med at accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 9,7 sekunder.

Denne styrke og hurtighed gør Citroen ë-C4 136 Shine til et godt valg for dem, der ønsker en bil, der føles stærk og effektiv på vejen.

Hvad er tophastigheden for en Citroen ë-C4 136 Shine?

Tophastigheden for en Citroen ë-C4 136 Shine er 150 km/t. Dette skyldes dens 100 kW elmotor, som giver bilen kraft til at nå denne hastighed. Bilen kan også gå fra 0-100 km/t på kun 9,7 sekunder.

Med disse tal viser Citroen ë-C4 sig at være en stærk konkurrent på markedet for elektriske køretøjer. Den kombinerer hurtig acceleration med en høj tophastighed, hvilket gør den til et godt valg for dem, der ønsker både kraft og effektivitet.

Hvad er dimensionerne på en Citroën ë-C4?

En Citroën ë-C4 har en praktisk størrelse for mange købere. Den er designet til at være rummelig indeni, men stadig nem at håndtere i byen. Den måler i længde, bredde, og højde, hvilket giver en god balance mellem indvendig plads og evnen til at parkere i mindre pladser.

Dens størrelse gør den til et godt valg for både bykørsel og længere ture.

Bagagerummet i denne bil er også værd at bemærke. Det starter ved 330 liter under kuffertdækslet, hvilket er nok til daglig brug. Men hvis du folder bagsæderne ned, stiger pladsen betydeligt.

Du kan udvide opbevaringspladsen til 710 liter, hvis du begrænser det til under vinduet. Og for virkelig store transporter kan du udnytte helt op til 1.130 liter bag forsæderne. Dette gør Citroën ë-C4 meget alsidig og egnet til forskellige behov.

Hvor stort er bagagerummet i en Citroën ë-C4?

Bagagerummet i en Citroën ë-C4 er ret rummeligt. Du kan have 330 liter under dækket og 425 liter, hvis du fylder det op til loftet. Slår du bagsæderne ned, bliver der plads til 710 liter op til de nederste kanter af vinduerne.

Hvis du har brug for endnu mere plads, kan du få op til 1.130 liter bag forsæderne. En smart ting er, at bagagebunden kan flyttes og give et ekstra rum på 75 liter, når den er hævet.

Plus, bagklappen er let at åbne manuelt, og lastekanten er kun 71 cm over vejen, så du får en flad bund at lægge ting på.

Kan man få anhængertræk på en Citroën ë-C4?

Ja, det er muligt at montere et anhængertræk på en Citroën ë-C4. Dette gør bilen mere alsidig, så man kan trække en trailer eller cykelholder. Det er vigtigt at tjekke den maksimale vægt, bilen kan trække.

Det afhænger af bilens specifikationer. Man bør tjekke dette med forhandleren eller i bilens manual, før man installerer et anhængertræk.

Installation af et anhængertræk skal gøres korrekt for at sikre sikkerheden. Det kan være en god idé at få hjælp fra et autoriseret værksted. De har erfaring med dette og kan sikre, at alt bliver gjort rigtigt.

Således er bilen klar til at tage en ekstra last på en sikker måde.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Citroën ë-C4?

Den maksimale vægt, som et anhængertræk kan håndtere på en Citroën ë-C4, er 750 kg. Dette tal er vigtigt for dig at kende, hvis du planlægger at trække noget med din bil. Det sikrer, at du ikke overbelaster dit køretøj.

Hvilke fælge kan man få til en Citroën ë-C4?

Til en Citroën ë-C4 kan man vælge fælge i flere størrelser og designs. De findes i 16, 17 og 18. Man kan også vælge mellem alufælge og stålfælge. Købere kan finde disse fælge hos autoriserede forhandlere.

Nogle fælge er allerede del af bilens standardpakke. Der er også mulighed for at sætte både vinterdæk og sommerdæk på disse fælge.

Afhængigt af hvilket udstyrsniveau bilen har, kan man få forskellige fælge. Dette giver ejere mulighed for at tilpasse deres bil efter eget ønske. Således kan købere udvælge det perfekte sæt fælge, der passer til både bilens udseende og kørselsbehov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Citroën ë-C4?

Vælg vinterdæk, der passer til Citroën ë-C4's behov. Tjek dækkets størrelse og sørg for, at det matcher bilens specifikationer. Det er godt at vælge dæk, der er lavet til elektriske biler.

De har ofte en særlig blanding, der hjælper med at spare på batteriet. Dækkene skal også være gode til at holde på vejen i koldt vejr.

Det er vigtigt at kigge efter dæk, der klarer sig godt på både våde og tørre veje samt i sne. Nogle mærker laver dæk specielt designet til vintervejr. De kan hjælpe bilen med at køre mere sikkert, når det er koldt.

Husk også på, hvor meget støj dækkene laver. Stille dæk kan gøre køreturen mere behagelig.

Hvor sikker er en Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 har vist sig at være en sikker bil. Den har klaret sig godt i forskellige tests. I en NCAP-crashtest scorede den 80% af de mulige point. Dette viser, at bilen beskytter folk godt ved uheld.

E-C4 fik også 4 ud af 5 stjerner i samme test. Det betyder, at den er en af de sikrere biler på vejen.

Denne bil har også fået fulde fem stjerner i ADAC Ecotest. Det er en prøve, der ser på, hvor ren og sikker bilen er. Med så gode resultater kan købere føle sig trygge. De ved, at Citroën ë-C4 passer godt på dem og deres familier under kørsel.

Hvordan er interiøret i en Citroën ë-C4?

Inde i Citroën ë-C4 finder man justerbar to-vejs lændestøtte og valgfrie massagefunktioner, som gør køreturen mere behagelig. Aut. klimaanlægget er en del af standardudstyret med dual-zone klimaautomatik, og de opvarmede sæder gør bilen lun på kolde dage.

Bagsædet har god plads for personer op til 1,80 m. Dog er midtersædet mest for korte ture.

Ventilationsdysen under forsæderne er ikke der, hvilket kan være et minus for nogle. Indstigningslister i alu tilføjer et snert af klasse til bilens indre. Alt i alt er interiøret i Citroën ë-C4 designet for komfort og funktionalitet med nogle smarte detaljer.

Hvor mange personer er der plads til en Citroën ë-C4?

En Citroën ë-C4 har plads til fem personer. Foran er der god plads til to voksne. Bagsædet er også stort nok til tre, men det midterste sæde passer bedst til kortere ture. Personer op til 1,80 m kan sidde komfortabelt i bagsædet.

Dette gør bilen god for familier eller grupper. Citroën ë-C4 matcher behov for plads med sine køreprogrammer: normal, eco, sport. Den er også co2-neutral og kommer med grøn ejerafgift, hvilket gør den til et smart valg for miljøbevidste købere.

Hvilket lydsystem har en Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 har et godt lydsystem. Bilen kommer med radio, Bluetooth, en USB-port, digital radiomodtagelse (DAB+), smartphone-integration gennem Apple CarPlay og Android Auto, samt et navigationssystem.

Der er også et 10-tommer touchscreen. Dette gør det nemt at styre musik og kort mens man kører. K.W. Bruun Automotive A/S sikrer at lydsystemet i Citroën ë-C4 opfylder behovene for bilkøbere, der ønsker god lyd på farten.

Hvilke apps kan man få til en Citroën ë-C4?

Du kan bruge Apple CarPlay og Android Auto i en Citroën ë-C4. Disse tillader dig at spejle din smartphone til bilens skærm. Så kan du let bruge dine yndlings apps til musik, kort og beskeder mens du kører.

Bilen har også Citroën Connect Nav for navigation og Citroën Connect Play for musik og radio. Dette betyder, at du får adgang til kort, vejr opdateringer, og kan lytte til din favoritmusik direkte via bilens system.

Dette gør turen både sjov og nem at navigere.

Opdateres softwaren i en Citroën ë-C4 automatisk?

Ja, Citroën ë-C4 får softwareopdateringer automatisk. Bilen bruger trådløs internetforbindelse til at hente opdateringer. Dette forbedrer bilens ydeevne og sikkerhed. Citroën sender jævnligt disse opdateringer.

De sikrer, at din bil kører godt og sikkert. Du behøver ikke køre til servicecenteret for disse opdateringer. De sker, mens du sover eller arbejder. Det holder din bil frisk med de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer.

Det er smart og bekvemt for alle bilejere.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 kommer med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere praktisk og behagelig.

  1. Opladningsledninger: Passer til forskellige stikkontakter så du altid kan lade din bil op.
  2. Gulvmåtter: Beskytter bilens indvendige gulv og gør rengøringen lettere.
  3. Bagagerumsbakker: Holder bagagerummet rent og organiseret.
  4. Tagrælinger: Til ekstra opbevaring på taget, perfekt til lange rejser.
  5. Cykelholdere: Gør det nemt at transportere cykler udenfor bilen.
  6. Tagbokse: Øger bilens lastkapacitet, ideel til ferier eller sportsgrej.
  7. Parkeringskameraer: Giver et klart billede bag bilen, hvilket gør parkering sikrere.
  8. Adaptiv fartkontrol: Holder automatisk afstand til forankørende køretøjer.
  9. Nødbremseassistent: Hjælper med at undgå sammenstød ved at bremse automatisk i nødsituationer.
  10. Lædersæder: Forbedrer komforten og giver et luksuriøst udseende indeni bilen.
  11. Varme i rattet: Øger komforten under kolde dage.
  12. Panoramaglastag: Giver mere lys inde i bilen og en følelse af rummelighed.

Alle disse muligheder lader dig skræddersy din Citroën ë-C4 efter dine behov og ønsker, hvad enten det er for mere komfort, bedre funktionalitet eller forbedret køreoplevelse.

Hvilke teknologier bruges i en Citroën ë-C4?

Citroën ë-C4 har mange smarte teknologier. Den bruger stærke lys og systemer til at passe på, hvis der er fare på vejen. Bilen kan køle ned på en særlig smart måde. Man kan fylde strøm på bilen hurtigt - fra næsten tom til næsten fuld på kun 28 minutter.

Bilen har et stort batteri, som holder i mange år. Der er også et system, som hjælper med at finde vej, når man kører.

Bilen kommer i forskellige typer med forskellig kraft. Denne variation betyder, at man kan vælge en bil, der passer til, hvad man skal bruge den til. Alle disse teknologier gør Citroën ë-C4 til en smart valg for dem, der vil have en bil med ny teknik.

Hvad koster en Citroen e-C4 136 Shine i grøn ejerafgift?

En Citroen e-C4 136 Shine koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Citroën ë-C4 til service?

Citroën fortæller, at din ë-C4 skal til tjek hvert år eller efter hver 20.000 km. Dette sikrer, at din bil kører som den skal. Det er vigtigt for at holde bilen i god stand og undgå problemer.

Til service bliver bilen tjekket godt igennem. Mekanikeren ser på mange dele, som hjælper din bil med at køre godt. Dette tjek hjælper med at finde små fejl, før de bliver til store problemer.

Så din ë-C4 holder længere og kører bedre.

Hvilke dele på en Citroën ë-C4 går mest i stykker?

Dele på en Citroën ë-C4 kan gå i stykker ligesom på andre biler. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Batteri: Efter flere års brug kan bilens batteri miste sin kapacitet. Dette betyder, at bilen ikke kan køre så langt på en opladning.
  2. Elektronik: Skærme og andet elektronisk udstyr i bilen kan få fejl. Disse fejl kan gøre det svært at bruge navigation eller radio.
  3. Motor: Nogle gange har elbiler som ë-C4 problemer med motoren, der kan kræve reparation.
  4. Transmission: Gearkassen i elbilen kan også gå i stykker og skal måske skiftes.
  5. Dæk: Slidte dæk er et almindeligt problem og skal udskiftes for sikker kørsel.
  6. Bremser: Bremseklodser og bremseskiver slides over tid og skal udskiftes for at sikre god bremsekraft.

Disse dele er vigtige at holde øje med for at holde din ë-C4 kørende godt.

Hvor lang tid dækker garantien på en Citroën ë-C4?

Garantien på en Citroën ë-C4 dækker 8 år eller 160.000 km, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti gælder for bilens batteri og sikrer, at det holder mindst 70% af sin kapacitet i denne periode.

Dette er vigtigt for købere, der tænker på bilens levetid og værdi over tid.

Hvad dækker garantien på en Citroën ë-C4?

Garantien på en Citroën ë-C4 sikrer bilens batteri i 8 år eller indtil den har kørt 160.000 km. Dette betyder, at hvis batteriet falder under 70% af sin kapacitet inden for denne periode, vil det blive repareret eller erstattet af Citroën.

Med et batteri på 46 kWh giver det en rækkevidde på omkring 260 km i gode forhold. Denne garanti hjælper med at give ro i sindet til dem, der vælger denne bil, da de ved, at en vigtig del af bilen er dækket i mange år.

Garantien dækker altså et nøgleaspekt ved elbilen - dens batteri, som er hjertet i bilens evne til at køre langt på en opladning. Denne del af garantien er særlig vigtig for elbilskøbere, da udskiftning af et batteri kan være en stor udgift.

Det viser også Citroëns tillid til kvaliteten af deres produkt og deres engagement i at støtte købere efter købet.

Guides til andre varianter af Citroën ë-C4

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 13.31.03

Opdateret 16.05.2024, 11.22.55

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel