Find brugte biler til salg

Guiden handler om Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 (Årgang 07/2019 - 09/2020)

Købsguide: Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 (07/2019 - 09/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 er en femdørs SUV i den nedre mellemklasse med en motor på 105 kW/141 hk. Bilen har en elektrisk rækkevidde på cirka 45 km. Hvis batteriet er tomt, forbruger Niro i gennemsnit 5,7 l/100km (20,0 km/L)

Kia Niro har fået et opdateret instrumentbræt og infotainmentsystem med online-tjenester. Kia tilbyder også syv års garanti på hele bilen op til 150.000 km, inklusive traktionsbatteriet.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Kia Niro?

Kia Niro findes i flere varianter. Der er Niro 1.6 GDI Hybrid Edition 7 DCT6 og Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Edition 7 DCT6. Begge modeller bruger en kombination af benzin og el for bedre brændstoføkonomi.

Man kan også vælge mellem to rene elbiler. Der er e-Niro med et batteri på 39,2 kWh, og e-Niro med et større batteri på 64 kWh. Disse elbiler tilbyder længere rækkevidde og mindre miljøpåvirkning.

Hvad er fordele og ulemper ved Kia Niro?

FordeleUlemper
- Effektiv plug-in hybrid- Ingen 360-graders kamera
- God kørestabilitet- Mangler parkeringsassistent
- Omfattende førerassistentsystemer- Enkle materialer indvendigt
- Høj siddestilling- Relativt høj støj ved højere hastigheder
- Nem ind- og udstigning- Høj dørsil kan være en ulempe
- Mange standard sikkerhedsfunktioner-

Hvordan klarer Kia Niro sig i test?

Kia Niro klarer sig godt i test. Hybrid- og Plug-In-Hybrid-versionerne har fået fem stjerner i AD NCAP. Dette viser god sikkerhed. Bremselængden fra 100 km/t til stilstand er 36,2 meter.

Det er en god bremseydeevne.

ADAC Ecotest giver Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 tre af fem stjerner. Det betyder en rimelig miljøpræstation. CO2-udledningen er 140 g/km. Den elektriske rækkevidde innerorts er maksimalt 65 km.

Det gør den velegnet til bykørsel.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Kia Niro?

BMW X1 25e er en god konkurrent til Kia Niro. Den har elektrisk rækkevidde og slidstærk motor. Den byder på moderne teknologi som Apple CarPlay og Android Auto. Opel Grandland X Hybrid4 er også et godt valg.

Den har høj anhængervægt og et kraftfuldt batteri.

Peugeot 3008 Hybrid4 kan også overvejes. Den har en rummelig kabine og avanceret sikkerhedsteknologi. Volvo XC40 T5 Twin Engine er et stilfuldt alternativ med en stærk hybridmotor.

Disse biler tilbyder både komfort og ydeevne.

Hvad er rækkevidden for en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 på batteri?

Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 har en elektrisk rækkevidde på ca. 45 km. Innerorts kan den maksimalt køre op til 65 km på en fuld opladning. Dette gør bilen velegnet til daglig bykørsel og korte ture.

Hvor stort er batteriet på en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

Batterikapaciteten i en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 er på 8,9 kWh. Batteriet vejer 117 kg, hvilket giver bilen en god balance mellem vægt og energi.

Hvordan lader man en Kia Niro?

At lade en Kia Niro er let og praktisk. Følg disse trin for at sikre en nem opladning:

  1. Find en stikkontakt: Brug en almindelig stikkontakt i dit hjem til opladning.
  2. Brug typ-2-ladekabel: Et typ-2-ladekabel kan også anvendes til hurtigere opladning på offentlige ladestandere.
  3. Tilslut kablet: Sæt kablets ene ende i bilen, og den anden ende i stikkontakten eller ladestanderen.
  4. Check lysindikatoren: Sørg for, lysindikatoren på bilen viser, den lader korrekt.
  5. Ladeboks hjemme: Overvej installation af en ladeboks hjemme for hurtigere og mere effektiv ladning.

Hvor lang tid tager det at lade en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

En fuld opladning af en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 tager cirka tre timer med en 3,3 kW oplader. Ved brug af en almindelig stikkontakt kan det tage op til fem timer.

Batteriet har en kapacitet på 8,9 kWh, hvoraf opladningstab tegner sig for 9,1 kWh i alt.

Den tid, det tager at lade bilen, afhænger også af, hvilken ladestation du bruger. Med hurtigladere kan opladningstiden forkortes betydeligt. Det er vigtigt at tage hensyn til disse opladningstider, når man planlægger længere køreture.

Hvilken motor har en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 har to motorer. Den ene er en 1,6-liters benzinmotor, som leverer 105 hestekræfter (hk). Den anden er en elektrisk motor med 61 hestekræfter (PS).

De to motorer arbejder sammen for at give bilen god ydeevne og brændstoføkonomi.

I alt har bilen 141 PS, når de to motorer kombineres. Dette gør Kia Niro i stand til at køre effektivt både i byen og på landevejen.

Hvor langt kører en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 på literen?

En Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 bruger i gennemsnit 5,7 liter benzin pr. 100km (20,0 km/L) Det gælder både i hybridmodus og med tomt batteri. Dette viser, at bilen har en stabil brændstoføkonomi under forskellige kørselsforhold.

Sammenlignet med andre biler er forbruget konkurrencedygtigt.

Det lave forbrug gør Kia Niro til et godt valg for dem, der ønsker en økonomisk og miljøvenlig bil. Hybridteknologien hjælper med at reducere brændstofforbruget, især i byen.

Dette er en vigtig egenskab for bilkøbere, der vil spare penge på benzin og skåne miljøet.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 har en samlet systemeffekt på 141 hestekræfter (HK). Benzinmotoren alene giver 105 PS.

Systemet bruger både benzinmotoren og en elektrisk motor for at opnå den samlede effekt. Dette giver bilen god ydeevne og effektivitet.

Hvad er tophastigheden for en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6?

Tophastigheden for en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 er 172 km/h. Denne hastighed giver bilen en god ydeevne på motorvejen. Med denne tophastighed kan den let følge med i trafikken.

Hvor hurtigt accelererer en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 fra 0-100 km/t?

En Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 accelererer fra 0 til 100 km/t på 10,8 sekunder. Denne accelerationstid gør den konkurrencedygtig blandt hybridbiler i sin klasse. Kia Niro bruger en kombination af benzinmotor og elektrisk batteri for at opnå denne præstation.

Dette gør bilen til et godt valg for dem, der ønsker både effektivitet og rimelig fart. Det sydkoreanske mærke har også sørget for, at køreglæde og komfort er i top.

Hvad er dimensionerne på en Kia Niro?

Kia Niro måler 4,36 meter i længden. Bredde uden spejle er 1,80 meter, og højden er 1,54 meter. Akselafstanden er 2,70 meter. Disse dimensioner giver en rummelig og komfortabel kabine.

Bagagerummet rummer op til 324 liter. Dette kan udvides til 1.322 liter med bagsæderne lagt ned. Den kompakte størrelse gør den nem at manøvrere i byen, samtidig med at der er god plads til passagerer og bagage.

Hvor stort er bagagerummet i en Kia Niro?

Bagagerummet i en Kia Niro er på 260 liter under bagagerumsdækken. Det giver nok plads til daglige indkøb eller mindre rejser.

Ejerne kan udvide bagagerummet til 440 liter ved at bruge hele rummet bag forsæderne. Dette er smart for dem, der ofte har brug for at transportere større genstande som en trailer.

Kan man få anhængertræk på en Kia Niro?

Det er muligt at få anhængertræk på en Kia Niro. Anhængertrækket kan håndtere en trailer, der vejer op til 1300 kg. Dette gør det nemt at trække en lille båd eller en campingvogn.

Kia tilbyder også forskellige typer af anhængertræk, så man kan vælge den model, der passer bedst til ens behov.

Installationen af anhængertræk sker hos autoriserede Kia-forhandlere. Det sikrer, at alt monteres korrekt og sikkert. For dem, der ofte trækker tunge læs, kan det være en god investering.

Hvor mange kg må en Kia Niro trække på anhængertrækket?

En Kia Niro må trække op til 1,3 ton med bremsede trailere. Med ubremsede trailere må den trække op til 600 kg. Dette gør Kia Niro til en praktisk bil for dem, der har brug for at transportere tunge genstande eller have en trailer med sig.

Hvilke fælge kan man få til en Kia Niro?

Man kan vælge mellem flere typer fælge til en Kia Niro. Der findes både 16-tommers og 18-tommers aluminiumsfælge. Hver størrelse tilbyder et forskelligt udseende og kørselsoplevelse.

16-tommers fælge er gode til dem, der prioriterer komfort og brændstofeffektivitet. 18-tommers fælge giver et sporty look og bedre vejgreb. Begge størrelser leveres i forskellige designs og farver.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Kia Niro?

Vælg vinterdæk, der passer til Kia Niro's størrelse og vejforhold. Populære mærker som Michelin og Continental tilbyder gode vinterdæk. For eksempel passer Michelin X-Ice og Continental VikingContact perfekt til Kia Niro.

Det er vigtigt at vælge dæk med god trækkraft og vejgreb. Tjek dækkets dimensioner i bilens manual. Vælg dækmærker, der har fået gode anmeldelser i test. Dette sikrer sikker kørsel på glatte veje.

Hvor sikker er en Kia Niro?

Kia Niro er en meget sikker bil. Den har mange sikkerhedsfunktioner som kollisionsadvarsel og nødbremssystem. Disse funktioner hjælper føreren med at undgå ulykker. Kia Niro har også front- og sideairbags samt gennemgående hovedairbags som standard.

Dette sikrer, at passagererne er godt beskyttet i tilfælde af en kollision.

Kia Niro opnåede fem stjerner i AD NCAP-testen. Det viser, at bilen klarer sig godt i sikkerhedstests. Bilen har både kollisionsadvarsel og nødbremse for at forhindre uheld. Dette gør Kia Niro til en god valgmulighed for dem, der ønsker en sikker bil.

Hvordan er interiøret i en Kia Niro?

Interiøret i en Kia Niro føles enkelt, men af god kvalitet. Materialerne er holdbare, selvom nogle dele er lidt enkle. Den nye instrumentbræt og infotainmentsystem giver en moderne følelse med online-tjenester.

Skærmen er klar, og betjeningsknapperne er nemme at bruge. Multimedia- og forbindelsesfunktioner inkluderer DAB+, Bluetooth, navigationssystem, Android Auto og Apple CarPlay.

Sæderne er behagelige med god støtte til både fører og passagerer. Rattet har mange praktiske knapper til styring af bilen og infotainmentsystemet. Bagagerummet har en pæn størrelse, hvilket gør bilen praktisk til daglig brug.

Elektrisk bagklap kan tilføjes som ekstraudstyr, ligesom trådløs mobiloplader, som passer til iPhone 5 og andre smartphones.

Hvor mange personer er der plads til i en Kia Niro?

En Kia Niro har plads til fem personer. Bredden på bagsædet kan dog være trang for tre voksne. Generøs hovedfrihed på 1,95 meter bagtil sikrer komfort for høje passagerer.

Hvilket lydsystem har en Kia Niro?

Kia Niro har et JBL-lydsystem. Det giver klar og kraftfuld lyd. Dette system er kendt for sin gode kvalitet. JBL har tilpasset højttalerne til kabinen i Kia Niro. Der er flere højttalere placeret strategisk rundt i bilen.

Dette sikrer, at musikken lyder godt fra alle sæder.

Lydsystemet understøtter også moderne funktioner som Bluetooth-forbindelse. Man kan let afspille musik fra en smartphone via Kia Connect appen. JBL-lydsystemet gør køreturen mere behagelig og underholdende.

Hvilke apps kan man få til en Kia Niro?

UVO Connect er en vigtig app til Kia Niro. Den viser parkeringsmuligheder, ladestationer og vejrudsigt. Man kan også styre opladningen eksternt med UVO Connect.

Desuden fungerer denne app på både iOS og Android-enheder. Brugerne får dermed adgang til bilens funktioner og kan planlægge ture nemt.

Opdateres softwaren i en Kia Niro automatisk?

Kia Niro opdaterer softwaren automatisk over-the-air. Dette betyder, at bilen kan modtage de nyeste softwareopdateringer uden behov for et fysisk besøg hos forhandleren. Systemet holder bilens teknologi opdateret, herunder sikkerhedsfunktioner som collision avoidance.

Ved hjælp af UVO Connect-appen kan ejere også få adgang til forskellige funktioner og modtage meddelelser om tilgængelige opdateringer. Dette sikrer, at bilens ydeevne og funktionalitet konstant forbedres, hvilket giver en bedre køreoplevelse for føreren.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Kia Niro?

Til Kia Niro kan man få en bred vifte af tilbehør og ekstraudstyr. Man kan vælge forskellige fælge, som giver et unikt look til bilen. Vinterdæk er også tilgængelige, så bilen kan køre sikkert i koldt vejr.

Der er mulighed for at få et anhængertræk, hvilket gør det muligt at trække op til 1300 kg. Interiøret kan opgraderes med et avanceret lydsystem for bedre lydkvalitet. Adaptiv fartpilot og udvidet motorvejsassistent (HDA) er teknologier, som øger både sikkerhed og komfort under kørslen.

Guides til andre varianter af Kia Niro

Hvilke teknologier bruges i en Kia Niro?

Kia Niro bruger avancerede LED-forlygter, der giver bedre lys ved natkørsel. Den har også parkeringshjælp, som gør det nemmere at parkere i trange steder. Nødbremsesystemet kan hjælpe med at undgå ulykker ved at bremse automatisk, hvis der er fare for sammenstød.

Den adaptive affjedring tilpasser køreoplevelsen til forskellige vejforhold. Indvendigt har Kia Niro et moderne infotainment-system med en stor touchscreen. Brugeren kan få adgang til apps og navigation via Apple CarPlay og Android Auto.

Disse teknologier gør hver køretur mere behagelig og sikker.

Hvad koster en Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 i grøn ejerafgift?

En Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle plugin-hybrid det samme beløb.

Hvor tit skal en Kia Niro til service?

En Kia Niro 1.6 GDI PlugIn-Hybrid Spirit DCT6 skal til service én gang om året eller for hver 15.000 km, alt efter hvad der kommer først. Serviceindkaldelser kan variere, men denne plan hjælper med at sikre bilens ydeevne og holdbarhed.

Regelmæssig vedligeholdelse inkluderer inspektion af motorolie, bremser og dæk. Elektrificerede biler som Kia Niro kræver også kontrol af batterisystemet. Ved at følge disse anbefalinger kører bilen problemfrit og sikkert.

Hvilke dele på en Kia Niro går mest i stykker?

Bremser og tilhørende dele kan ofte gå i stykker på en Kia Niro. Mange oplever slid på bremseklodser og -skiver. Hyppig bykørsel kan forværre dette problem. Det er vigtigt at få dem tjekket regelmæssigt.

Elektronikken kan også drille. Skærme og sensorer kan nogle gange fejle. Softwareopdateringer kan hjælpe, men det er bedst at holde øje med advarsler og fejlmeddelelser. Batteriet til plug-in hybridteknologien kan miste kapacitet med tiden.

Hvor lang tid dækker garantien på en Kia Niro?

Kia Niro har en garanti på syv år eller op til 150.000 km, som dækker hele bilen. Dette inkluderer også traktionsbatteriet. Kia tilbyder dette for at sikre, at bilkøbere føler sig trygge ved deres køb.

Garantien gælder uanset hvor mange gange bilen sælger inden for garantiperioden.

For dem, der vælger en elektrificeret bil som Kia Niro, betyder denne lange garanti, at de kan køre mange kilometer uden bekymringer. Hvis noget går galt med bilen, skal man blot tage den til et autoriseret værksted, og reparationen vil være free-of-charge, så længe bilen er indenfor garantiperioden og kilometertælleren ikke har rundet 150.000 km.

Hvad dækker garantien på en Kia Niro?

Garantien på en Kia Niro dækker bilens vigtigste dele og systemer. Dette inkluderer motor, transmission og elektriske systemer. Den grundlæggende garanti varer i 7 år eller 150.000 kilometer, hvad end der kommer først.

Batteriet til plug-in-hybridmodellen er også dækket for en bestemt periode inden for denne garanti.

Garantien dækker også reparationer, der skyldes fabrikations- eller materialefejl. Serviceintervaller skal overholdes for at garantien forbliver gyldig. Normalt vedligehold, såsom dæk og bremseklodser, er ikke inkluderet.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.39

Opdateret 10.09.2024, 14.33.39

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel