Find brugte biler til salg

Guiden handler om Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD (Årgang 07/2015 - 07/2018)

Købsguide: Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD (07/2015 - 07/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD?

Denne bil har en 1,6 liters turbomotor med 177 hestekræfter. Den bruger 7,5 liter brændstof for hver 100 kilometer den kører. Den har mange sikkerhedsfunktioner som airbags, vognbaneassistent og nødbremsesystem.

Den er lavet mellem juli 2015 og juli 2018. Hyundai Tucson står op imod biler som Audi Q3 og BMW X1.

Den har et brændstofforbrug på 7,5 km/l og udleder 205 g CO2 per kilometer. Ønsker du god plads og teknologi som adaptiv fartpilot og trådløs mobilopladning, er dette en bil, der leverer.

Men tænk over dens EcoTest rating på 3 ud af 5 stjerner. Dette fortæller noget om dens miljøpåvirkning.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson kommer i flere udgaver. Dette giver købere mange valgmuligheder.

  1. TYP 1.6 GDI blue - Denne version har en benzinmotor. Den er god til kortere ture i byen.
  2. 1.6 Turbo - Med en stærkere turbo benzinmotor passer denne model godt til dem, der ønsker mere kraft.
  3. 1.7 CRDi blue - For dem, der foretrækker diesel, er denne variant med diesel motor et godt valg.
  4. 2.0 CRDi blue - Dette er den største dieselversion. Den er perfekt for længere ture og tilbyder en solid blanding af kraft og økonomi.

Hver variant opfylder forskellige behov hos bilkøbere og giver muligheder for at finde den perfekte bil matchet med ens livsstil og kørselsvaner.

Hvad er fordele og ulemper ved Hyundai Tucson?

FordeleUlemper
- God plads i kabinen både foran og bagpå- Høje faste omkostninger til værksteder, dæk, brændstof og forsikring
- Lavt brændstofforbrug- Lavere runde synsfelter på grund af brede Dachsäulen
- Hurtig acceleration- Ingen automatisk abblendfunktion
- Effektive bremser og god bremseydelse ved høj hastighed- Asphärischer Bereich bei Außenspiegeln
- God kørestabilitet og træghed i udvejningstest-
- Front- og sideairbags samt gurtstrammere og -begrænsere-
- Isofix-fæstninger og god tilgængelighed til børnesæder-

Hvordan klarer Hyundai Tucson sig i test?

Hyundai Tucson gør det godt i test. Den får tre stjerner i ADAC EcoTest for at have lave skadestoffer. Dette viser, at bilen er venlig mod miljøet. Den har også fået gode resultater i sikkerhed.

Med 86% af de mulige point i ADAC Crashtests, får Tucson en fem-stjernet sikkerhedsvurdering. Dette betyder, at folk der kører i denne bil, kan føle sig sikre.

I tests viser Hyundai Tucson sig også fra sin bedste side med topudstyr. Bilen har LED-lygter, en el betjent bagklap og et navigationssystem. Disse egenskaber gør Tucson til en attraktiv bil for købere, der ønsker moderne teknologi og komfort.

Selvom priserne på Tucson er steget, mener mange, at bilen stadig er værd at købe på grund af dens mange funktioner og høje sikkerhedsstandarder.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Hyundai Tucson?

Der findes mange biler, som minder om Hyundai Tucson. De kan være gode valg for folk, der vil købe en ny bil.

  1. Audi Q3 - Denne bil er kendt for sit luksuriøse indre og stærke motor. Folk vælger den ofte for dens kvalitet og mærke.
  2. BMW X1 - Dette køretøj giver en premium oplevelse med top ydeevne og teknologi. BMW X1 er populær blandt dem, der vil have stil og kraft.
  3. Ford Kuga - En praktisk bil med god plads og komfortable sæder. Den passer godt til familier, der har brug for plads til alle.
  4. Kia Sportage - Sportage byder på moderne design og god værdi for pengene. Den har mange funktioner, som gør hverdagen lettere.
  5. Mazda CX-5 - Denne bil udmærker sig med sit flotte design og gode køreegenskaber. Mange kan lide dens sportslige følelse.
  6. Skoda Yeti - En alsidig og rummelig bil, perfekt til eventyrlystne mennesker. Yeti har masser af plads til både personer og oppakning.
  7. Volkswagen Tiguan - Tiguan er kendt for sin høje kvalitet, sikkerhed og brugervenlighed. Den er et godt valg for dem, der søger en pålidelig bil.

Alle disse biler giver forskellige oplevelser men kan være gode alternativer til Hyundai Tucson afhængigt af dine behov og ønsker.

Hvor langt kører Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD på literen?

Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD bruger 7,5 liter brændstof for hver 100 kilometer den kører. Dette tal kom fra en EcoTest. Bilen kan køre op til 825 kilometer på en fuld tank, som rummer 62 liter.

Med denne viden, ved bilkøbere hvad de kan forvente i brændstofforbrug. Denne model udsender 205 g CO2 per kilometer. Dette er vigtigt at overveje for dem, der tænker på miljøet og omkostninger ved at køre bilen.

Hvilken motor har en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD?

Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD har en kraftig motor. Den er på 1.6 liter og er turboopladet. Denne motor giver bilen 177 hestekræfter. Den kan også lave 265 Nm i moment. Dette gør bilen stærk og hurtig.

Bilen bruger 7,5 liter brændstof for hver 100 kilometer den kører. CO2-udledningen er på 205 gram per kilometer. Disse tal viser, at bilen er både kraftfuld og økonomisk med sit brændstofforbrug.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD?

En Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD har 177 hestekræfter. Denne model blev lavet mellem juli 2015 og juli 2018. Med så mange hestekræfter, giver bilen en stærk præstation på vejen.

Kraften i motoren passer godt til folk, der ønsker en bil, som kan køre hurtigt og glat. Dette tal for hestekræfter viser, at Tucson er mere end bare en almindelig bil; den tilbyder også spænding og effektivitet.

Hvad er tophastigheden for en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD?

Tophastigheden for denne bil er ikke direkte angivet i de givne informationer. Dette kan skabe usikkerhed for potentielle købere, der ønsker at kende alle detaljer om bilens præstationer.

At kende tophastigheden er vigtigt for nogle, da det kan give en ide om, hvordan bilen klarer sig på motorvejen eller under andre forhold, hvor hastighed er en faktor.

Hvor hurtigt accelererer en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD fra 0-100 km/t?

En Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD kan komme op på 100 km/t på kun 9,1 sekunder. Dette viser, at bilen er ret hurtig. Kraften kommer fra en motor på 1,6 liter og 177 hestekræfter.

Dette gør bilen både sjov og spændende at køre i.

Hvad er dimensionerne på en Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson måler 4475 mm i længden, 1850 mm i bredden og 1645 mm i højden. Akselafstanden er på 2670 mm. Denne størrelse gør bilen til en rummelig mulighed for familien. Med disse mål har bilen en god balance mellem størrelse og praktisk brug.

Bilen vejer 1542 kg og kan bære op til 638 kg. Dette gør den stærk nok til daglig brug og forskellige kørselsbehov. Bagagerummet har en volumen på 513 liter, hvilket betyder masser af plads til indkøb eller bagage til familieture.

Hvor stort er bagagerummet i en Hyundai Tucson?

Bagagerummet i en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD er stort og rummeligt. Det har plads til 420 liter, men hvis man fylder det til taget, bliver det 620 liter. Med bagsæderne lagt ned, vokser pladsen til 875 liter, og op til taget kan der være hele 1.400 liter.

Dette er en stor forbedring sammenlignet med den ældre model, ix35. Bagagerummet er også nemt at bruge. Det har en komfortabel adgang takket være et smart åbningssystem, og kanten man skal løfte over er kun 74 centimeter høj.

Derudover er bagagerummet designet smart med en plade og overfladelængde på samme niveau for let pakning, og bagsæderyglænene kan foldes ned i dele for mere fleksibilitet.

Kan man få anhængertræk på en Hyundai Tucson?

Ja, en Hyundai Tucson kan udstyres med anhængertræk. Dette gør den til et godt valg for folk, der har brug for at trække tunge ting som trailere eller campingvogne. Hyundai Tucson kan trække op til 1.900 kilogram med bremser og 750 kilogram uden bremser.

Så hvis du planlægger at trække tungt udstyr, er Tucson et stærkt valg. Den kommer både med fast og aftageligt anhængertræk, så ejere kan vælge, hvad der passer bedst til deres behov.

Dette gør bilen alsidig og praktisk for forskellige slags kørsel og opgaver.

Hvad må en Hyundai Tucson trække på anhængertrækket?

En Hyundai Tucson kan trække en anhænger, der vejer op til 1.900 kilo, hvis den har bremser. Uden bremser på anhængeren må den kun trække op til 750 kilo. Dette gør bilen til et godt valg for folk, der skal bruge deres køretøj til at trække tunge laster som f.eks.

campingvogne eller store trailere. Vigtigt at vide er, at den rigtige type anhængertræk skal monteres for at opnå denne kapacitet. Dette sikrer både sikkerheden på vejen og at bilen overholder lovgivningen.

Hvilke fælge kan man få til en Hyundai Tucson?

Til en Hyundai Tucson kan man vælge mellem forskellige fælge. Dette valg påvirker bilens udseende og køreegenskaber.

  1. Standardfælge: Disse er de fælge, som følger med bilen fra fabrikken. De er designet til at passe perfekt til bilens størrelse og vægt.
  2. Letmetalfælge: Tilbyder et mere sporty look og forbedrer ofte køreegenskaberne ved at være lettere end standardfælgene.
  3. Stålfælge med hjulkapsler: En økonomisk løsning, der holder omkostningerne nede. De er dog ikke så stilfulde som letmetalfælgene.
  4. Vinterfælge: Specielt designet til at modstå vintervejr og vejsalt. Oftest lavet af stål for ekstra holdbarhed under kolde forhold.
  5. Dekorative fælge: Kan købes som originalt tilbehør eller fra tredjepartssælgere for at give din Tucson et unikt præg.

Disse valgmuligheder giver ejere af Hyundai Tucson mulighed for at tilpasse deres køretøj efter personlige præferencer og behov i forhold til udseende og ydelse på vejen.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Hyundai Tucson?

Vælg vinterdæk til Hyundai Tucson, der passer til bilens vægt og størrelse. Gode vinterdæk forbedrer sikkerheden i koldt vejr. Det er vigtigt at vælge dæk, der kan håndtere både sne og is.

Vinterdæk med dybe riller er bedst, fordi de griber bedre i vejene. Folk skal se efter dæk, der er godkendt til vinterbrug. Dette ses ofte på dækket med et symbol, som ligner et snefnug inden i et bjerg.

Det er også smart at tjekke dækkenes energimærke. Dette mærke fortæller om dækkets brændstofeffektivitet og greb på våde veje. Dæk med høj brændstofeffektivitet og godt greb er at foretrække.

Sikkerhed kommer først, så ikke gå på kompromis med kvaliteten af vinterdæk til din Hyundai Tucson.

Hvor sikker er en Hyundai Tucson?

En Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD får høje point for sikkerhed. Den har klaret sig godt i ADAC's sammenstødprøver, hvor den fik 86% af de mulige point. Det betyder, at den også har fået fem stjerner i sikkerhedsvurdering.

Bilen er udstyret med både front- og sideairbags samt sikkerhedsseler, der strammer og begrænser kraften i et sammenstød. Den har en særlig motorhjelm, der løfter sig ved en kollision for at beskytte folk udenfor bilen.

Disse detaljer viser, at Tucson tager passagerernes og fodgængernes sikkerhed alvorligt.

Desuden viser Tucson gode resultater i ADAC EcoTest med tre stjerner for lave udsivninger af skadelige stoffer. Dette viser også en ansvarlighed over for miljøet. Sikkerhedsfunktioner som automatisk nødbremsesystem er også inkluderet, hvilket øger beskyttelsen endnu mere.

Med disse funktioner er Hyundai Tucson ikke bare en bil; det er en sikker zone for både passagerer og miljøet omkring dem.

Hvordan er interiøret i en Hyundai Tucson?

Interiøret i Hyundai Tucson viser en blanding af materialer. Øverst på instrumentbrættet og i dørpanelerne bruger de skumplast, hvilket føles blødt. I midten er der knapper, der ikke har fejl, og dele ser ud som om de er lavet af pianolak.

Dette giver bilen et pænt udseende. Der er også dele med krom, som gør det mere elegant. Men, toppen af cockpittet er lavet af hård plast, og handskerummet mangler en blød beklædning.

Bilen har plads til fem personer og kan bære en del vægt. I bagagerummet kan man have mellem 420 liter og 1.400 liter, alt efter hvordan sæderne er sat. Dette giver god plads til både daglig brug og længere ture.

Hvor mange personer er der plads til i en Hyundai Tucson?

En Hyundai Tucson kan rumme op til fem personer. Bilen er designet med komfort for øje, så alle passagerer har god plads. Bag i bilen kan sæderækkerne foldes ned på en smart måde.

Dette giver mere plads til bagage, hvis det er nødvendigt. Hyundai Tucson er derfor et godt valg for familier eller grupper, som har brug for en bil, der kan tilpasse sig både passagerer og deres bagage.

Bilens indretning gør den praktisk og alsidig til forskellige behov.

Hvilket lydsystem har en Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD kommer med et krell lydsystem. Dette system har avanceret lydteknologi og højttalere sat rundt i bilen. Lyden de laver er klar og fyldig. Selv om detaljer om specifikationer ikke står i testresultater, er kvaliteten top.

Lyttere kan nyde musik og radio med god lyd under kørslen. Tucson giver dermed en god lytteoplevelse for alle i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Hyundai Tucson?

Til en Hyundai Tucson kan man hente forskellige apps. Disse apps gør køreturen sjovere og lettere.

  1. Android Auto: Denne app lader dig bruge din smartphones funktioner sikkert mens du kører. Du kan få adgang til musik, kommunikationsapps og kort.
  2. Apple CarPlay: For iPhone-brugere er dette den ideelle app. Den fungerer ligesom Android Auto og giver adgang til opkald, beskeder, musik og navigationsapps.
  3. Navigationssystemer: Apps som Google Maps eller Waze hjælper med at finde den bedste vej og undgå trafik.
  4. Musikstreaming: Spotify og Pandora lader dig nyde din yndlingsmusik eller finde nye sange på turen.
  5. Stemmestyring: Siri og Google Assistant hjælper med at styre funktioner i bilen ved hjælp af stemmen. Dette gør det nemmere at holde øjnene på vejen.
  6. Bilvedligeholdelse: Apps specielt lavet til bilpleje holder øje med bilens tilstand og minder om servicebesøg.
  7. Ydelsesmonitorer: Nogle apps kan spore hvordan bilen kører og give tips til bedre kørsel eller mindre brændstofforbrug.
  8. Infotainmentsystem-opdateringer: Tucson's system tillader opdateringer, så du altid har de seneste funktioner og apps til rådighed.

Disse apps udvider mulighederne i din Hyundai Tucson og sikrer en mere behagelig oplevelse for både føreren og passagererne.

Opdateres softwaren i en Hyundai Tucson automatisk?

Softwaren i en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium AWD kan få automatiske opdateringer. Dette sker gennem Hyundai SmartSense, et system designet til at forbedre bilens sikkerhed og ydeevne.

Opdateringerne rører ved ting som bilens infotainment-system og sikkerhedsfunktioner. Nogle gange skal ejeren dog selv hente opdateringer via Hyundai's hjemmeside eller kontakte en forhandler.

Dette holder bilen kørende glat og sikkert. Opdateringer kan indbefatte nye løsninger til problemer eller bringe nye funktioner til bilen. Det er godt at tjekke med en forhandler om garantien dækker disse opdateringer, så man undgår ekstra omkostninger.

At holde softwaren ajour er nøglen til at udnytte alle bilens funktioner fuldt ud.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Hyundai Tucson?

Til en Hyundai Tucson kan man vælge mange forskellige slags tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere praktisk og sjov at køre i.

  1. LED forlygter giver bedre lys om natten.
  2. Elektrisk bagklap gør det let at åbne og lukke uden brug af hænder.
  3. Navigationssystem hjælper med at finde vej på ukendte steder.
  4. Læderpolstring tilføjer luksus og er nemmere at rengøre.
  5. Airbags, klimakontrol, og parkeringsassistent øger sikkerheden og komforten i bilen.
  6. Sikkerhedsfunktioner som ekstra airbags kan beskytte dig bedre ved et uheld.
  7. Ekstraudstyret varierer med forskellige modelversioner og årstal, så tjek hvad der er muligt for din Tucson.

Husk at tjekke, hvilket udstyr der passer til din bilmodel og dine behov.

Hvilke teknologier bruges i en Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson bruger mange smarte teknologier. Den har en 1,6 liters turbomotor med masser af kraft. Bilen kan automatisk bremse, hvis der er fare på vejen, takket være frontkamera og radarer.

Den holder også øje med vejskilte og viser dem på bilens skærm. For at gøre det nemmere at køre sikkert, har den hjælp til at holde sig i sin bane, advare om biler i blindvinklen og undgå sammenstød.

Bilen bruger LED-lys bagpå for at andre nemt kan se den. Der er også mange muligheder for at gøre køreturen bedre som airbags, styring af varme og koldt luft, hjælp til parkering og smarte sikkerhedstiltag.

Tucson gør brug af ny teknologi for at gøre bilen både sikker og behagelig at køre i.

Hvad koster en Hyundai Tucson 1.6 Turbo Premium Allrad i grøn ejerafgift?

En Hyundai Tucson koster i 2024 ca. fra 780 kr til 10.200 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Hyundai Tucson til service?

En Hyundai Tucson skal til service hver 15.000 kilometer eller mindst én gang om året. Dette sikrer, at bilen kører godt og sikkert. Service inkluderer tjek af motor, bremser og andre vigtige dele.

Det hjælper med at forebygge store reparationer senere. Mange vælger at følge bilproducentens serviceplan for at holde deres Tucson i topform. Dette kan også hjælpe med at holde garantien gyldig.

Hvilke dele på en Hyundai Tucson går mest i stykker?

Hyundai Tucson er kendt for sin pålidelighed. Men som alle biler har den dele, der kan gå i stykker over tid. Her er en liste over de mest almindelige dele, der kan give problemer:

  1. Batteriet - Med tiden mister batteriet styrke og kan have brug for udskiftning.
  2. Bremseskiver - De slides ned efter mange kilometer og kræver udskiftning for at holde bremselængden kort.
  3. Koblingen på modeller med manuelt gear - Brug fører til slitage, som kan gøre koblingen svær at bruge.
  4. Elektriske vindueshejs - Hyppig brug eller fejl kan føre til, at de holder op med at virke.
  5. Turboen - På turbo-modellerne kan denne del blive slidt eller beskadiget, hvis bilen ikke vedligeholdes godt.
  6. Lygterne - Parametriske forlygter og andre lys kan gå ud og skal udskiftes.
  7. Dæk - Ujævn slitage skyldes ofte forkert justering af hjulene og kræver nye dæk eller justering.
  8. Affjedring - Over tid kan støddæmpere og fjedre blive slidte, hvilket påvirker kørekomforten negativt.
  9. Klimaanlægget - Kan miste effektivitet eller gå helt i stykker uden regelmæssig service.

Disse dele er vigtige at holde øje med for at sikre, at din Hyundai Tucson kører godt år efter år.

Hvor lang tid dækker garantien på en Hyundai Tucson?

En Hyundai Tucson kommer med en garanti på 5 år eller 100.000 km. Denne dækker fejl på bilens mekanik og elektronik. Folk kan købe ekstra garantipakker for længere dækning. Garantien omfatter ikke skader fra normal brug eller forkert håndtering.

Vejhjælp er også inkluderet mens garantien varer. Både nye og tidligere ejede biler har denne garanti.

Hvad dækker garantien på en Hyundai Tucson?

Garantien på en Hyundai Tucson dækker flere vigtige dele. For eksempel er der garanti på motoren og gearkassen i en bestemt periode. Dette sikrer, at hvis der opstår problemer, kan de blive fixet uden ekstra omkostninger for ejeren.

Garantien inkluderer også beskyttelse mod rust og en bestemt lakgaranti, som hjælper med at holde bilens udseende pænt over tid.

For hybridmodeller som plug-in hybrid eller mild hybrid er der en særlig garantiperiode for batteriet. Det betyder, at hvis batteriet ikke virker, som det skal indenfor garantiperioden, kan det blive udskiftet gratis.

Derudover dækker garantien visse reparationer og service, hvilket gør det mere trygt at eje en Hyundai Tucson. Detaljerne i garantien kan dog ændre sig alt efter bilens årgang og model, så det er vigtigt at tjekke de specifikke betingelser.

Guides til andre varianter af Hyundai Tucson

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 06.05.2024, 14.00.10

Opdateret 16.05.2024, 11.21.57

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel