Guiden handler om Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar (Årgang 09/2019 - 10/2020)

Købsguide: Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar (09/2019 - 10/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar?

Ford Mondeo Turnier 2.0 Hybrid Titanium Automatik blev lanceret i Tyskland i 2015 og fik en opdatering i 2019. Denne femdørs stationcar har en effekt på 138 kW / 187 hk. Bilens hybridmotor sikrer hurtig acceleration i bykørsel, men effekten aftager på motorvejen.

Den kan accelerere fra 0-100 km/t på 5,4 sekunder og har en topfart på 187 km/t.

Bilen bruger i gennemsnit 6,3 liter benzin pr. 100 kilometer ifølge ADAC Ecotest. Dens CO2-udledning er på 171 g/km. Modellen i Titanium-udstyr har en høj pris, men tilbyder også god køreglæde og komfort.

For dem, der ønsker at købe en brugt Ford Mondeo, er det en god idé at tjekke bilens servicehistorik for at sikre sig, at den er godt vedligeholdt.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Ford Mondeo?

Ford Mondeo kommer i flere forskellige varianter. Disse inkluderer både diesel- og hybridmotorer, der passer til forskellige behov og præferencer.

  1. Dieselvarianter:
    • 2.0 EcoBlue med 120 hk: Denne variant leverer en solid ydelse og god brændstoføkonomi.
    • 2.0 EcoBlue med 150 HK: Denne variant tilbyder mere kraft og bedre acceleration end den mindste motor.
    • 2.0 EcoBlue med 190 HK: Den stærkeste dieselvariant, perfekt til dem, der har brug for maksimal kraft.

     

  2. Hybridvariant:
    • 2.0 Hybrid Titanium: Kombinerer en benzinmotor med en elektrisk motor for at give både power og brændstofeffektivitet. Har også det høje niveau af udstyr kendt som Titanium-pakken.

     

Disse varianter giver bilkøbere mange valgmuligheder alt efter deres behov for effekt og brændstoføkonomi.

Hvad er fordele og ulemper ved Ford Mondeo?

Ford Mondeo har mange fordele. Komforten er høj, og støjniveauet er lavt på 65,1 dB(A) ved 130 km/t. Bilen har også gode sikkerhedsfunktioner. Adaptiv fartpilot hjælper med at holde en behagelig køreoplevelse.

Ford Mondeo er populær i både Danmark og resten af Europa.

Der er dog også ulemper. Prisen kan være høj, og bagagerummet er mindre på grund af batteriets placering. Brændstoftanken er også mindre, hvilket betyder hyppigere tankning. Đet er vigtigt at overveje disse faktorer før et køb.

Hvordan klarer Ford Mondeo sig i test?

Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar fik tre ud af fem stjerner i ADAC Ecotest. Den bruger 6,3 liter benzin pr. 100 kilometer og udleder 171 gram CO2 pr. kilometer. I NCAP-vurderingen opnåede den fem stjerner for sikkerhed.

Mondeo modellen viser en solid præstation i test. Den kombinerer god brændstoføkonomi med lav miljøpåvirkning. Dette gør den til et godt valg for både bykørsel og langdistanceture.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Ford Mondeo?

Hvad er sammenlignelige alternativer til Ford Mondeo? Der er flere gode biler at overveje, hvis du tænker på at købe en Ford Mondeo. Her er nogle muligheder:

  1. Mercedes Benz C300e T-Modell
    • En luksuriøs bil med høj komfort.
    • Har en kraftfuld hybridmotor.
    • God brændstoføkonomi og lav CO2-udledning.

     

  2. Peugeot 508 SW Hybrid
    • Stilfuldt design og moderne teknologi.
    • Elektrisk rækkevidde til bykørsel.
    • Komfortabel køreoplevelse og rummeligt bagagerum.

     

  3. Volvo V60 T6
    • Kendt for sin høje sikkerhedsstandard.
    • Kombinerer stærk motor med elektrisk drift.
    • Elegant interiør og avancerede førerassistentsystemer.

     

  4. Volkswagen Passat Variant GTE
    • Populær for sin pålidelighed og anvendelighed.
    • Plug-in hybrid med god rækkevidde på strøm.
    • Rummelig kabine og praktiske funktioner til daglig brug.

     

Disse biler giver forskellige muligheder afhængigt af dine behov for komfort, teknologi, og præstationsevner.

Hvor langt kører Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar på literen?

Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar bruger 6,3 liter benzin pr. 100 kilometer ifølge ADAC Ecotest. Dette betyder, at bilen har en ganske god brændstoføkonomi for sin klasse.

Med denne hybridmotor kombinerer Ford effektivitet og præstation. Både danske og amerikanske bilkøbere kan sætte pris på besparelserne på brændstof. Ford Mondeo står stærkt som et miljøvenligt og økonomisk valg.

Hvilken motor har en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar?

Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar har en 2,0-liters hybridmotor. Den bruger Atkinson-princippet og kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elmotor. Dette giver en fin balance mellem kraft og brændstoføkonomi.

Motoren leverer jævn ydeevne og gør bilen mere miljøvenlig. Den kan køre både på benzin og elektricitet. Det er en god mulighed for dem, der ønsker at spare på brændstoffet og mindske deres CO2-udledning.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar?

Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar har en samlet systemydelse på 187 hestekræfter (HK). Denne kraft kommer fra kombinationen af en benzinmotor og en elektrisk motor. Dette giver bilen god acceleration og køreegenskaber.

Mondeoen tilbyder dermed en balance mellem kraft og brændstofeffektivitet. Den imponerende ydelse gør den velegnet til både by- og landevejskørsel.

Hvad er tophastigheden for en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar?

Tophastigheden for en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar er 187 km/t. Den når denne hastighed takket være dens kraftige motor og gode aerodynamik.

Denne stationcar kombinerer en benzinmotor og en elmotor for at give en jævn og effektiv kørsel. Mange bilkøbere vælger denne model for sin balance mellem fart og brændstoføkonomi.

Hvor hurtigt accelererer en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar fra 0-100 km/t?

En Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar accelererer fra 0-100 km/t på 9,4 sekunder. Hybriden tilbyder en blanding af elektrisk og benzinkraft, som giver bilen en hurtig start.

Ford Mondeo 2.0 Hybrid er derfor en god mulighed for dem, der ønsker en bil med både power og effektivitet.

Hybridmotoren sikrer en bedre brændstoføkonomi sammenlignet med rene benzinbiler. Dette gør den til et attraktivt valg under kørselsforhold, hvor man både har brug for hastighed og brændstofbesparelser.

Hvad er dimensionerne på en Ford Mondeo?

Ford Mondeo Turnier 2.0 Hybrid Titanium Automatik har et bagagerum på 365 liter. Uden bagageafdækning kan det øges til 595 liter. Når bagsæderne er nedfældet, kan bagagerummet udvides til mellem 760 og 1405 liter.

Placeringen af batteriet reducerer bagagerumspladsen en smule. Der findes ingen direkte mål for bilens ydre dimensioner. Bagagerummet er dog velkonstrueret med god samling af komponenter og tredobbelte dørpakninger.

Hvor stort er bagagerummet i en Ford Mondeo?

Bagagerummet i en Ford Mondeo er 365 liter stort. Uden bagageafdækningen kan det rumme 595 liter. Hvis man lægger bagsædet ned, bliver pladsen endnu større og går fra 760 til 1405 liter.

Bilkøbere får altså masser af plads til bagage, hvilket er perfekt til lange ture. Dette gør Ford Mondeo til en praktisk valg for familier eller dem, der ofte har brug for ekstra opbevaringsplads.

Kan man få anhængertræk på en Ford Mondeo?

Ja, man kan få anhængertræk på en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar. Bilen er designet til at understøtte et anhængertræk, hvilket gør det muligt at trække en trailer.

Dette udstyr kan forbedre bilens alsidighed, så den kan bruges til mere end bare daglig kørsel.

Anhængertrækket øger mulighederne for transport af større genstande. Det betyder, at du kan tage på ferie med en campingvogn eller flytte store ting som møbler. Ford Mondeo er dermed ikke kun en familiebil, men også en funktionel køretøj til mange formål.

Hvad må en Ford Mondeo trække på anhængertrækket?

En Ford Mondeo Turnier 2.0 Hybrid Titanium Automatik kan trække op til 1.500 kg på anhængertrækket, hvis anhængeren har bremser. Uden bremser må den trække op til 750 kg. Den har en hybridmotor med 138 kW/187 hk, som giver nok kraft til at trække de anbefalede vægte sikkert.

Bilen har også features som nødbremsning til fodgængere og adaptivt affjedringssystem. Disse systemer øger sikkerheden under trækning af en anhænger. Forsikringsklasserne på 17/24/27 viser, at forsikringsomkostninger ved at trække en anhænger er forudsigelige.

Ekstraudstyr som et bakkamera kan være nyttigt i denne situation.

Hvilke fælge kan man få til en Ford Mondeo?

Man kan få forskellige typer af fælge til en Ford Mondeo. Valgene inkluderer både alufælge og stålfælge i flere størrelser.

  1. 16” Fælge:
    • Klassisk design
    • Passer godt til bykørsel

     

  2. 17” Fælge:
    • Populært valg
    • God balance mellem komfort og stil

     

  3. 18” Fælge:
    • Sporty look
    • Øger bilens visuelle appel

     

  4. Alufælge:
    • Letvægtsmateriale
    • Forbedrer bilens præstationer

     

  5. Stålfælge:
    • Robust og holdbar
    • Velegnet til vinterbrug

     

Forskellige designs og stilarter er også tilgængelige, så man kan vælge fælge, der passer til ens smag og behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Ford Mondeo?

Vælg vinterdæk med god vejgreb og sikkerhed. Gode muligheder inkluderer Michelin Alpin, Continental VikingContact og Goodyear UltraGrip. Disse dæk er kendt for deres ydeevne i sne og is.

Hvis der køres meget på våde veje, er Bridgestone Blizzak også et solidt valg. Tjek dækkets størrelse for at sikre korrekt pasform til Ford Mondeo. Vær opmærksom på netop den bils specifikationer, som f.eks.

17-tommer eller 18-tommer fælge.

Hvor sikker er en Ford Mondeo?

Ford Mondeo har en femstjernet NCAP-vurdering. Den er udstyret med mange sikkerhedsfunktioner. Dette inkluderer adaptive LED-forlygter, parkeringssensorer og en parkeringsassistent.

Disse funktioner hjælper føreren med at køre mere sikkert.

Bilen er designet med robusthed for øje og leverer pålidelig sikkerhed. Ford Mondeo's funktioner tilsammen gør kørslen både nemmere og sikrere.

Hvordan er interiøret i en Ford Mondeo?

Interiøret i en Ford Mondeo byder på god forarbejdning og materialekvalitet. Forsæderne og bagsæderne giver generøst med plads. Der er to-zoners klimaanlæg som standard, så både fører og passagerer kan nyde en behagelig temperatur.

De bløde materialer og solide knapper bidrager til en luksuriøs følelse. Instrumentbrættet er overskueligt, og navigationen er let at bruge. Sæderne giver god støtte til lange ture, og der er masser af opbevaringsrum til småting.

Hvor mange personer er der plads til i en Ford Mondeo?

Der er plads til op til 5 personer i en Ford Mondeo Turnier 2.0 Hybrid Titanium Automatik. Bilen har fem komfortable sæder, der gør både fører og passagerer glade.

Familien kan nemt tage på tur, da bilen rummer mange. Ford Mondeo er perfekt til både bykørsel og lange rejser. Den er rummelig og sikrer en behagelig oplevelse for alle i bilen.

Hvilket lydsystem har en Ford Mondeo?

Ford Mondeo har Ford Sync 3 infotainmentsystem. Systemet inkluderer et brugervenligt touchscreen-display. Det giver også mulighed for stemmestyring og navigation. Mange bilkøbere finder det nemt at bruge, og det gør køreturen sjovere.

Der er mulighed for at tilvælge et bedre lydsystem. Du kan opgradere til premium-lyd og få digital radio. Det sørger for klar og skarp lyd, uanset hvor du kører hen.

Hvilke apps kan man få til en Ford Mondeo?

Mange apps er tilgængelige for Ford Mondeo. De gør køreturen sjovere og lettere.

  1. FordPass - Denne app lader dig fjernstarte bilen, låse op og låse, samt finde parkeringspladser.
  2. Apple CarPlay - Integrerer din iPhone med bilens skærm. Brug kort, beskeder og musik let.
  3. Android Auto - Forbinder Android-telefoner med bilens system. Få adgang til navigation, opkald og musik.
  4. Waze - Denne navigationsapp tilbyder realtids trafikopdateringer, som hjælper med at undgå trafikkøer.
  5. Spotify - Giver dig adgang til millioner af sange direkte fra bilsystemet.
  6. Google Maps - En pålidelig navigationsapp, der viser vej og giver trafikopdateringer i realtid.
  7. Sygic - Offline navigationsapp, som fungerer uden internetforbindelse.
  8. Audible - Lyt til lydbøger under kørsel for en mere underholdende tur.
  9. Pandora - Stream musik baseret på dine præferencer direkte gennem bilens lydsystem.

Disse apps øger køreoplevelsen betydeligt ved at tilbyde både underholdning og praktiske funktioner.

Opdateres softwaren i en Ford Mondeo automatisk?

Softwaren i en Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar opdateres automatisk via trådløst internet. Bilen søger selv efter nye opdateringer og installerer dem, når den er parkeret og tilsluttet internettet.

Dette sikrer, at køreoplevelsen altid er optimal med de nyeste forbedringer og funktioner.

Ford Mondeo gør det let for føreren at holde systemerne opdaterede uden besvær. Der er ikke behov for at besøge værkstedet ofte for softwareopdateringer, hvilket sparer tid og penge.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Ford Mondeo?

Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar kommer med mange tilbehørsmuligheder. Dette gør bilen endnu mere komfortabel og funktionel.

  1. Sædevarme: Varmesæderne sikrer, at føreren og passagererne har det varmt på kolde dage.
  2. Adaptive LED-forlygter: Disse forlygter justerer lysstyrken automatisk for bedre synlighed.
  3. Bakkamera: Hjælper med at parkere ved at vise et klart billede bag bilen.
  4. Kofferraumtrennnetz og Trenngitter: Skillerum i bagagerummet holder tingene organiseret.
  5. Ekstra fastgørelsesøjer: Praktiske øjer bag forsæderne til sikkert at fastgøre genstande.

Dette ekstraudstyr hjælper med at gøre din køretur mere behagelig og sikker i en Ford Mondeo.

Hvilke teknologier bruges i en Ford Mondeo?

En Ford Mondeo bruger en hybridmotor med Atkinson-princip og CVT-gear (Continuously Variable Transmission). Den har også et avanceret infotainmentsystem med touchskærm. Systemet understøtter både Android Auto og Apple CarPlay.

Der er mulighed for stemmestyring, så du kan holde øjnene på vejen.

Sikkerhedsteknologierne i Mondeo inkluderer adaptiv fartpilot, nødbremseassistent og lane keeping assist. Adaptiv fartpilot tilpasser bilens hastighed til trafikken foran. Nødbremseassistenten hjælper med at undgå kollisionsulykker ved at bremse, hvis systemet registrerer en potentiel fare.

Lane keeping assist holder bilen inden for vejbanen ved at justere rattet, hvis bilen begynder at afvige fra midten af kørebane.

Hvad koster en Ford Mondeo Turnier 2.0 Hybrid Titanium CVT i grøn ejerafgift?

En Ford Mondeo koster i 2024 ca. fra 1.000 kr til 10.920 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Ford Mondeo til service?

En Ford Mondeo skal til service hver 12. måned eller 20.000 km, alt efter hvad der kommer først. Efter 24 måneder eller 40.000 km kræves et større eftersyn. Det sikrer, at bilen kører optimalt og forbliver sikker.

Dette gælder for alle varianter, inklusiv Ford Mondeo 2.0 Hybrid Titanium Stationcar. Regelmæssig service hjælper med at undgå større problemer og holder garantien gyldig.

Hvilke dele på en Ford Mondeo går mest i stykker?

Nogle dele på en Ford Mondeo kan kræve mere opmærksomhed end andre. Det er vigtigt at vide, hvilke dele der oftest går i stykker.

  1. Hybridkomponenter: Ejere oplever ofte problemer med batteriet og hybridmotorens komponenter.
  2. Bremser: Slitage på bremseskiver og bremseklodser er almindeligt, da de slides hurtigere ved hybridkørsel.
  3. Elektronik: Fejl i elektriske systemer som infotainmentsystemet og sensorfejl forekommer også hyppigt.
  4. Udstødning: Især katalysatorer kan slide hurtigt og kræver udskiftning.
  5. Fjedre og støddæmpere: Disse komponenter slides over tid, især hvis bilen ofte kører på ujævne veje.
  6. Tandrem: Tandremen skal skiftes regelmæssigt for at undgå motorproblemer.
  7. Serviceeftersyn: Serviceintervallet er 12 måneder/20.000 km eller 24 måneder/40.000 km for et større eftersyn.

Disse punkter er vigtige at være opmærksom på for ejere af en Ford Mondeo Hybrid Titanium Stationcar fra årgang 09/2019 - 10/2020.

Hvor lang tid dækker garantien på en Ford Mondeo?

Ford Mondeo har to års køretøjsgaranti. Den kan forlænges op til syv år eller 140.000 km. Der er også en garanti på 12 år mod gennemtæring. Hybridkomponenterne har en garanti på fem år.

Med en Ford Mondeo får du solid beskyttelse af din bil. Dette gælder både for standardkomponenter og specifikke hybriddele. Det sikrer, at du kan køre trygt og vide, at din bil er dækket i mange år.

Hvad dækker garantien på en Ford Mondeo?

Garantien på en Ford Mondeo dækker i to år uden begrænsning på kilometer. Du kan forlænge garantien op til syv år eller 140.000 km. Derudover er der 12 års garanti mod gennemtæring, så rust bliver ikke et problem.

Hybridkomponenterne har fem års garanti.

Serviceintervallet er også vigtigt at huske. Mindre eftersyn skal udføres hver 12 måneder eller 20.000 km. Større eftersyn kræves hver 24 måneder eller 40.000 km.

Guides til andre varianter af Ford Mondeo

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 05.06.2024, 09.30.52

Opdateret 05.06.2024, 09.30.52

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel