Guiden handler om Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD (Årgang 01/2018 - 08/2019)

Købsguide: Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD (01/2018 - 08/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD?

Før man køber en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD, skal man vide, at bilen har et stort bagagerum. Der er plads til op til 700 liter, når bagsædet er oppe, og 1.475 liter, når det er lagt ned.

Bilen har en motor fra Renault, som bruger otte liter benzin pr. 100 km. Denne model kommer ikke med bakkamera eller parkeringssensorer, hvilket kan gøre det svært at parkere.

Dacia Duster har forskellige motorvarianter, herunder SCe 115 2WD. Den har en motor på 1.598 ccm, som giver en effekt på 114 hestekræfter og et drejningsmoment på 156 Nm. Bilen kan gå fra 0 til 100 km/t på 11,9 sekunder.

Topfarten er 172 km/t. CO2-ejerafgiften afhænger af bilens brændstofforbrug og energiklasse, som påvirker dens miljøpåvirkning og omkostninger ved kørsel i Danmark.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Dacia Duster?

Dacia Duster kommer i flere udgaver. Disse varianter passer til forskellige behov.

  1. SCe 115 2WD - Denne model har en motor på 1.598 ccm og giver en effekt på 114 hestekræfter. Den er god til bykørsel og lettere terræn.
  2. TCe 125 2WD - Med sin turbo motor yder den lidt mere kraft, nemlig 125 hestekræfter. Denne variant er også kun med forhjulstræk.
  3. dCi 90 2WD - Dette er dieselversionen med den mindste kraft på 90 hestekræfter. Den passer til de, der kører lange ture og ønsker bedre brændstoføkonomi.
  4. dCi 110 2WD - En stærkere dieselmodel, som yder 110 hestekræfter. Den har også kun forhjulstræk men giver mere træk til tungere opgaver.

Hver model har sine fordele afhængigt af køberens behov, om det så er brændstofeffektivitet eller kraft til at klare diverse køreopgaver.

Hvad er fordele og ulemper ved Dacia Duster?

Dacia Duster er populær blandt bilkøbere, der leder efter noget pålideligt og billigt. En stor fordel ved denne bil er dens rummelige bagagerum. Det kan holde op til 700 liter, når bagsædet er oppe.

Slår man bagsædets ryg ned, vokser pladsen til imponerende 1.475 liter. Dette gør Duster til et godt valg for familier eller dem, der ofte har meget bagage. En anden positiv ting er bilens brugbarhed i dagligdagen.

Den har fire sæder og kan bære en last på 452 kg.

På den anden side har Dacia Duster også nogle ulemper. Den kommer ikke med et bakkamera eller parkeringssensorer i grundmodellen. Det gør det sværere at parkere bilen uden at kunne se bagud ordentligt.

Dette kan være et problem, især i trange bymiljøer eller fyldte parkeringspladser. Disse mangler påvirkker sikkerheden og komforten, når man parkerer bilen.

Hvordan klarer Dacia Duster sig i test?

Dacia Duster får 3 ud af 5 stjerner i EcoTest og scorer 54 point. Den bruger 7,8 liter benzin på 100km (14,3 km/L) i byen og 9,4 liter på motorvejen. Den har en brændstofforbrug på otte liter pr. 100km (11,1 km/L) Bilen accelererer fra 0 til 100 km/t på 11,9 sekunder og når en topfart på 172 km/t. I ADAC Autotest tager det 7,9 sekunder for bilen at gå fra 60 til 100 km/t i anden og tredje gear.

Denne model kommer med en moment-svag sugemotor fra Renault.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Dacia Duster?

Der findes flere biler, der ligner Dacia Duster. Suzuki Jimny er en god mulighed for dem, der søger eventyr. Den er lille, men stærk og god til offroad kørsel. En anden mulighed er Skoda Yeti, som også tilbyder god plads og komfort.

Begge disse biler har firehjulstræk som en mulighed, hvilket gør dem gode til ujævnt terræn.

Land Rover Defender er også et alternativ. Den er større og dyrere men meget stærk og holdbar. Den passer godt til folk, der vil bruge deres bil til jagt eller tungere terræn. Disse biler giver gode alternativer afhængigt af dine behov og dit budget.

Hvor langt kører Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD på literen?

Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD bruger 7,8 liter benzin for hver 100km (14,3 km/L) i byen. På landevejen bruger den lidt mindre, nemlig 7,3 liter for hver 100km (14,3 km/L) Hvis man kører på motorvejen, skal man bruge 9,4 liter for hver 100 kilometer.

Denne bil kan køre op til 625 km på en fuld tank. Dette viser, at Dacia Duster er en bil med et rimeligt brændstofforbrug, hvilket er godt for dem, der ønsker at spare på benzin.

Den har også opnået tre stjerner i EcoTest, hvilket betyder, at den er ret energieffektiv sammenlignet med andre biler.

Hvilken motor har en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD?

En Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD har en motor fra Renault. Motoren er en sugemotor. Den har en størrelse på 1.598 ccm. Den giver bilen en kraft på 84 kW, hvilket er det samme som 114 hestekræfter.

Denne motor gør, at bilen kan køre med energi fra benzin. Bilen bruger omkring otte liter benzin for hver 100 km den kører i EcoTest. Dette viser, hvordan bilen bruger sin energi.

Denne motor giver også bilen et drejningsmoment på 156 Nm. Det betyder, hvor hårdt motoren kan trække. Med denne motor kan Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD accelerere fra 0 til 100 km/t på 11,9 sekunder.

Det er hurtigt for en bil af denne størrelse og type.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD?

Dacia Dusters motor yder 114 hestekræfter. Dette er takket være dens 1.598 ccm motor, som leverer en kraft på 84 kW. Med denne motor kan bilen nemt håndtere daglige køreture og lettere terræn.

Kraften i motoren sikrer, at køretøjet performer godt både i byen og på åbne veje. Denne model fra Dacia viser, at man kan få en stærk bil uden at betale for meget.

Hvad er tophastigheden for en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD?

Denne model af Dacia Duster, som er fra årgang 01/2018 til 08/2019, kan køre op til 172 km/h. Det betyder, at hvis du leder efter en bil med god fart, kan denne version møde dine behov.

Den bruger benzin og har 90 hk, hvilket hjælper den med at nå sin tophastighed. Denne information er nyttig for bilkøbere, der vil vide mere om bilens ydeevne før de køber. Den viser, at Dacia Duster ikke kun er praktisk og økonomisk, men også kan levere en spændende køreoplevelse.

Hvor hurtigt accelererer en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD fra 0-100 km/t?

En Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD når 100 km/t på kun 11,9 sekunder. Denne oplysning er vigtig for bilkøbere, der ser efter en bil med en god balance mellem ydelse og økonomi.

Kraften til at accelerere så hurtigt kommer fra bilens motor, som er designet til både bykørsel og længere ture. For dem, der lægger vægt på hvordan en bil performer, viser denne accelerationstid, at Dacia Duster ikke bare er økonomisk, men også kan levere den nødvendige hastighed, når det behøves.

Hvad er dimensionerne på en Dacia Duster?

Dacia Duster har en rummelig indretning. Bagagerummet kan holde 410 liter. Når man lægger sæderne ned, vokser pladsen til 1.475 liter. Dette gør bilen god til både daglige ture og længere rejser med meget bagage.

Ladekanten er 77 cm høj, hvilket gør det let at læsse ting i bagagerummet.

Bilen er designet til at være praktisk. Den tilbyder god plads og er nem at bruge hver dag. Med disse mål passer Duster godt til folk, der har brug for en bil, der kan klare forskellige opgaver.

Hvor stort er bagagerummet i en Dacia Duster?

Bagagerummet i en Dacia Duster er stort. Det kan holde op til 700 liter, når bagsædet er oppe. Hvis man lægger sæderne ned, vokser rummet til 1.475 liter. Det betyder, at bilen har masser af plads til tasker, indkøb og sportsudstyr.

Med en lasteevne på 452 kg kan den også bære tungere ting uden problemer.

Denne bil er praktisk for dem, der har brug for meget plads. Den passer godt til familier, eventyrlystne folk og alle, der gerne vil have en bil, der kan rumme meget. Uanset om det er til daglig brug eller lange ture, klarer Dacia Duster jobbet.

Med sit rummelige kofferrum står den klar til alle slags opgaver.

Kan man få anhængertræk på en Dacia Duster?

Ja, en Dacia Duster kan have anhængertræk. Denne bil kan trække op til 1.500 kg. Det er godt for folk, der har brug for at tage store ting med på tur. Dacia Duster har flere motorvalg, som er stærke nok til at trække ting.

Dette gør den til et godt valg for dem, der ofte har brug for at bruge et træk.

Hvad må en Dacia Duster trække på anhængertrækket?

En Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD kan trække op til 1500 kg. Denne styrke gør den god til at trække både trailere og campingvogne. Med en motor på 1.598 ccm og 114 hestekræfter, er denne bil både stærk og pålidelig for dem, der ønsker at transportere tunge ting.

Dens trækevne passer til mange forskellige slags udendørs aktiviteter. Dette gør Dacia Duster til et godt valg for folk, der har brug for en alsidig bil.

Hvilke fælge kan man få til en Dacia Duster?

Til en Dacia Duster kan man vælge mellem stålfælge og aluminiumsfælge. Fælgstørrelserne spænder fra 16 tommer til 17 tommer. Købere har også muligheden for at få vinterdæk med fælge.

Dette giver fleksibilitet om vinteren. Nogle af fælgene er ekstra udstyr og kan tilføjes ved køb. Der findes forskellige designmuligheder, så man kan finde noget, der passer til ens smag.

Valg af fælge påvirker hvordan bilen kører og dens brændstofforbrug. Det er vigtigt at tænke over, hvilke fælge der passer bedst. Med flere valgmuligheder kan ejere gøre deres Dacia Duster personlig og tilpasset deres behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Dacia Duster?

Vælg vinterdæk til Dacia Duster, der passer til bilens behov og vintervejrets udfordringer. Gode dæk har dybe riller og blødt gummi. Disse egenskaber hjælper med at holde bilen sikker på sne og is.

Det er også vigtigt at kigge efter dæk, der passer til bilens størrelse. Dæk med mærkninger som M+S (mudder og sne) og snefnugsymbolet viser, at de er testet og godkendt til vinterbrug.

Man bør vælge kendte mærker af dæk, der er kendt for deres kvalitet. Disse dæk kan koste mere, men de tilbyder bedre sikkerhed og varer længere. Dacia Duster ejere bør tjekke bilens manual for de anbefalede dækstørrelser og belastningskapacitet.

Det sikrer, at dækkene passer godt og fungerer som de skal. Vælg altid dæk, der matcher bilens evner og de vejrforhold, den ofte møder om vinteren.

Hvor sikker er en Dacia Duster?

En Dacia Duster har forskellige sikkerhedsfunktioner. I ADAC Crashtests fik bilens barnesikkerhed en vurdering på 66%. Dette viser, at den beskytter børn godt i tilfælde af en ulykke.

Dog fik fodgængerbeskyttelsen kun 56%. Dette betyder, at den ikke er lige så god til at beskytte folk udenfor bilen, hvis den rammer dem. Bilen kan bremse fra 100 km/t til stillestående på 36,3 meter.

Det er vigtigt for bilkøbere at vide disse ting for at forstå, hvordan bilen beskytter både dem indeni og folk udenfor.

Hvordan er interiøret i en Dacia Duster?

Interiøret i en Dacia Duster viser, at producenten har valgt at spare, hvor de kan. Materialerne indvendigt er ikke de dyreste, men de er holdbare. Kofferraummet er stort. Man kan fylde op til 700 liter i det, hvis bagsædets ryglæn står op.

Lægger man ryglænene ned, bliver der plads til 1.475 liter. Gulvet i bagagerummet og kanten, man læsser ting over, er på samme niveau, hvilket gør det nemt at få tunge ting ind og ud.

Radioen kan styres fra rattet, selvom nogle knapper er svære at se fra førerens plads. Støjen indeni bilen er ret høj, især når man kører hurtigt.

Hvor mange personer er der plads til i en Dacia Duster?

En Dacia Duster har fire fuld størrelse sæder. Det betyder, at der er god plads til fire personer i bilen. Sæderne er designet til at give hver passager god komfort, selv på lange ture.

Med disse sæder kan familier og venner køre sammen i Dacia Duster uden problemer.

Dacia Duster er også kendt for sit rummelige bagagerum. Med op til 1.475 liter plads, når bagsæderne er nede, er der masser af plads til bagage. Dette gør Dacia Duster til et godt valg for dem, der har brug for at transportere meget udstyr eller for shoppingture.

Hvilket lydsystem har en Dacia Duster?

Dacia Duster har et enkelt lydsystem. Det tilbyder en CD-afspiller, USB- og jack-tilslutning samt et Bluetooth-håndfrit system. Dette viser, at bilen har begrænsede tilslutningsmuligheder.

Lydkvaliteten er ikke stærk sammenlignet med andre biler med turbobenzinmotorer. Det betyder, at musik og radio måske ikke lyder så klart eller højt, som man kunne ønske.

Støjniveauet inde i bilen kan også være højt, især når man kører hurtigt. Dette kan gøre det svært at nyde musikken eller føre samtaler uden forstyrrelser. Selvom Dacia Duster har nogle gode funktioner og tilbud, er lydsystemet simpelt og kunne være bedre.

Hvilke apps kan man få til en Dacia Duster?

Man kan ikke downloade specifikke applikationer direkte til Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD. Bilen har begrænsede tilslutningsmuligheder. Den kommer med en CD-afspiller, USB-port og jack-stik samt et Bluetooth handsfree-system.

Dette betyder, at ejere kan bruge deres smartphones til at spille musik eller foretage opkald via bilens lydsystem, men de skal bruge apps på deres telefoner, ikke bilens system. Apple CarPlay og Android Auto er populære løsninger, der spejler apps fra din smartphone til bilens skærm, men de er ikke tilgængelige i denne model af Dacia Duster.

Opdateres softwaren i en Dacia Duster automatisk?

En Dacia Duster får ikke nye softwareopdateringer af sig selv. Brugere eller en forhandler skal gøre det manuelt. Dette betyder, at ejere skal holde øje med nye opdateringer. Disse opdateringer er vigtige.

De hjælper med at fixe fejl og gør, at bilen kører bedre. Så, for at en Dacia Duster fungerer bedst, skal softwaren opdateres med jævne mellemrum.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Dacia Duster?

Til en Dacia Duster kan man vælge mellem mange typer af ekstraudstyr og tilbehør. Dette giver mulighed for at gøre bilen mere personlig og praktisk.

  1. Klimaanlæg: Holder bilen kølig om sommeren og varm om vinteren.
  2. Forsikringsklasser: KH/VK/TK 19/18/19 gør det lettere at finde den rette forsikring.
  3. Alufælge: Giver bilen et mere stilfuldt udseende og kan forbedre køreegenskaberne.
  4. Anhængertræk: Gør det muligt at trække trailere eller campingvogne.
  5. Bagagerumsmåtte: Beskytter bagagerummet mod snavs og slid.
  6. Tagbøjler: Perfekt til at transportere udstyr som cykler eller ski på taget.
  7. Navigationssystem: Hjælper med at finde vej og gør lange ture lettere.
  8. Parkeringscensorer: Gør det nemmere at parkere uden at ramme noget.
  9. Tonede ruder: Beskytter mod solens stråler og giver privatliv i bilen.
  10. Sidebeskyttere: Forebygger ridser og buler på bilens sider.
  11. Armlæn: Tilføjer komfort til fører- og passagersæderne.
  12. Solskærme med spejle: Gør det nemmere at beskytte sig mod solen og tjekke sit udseende.

Alle disse valgmuligheder lader ejeren tilpasse sin Dacia Duster, så den passer perfekt til deres behov og stil.

Hvilke teknologier bruges i en Dacia Duster?

Dacia Duster bruger en række moderne teknologier for at give en god køreoplevelse. Den kommer med en momentsvag sugemotor fra Renault, som sikrer en solid ydelse. Bilen har også en Eco-tilstand.

Denne funktion skærer ned på motorkraft og aircondition-brug for at spare på brændstoffet. Det gør den mere økonomisk i drift, specielt under lange ture. Motorerne i Duster omfatter forskellige typer som SCe 115 2WD og dCi 90 2WD, der tilbyder et godt kompromis mellem kraft og brændstoføkonomi.

Bilen har også teknologi til sikkerhed og komfort. For eksempel opnår den 3 ud af 5 stjerner i EcoTest, hvilket viser dens miljøvenlighed. Sikkerheden er også vurderet højt, med en score på mellem 3,1 og 4,4 i forskellige tests.

Disse scores kommer fra dens evne til at beskytte både fører og passagerer. Dacia Duster bruger altså teknologi både til at forbedre køreoplevelsen og til at gøre bilen sikker og økonomisk i drift.

Hvad koster en Dacia Duster SCe 115 Essential 2WD i grøn ejerafgift?

En Dacia Duster koster i 2024 ca. fra 1.160 kr til 6.240 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Dacia Duster til service?

En Dacia Duster skal have service hver 15.000 km for at køre godt og sikkert. Dette holder bilen i god stand. Service tjekker, om alt virker, som det skal, og udskifter dele, der er slidte.

Det hjælper bilen med at bruge mindre benzin og køre længere på literen. Sørg for at følge denne plan, så din bil altid er klar til vejen.

Hvilke dele på en Dacia Duster går mest i stykker?

Nogle dele på en Dacia Duster går lettere i stykker end andre. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Kobling - Mange ejere har oplevet problemer med koblingen. Den kan slide hurtigt og kræver ofte udskiftning.
  2. Batteri - Batteriet kan svigte, især i koldere klimaer, hvor det skal arbejde hårdere for at starte bilen.
  3. Bremser - Bremseskiver og bremseklodser slides ned over tid og skal skiftes med jævne mellemrum.
  4. Fordelingskasse - På firehjulstrukne modeller kan fordelingskassen blive defekt og kræve dyre reparationer.
  5. Elektriske komponenter - Små elektriske fejl, som vindueshejs og låsesystemer, opstår hos nogle ejere.
  6. Udstødningssystemet - Rust og huller i udstødningssystemet er ikke ualmindeligt efter et par års brug.
  7. Motor - Lav motorpræstation med vibration og høj støj kan tyde på slid eller skade.

Disse problemer viser sig forskelligt fra bil til bil, men det er godt at være opmærksom på dem ved køb af en Dacia Duster.

Hvor lang tid dækker garantien på en Dacia Duster?

Garantien på en Dacia Duster varer 3 år eller op til 100.000 km, alt efter hvad der kommer først. Købere kan også vælge en udvidet garanti. Denne udvidede garanti gælder i op til 5 år eller 150.000 km.

Garantien omfatter mange dele og reparationer, som bilen måtte have brug for indenfor garantiperioden. Information om, hvad garantien præcis dækker, finder man i bilens garantihæfte eller ved at kontakte en Dacia forhandler.

Garantiens længde og dækning kan ændre sig afhængigt af, hvilket land bilen købes i. For at få alle detaljer om garantien, er det bedst at tale direkte med en forhandler af Dacia biler.

Hvad dækker garantien på en Dacia Duster?

Dacia Duster kommer med en garanti på 3 år eller op til 100.000 km. Denne garanti hjælper med at reparere eller skifte dele, som går i stykker. Dele mod rustangreb er også dækket.

Men det er vigtigt at vide, at ting som bremseklodser, bremsebelægning og tændrør ikke er dækket, fordi de slides ned over tid. Også service og vedligeholdelse skal ejeren selv betale for.

Dacia giver mulighed for at købe en længere garanti. Den kan vare op til 5 år eller indtil bilen har kørt 150.000 km. Dette valg giver ejere mere tryghed over en længere periode.

Guides til andre varianter af Dacia Duster

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 13.30.18

Opdateret 16.05.2024, 11.21.10

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel