Guiden handler om DS Automobiles DS 5 Hybrid (Årgang 06/2015 - 07/2017)

Købsguide: DS 5 Hybrid (06/2015 - 07/2017)

Hvad skal du vide inden du køber en DS 5 Hybrid?

DS 5 Hybrid (2015-2017) har en samlet ydelse på 200 hk. Den bruger en dieselmotor til at drive forakslen og en elmotor til bagakslen. I EcoTest forbruger bilen kun 4,6 liter diesel pr.

100km (25,0 km/L) Finishen i bilen er god, men der er nogle ujævnheder i spaltmålene. Det er vigtigt at bemærke, at DS 5 Hybrid har en CO2-udledning på 148 g/km.

Kofferrummet har en volumen på 320 liter med kuffertafdækning og 475 liter uden. I ADAC crashtest fik bilen gode resultater: 89% for beskyttelse af voksne og 83% for børnesikkerhed.

Dette gør DS 5 Hybrid til et sikkert valg for både familier og pendlere.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af DS 5?

DS 5 findes i flere varianter. Her er en liste over de mest kendte modeller:

  • DS 5 Hybrid 4x4 ETG6: Dieselhybrid med en 2,0 liters dieselmotor og elmotor. Perfekt til dem, der ønsker en kombination af kraft og effektivitet.
  • DS 5 PureTech 130: En benzinvariant med en 1,2-liters motor. Velegnet for bykørsel og tilbyder gode brændstoføkonomiske egenskaber.
  • DS 5 BlueHDi 150: Udstyret med en kraftfuld dieselmotor på 2,0 liter. Designet til lange ture og høj komfort.
  • DS 5 BlueHDi 180: Denne model har samme motor som BlueHDi 150, men tilbyder ekstra hestekræfter for bedre ydeevne.

Alle varianter har unikke egenskaber, der passer til forskellige kørebehov.

Hvad er fordele og ulemper ved DS 5?

Fordele Ulemper
God siddekomfort Uoverskueligt cockpit med mange knapper
Fire fuldværdige sædepladser Høj pris sammenlignet med konkurrenter
Acceptabel lasteevne på 450 kg Reduceret kofferrumsvolumen

Hvordan klarer DS 5 sig i test?

DS 5 Hybrid klarer sig godt i tests. Den har fået 4 stjerner i EcoTest. Det viser, at bilen er brændstoføkonomisk. ADAC Crashtest giver DS 5 en score på 89% for beskyttelse af passagerer.

For børnesikkerhed scorer den 83%.

Bilen tilbyder fremragende komfort og sikkerhed. Høj score i Insassenschutz indikerer, at bilen beskytter passagererne godt under kollisioner. God vurdering i EcoTest viser også, at DS 5 Hybrid er miljøvenlig.

Citroën har gjort et godt stykke arbejde med denne model.

Hvad er sammenlignelige alternativer til DS 5?

Der findes flere alternativer til DS 5. Her er nogle af de bedste valg:

  1. Audi A5 Sportback: Denne bil har et elegant design og en komfortabel kabine. Den kommer med avancerede teknologier og stærke motorer.
  2. BMW 3er Gran Turismo: Tilbyder høj komfort og rummelighed. BMW's velkendte køredynamik gør det til et godt valg.
  3. Citroën DS4: En kompakt hatchback fra samme mærke som DS 5. Har lignende stil og teknologi.
  4. Peugeot 5008: Denne SUV tilbyder mere plads og fleksibilitet end DS 5. Ideel for familier eller dem, der ønsker ekstra bagagerum.

Disse biler kan give en lignende oplevelse som DS 5, men hver har sine egne unikke træk.

Hvor langt kører DS 5 Hybrid på literen?

DS 5 Hybrid bruger 4,6 liter diesel pr. 100km (25,0 km/L) i EcoTest. Den har et lavt brændstofforbrug, hvilket gør den økonomisk på vejen. Hybridmotoren hjælper med at spare brændstof, især under bykørsel.

Med denne bil kan du nyde lange ture uden hyppige tankstop. En god investering for dem, der ønsker en effektiv og miljøvenlig bil.

Hvilken motor har en DS 5 Hybrid?

En DS 5 Hybrid har to motorer. Først er der en 2,0 liters dieselmotor med en ydelse på 163 hk. Denne motor driver forhjulene. Bagakslen har en 27 kW permanentmagnet-synkronmotor.

Denne opsætning giver bilen bedre brændstoføkonomi og lavere CO2-udledning. Kombineret hjælper de to motorer DS 5 Hybrid med at yde optimalt under forskellige køreforhold.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en DS 5 Hybrid?

DS 5 Hybrid har en effekt på 200 hestekræfter (HK). Denne bil kombinerer en dieselmotor med en elmotor for at opnå denne kraft. Den er designet til at levere en stærk ydeevne og god brændstofeffektivitet.

Citroën DS5 er kendt for sin stil og komfort, og hybridversionen giver ekstra værdi med flere hestekræfter under motorhjelmen.

Hvad er tophastigheden for en DS 5 Hybrid?

Top hastigheden for en DS 5 Hybrid 4x4 ETG6 er omkring 225 km/t. Bilen kan nå denne hastighed takket være sin kraftfulde motor og avancerede teknologi. Det gør den til et godt valg for dem, der ønsker en hurtig bil med god ydeevne.

Forruden og sædevarmen bidrager til en komfortabel køreoplevelse, selv ved høje hastigheder. Med sit læderindtræk og stilfulde design tilbyder bilen både fart og komfort.

Hvor hurtigt accelererer en DS 5 Hybrid fra 0-100 km/t?

DS 5 Hybrid kan nå fra 0 til 100 km/t på cirka 8,6 sekunder. Den har en samlet systemydelse på 200 hk, og dens elektriske motor yder 27 kW. Det gør bilen ret hurtig i sin klasse.

Med denne acceleration er DS 5 Hybrid et godt valg for dem, der ønsker en bil med både kraft og ydeevne. Købere vil finde dette specielt nyttigt i trafikken og på motorvejen.

Hvad er dimensionerne på en DS 5?

En DS 5 Hybrid måler 4.530 mm i længden, 1.871 mm i bredden og 1.513 mm i højden. Akselafstanden er på 2.727 mm. Dette giver bilen en solid og rummelig opbygning, der passer både til bykørsel og længere ture.

Bilen har et kuffertvolumen på 320 liter med kuffertafdækningen på plads og 475 liter uden afdækning. Hybrid-komponenterne reducerer kofferrumsvolumen med 90 liter sammenlignet med konventionelle modeller.

Derudover viser kofferraum-variabilität en asymmetrisk foldbar bagsæde og mulighed for at justere bagagerumsbunden.

Hvor stort er bagagerummet i en DS 5?

Bagagerummet i en DS 5 har en kapacitet på 320 liter med kuffertafdækning. Fjerner man afdækningen, øges kapaciteten til 475 liter. Dette giver god plads til bagage, indkøb eller sportsudstyr.

Modellen fra Citroën imponerer med denne rummelighed, især i citybiler og hybridbiler.

Pladsen er praktisk for familier, der har brug for ekstra opbevaring på længere ture. Det betyder også, at en brugt DS 5 kan være et godt køb til dem, der søger en fleksibel bil uden at gå på kompromis med bagagepladsen.

Kan man få anhængertræk på en DS 5?

Ja, det er muligt at få anhængertræk på en DS 5. Det giver bilen ekstra funktionalitet til dem, der har brug for at trække en trailer. Bilen kan trække forskellige laster, hvilket gør den perfekt til ferier og transport af større ting.

For dem, der planlægger at købe en brugt DS 5 Hybrid (06/2015 - 07/2017), er det en god idé at tjekke om anhængertrækket er inkluderet eller kan monteres. Det kan gøre bilen mere praktisk og alsidig.

Hvad må en DS 5 trække på anhængertrækket?

DS 5 Hybrid 4x4 kan trække op til 1.270 kg på anhængertrækket. Det er en god kapacitet for en bil af denne størrelse. Det gør den velegnet til at trække mindre campingvogne eller trailere.

Bilen er robust nok til at håndtere denne vægt. Mange købere vil finde denne egenskab nyttig, især dem, der ofte har brug for at transportere ekstra last.

Hvilke fælge kan man få til en DS 5?

Forskellige fælge er tilgængelige for DS 5. De tilbydes i forskellige størrelser og designs.

  1. 18-tommer Fælge:
    • Størrelse 235/45 R18.
    • Michelin Pilot Sport3 dæk.
    • Stærk og holdbar, velegnet til sportskørsel.

     

  2. 19-tommer Fælge:
    • Tilbyder en mere sporty fremtoning.
    • Øger bilens vejgreb og stabilitet.

     

  3. Alufælge:
    • Lettere materiale forbedrer køreegenskaberne.
    • Findes i forskellige farver som sølv og sort.

     

  4. Standard Stålfælge:
    • Billigere mulighed.
    • God til vinterdæk da de er robuste.

     

  5. Specialdesignede Fælge:
    • Unikke mønstre for et personligt udseende.
    • Kan være dyrere, men giver bilen et særpræg.

     

  6. Eftermarkedet Fælge:
    • Stort udvalg fra andre producenter.
    • Tilpasset specifikke kørebehov og præferencer.

     

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en DS 5?

Vinterdæk er vigtige for sikker kørsel i kolde måneder. Det er vigtigt at vælge de rigtige dæk til en DS 5 Hybrid.

  1. Størrelse:

    Vinterdæk til DS 5 skal have dimensionerne 225/50 R17 eller 235/45 R18. Disse størrelser passer bedst til bilens fælger og giver den bedste ydeevne.

  2. Mærke:

    Gode mærker inkluderer Michelin, Continental og Goodyear. Disse mærker tilbyder fremragende vejgreb og holdbarhed.

  3. EU Dækmærkning:

    Vælg vinterdæk med høj bedømmelse for vejgreb på vådt underlag (A eller B). Dette sikrer bedre kontrol og kortere bremselængde i vådt vejr.

  4. Brændstofforbrug:

    Vælg dæk med lav rullemodstand for bedre brændstoføkonomi. Dette kan hjælpe med at holde driftsomkostningerne nede ved vinterkørsel.

  5. Lydniveau:

    Støjreducerende dæk bidrager til en mere behagelig køretur. Se efter dæk med lavt lydniveau i decibel (under 70 dB).

  6. Snekontrol:

    Sørg for, at vinterdækkene har snefnugsymbolet (3PMSF). Dette symbol angiver, at dækket opfylder EU-kravene til snepræstationer.

  7. Pris:

    Overvej omkostningerne ved dækkene i forhold til deres ydeevne og levetid. Det kan være værd at investere lidt ekstra for bedre kvalitet og længere levetid.

  8. Testresultater:

    Undersøg tests fra anerkendte organisationer som ADAC eller FDM, der vurderer dækkenes præstation under forskellige forhold.

  9. Garanti:

    Visse producenter tilbyder garanti mod skader og slid på vinterdæk, hvilket kan være en fordel på lang sigt.

  10. Tilpasning af fælge:

    Tjek om fælgene matcher de valgte vinterdæk for optimal pasform og sikkerhed.

Disse punkter kan hjælpe bilkøbere med at vælge de bedste vinterdæk til deres DS 5 Hybrid fra 2015-2017 modellerne.

Hvor sikker er en DS 5?

DS 5 har en række sikkerhedsfunktioner. Den er udstyret med ESP, bremsassistent og et dæktrykkontrolsystem. Bilen har også kurvelys, som gør natkørsel mere sikker. Ifølge ADAC crashtest scorer DS 5 dog kun 40% på fodgængerbeskyttelse.

Selv om DS 5 har flere avancerede sikkerhedsfunktioner, viser tal fra ADAC, at der er plads til forbedring. Det er vigtigt at være opmærksom på disse resultater, når man overvejer at købe en DS 5 brugt.

Hvordan er interiøret i en DS 5?

Interiøret i en DS 5 er meget imponerende. Der er et omfattende kontrolpanel med mange knapper og funktioner. Det giver føreren og passagererne nem adgang til bilens systemer. Elektrisk justerbare sæder sikrer, at man sidder godt på alle køreture.

Lordosestøtten giver ekstra komfort til ryggen. Forsæderne kan være lidt snævre for nogle personer, men generelt er der god plads.

Bagsæderne har også udmærket plads, selvom høje personer kan finde det trangt. Materialerne i kabinen føles luksuriøse og af høj kvalitet. Designet er moderne og elegant, hvilket gør turen behagelig.

Der er masser af opbevaringsrum til småting, hvilket er praktisk for familier eller dem, der kører langt.

Hvor mange personer er der plads til i en DS 5?

DS 5 Hybrid har plads til fire personer på fuldværdige sæder. De to forreste sæder er komfortable og justerbare, hvilket gør dem ideelle til lange køreture. Bagsæderne giver også god plads til både ben og hoved, så passagererne kan sidde behageligt.

Denne konfiguration passer godt til små familier eller par, der ofte har gæster med på tur.

Interiøret er rummeligt med god plads til hver person, hvilket skaber en behagelig køreoplevelse for alle. Der er også masser af opbevaringsrum til personlige ejendele, så det føles organiseret og ryddeligt under rejsen.

Hvis man overvejer at købe brugt DS 5 Hybrid, skal man være opmærksom på den generøse plads, bilen tilbyder sine passagerer.

Hvilket lydsystem har en DS 5?

En DS 5 Hybrid har et avanceret lydsystem. Det inkluderer to-zoners klimaanlæg og elektrisk justerbare sæder. Klimaanlægget varmer forsæderne hurtigt op, mens bagsæderne opvarmes langsommere.

Systemet har tre ventilationsstyrker i automatisk tilstand med automatisk recirkulation.

Hvilke apps kan man få til en DS 5?

DS 5 Hybrid har mange smarte funktioner. Selvom der ikke er specifikke oplysninger om apps, kan nogle generelle app-funktioner nævnes:

  • Navigationsapps: Ofte integreret, giver de rutevejledning og trafikopdateringer i realtid.
  • Musikstreamingapps: Giver mulighed for at streame musik fra tjenester som Spotify og Apple Music.
  • Kommunikationsapps: Hjælper med håndfri telefonopkald og beskeder via Bluetooth-forbindelse.
  • Diagnostik-apps: Disse giver information om bilens tilstand og advarsler om vedligeholdelse.

Opdateres softwaren i en DS 5 automatisk?

Softwaren i en DS 5 Hybrid fra årene 2015 til 2017 opdateres ikke automatisk. Ejerne skal selv sørge for at få opdateret bilens software, når det er nødvendigt.

Der findes ingen information om automatiske softwareopdateringer til DS 5 Hybrid på markedet. Man kan kontakte sin Citroën forhandler for at høre om mulighederne for manuel opdatering af softwaren.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en DS 5?

DS 5 Hybrid tilbyder forskellige tilbehør og ekstraudstyr. Disse forbedrer både komfort og funktionalitet.

  1. Læderindtræk: Fås i flere farver og kvaliteter.
  2. Forsæder med justeringsmuligheder: Omfatter massagefunktioner og elektrisk justering.
  3. Xenon-forlygter: Giver bedre natkørsel og længere levetid.
  4. Navigationssystem: Indbygget Ghk med kortopdateringer.
  5. Head-Up Display: Viser vigtig information direkte på forruden.
  6. Panorama glastag: Giver et lysere interiør.
  7. Parkeringssensorer: Både for- og bagtil for nem parkering.
  8. Bakkamera: Forbedrer synligheden bag bilen ved bakning.
  9. Fartpilot: Holder en konstant hastighed på motorvejen.
  10. Blindvinkelsensorer: Advarer om biler i blindzonen.

Man kan finde meget af dette som tilbehør, når man køber brugt DS 5 Hybrid fra årgang 06/2015 - 07/2017 hos bilforhandlere som Citroën Visa forhandlerne.

Hvilke teknologier bruges i en DS 5?

DS 5 bruger mange smarte teknologier. Den har et start-stop-system, som sparer brændstof ved at slukke motoren, når bilen stopper. Der er også energigenerering til firehjulstræk, som hjælper med at forbedre bilens effektivitet.

Headup-Display viser vigtig information direkte på forruden, så føreren kan holde øjnene på vejen.

Bilen har kørelys, som lyser op i sving og gør det lettere at se om hjørner. Automatgear gør gearskift mere glatte og effektive. Alt dette gør DS 5 til en moderne bil fyldt med avanceret teknologi, der forbedrer køreoplevelsen og sikkerheden.

Hvad koster en DS Automobiles DS 5 Hybrid 4x4 ETG6 i grøn ejerafgift?

En DS DS 5 koster i 2024 ca. fra 1.940 kr til 4.000 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en DS 5 til service?

En DS 5 Hybrid skal have service hver 12.000-20.000 kilometer eller en gang om året. Dette afhænger af kørselsforholdene. Regelmæssig service hjælper med at bevare bilens værdi og sikre, at den kører optimalt.

Serviceomkostningerne er overkommelige, hvilket gør vedligeholdelsen billig.

Bilen har lavt indvendigt støjniveau ved høje hastigheder, hvilket betyder mindre slid på komponenter. Driftsomkostningerne er lave, så det er økonomisk at holde bilen i god stand.

Med god service kan DS 5 Hybrid forblive en pålidelig bil i mange år.

Hvilke dele på en DS 5 går mest i stykker?

Nogle dele på en DS 5 kan ofte gå i stykker. Det er vigtigt at vide, hvad du skal være opmærksom på.

  1. Elektroniske systemer - Elektronik kan svigte, især infotainment-systemet og instrumentbrættet.
  2. Bremser - Bremseklodser og skiver slides hurtigt ved hyppig brug.
  3. Affjedring - Støddæmpere og fjedre kan få problemer efter mange kilometer.
  4. Gearkasse - Automatiske gearkasser har tendens til at have fejl eller funktionsproblemer.
  5. Turbomotoren - Turboladeren kan svigte, hvilket påvirker motorens ydeevne.
  6. Batteripakke (Hybrid) - Batteriet i hybridversionen kan miste effektivitet over tid.

Disse punkter er vigtige at undersøge før køb af en brugt DS 5 Hybrid fra Citroen.

Hvor lang tid dækker garantien på en DS 5?

Garantien på en DS 5 Hybrid dækker i fire år. Dette gælder også for modeller fra årgang 2015 til 2017. Garantien omfatter bilens værdiforringelse i denne periode.

For dem der ønsker at købe en brugt DS 5 Hybrid, er det vigtigt at huske, at bilen stadig kan være dækket af garantien, hvis den ikke er ældre end fire år.

Hvad dækker garantien på en DS 5?

Garantien på en DS 5 Hybrid dækker mekaniske og elektriske fejl i to år uden kilometerbegrænsning. Den beskytter også mod fejl i de avancerede sikkerhedssystemer.

Almindelig slid og brugsskader er ikke dækket. Der er ingen specifikke oplysninger om service- og vedligeholdelsesdækning i garantien. Det er vigtigt at kende til DS Automobiles' standardgarantibetingelser, som kan variere afhængigt af land og region.

Guides til andre varianter af DS DS 5

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 27.05.2024, 14.49.14

Opdateret 27.05.2024, 14.49.14

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel