Guiden handler om DS Automobiles DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 (Årgang 10/2015 - 04/2018)

Købsguide: DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 (10/2015 - 04/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6?

DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 har en motor med 132 kW og 180 hk. Den har et nyt frontdesign og det karakteristiske DS-ansigt. Karosseriet er SUV-inspireret med højere stel og farvekontrasterende plastskærme.

Bilen er veludstyret med led kørelys, parkeringssensor (bag), læderrat, kørecomputer og startspærre. Interiøret indeholder sædevarme, usb tilslutning, aux tilslutning, armlæn og splitbagsæde.

Ved køb af denne bil skal du være opmærksom på dens miljøvenlighed. Bilen scorede 78 point i EcoTest og fik fire ud af fem stjerner. Bagagerummet er rummeligt, men udsynet kan være begrænset.

Det er vigtigt at bemærke bilens tekniske funktioner, hvor nogle områder kan forbedres. Bilen har også tågelygter og tonede ruder. Den er sidst synet den 23. juni 2023 og står meget velholdt.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af DS 4 CrossBack?

DS 4 Crossback er en unik bil med mange funktioner. Selv om den ikke har mange varianter, har den nogle bemærkelsesværdige egenskaber.

  1. BlueHDi 180 Stop&Start EAT6:
    • Denne model blev populær fra oktober 2015 til april 2018.
    • Den har en dieselmotor med partikelfilter.
    • Motoren yder 180 hestekræfter.

     

  2. Tidligere Citroen Model:
    • Før 2015 blev modellen solgt som Citroen DS.
    • Efter rebranding blev den en del af DS Automobiles.

     

  3. Karosseri og Design:
    • Har coupé-lignende karrosseri og SUV-inspirerede funktioner.

     

  4. Sikkerheds- og Teknologifunktioner:
    • Kommer med avancerede sikkerhedsteknologier og apps integration.

     

Denne liste viser de forskellige typer og funktioner i DS 4 CrossBack-modellerne.

Hvad er fordele og ulemper ved DS 4 CrossBack?

Bilen har flere fordele og ulemper, som enhver bilkøber bør kende til:

Fordele Ulemper
Stilfuldt og moderne udseende Begrænset plads bagtil
Kraftfuld og raffineret turbodieselmotor Smalle døre
Sikre køreegenskaber Hård hydropneumatisk affjedring ved lave hastigheder
Rummeligt bagagerum Mangler i børnesikkerhed
God værdi for pengene Mangler i fodgængersikkerhed
Velegnet til både bykørsel og langdistancekørsel  

Hvordan klarer DS 4 CrossBack sig i test?

DS 4 CrossBack BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 klarer sig godt i test. Den opnåede en samlet bedømmelse på 78 point i EcoTest med fire ud af fem stjerner. I ADAC EcoTest bruger bilen 5,1 liter diesel per 100km (20,0 km/L) og udleder rene udstødningsgasser.

CO2-emissionen er på 164 g/km.

I en frontal kollisionstest opnår DS 4 CrossBack 90% af de mulige point til passagersikkerhed og vurderes til fem stjerner. De aktive og passive sikkerhedsfunktioner er tilfredsstillende, men visse områder kan forbedres.

Bilen har fartpilot, nødblink, baneassistent og blindvinkeladvarsel som standard.

Hvad er sammenlignelige alternativer til DS 4 CrossBack?

Sammenlignelige alternativer til DS 4 CrossBack findes i forskellige mærker. Her er en liste med nogle af de bedste alternativer, man kan overveje:

  1. Volvo V40 Cross Country: Denne bil har et elegant design og høj sikkerhed. Den har også mange moderne funktioner og en komfortabel køreoplevelse.
  2. Skoda Rapid ScoutLine: Tilbyder praktisk anvendelighed og god brændstoføkonomi. Bilen har rummeligt interiør og pålidelig ydeevne.
  3. Suzuki SX4: Kendt for sin kompakte størrelse og evne til at håndtere bykørsel. Suzuki SX4 giver også værdi for pengene med dens brændstofeffektivitet.
  4. Ford Focus Active: Har robuste køreegenskaber og god plads indvendigt. Den leverer en behagelig kørsel selv på ujævne veje.
  5. Nissan Qashqai: Tilbyder et højt niveau af teknologi og sikkerhedsfunktioner som standard. Dens rummelige kabine gør den ideel til lange ture.
  6. Peugeot 2008: Kombinerer stilfuldt design med funktionelle egenskaber såsom et rummeligt bagagerum og avancerede køresystemer.
  7. Kia XCeed: Giver en sporty følelse med sin dynamiske motor og komfortable interiør, perfekt til både by- og landevejskørsel.

Alternativerne tilbyder forskellige styrker som sikkerhed, design og brændstofeffektivitet, der passer til individuelle behov og præferencer.

Hvor langt kører DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 på literen?

DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 har en brændstofforbrug på 5,1 liter per 100 kilometer ifølge ADAC EcoTest. Bilen har en tankkapacitet på 56 liter, hvilket betyder, at den kan køre en god distance før det er nødvendigt at tanke op.

Hvilken motor har en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6?

Motoren i DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 er en turbodieselmotor med en effekt på 132 kW, svarende til 180 hestekræfter. Motoren har et drejningsmoment på 400 Nm og kan nå en topfart på 205 km/t.

I ADAC EcoTest bruger bilen 5,1 liter diesel pr. 100km (20,0 km/L) Den har også en CO2-emission på 164 g/km.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6?

En DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 har en effekt på 132 kW eller 180 hestekræfter (HK). Denne bil har også et kraftigt drejningsmoment på 400 Nm. Det giver en solid præstation og god køreoplevelse.

Dette gør bilen til et godt valg for dem, der søger en kraftfuld dieselbil. Den kombinerer høj ydeevne med økonomisk dieselteknologi.

Hvad er tophastigheden for en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6?

DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 kan nå en topfart på 205 km/t. Motoren har en god løbekultur, og den seriemæssige seks-trins automatgearkasse skifter tidligt op.

Hvor hurtigt accelererer en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 fra 0-100 km/t?

DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 accelererer fra 0-100 km/t på 9,3 sekunder. Det stærke dieselmotor med automatgear sørger for en jævn og effektiv acceleration. Med høje ydeevne og god løbekultur giver bilen en smidig køreoplevelse.

Den kan nå en topfart på 205 km/t. Dette gør den velegnet til både bykørsel og lange motorvejsture. God kørestabilitet sikrer, at den klarer sig godt i test og ved undvigemanøvrer.

Hvad er dimensionerne på en DS 4 CrossBack?

Længden på DS 4 CrossBack er 4.280 mm. Bredde med spejle er 2.010 mm, og højden er 1.510 mm. Akselafstanden måler 2.610 mm.

For- og baghjul har en sporvidde på 1.552 mm.

Hvor stort er bagagerummet i en DS 4 CrossBack?

Bagagerummet i en DS 4 CrossBack har en kapacitet på 355 liter. De bagerste sæder kan foldes ned, hvilket øger kapaciteten til 670 liter. Bagagerummet har kroge på siderne til at sikre tasker og fastgørelsesøjer i bunden til større bagage.

En praktisk luge i bagsædet gør det lettere at transportere lange genstande. Små genstande kan fastgøres med en gummistrop eller et lille bagagenet. Større genstande kan opbevares i reservehjulsbrønden.

Kan man få anhængertræk på en DS 4 CrossBack?

Ja, DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 kan udstyres med anhængertræk. Effekten på 132 kW eller 180 hestekræfter gør bilen egnet til trailerkørsel. Bilens sikkerhedsfunktioner og stabile køreegenskaber sikrer, at den er god til at trække en trailer uden problemer.

CO2-emissionen ligger på 164 g/km, og brændstofforbruget er 5,1 liter per 100km (20,0 km/L) DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 opnår fire ud af fem stjerner i EcoTest. Dette viser bilens miljømæssige egnethed til at trække en trailer.

Hvad må en DS 4 CrossBack trække på anhængertrækket?

DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 kan trække op til 1.550 kg på anhængertrækket. Denne kapacitet gør bilen egnet til små trailere eller campingvogne.

Brug af anhængertræk øger bilens alsidighed, især for dem, der har brug for at transportere ekstra gods. Bilen blev en del af DS Automobiles efter 2015, og har siden været populær i premiumsegmentet.

Det er dog altid en god idé at tjekke bilens instruktionsbog eller kontakte en DS forhandler for de præcise specifikationer for din specifikke model og årgang.

Hvilke fælge kan man få til en DS 4 CrossBack?

Der findes mange fælge til en DS 4 Crossback. Her er en liste over nogle af de muligheder, du kan vælge:

  1. Letmetalfælge: Disse kommer som standardudstyr på alle DS 4 Crossback biler. De ser stilfulde ud og giver bilen et moderne look.
  2. 17-tommer fælge: Disse fælge tilbyder en god balance mellem komfort og kontrol. De er også nemme at få fat i og vedligeholde.
  3. 18-tommer fælge: For dem, der ønsker lidt ekstra stil, er 18-tommer fælgene et godt valg. De passer godt til bilens design.
  4. Mørke-finish fælge: Nogle foretrækker mørke-finish fælge for et mere sporty udseende. Disse fælge har en eksklusiv følelse.
  5. Specialdesignede fælge: Man kan også finde specialdesignede eller eftermarkedsfælge, som giver bilen et unikt præg.

Alle disse muligheder gør det let at finde de perfekte fælge til din DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 fra årgang 10/2015 - 04/2018.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en DS 4 CrossBack?

Valg af vinterdæk til en DS 4 CrossBack er vigtigt for sikkerhed og ydeevne i koldt vejr. Her er nogle anbefalinger:

  1. Continental WinterContact TS 860: Disse dæk tilbyder fremragende vejgreb på både vådt og tørt underlag. De har lav rullemodstand, hvilket forbedrer brændstofeffektiviteten.
  2. Michelin Alpin 6: Kendt for deres langvarige holdbarhed og høj ydeevne ved lave temperaturer. De giver også god trækkraft på sneklædte veje.
  3. Nokian WR D4: Disse dæk er designet til at håndtere alt fra regn til sne og is. De tilbyder også lav støj og komfortabel kørsel.
  4. Bridgestone Blizzak LM005: Brugerne roser disse for deres overlegne greb på isede veje og modstandsdygtighed over for slid.
  5. Pirelli Winter Sottozero 3: Ideelle til dem, der kører meget om vinteren, med godt greb ved høje hastigheder samt lav risiko for vandplaning.
  6. Goodyear UltraGrip 9+: Disse dæk giver sikkerhed i ekstreme forhold, såsom dyb sne eller isglatte veje, samtidig med at de bevare en behagelig kørselsoplevelse.
  7. .Hankook Winter icept RS2:.. Fordelagtige på grund af deres stærke evner til at modstå akvaplaning og sikre stabilitet under kolde forhold.

Hvor sikker er en DS 4 CrossBack?

DS 4 CrossBack har en imponerende sikkerhedsvurdering. I en frontal kollisionstest scorede bilen 90% af de mulige point for passagersikkerhed og opnåede en 5-stjernet vurdering. Den udleder 164 g/km CO2 og har et brændstofforbrug på 5,1 l/100km (20,0 km/L)

Bilen leveres med elektronisk stabilitetskontrol, bremseassistent og vognbaneafgangsadvarsel. Blindspotadvarsel er også en standardfunktion, men nødbremseassistent mangler. Resultaterne i børnesikkerhed og fodgængerbeskyttelse er tilfredsstillende.

Hvordan er interiøret i en DS 4 CrossBack?

Cockpittet i DS 4 CrossBack har færre knapper efter faceliftet. Infotainmentsystemet styres nu via touchskærmen. Rattet og gearstangen kan justeres, hvilket giver god komfort. Bremsepedalen sidder højt, og aluminiums-pedaler bliver glatte ved fugtigt vejr.

Instrumenterne er let at aflæse, selvom omdrejningstælleren har grove trin af 250/min. Kabinen viser god kvalitet og funktionalitet. Bagagerummet rummer 355 liter, hvilket giver rimelig plads til bagage.

Hvor mange personer er der plads til i en DS 4 CrossBack?

DS 4 CrossBack BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 har plads til 5 personer. Bilen er designet med komfort i tankerne, som giver et behageligt miljø for både føreren og passagererne. Kabinen har rigelig plads, og benpladsen foran og bagtil sikrer en komfortabel køretur for alle ombord.

Bagagerummet i DS 4 CrossBack er også rummeligt. Med en kapacitet på 355 liter er der plads nok til daglige indkøb og små ture. Hvis bagsæderne foldes ned, udvides kapaciteten til hele 670 liter.

Dette gør den ideel for dem, der har brug for lidt ekstra plads nu og da.

Hvilket lydsystem har en DS 4 CrossBack?

En DS 4 CrossBack har et lydsystem fra det franske firma Focal. Dette system inkluderer 10 højtalere, som giver en imponerende lydkvalitet. Højtalerne er integreret med bilens infotainmentsystem via en touchskærm.

Lyden kan justeres efter førerens præferencer, hvilket forbedrer køreoplevelsen betydeligt.

Hvilke apps kan man få til en DS 4 CrossBack?

Der findes mange apps til DS 4 Crossback. De gør køreoplevelsen bedre og giver ekstra funktioner.

  1. Navigationsapp: Denne app hjælper med at finde vej og viser trafikinformation i realtid.
  2. Musikstreaming: Forbind din yndlingsmusiktjeneste, som Spotify eller Deezer, og lyt til musik under kørslen.
  3. Bilstatusapp: Appen giver information om bilens tilstand som brændstofniveau og servicebehov.
  4. Telefonintegration: Brug Apple CarPlay eller Android Auto for nem adgang til telefonens funktioner på touchskærmen.
  5. Klimastyringsapp: Juster bilens temperatur via din smartphone, så bilen er behagelig fra start.
  6. Parkeringassistent: Hjælper med at finde parkeringspladser i nærheden og giver instruktioner om parkering.

Disse apps er nyttige og forbedrer oplevelsen i en DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 (10/2015 - 04/2018).

Opdateres softwaren i en DS 4 CrossBack automatisk?

Softwaren i en DS 4 CrossBack opdateres ikke automatisk. Ejere skal besøge et autoriseret værksted for at få opdateret softwaren. Dette gælder især for versioner produceret fra oktober 2015 til april 2018.

Det er vigtigt for at sikre, at bilen kører optimalt og har de nyeste funktioner.

DS 4 CrossBack har avancerede teknologier som direkte arbejdende dæktryksovervågning. Men opdateringer kræver stadig manuel indgriben. Ejere bør regelmæssigt tjekke med deres værksted for at sikre, at bilen altid har de seneste softwareopdateringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en DS 4 CrossBack?

Der findes mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr til en DS 4 Crossback. Bilen kan udstyres med meget forskelligt, som gør kørslen mere behagelig og sikker.

  1. Ekstra lamper eller tågelygter - Godt til kørsel i dårligt vejr.
  2. Parkeringshjælp - Lettere at parkere på trange steder.
  3. Blind Spot Assist - Standardudstyr, hjælper med at se biler i blinde vinkler.
  4. Stoffindtræk - Behageligt og stilfuldt interiør.
  5. Anhængertræk - Praktisk til at trække trailere eller campingvogne.
  6. Cruise Control - Standardudstyr, holder en konstant hastighed på motorvejen.
  7. Automatgear - Gør kørslen nemmere og mere komfortabel.
  8. Teknologiske funktioner - Kan inkludere opdateret software og apps.

Alle disse funktioner kan forbedre oplevelsen af din DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 betydeligt.

Hvilke teknologier bruges i en DS 4 CrossBack?

DS 4 CrossBack har hydro-pneumatisk affjedringssystem, som giver en komfortabel køreoplevelse og god håndtering. Infotainmentsystemet styres via en touch-skærm. Bilen har også elektronisk stabilitetskontrol og bremseassistent for øget sikkerhed.

Vognbaneadvarsel hjælper med at holde bilen i sin bane.

Blindvinkelovervågning og dæktryksovervågning er inkluderet for at undgå uheld. Motoren på 180 hk giver bilen kraft og et moment på 400 Nm. Med en tophastighed på 205 km/h og acceleration fra 0-100 km/h på 9,3 sekunder, klarer den sig godt på vejen.

Hvad koster en DS Automobiles DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 i grøn ejerafgift?

En DS DS 4 CrossBack koster i 2024 ca. fra 2.160 kr til 3.000 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en DS 4 CrossBack til service?

En DS 4 Crossback BlueHDi 180 Stop&Start EAT6 skal til service hver 25.000 km eller én gang om året. Dette inkluderer olieskift og andre nødvendige tjek.

Bilen har en 2,0L dieselmotor med kæde, hvilket gør dyre tandremsskift unødvendige. Dette kan spare ejeren penge på lang sigt.

Hvilke dele på en DS 4 CrossBack går mest i stykker?

Flere dele på en DS 4 CrossBack kan gå i stykker over tid. Det er vigtigt at være opmærksom på disse dele.

  1. Diesel Partikel Filter (DPF)

    Dette filter kan blive tilstoppet, især ved kortere køreture. Regelmæssig vedligeholdelse hjælper med at forlænge levetiden.

  2. Elektronik og Sensorer

    Sensorer og elektronik kan svigte, hvilket fører til problemer med advarselslamper og motorstyring.

  3. Bremser

    Bremsekomponenter som skiver og klodser slides hurtigere, især hvis bilen bruges hyppigt i byen.

  4. Udstødningssystem

    Udstødningsrør og katalysatorer kan ruste eller blive beskadiget, hvilket kræver udskiftning for at opfylde emissionskravene.

  5. Affjedringssystem

    Støddæmpere og bøsninger slides hurtigt, især hvis bilen kører på ujævne veje ofte.

  6. Kobling

    Koblingspladen kan hurtigt blive slidt, hvilket gør gearskifte sværere og kræver tidlig udskiftning.

  7. Tandrem

    En slidte tandrem skal skiftes for at undgå alvorlige motorskader. Følg bilens serviceintervaller nøje for dette element.

  8. Dæktryksovervågningssystem (TPMS)

    Sensorerne i TPMS-systemet kan fejle, hvilket får advarselslamper til at lyse uden grund.

Hvor lang tid dækker garantien på en DS 4 CrossBack?

Garantien på en DS 4 CrossBack dækker i to år fra købsdatoen. Det gælder for både mekaniske dele og elektronik. Fabriksgarantien kan sommetider forlænges ved køb af ekstra serviceaftaler.

Serviceaftaler kan give ro i sindet og sikre, at bilen altid er i god stand. Med sådan en aftale dækkes også almindelige vedligeholdelsesopgaver.

Hvad dækker garantien på en DS 4 CrossBack?x

Garantien på en DS 4 CrossBack dækker reparation af fabrikationsfejl i bilen. Den sikrer, at hvis noget går i stykker, bliver det repareret uden omkostninger for ejeren. Garantien gælder normalt i to år fra købsdatoen.

Service skal foretages hver 25.000 km eller årligt, hvilket inkluderer olieskift. Tidligere undervognsbehandlet biler kan også være omfattet af garantien, hvis behandlingen er dokumenteret.

Garantien dækker ikke almindeligt slid og ælde, som for eksempel dæk eller bremseklodser.

Guides til andre varianter af DS DS 4 CrossBack

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 05.06.2024, 09.30.53

Opdateret 05.06.2024, 09.30.53

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel