Find brugte biler til salg

Guiden handler om Fiat 500e Icon Cabrio (42 kWh) (Årgang 11/2020 - 08/2022)

Købsguide: Fiat 500e Icon Cabrio (42 kWh) (11/2020 - 08/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en Fiat 500e?

Før du køber en Fiat 500e, er der vigtige ting at vide. Fiat 500e er en elbil med et batteri på 42 kWh. Batteriet holder i 8 år eller op til 160.000 km, og det skal stadig kunne bruge 70% af sin kraft.

Denne bil har en stærk motor, der kan lave op til 118 hestekræfter. Den er lavet fra november 2020 til august 2022. Fiat 500e har fået gode bedømmelser i test, specielt i ADAC Ecotest hvor den fik 99 point ud af 100.

Denne bil har moderne teknologi som Apple CarPlay og Android Auto, så du nemt kan bruge din smartphone i bilen. Du kan også få ekstra ting som en Clever ladeboks med gratis installation til at lade din bil derhjemme.

Den har sikkerhedsfunktioner som automatisk nødbremse for at beskytte både folk i bilen og cyklister. Hvis du tænker på forsikring og service, skal du vide, at politikken i Danmark kan variere, og hvilke dele der oftest går i stykker.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Fiat 500e?

Fiat 500e kommer i forskellige former. Du kan vælge den, der passer bedst til dit liv.

  1. To-dørs cabriolet: Denne åbne bil er perfekt for dem, der elsker frisk luft og solskin. Med sit elektriske stofdæk kan du nemt skifte mellem lukket og åben kørsel.
  2. Tre-dørs hatchback: Ideel for bykørsel med sin kompakte størrelse. Den gør parkering nem og har god plads indeni til alle dine ting.
  3. Fire-dørs variant (3+1): Denne model har en ekstra dør på passagersiden. Det gør det lettere at komme ind og ud af bagsædet, især i trange parkeringspladser.

Alle varianter har et 42 kWh batteri for en rækkevidde op til 300 km. Dette sikrer, at du kan køre langt på en enkelt opladning, uanset hvilken model du vælger. Sikkerhedsfunktioner som nødbremsehjælp og vognbaneassistent kommer standard med hver bil, så du altid føler dig tryg bag rattet.

Hvad er fordele og ulemper ved Fiat 500e?

FordeleUlemper
- Op til 300 km rækkevidde pr. opladning- Begrænset plads i bagagerummet
- Lave driftsomkostninger- Begrænset plads i bagkabinen
- Hurtig opladning op til 85 kW- Ratstammen ikke justerbar
- God sikkerhed med nødbremsning og vognbaneassistent-
- Fem-stjernet rating i ADAC Ecotest-
- Gennemsnitlig strømforbrug på 17,4 kWh/100 km-

Hvordan klarer Fiat 500e sig i test?

Fiat 500e Icon Cabrio gør det godt i test. I ADAC Ecotest fik den en score på 99 ud af 100 point. Dette gav bilen fem stjerner. Folk roser bilen for at være let at styre og lille i størrelse.

Men i realiteten kørte den kun 245 km, før den løb tør for strøm. Dette var mindre end den lovede rækkevidde på op til 300 km.

Bilen har gode sikkerhedsfunktioner som nødbremse, vognbaneholdning og opmærksomhedsassistent. Disse er standard. Fiat 500e får også ros for sit digitale cockpit, der gør det nemt at holde øje med bilens funktioner.

Den har også tre års garanti på selve bilen, otte års rustgaranti, og batteripakken er dækket i otte år eller indtil den når 70% af sin oprindelige kapacitet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Fiat 500e?

Flere biler ligner Fiat 500e. Volkswagen e-Up! er en lille bil. Den har også et elektrisk batteri. Renault Zoe er en anden mulighed. Den har mere plads indeni og en længere rækkevidde.

Begge disse biler er gode til bykørsel. De har funktioner som digitalt cockpit og kan forbinde til smartphones.

Peugeot e-208 er også et alternativ. Den ser sporty ud og kører langt på en opladning. BMW i3 har et unikt design og bygges af lette materialer. Dette gør den hurtig og sjov at køre.

Alle disse biler tilbyder noget forskelligt, men de passer til folk, der vil have en elektrisk bil.

Hvad er rækkevidden for en Fiat 500e?

Fiat 500e Icon Cabrio kan køre op til 300 km på en opladning ifølge WLTP, som er en test for bilers ydeevne. Den rigtige afstand kan ændre sig. Under en ADAC Ecotest kørte den kun 245 km før batteriet løb tør.

Dette skyldtes et forbrug på 17,4 kWh per 100 km. Så køber du en Fiat 500e, kan du forvente at køre mellem 245 og 300 km, afhængigt af hvordan du kører og vejret.

Denne elbil bruger ikke benzin eller diesel. Den har et stort batteri, der skal oplades. Husk, at rækkevidden kan være mindre om vinteren, fordi kulde påvirker batteriet.

Hvor stort er batteriet på en Fiat 500e?

Batteriet i en Fiat 500e Icon Cabrio er 42 kWh. Dette tal siger, hvor meget strøm batteriet kan holde. Af det er 37,3 kWh brugbart for bilen at køre på. Det vil sige, efter tab under opladning, bruger bilen 42,9 kWh til at køre helt fuldt op.

Garanti på dette batteri gælder i 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. I denne tid skal batteriet kunne holde på mindst 70% af sin kapacitet.

Denne bil har også en motor med kraft til at yde 87 kW, det er omtrent 118 heste. Motorer i elbiler måler vi i kilowatt (kW) i stedet for hestekræfter. Denne kraft og batteristørrelse giver Fiat 500e en rækkevidde på op til 247 km på en fuld opladning, alt efter hvordan man kører.

Dette tal følger WLTP-standard, som er en måde at teste biler på, så man ved, hvad de kan præstere.

Hvordan lader man en Fiat 500e?

At lade en Fiat 500e er nemt og bekvemt. Du har flere valgmuligheder afhængigt af dine behov og tilgængelige faciliteter.

  1. Brug en almindelig stikkontakt i hjemmet (13 A, 3 kW) for en fuld opladning på cirka 14,5 timer. Dette er god løsning til natten.
  2. Til hurtigere opladning, anvend en Type 2 stikkontakt med enkeltfase (16 A, 11 kW) og få batteriet fuldt opladt på omkring fire timer.
  3. For den hurtigste opladning, benyt CCS hurtigopladningsstationer (op til 100 kW), som kan lade batteriet op til 80% på bare 23 minutter.
  4. Batteriets kapacitet er på 42 kWh, hvilket giver dig mulighed for at planlægge længere ture uden bekymring.
  5. Hold øje med advarsler om lavt batteriniveau. Ved 24 km tilbage begynder bilen at advare dig, og ved 16 km bliver advarslen mere intens.
  6. Husk, din Fiat 500e kommer med otte års garanti på batteriet eller op til 160.000 km, hvilket sikrer langvarig driftssikkerhed.

Med disse trin kan du let holde din Fiat 500e opladt og klar til kørsel dag efter dag.

Hvor lang tid tager det at lade en Fiat 500e?

Det tager omkring 24 minutter at lade en Fiat 500e op til 80% ved hjælp af CCS hurtigladere. Hastigheden kan nå op til 85 kW. Man kan også bruge et hjemmestik eller en Type 2 stik.

Med et hjemmestik tager det 14,5 timer at lade, og med en Type 2 stik tager det kun 4 timer. Disse muligheder giver ejere fleksibilitet i, hvordan de vil lade deres bil.

Hvilken motor har en Fiat 500e?

Fiat 500e har en elektrisk motor på 87 kW/118 hk. Denne motor giver bilen kraft og gør, at den kan køre op til 150 km/t. Motoren er stærk og gør, at bilen føles hurtig. Den bruger en enkelttrins gearkasse, som hjælper med at gøre kørslen glat.

Motoren i Fiat 500e giver også op til 220 Nm i drejningsmoment. Det betyder, at bilen kan accelerere hurtigt. Den elektriske motor kører uden støj og rystelser, hvilket gør køreturen behagelig.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Fiat 500e?

En Fiat 500e har en motor med 118 hestekræfter. Dette gør den kraftfuld nok til bykørsel og små ture. Med så mange hestekræfter og 220 Nm i drejningsmoment, klarer den fint de fleste udfordringer på vejen.

Kraften går direkte til forhjulene, hvilket giver bilen et godt skub fremad, når man trykker på speederen. Denne bil viser, at elektriske biler kan være sjove at køre og har nok kraft til daglig brug.

Hvad er tophastigheden for en Fiat 500e?

Tophastigheden for en Fiat 500e er 150 km/t. Bilen går langsommere over 100 km/t, fordi den bruger mere strøm. Den har et batteri på 42 kWh. Det giver bilen kraft til at køre op til 300 km.

Men i en test kørte den kun 245 km, før den løb tør for strøm. Den brugte 17,4 kWh for hver 100 km. Dette viser, hvordan hastighed og strømbrug hænger sammen i en elbil som Fiat 500e.

Hvad er dimensionerne på en Fiat 500e?

Fiat 500e Icon Cabrio er 3633 mm lang og 1683 mm bred med sidespejle. Uden sidespejle er den 1514 mm i bredden. Bilen er også 1523 mm høj med taget lukket. Akselafstanden er på 2322 mm.

Dette giver dig en god følelse af bilens størrelse, så du ved, hvad du kan forvente, når du ser den i virkeligheden. Med disse mål passer Fiat 500e godt til bykørsel og nem parkering.

Bagagerummet rummer 185 liter, når taget er lukket. Med åbent tag reduceres dette til 42 liter. Dette viser, hvor meget plads der er til baggage eller indkøb. Vægten af Fiat 500e varierer mellem 1401 kg og 1508 kg.

Dette er vigtige oplysninger for folk, der overvejer at købe denne bil, da det påvirker både køreegenskaber og effektivitet.

Hvor stort er bagagerummet i en Fiat 500e?

Bagagerummet i en Fiat 500e Icon Cabrio er 170 liter stort. Når du lægger bagsæderne ned, bliver det større og kan rumme op til 460 liter. Dette giver mere plads til dine ting.

Men, kufferten er ikke så nem at bruge. Åbningen er smal og lav, og kanten du skal løfte ting over er høj. Dette gør det svært at få store eller tunge ting ind og ud.

Der er også et problem med pladsen til dem, der sidder bagved. De har ikke meget sted at lægge deres små ting. Hvis du skal bruge bilen til lange ture eller skal have meget med, kan dette være et minus.

Bilen har ikke meget plads til opbevaring af mange eller store ting.

Kan man få anhængertræk på en Fiat 500e?

Man kan ikke sætte anhængertræk på en Fiat 500e. Bilen er bygget lille og har en elektrisk motor. Dette gør, at den ikke kan trække en trailer. Desuden har bilen en begrænset lastevne på kun 360 kg.

Dette gør Fiat 500e mindre egnet, hvis man har brug for at transportere store ting eller trække noget bag bilen.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Fiat 500e?

Fiat 500e Cabrio Icon kan ikke trække noget. Den har ingen trækkapacitet. Dette betyder, at du ikke kan bruge den til at trække trailere eller andre køretøjer. Bilen er lavet til bykørsel og små ture, ikke til tung last.

Bilkabinen kan bære op til 360 kg. Dette viser, at bilen ikke er stærk nok til at håndtere mere vægt. Så hvis du tænker på at købe en Fiat 500e, skal du huske, at du ikke kan bruge den til at trække noget bag den.

Hvilke fælge kan man få til en Fiat 500e?

Fælge er vigtige for din Fiat 500e. De påvirker hvordan bilen ser ud og kører. Her er dine muligheder:

  1. Som standard kommer den med 15 - tommers stålfælge. Disse er solide og gode til hverdagskørsel.
  2. Du kan opgradere til 15 - tommers letmetalhjul hvis du vil have et mere stilfuldt look.
  3. For et endnu finere udtryk, vælg 16 - tommers letmetalhjul.
  4. Ønsker du noget unikt, kan du få 16 - tommers letmetalhjul med diamantslebet finish.
  5. Til dem der foretrækker en mørkere stil, findes der også 16 - tommers letmetalhjul i sort finish.
  6. Uanset dine behov, kan du tilpasse fælgene efter din personlige smag og stil.
  7. Husk at forskellige hjul kan ændre hvordan din bil kører og ser ud.

Vælg de rette fælge for dig og gør din Fiat 500e unik.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Fiat 500e?

Valget af vinterdæk til din Fiat 500e er vigtigt for sikkerheden og køreoplevelsen i koldt vejr. Her er en liste over ting, du skal tænke på, når du vælger vinterdæk:

  1. Søg efter dæk med god greb i sne og is. Dette sikrer bedre kontrol over bilen.
  2. Vælg dæk med lav rullemodstand. Det sparer strøm og øger bilens rækkevidde.
  3. Tjek mærker, der er kendte for lang levetid. Dette gør dit køb mere økonomisk i længden.
  4. Overvej dækstørrelse anbefalet af Fiat til 500e - modellen for at sikre perfekt pasform.
  5. Find dæk med støjreduktionsteknologi for en mere behagelig køretur.
  6. Dæk med indbyggede tryksensorer kan være nyttige for løbende at overvåge dæktrykket.
  7. Se efter vinterdæk, der har fået gode anmeldelser i tests, specielt på våde og glatte veje.

At vælge de rigtige vinterdæk til din Fiat 500e hjælper dig med at nyde en sikker og effektiv kørsel hele vintersæsonen igennem.

Hvor sikker er en Fiat 500e?

Fiat 500e Cabrio Icon har fået fem stjerner i ADAC Ecotest. Den scorede 99 ud af 100 point. Bilen har mange sikkerhedsfunktioner. Nødbremsning og vognbaneassistent er to eksempler.

Den har også attention assist og kollisionsadvarsel. Bilen kan passe på dig i mange forskellige forhold.

Denne bil er også god til at beskytte folk indeni. Den har et E-Call-system, der kan kalde om hjælp. Foran i bilen er der luftpuder til at beskytte folk. Fiat 500e's karosseristruktur er meget stærk.

Alle disse ting gør Fiat 500e til en meget sikker bil at køre i.

Hvordan er interiøret i en Fiat 500e?

Interiøret i en Fiat 500e Icon Cabrio er moderne og digitalt. Den har et digitalt 7-tommer instrumentbræt og et stort 10,25-tommers infotainmentsystem. Systemet kører Android Automotive OS, men kan være svært at bruge.

Foran er der god plads, også til høje mennesker op til 1,95 meter. Bag i bilen er der mindre plads. Det er tæt og passer bedst til folk, der er op til 1,60 meter høje.

Støjniveauet indeni ved hurtig kørsel på 130 km/t er lavt, kun 69,7 dB(A). Det er ligesom i biler med almindelige motorer. Man hører næsten ikke motor- eller drivlinjelyde indeni.

Dette gør køreturen rolig og behagelig, selv på lange ture.

Hvor mange personer er der plads til en Fiat 500e?

Fiat 500e Cabrio Icon har kun plads til to personer. Den er lille og hyggelig, men ikke til mange. Hvis du er højere end 1,60 meter, får du det måske trangt bagved. Dette gør bilen perfekt til kortere ture eller som bybil, hvor man ikke behøver meget plads.

Bagagerummet kan rumme 170 liter, men hvis du folder bagsæderne ned, bliver der mere plads – op til 460 liter. Det er smart for indkøb eller små rejser. Men husk, at læsse ting i bagagerummet kan være svært.

Åbningen er smal og kanten høj. Bagsæderne støtter ikke så godt ryggen, og der er ikke meget plads til småting.

Hvilket lydsystem har en Fiat 500e?

En Fiat 500e har et moderne lydsystem. Det kommer med et 10.25-tommers touchscreen-infotainmentsystem, som kører på Android Automotive OS. Dette system har DAB+ radio og Bluetooth til håndfri opkald.

Der er også USB-porte for at forbinde og oplade enheder samt mulighed for smartphone-integration. Bilen har et digitalt 7-tommers instrumentpanel, der viser vigtig information. Selvom interiørstøjniveauet ligger på 69,7 dB(A) ved 130 km/h, sikrer systemet god lydkvalitet under kørslen.

Interiørkvaliteten og valget af materialer er gennemsnitlige, men lydsystemet i sig selv tilbyder en solid lytteoplevelse for alle i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Fiat 500e?

Fiat 500e giver adgang til smarte apps. Disse apps gør køreturen lettere og sjovere.

  1. Fiatapp - Styr visse funktioner i bilen fra din smartphone. Se batteristatus, ladning og kørehistorik.
  2. Apple CarPlay - Tilgå dine yndlingsapps for musik, kort og beskeder på bilens skærm.
  3. Android Auto - Brug stemmestyring til at ringe, navigere eller spille musik fra din telefon.
  4. Navigation Apps - Find den bedste rute og undgå trafik med live opdateringer.
  5. Musik Apps - Stream din yndlingsmusik eller lydbøger under kørslen.
  6. Kommunikations-apps - Hold kontakten med venner og familie via opkald eller beskeder uden at fjerne hænderne fra rattet.
  7. Ladestationsfinder - Find nærmeste opladningssted og planlæg ruter baseret på ladestationers placering.
  8. Køreoptimeringsapps - Overvåg din kørestil og få tips til en mere økonomisk kørsel.
  9. Bilpleje Apps - Få påmindelser om servicechecks og vedligeholdelse af din Fiat 500e.

Disse apps hjælper dig med at få mest muligt ud af din Fiat 500e hver dag.

Opdateres softwaren i en Fiat 500e automatisk?

Ja, en Fiat 500e får automatisk nye softwareopdateringer. Disse opdateringer forbedrer bilens kørsel og sikkerhed. Bilen skal være tilsluttet et Wi-Fi-netværk for at modtage disse opdateringer.

Du kan også selv installere opdateringer ved hjælp af Uconnect-systemet i bilen. Det er godt at holde din bil forbundet til Wi-Fi, så den altid har den nyeste software. Disse opdateringer kommer direkte til din bil og gør køreoplevelsen endnu bedre.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Fiat 500e?

Du kan gøre din Fiat 500e unik med smart tilbehør og ekstraudstyr. Her er nogle muligheder for at skræddersy din bil.

  1. Apple CarPlay og Android Auto: Forbind din smartphone og brug dens apps direkte på bilens display.
  2. BOSE lydsystem: Få fantastisk lyd i bilen med dette kvalitetslydsystem.
  3. Adaptiv fartpilot: Denne funktion justerer automatisk din hastighed til forankørende biler.
  4. Parkeringssensorer: Gør parkering lettere med sensorer, der advarer dig om objekter bag bilen.
  5. Soltag: Nyd solen og frisk luft med et soltag, du kan åbne.
  6. Læderkabine: Tilføj et touch af luksus med sæder beklædt i læder.
  7. Varme i forsæder og rat: Hold dig varm om vinteren med opvarmede sæder og rat.
  8. 360 graders kamera: Få fuldt overblik rundt om bilen ved parkering eller lav hastighed.
  9. Farver og fælge: Vælg mellem forskellige farver og fælgdesigns for at personliggøre dit køretøj.
  10. Ekstra sikkerhedssystemer: Tilføj flere sikkerhedsfunktioner som lane assist og nødbremsesystem.
  11. LED-lys: Opgrader til bedre belysning for bedre sigtbarhed om natten.
  12. Nøglefri adgang og start: Start din bil uden at tage nøglen op af lommen.
  13. Trådløs opladningspad til telefonen: Oplad din telefon trådløst mens du kører.

Disse muligheder giver dig chance for virkelig at gøre Fiat 500e til din egen.

Guides til andre varianter af Fiat 500e

Hvilke teknologier bruges i en Fiat 500e?

Fiat 500e bruger flere smarte teknologier. Den har en elektrisk motor, der kan levere op til 87 kW kraft og 220 Nm i drejningsmoment. Dette giver bilen god acceleration og effektivitet.

Til at gemme energi bruger den et stort batteri på 42 kWh. Dette batteri lader dig køre op til 247 km på en opladning ifølge WLTP-standarderne, som er en måde at måle bilers rækkevidde på, der minder om virkelige køreforhold.

For at holde bilen kørende længe, kan Fiat 500e lade op på forskellige måder. Den kan bruge et almindeligt stik derhjemme, et hurtigere Type 2 stik eller endda et CCS stik for lynopladning.

Dette gør det nemt at finde en lademulighed, uanset hvor du er. Plus, med en garanti på batteriet på op til 8 år eller 160.000 km, får du tryghed i mange år frem. Teknologien i Fiat 500e er designet til at gøre elbilslivet både let og effektivt.

Hvad koster en Fiat 500e Cabrio (42 kWh) Icon i grøn ejerafgift?

En Fiat 500e Cabrio (42 kWh) Icon koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Fiat 500e til service?

En Fiat 500e skal til regelmæssigt eftersyn for at køre godt. Dette sker ofte en gang om året eller efter hver 15.000 km. Det er vigtigt, fordi det hjælper med at holde bilen sikker og i god stand.

Folk, der kigger på biler, bør tænke over dette, når de vælger en bil.

Batteriet i en Fiat 500e har en lang garanti. Den dækker otte år eller 160.000 km og sikrer, at kapaciteten ikke falder under 70%. Dette viser, hvor god kvaliteten er, og at ejere ikke behøver bekymre sig for meget om batteriet i mange år.

Hvilke dele på en Fiat 500e går mest i stykker?

Der er ingen specifikke data om, hvilke dele der går mest i stykker på en Fiat 500e. Men alle biler har dele, som kan blive slidte over tid. Her er nogle generelle dele, der ofte kræver opmærksomhed i elbiler:

  1. Batteriet - Det er hjertet i en elbil og kan miste kapacitet.
  2. Dæk - Slid fra vejen påvirker dem.
  3. Bremser - Selvom regenerativ bremsning reducerer slitage, slides de stadig.
  4. Elektronik - Skærme og software kan have fejl.
  5. Ladeport - Gentagen brug kan føre til slid.
  6. Hjullejer - De arbejder hårdt for at holde bilen kørende glat.
  7. Ophængsdele - Stød og vibrationer fra vejen slider på dem.

Disse dele viser, at vedligeholdelse er vigtigt for at holde en Fiat 500e kørende godt.

Hvor lang tid dækker garantien på en Fiat 500e?

Garantien på en Fiat 500e dækker forskellige dele af bilen i forskellig tid. Bilen har en almindelig garanti på to år uden kilometerbegrænsning. Der er også en rustgaranti på otte år, som beskytter mod rustskader.

Til batteriet gælder der en særlig garanti. Den dækker i otte år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Det betyder, at batteriet skal kunne holde til mindst 70% af sin oprindelige kapacitet i denne periode.

Dette giver købere af en Fiat 500e tryghed ved at vide, at vigtige dele af bilen er dækket i mange år frem.

Hvad dækker garantien på en Fiat 500e?

Garantien på en Fiat 500e beskytter batteriet i op til 8 år eller 160.000 km. Den sikrer, at batteriet holder mindst 70% af sin kapacitet. Dette giver ejere ro i sindet om bilens vigtigste del.

Opladningsmuligheder for bilen inkluderer almindelige husstandsstik, enkeltfaset stik og hurtigladere. Disse muligheder hjælper med at holde bilen kørende.

Batterigarantien er vigtig fordi batteriet er hjertet i en elbil som Fiat 500e. Med denne garanti ved ejere, at hvis noget går galt, hjælper Fiat med at løse problemet. Garantien dækker ikke alt, men den dækker det mest essentielle for at holde bilen i god stand og kørende.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.36.14

Opdateret 27.09.2024, 13.17.14

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel