Find brugte biler til salg

Guiden handler om Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit (Årgang 07/2015 - 10/2016)

Købsguide: Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit (07/2015 - 10/2016)

Hvad skal du vide inden du køber en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit?

Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit blev lavet fra juli 2015 til oktober 2016. Den har en del udstyr som klimaanlæg, navigationssystem, og sædevarme for både for og bag. Det er vigtigt at vide, at prisen kan være høj sammenlignet med andre lignende biler.

Men Kia tilbyder en syvårig garanti op til 150.000 km, hvilket kan være en stor fordel. Denne bil kører omkring 5,5 liter diesel pr. 100km (20,0 km/L) så den er rimelig økonomisk.

Før man køber en Kia Carens, skal man kigge efter brugte modeller til salg hos forhandlere som autohero belgië, sorbara auto srl, eller onlinecars vertriebs gmbh for gode tilbud.

Husk at tjekke for et diesel partikel filter og mulighed for anhængertræk, hvis det er noget man behøver. Det er også smart at undersøge hvor mange kg bilen må trække, hvis man planlægger at bruge den til at trække en trailer eller lignende.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Kia Carens?

Kia Carens tilbydes i flere forskellige varianter, så købere kan vælge den, der passer bedst til deres behov. Udstyrsniveauerne og motorvalgene giver forskellige kombinationer.

  1. EcoDynamics: Denne pakke er med for at gøre bilen mere miljøvenlig. Den findes på de højere udstyrsvarianter.
  2. Spirit: Top-udstyrsvarianten, der kommer med ekstra luksus som en tredje sæderække for dem, der har brug for mere rum.
  3. Benzinmotor: En mulighed for dem, der foretrækker benzin frem for diesel.
  4. Dieselmotor: Den 1.7 CRDi motor er ideel for dem, der kører lange ture og ønsker en stærk motor med god brændstoføkonomi.

Alle varianter er bygget til at give god komfort og ydeevne uden karosserivarianter. EcoDynamics hjælper med at reducere brændstofforbrug og CO2-udledning, hvilket gør Kia Carens til et godt valg for miljøbevidste købere. Spirit-varianten er perfekt for store familier eller folk, der ofte kører med mange passagerer.

Hvad er fordele og ulemper ved Kia Carens?

Fordele Ulemper
- God plads - Høj pris i forhold til konkurrenterne
- Variabelt bagagerum - Behov for forbedringer i detaljer vedrørende interiøret
- Omfattende standardudstyr - Brede A-stolper begrænser synet under drejning og kurvekørsel
- Sikkerhedsfunktioner som arretiering på passagerpladserne og lys til at guide hjem

Hvordan klarer Kia Carens sig i test?

Kia Carens har gjort det godt i ADAC's crashtests, hvor den fik 94% af de mulige point for at beskytte dem indeni bilen. Det viser, at Kia Carens er god til at passe på sine passagerer, hvis der sker en ulykke.

Bilen har også opvarmede spejle, der giver et godt udsyn til siderne. Det er vigtigt for sikkerheden, når man kører.

Bremselængden for Kia Carens fra 100 km/t er 38,7 meter. Det betyder, at bilen kan stoppe hurtigt, hvilket er godt i nødsituationer. Bagagerummet i bilen er rummeligt, men den mangler beskyttelseslister på dørene.

Det er en lille detalje, men det kan være irriterende, hvis man ofte læsser ting ind og ud af bilen.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Kia Carens?

Kia Carens er en populær familiebil, men der findes mange lignende biler på markedet. Her er nogle alternativer, som bilkøbere også kan overveje:

  1. Citroen Grand C4 Picasso: Denne bil er kendt for sit rummelige interiør og innovative design. Den tilbyder plads til syv personer, ligesom Kia Carens.
  2. Ford Grand C-Max: Med sin fleksible kabine og gode køreegenskaber, er Ford Grand C-Max et stærkt alternativ. Den har desuden smarte teknologier ombord.
  3. Opel Zafira Tourer: Opel Zafira Tourer skiller sig ud med sin avancerede teknologi og komfortable kabine. Den har også plads til syv passagerer.
  4. Renault Grand Scenic: Denne bil byder på et iøjnefaldende design og masser af opbevaringsrum. Perfekt til familien, der har brud for ekstra plads.
  5. Volkswagen Touran: Med sit solide ry og høje kvalitet er Volkswagen Touran et sikkert valg for mange familier. Bilen kombinerer komfort med funktionalitet.

Disse biler tilbyder alle gode alternativer til Kia Carens og kan dække forskellige behov hos bilkøbere, der leder efter en ny familiebil.

Hvor langt kører Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit på literen?

Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit klarer sig godt på brændstof. Den kører 5,5 liter pr. 100km (20,0 km/L) Dette betyder, at den er økonomisk i drift. Den lave brændstofforbrug gør den til et godt valg for dem, der ser efter en bil, der ikke bruger for meget benzin.

Denne model udleder også 177 g CO2 pr. kilometer. Selvom den er økonomisk, har den stadig en indvirkning på miljøet med sin CO2-udledning. Men sammenlignet med mange andre biler, ligger den godt i forhold til miljøvenlighed.

Dette gør Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit til et attraktivt valg for bilejere, der ønsker at mindske deres miljøaftryk.

Hvilken motor har en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit?

En Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit har en motor med 1,7 liters kapacitet. Denne motor kan yde 141 hestekræfter og har et drejningsmoment på 340 Nm. Dette giver bilen god kraft og effektivitet på vejen.

Den er designet til at levere en stærk ydelse, hvilket gør den til et godt valg for bilkøbere, der søger en bil med både kraft og økonomi. Denne model fra Kia er ideel for dem, der ønsker en pålidelig og kraftfuld køreoplevelgse.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit?

Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit har en motor, der yder 141 hestekræfter. Med denne kraft kan bilen handle stærkt på vejen. Den har også et drejningsmoment på 340 Nm, hvilket gør den stærk nok til både bykørsel og længere ture.

Kraften i motoren sikrer, at bilen har gode køreegenskaber, hvilket er vigtigt for købere, der søger en bil, der føles responsiv og kraftfuld under forskellige kørselsforhold.

Hvad er tophastigheden for en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit?

En Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit kan køre op til 195 km/t. Dette viser bilens styrke og hurtighed. Denne model er tiltænkt bilkøbere, der ønsker en bil, der kombinerer plads med evnen til at følge med på motorvejen.

Med denne tophastighed står Kia Carens som en konkurrerende mulighed i sin klasse, idet den imødekommer behovene for dem, der søger en familiebil med god ydeevne.

Hvor hurtigt accelererer en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit fra 0-100 km/t?

Der er ingen præcise oplysninger om, hvor hurtigt Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit kan accelerere fra 0-100 km/t. Det betyder, at bilkøbere må kigge på andre kilder eller data for lignende biler for at få en ide.

Selv uden disse specifikke data, ved vi, at bilen er økonomisk når det kommer til brændstofforbrug, med 5,5 liter diesel pr. 100km (20,0 km/L) og en CO2-udledning på 177 g/km. Dette giver potentielle købere vigtige overvejelser omkring bilens økonomi og miljøpåvirkning, selv hvis accelerationen ikke er det primære fokus.

Hvad er dimensionerne på en Kia Carens?

En Kia Carens har en størrelse, der gør den til en god familiebil. Den kan nemt passe ind i livet for dem, der har brug for en rummelig bil. Med fem døre og god plads i kabinen, passer denne bil til mange familier.

Bilen har et bagagerum, der kan have alt fra 410 liter til 1485 liter. Dette betyder, at man kan have meget med på tur. Pladsen er også god i bilen. Foran er der meget benplads og hovedplads.

Bagi kan folk op til 1,90 meter sidde godt. Men hvis man sidder helt bagerst, er det bedst, hvis man ikke er højere end 1,60 meter. Kia Carens viser sig altså som en bil, der kan rumme både passagerer og alt, hvad de skal have med.

Hvor stort er bagagerummet i en Kia Carens?

Bagagerummet i en Kia Carens er meget fleksibelt og kan rumme en del. Hvis bagsæderne er oppe, har bilen 410 liter plads til bagage. Men hvis du folder sæderne ned, får du op til 1485 liter plads.

Dette giver en masse muligheder for at pakke bagage, når du skal på tur. Bagklappen åbner også bredt, hvilket gør det nemt at få ting ind og ud af bagagerummet. Dette er praktisk, uanset om du handler stort ind eller skal have store ting med.

Kan man få anhængertræk på en Kia Carens?

Man kan få anhængertræk monteret på en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit. 

For præcise oplysninger om anhængertræk på denne bilmodel, er det bedst at kontakte en autoriseret Kia-forhandler. Desuden er der ingen detaljer om, hvor meget vægt denne bil kan trække med et anhængertræk.

For at finde ud af dette, skal man undersøge de tekniske specifikationer for Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit eller spørge forhandleren direkte.

Hvor mange kg må en Kia Carens trække på anhængertrækket?

Kia Carens må trække 1.500 kg på anhængertrækket, hvis traileren har bremser.

Hvilke fælge kan man få til en Kia Carens?

At vælge de rette fælge til en Kia Carens er afgørende for både udseende og køreegenskaber. Markedet tilbyder forskellige muligheder, som kan passe til bilens behov og ejerens stil.

  1. Fælge størrelser spænder fra 16 tommer til 18 tommer, hvilket giver ejere mulighed for at finde den perfekte størrelse. Disse størrelser afhjælper forskellige aspekter som ydeevne og ser godt ud.
  2. For dem der søger et sporty look eller højere ydeevne, er 17 eller 18 tommer alufælge en god løsning. Aluminiumsfælgene lettere drives positive ændringer i brændstofforbruget.
  3. Kunder kan vælge mellem originalt Kia-udstyr og markedets efterfølgende fælgemuligheder. Dette sikrer en bred vifte af designvalg.
  4. Der findes også stålfælge for de mere prisbevidste kunder eller som vinterdæk løsning, da de bedre kan modstå hårdt vejr.
  5. Det betaler sig at tale med en autoriseret Kia-forhandler for præcise detaljer omkring hvilke fælgetyper der passer specifikt til ens model af Carens. Det sikrer kompatibilitet og funktionalitet.
  6. Afhængigt af valget af fælge vil både kørselskomforten og forbruget variere, hvorfor det anbefales grundigt at undersøge disse indvirkninger før køb.
  7. Prisen på fælgene varierer stærkt baseret på dimensioner, materialer og design, så det anbefales at sammenligne forskellige udbydere. Engros/CVR priser kan være attraktive for businesskunder.

Valg af fælge bør ikke kun spejle personlig stil men også tage hensyn til tekniske specifikationer og budgetbeslutninger.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Kia Carens?

Valget af vinterdæk til en Kia Carens er afgørende for sikker kørsel om vinteren. Godkendte vinterdæk sikrer optimal ydelse i kolde og glatte forhold.

  1. Søg efter dæk med høj bedømmelse i greb på våde veje for at sikre god kontrol under regnfulde og snefyldte betingelser.
  2. Prioriter dæk, der lover lav rullemodstand, så du kan spare på brændstoffet.
  3. Tjek mærkningerne om sne og isgreb, som angiver dækkets evne til at håndtere barske vinterveje.
  4. Overvej størrelsen nøje; Kia Carens kræver specifikke dimensioner for at sikre korrekt pasform og ydelse.
  5. Overvej dæk fra anerkendte producenter, der har et stærkt ry inden for kvalitet og holdbarhed i koldt vejr.
  6. Forhør dig hos lokale forhandlere om erfaringer specifikt rettet mod brugere af familiebiler som Kia Carens, for personlige anbefalinger kan være uvurderlige.
  7. Undersøg muligheden for dæk med ekstra kantgreb eller pigge hvis du bor i et område med ekstremt vintervedligehold, men husk på gældende regler om brug af pigdæk.
  8. Læs anmeldelser online fra andre Kia Carens ejere – nogle må have delagtige erfaringer med bestemte mærker eller modeller af vinterdæk.
  9. Sammenlign priser mellem forskellige udbydere, men undgå at gøre pris til det eneste beslutningskriterium; sikkerhed og performance skal være højeste prioritet.

Ved følge disse punkter finder man de mest passende vinterdæk til sin Kia Carens, som både vil øge sikkerheden og ydelsen i de kolde måneder.

Hvor sikker er en Kia Carens?

En Kia Carens har vist sig meget sikker i tests. Den fik 94% af de mulige point for at beskytte folk inde i bilen, når den blev prøvet af ADAC. Bilen har gode sikkerhedsfunktioner som elektronisk stabilitetskontrol, bremseassistent, og lys der drejer med når du drejer bilen.

Der er også hjælp til at holde bilen i sin bane og gurtstrammere, som alle gør bilen mere sikker.

Til familier er Kia Carens også tænkt godt igennem. Den har særlige steder, hvor man nemt kan sætte autostole fast med Isofix. Og hvis der ikke er behov for en airbag på et sæde, kan den slås fra.

Dette gør Kia Carens til et godt valg for dem, der ser efter en sikker bil.

Hvordan er interiøret i en Kia Carens?

Interiøret i en Kia Carens er veludført med en god blanding af materialer. Det giver en behagelig følelse for både føreren og passagererne. Ratet har mange knapper, hvilket nogle måske finder forvirrende.

Men det viser bilens mange funktioner. Bilen har rum til mange ting, inklusiv et klimatiseret sted at gemme ting som f.eks. drikkevarer.

Detaljerne omkring instrumenterne og hvordan man bruger dem kunne dog være bedre. Nogle købere leder efter bilkøb, der inkluderer smarte løsninger til opbevaring og nem betjening.

Kia Carens møder dette behov delvist. Bilen skinner virkelig, når det kommer til de små detaljer, der gør hverdagskørslen nemmere og mere behagelig.

Hvor mange personer er der plads til i en Kia Carens?

En Kia Carens har plads til fem personer. Den er god, hvis man skal have flere med på tur. For dem, der sidder bagtil, er der rigtig god plads, hvis de er op til 1,90 meter høje.

Men den har også en tredje sæderække. Denne række er lidt mindre og passer bedst til folk op til 1,60 meter. Så hvis du kigger efter brugte biler til salg og overvejer en Kia Carens, er den fin til en familie eller en gruppe venner.

Hvilket lydsystem har en Kia Carens?

Der er ikke detaljer om lydsystemet i en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit. Artiklen giver ikke oplysninger om, hvilket lydsystem bilen har. Det står klart, at for at finde ud af, hvilket lydsystem der er i bilen, skal man muligvis se nærmere på bilens specifikationer fra en forhandler eller producenten selv.

Man kan ikke sige, hvilket lydsystem Kia Carens har, baseret på de givne oplysninger i denne artikel. Købere, der kigger efter brugte til salg, skal muligvis undersøge bilen selv eller spørge sælgeren for at få præcise oplysninger om lydsystemet.

Hvilke apps kan man få til en Kia Carens?

Kia Carens tilbyder en række nyttige apps, som følger med for at gøre køreturen mere behagelig og sikker. Her er nogle af de apps, du kan finde:

  1. Kia's Connect app - Giver mulighed for at fjernstyre visse bilfunktioner og tjekke bilens status.
  2. Navigationssystem - Inkluderet i bilen fra årgang 07/2015 til 10/2016, hjælper med at finde vej.
  3. Parkeringshjælp - Appen benytter parkeringssensorer og et bakkamera til at assistere ved parkering.
  4. Klimakontrolapp - Styr klimaanlægget i din Kia Carens direkte fra din smartphone.
  5. Musikstreamingstjenester - Brug apps som Spotify eller Apple Music til at streame musik via bilens lydsystem.
  6. Handsfree-kaldsapps - Bluetooth-funktionalitet tillader brugen af telefonopkaldsapps uden at tage hænderne fra rattet.
  7. Vejrapps - Hold dig opdateret med det seneste vejrudsigt under din køretur.

Disse apps giver både praktisk assistance og øger komforten for føreren og passagererne i Kia Carens.

Opdateres softwaren i en Kia Carens automatisk?

Der findes ingen officielle oplysninger om automatisk softwareopdatering i en Kia Carens. For at få nyeste software, skal ejere kontakte en autoriseret forhandler. Der er heller ikke detaljer om, hvor ofte nye softwareopdateringer kommer ud.

Det betyder, at ejere selv skal sørge for at holde deres bil opdateret gennem en forhandler. Dette kan indebære ekstra omkostninger eller besøg hos forhandleren for installation af opdateringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Kia Carens?

At købe en Kia Carens giver mulighed for at gøre bilen mere personlig med forskelligt tilbehør og ekstraudstyr. Fra komfort til teknologi, findes der mange måder at opgradere en Kia Carens på.

  1. Regnsensor: En nyttig funktion, der automatisk aktiverer vinduesviskerne, når den detekterer regn.
  2. Parkeringshjælp: Systemet hjælper med at gøre parkering nemmere ved at vise afstande til forhindringer.
  3. Navigationssystem: Et must-have for dem, der ønsker vejledning under kørslen og undgå at fare vild.
  4. Flex Steer: Justerbar styring gør det muligt for føreren at skifte mellem forskellige styretøjsmodi alt efter situationen.
  5. Anhængertræk: Perfekt for dem, der har brug for at trække trailere eller campere.
  6. Vinterdæk: Sikrer bedre greb og kontrol under kolde og glatte vejrforhold.
  7. Lydsystem opgradering: Forbedrer lydkvaliteten i bilen, perfekt til musikelskere.
  8. Ventilerede sæder: Øger komforten betydeligt under lange køreture eller i varmt vejr.
  9. Tagbøjler: Ideelle til transport af større genstande som skiudstyr eller bagagebokse.
  10. Solgardiner bagved: Beskytter passagererne mod solens stråler og holder bilens indre køligere.

Disse ekstraudstyr og tilbehørsmuligheder kan hjælpe med at skabe en mere behagelig og funktionel oplevelse i en Kia Carens, uanset om man kører rundt i byen eller tager på længere tur over landet.

Guides til andre Kia-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Kia Carens?

Kia Carens kommer med moderne teknologier. Den har EcoDynamics-pakken som gør bilen mere miljøvenlig. Denne pakke hjælper bilen med at bruge mindre brændstof. Kia Carens er også udstyret med parkeringshjælp som sensorer, et bakkamera og et intelligent parksystem kaldet SPAS.

Disse systemer gør det nemmere at parkere bilen i trange rum. De hjælper føreren med at undgå forhindringer og parkere sikkert. Disse teknologier i Kia Carens bidrager til en sikker og behagelig kørsel, samtidig med at miljøet skånes.

Hvad koster en Kia Carens 1.7 CRDi 141 Spirit i grøn ejerafgift?

En Kia Carens koster i 2024 ca. fra 2.250 kr til 8.940 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Kia Carens til service?

En Kia Carens skal regelmæssigt til service for at sikre, at den kører godt. Dette gælder især for modellen 1.7 CRDi 141 Spirit produceret mellem juli 2015 og oktober 2016. Selvom der ikke findes officielle vejledninger fra producenten om præcise serviceintervaller, anbefales det generelt, at bilen tjekkes mindst én gang om året.

Det er vigtigt for at undgå større reparationer og sikre bilens driftssikkerhed.

Om omkostningerne ved disse servicebesøg, så ligger de faste udgifter for denne dieselmotorvariant på et niveau, der ikke anses for at være specielt lavt. Forsikringsomkostningerne, især for del- og fuldkasko, er også værd at bemærke som noget, der kan påvirke den samlede ejeromkostning.

Så bilkøbere bør holde disse faktorer i tankerne, når de budgetterer for regelmæssig vedligeholdelse af en Kia Carens.

Hvilke dele på en Kia Carens går mest i stykker?

Kia Carens ejere har delt deres erfaringer om bilens svagheder. Her er en liste over de dele, som ofte går i stykker.

  1. Bremser: Skiver og klodser slids hurtigt på grund af bilens vægt.
  2. Kobling: Mange ejere rapporterer om problemer med koblingen, specielt i bilerne med høj kilometerstand.
  3. Elektronik: Problemer med bilens elektroniske systemer såsom fejl ved instrumentbræt og infotainment-systemet er almindelige.
  4. Affjedring: Foringer og støddæmpere kan have en kort levetid, hvilket fører til en dårligere køreoplevelse.
  5. Turbo: Dieselmotoren kan opleve turbofejl, hvilket kræver dyre reparationer.
  6. Motor: Visse Carens modeller har haft problemer med motorens internmekanik, som kan føre til motorstop.
  7. Luftkonditionering: AC-systemet kan lække eller ophøre med at fungere korrekt, især i ældre modeller.
  8. Udstødningssystem: Rust og korrosion ved udstødningen ses hyppigt, specielt i vådere klimaer.

Disse punkter viser vigtigheden af grundige tjek før køb af en brugt Kia Carens, samt regelmæssige serviceeftersyn for at undgå kostbare reparationer senere hen. KIA tilbyder en syvårig garanti på op til 150.000 km, hvilket kan give en ekstra sikkerhed for nye ejere.

Hvor lang tid dækker garantien på en Kia Carens?

KIA tilbyder en syvårig garanti på deres Kia Carens, som dækker op til 150.000 km. Denne dækning sikrer ejere mod visse fejl og problemer, som måtte opstå. Garantien er et tegn på tillid fra KIA til kvaliteten af deres biler.

Den lange garantiperiode giver købere ekstra tryghed ved køb af en Kia Carens.

Hvad dækker garantien på en Kia Carens?

Garantien på en Kia Carens sikrer bilejere mod fejl for op til syv år eller 150.000 km, alt efter hvad der kommer først. Denne garanti dækker de fleste store dele i bilen, som motor, gearkasse og elektroniske systemer.

Derimod dækker den ikke sliddele som dæk og bremseklodser, der normalt slides over tid ved almindelig brug. Kia's stærke garantipolitik viser tillid til kvaliteten af deres biler og giver købere en ekstra sikkerhed.

Den lange garantiperiode er med til at skabe ro i sindet for bilejere, da de ved, at eventuelle fejl bliver rettet uden ekstra omkostninger for dem inden for denne periode. Dette er et vigtigt punkt for bilkøbere at overveje, især dem, der kigger på vehicle sales, da det kan bidrage til lavere ejerskabsomkostninger over tid.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.30.46

Opdateret 10.09.2024, 14.30.46

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel