Find brugte biler til salg

Guiden handler om Kia Soul 1.6 CRDi Spirit (Årgang 03/2014 - 07/2015)

Købsguide: Kia Soul 1.6 CRDi Spirit (03/2014 - 07/2015)

Hvad skal du vide inden du køber en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit blev lavet mellem marts 2014 og juli 2015 og står som en markant figur på bilmarkedet med sin imponerende ydelse og stil. Denne model har en motor, der leverer 94 kW eller 128 hk, sikrer god fart og styrke på vejen.

Bilen er økonomisk fordelagtig med et gennemsnitligt forbrug på 5,6 l/100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest, og dens tank kan holde op til 54 liter brændstof. Med mulighed for at laste 490 kg og en anhængervægt på op til 1300 kg passer denne bil til forskelligartede behov, fra dagligdags kørsel til længere rejser med familien eller til transport af tungere last.

Hvad mere? Kias syvårige fabriksgaranti op til 150.000 km fremhæver producentens tillid til bilens kvalitet og holdbarhed, hvilket giver købere ekstra tryghed ved køb. Uanset om du nyder at køre med stil takket være bilens moderne funktioner som LED kørelys, panorama el-soltag, nøglefri betjening eller nyder teknologiske bekvemmeligheder såsom Apple CarPlay android auto for underholdning og navigation via CarPlay, bringer denne bil både funktion og sjov sammen i én pakke.

Overvejer du en attraktiv finansiering, vil Kia Soul 1.6 CRDi Spirit også kunne matche dine økonomiske præferencer, hvilket gør den til et lokkende valg for dem på jagt efter en ny køreoplevelse.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Kia Soul?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit blev lanceret mellem marts 2014 og juli 2015. Denne model er kun tilgængelig som en femdørs SUV i den nedre mellemklasse.

  1. Grundvarianten kommer med en motor på 94 kW / 128 hk, der leverer solid ydelse.
  2. Med hensyn til udstyr kan købere vælge ekstraudstyr som navigationssystem for lettere at finde vej.
  3. Der er også mulighed for elektrisk sædejustering, så føreren nemt kan finde den perfekte siddestilling.
  4. For dem, der ønsker et mere luksuriøst indtryk, tilbydes læderbetræk som en del af ekstraudstyret.
  5. Desværre findes der ingen forskellige karrosserivarianter, så alle modeller har samme udseende.

Selvom listen over varianter og tilvalg ikke er lang, giver Kia Soul mulighed for at tilføje personligt præg gennem forskelligt ekstraudstyr.

Hvad er fordele og ulemper ved Kia Soul?

FordeleUlemper
- Nye behagelige sæder- Høj anskaffelsespris
- Rummeligt interiør- Lille bagagerum
- Godt pladsudnyttelse- Dyr forsikringsklasse
- Kraftigt bremsesystem- Manglen på xenon forlygter
- Lang rækkevidde (over 960 km)- Begrænset kuffertkapacitet
- Tankkapacitet på 54 liter- Nogle mindre fejl og mangler i karosseri og interiørkonstruktion
- Mulighed for at øge bagagerumsplads ved nedklapning af bagsæderne-

Hvordan klarer Kia Soul sig i test?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit viser fine resultater i tests. Den har en brændstoføkonomi på 5,6 l/100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest, og dens CO2-udledning ligger på 180 g/km. Dette placerer den solidt i midterfeltet med hensyn til driftsomkostninger.

Med en syvårig fabriksgaranti fra Kia op til 150.000 km, står denne bil stærkt i forhold til konkurrenterne. Købere på udkig efter en el-bil med tillid til langvarig holdbarhed vil finde Kia Soul som en attraktiv mulighed.

Desuden vurderer tests ofte Kia Soul for dens miljø- og økonomiomkostninger at være gennemsnitlige. Denne balance mellem effektivitet og økonomi, kombineret med garantien, gør den til et betydningsfuldt valg for bilkøbere.

Med disse egenskaber skiller Kia Soul sig ud blandt elektriske biler og tilbyder en komplet pakke af komfort, sikkerhed, og driftsøkonomi for købere i Sjælland og resten af Danmark.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Kia Soul?

Citroen C4 Picasso, Dacia Duster, Mini Countryman, Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 3008, Skoda Yeti og Suzuki SX4 er alle alternativer til Kia Soul. Disse biler har lignende størrelser og funktioner.

De tilbyder forskellige muligheder for drive mode select, varme og køl i sæder samt mulighed for aftageligt træk. Hver af disse konkurrenter har sine egne unikke fordele, der appellerer til forskellige købere.

De dækker et bredt spektrum af behov og præferencer for personer på udkig efter en kompakt bil.

Valget mellem disse alternativer afhænger af hvad den enkelte søger i en bil. Citroen C4 Picasso og Peugeot 3008 er kendte for deres komfort og innovative design, mens Dacia Duster tilbyder god værdi for pengene med sin robusthed og simple stil.

Mini Countryman og Nissan Juke står ud med deres særlige design og dynamiske køreegenskaber, hvorimod Opel Mokka, Skoda Yeti og Suzuki SX4 er populære valg for deres alsidighed og pålidelighed.

Alle disse modeller giver et godt alternativ til Kia Soul med forskellige funktioner som drive mode select, varme/køl i sæder og aftageligt træk for at imødekomme specifikke behov hos købere.

Hvor langt kører Kia Soul 1.6 CRDi Spirit på literen?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit kører langt på literen. Den har et forbrug på kun 5,6 liter per 100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest. Dette tal er godt for folk, der vil spare på brændstoffet.

Bilen har en tank på 54 liter. Det betyder, at Kia Soul kan køre over 960 km på en fuld tank. Så hvis du leder efter en bil, der er god for lange ture og ikke kræver mange stop for at tanke, kunne Kia Soul være det rigtige valg.

Den kombinerer økonomi med komfort og stil, hvilket gør den til en lollipop blandt biler i sin klasse.

Hvilken motor har en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit har en 1,6 liters diesel motor. Denne motor yder 94 kW, hvad der svarer til 128 hestekræfter. Den er en del af årgang 03/2014 - 07/2015 og viser sig at være økonomisk ved et testforbrug på 5,6 liter pr.

100km (20,0 km/L) i ADAC EcoTest. Med denne bil får køberen en motor, der balancerer mellem kraft og økonomi, samt CO2-udledning på 180 g/km. Dette indikerer, at motoren ikke kun har en god ydelse, men også tager hensyn til miljøet.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit?

En Kia Soul 1.6 CRDi Spirit har en motor med 94 kW, hvilket betyder, at den har 128 hestekræfter. Dette giver bilen god kraft og gør den i stand til at håndtere hverdagens kørsel effektivt.

Kraften i motoren sikrer, at bilen kan præstere godt, både i byen og på længere ture. Med disse 128 hestekræfter kombinerer Kia Soul 1.6 CRDi Spirit ydeevne med økonomi, hvilket gør den til et godt valg for købere, der ønsker en bil, der både er stærk og økonomisk.

Hvad er tophastigheden for en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit?

Tophastigheden for en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit er 180 km/t. Denne bil har en motor med en ydelse på 94 kW, hvilket svarer til 128 hestekræfter. Kraften i motoren giver bilen mulighed for at nå høje hastigheder, hvilket er vigtigt for dem, der sætter pris på fart og effektivitet i deres køretøj.

Denne hastighed er et nøgletal, der viser, hvor kraftfuld Kia Soul virkelig er, når den udfordrer åbne veje.

Hvor hurtigt accelererer en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit fra 0-100 km/t?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit kan accelerere fra 0-100 km/t på imponerende 11,2 sekunder. Dette viser, hvor kraftfuld og effektiv bilen er. Med en manuel 6-trins gearkasse arbejder motoren godt sammen for at give hurtig acceleration.

Denne kombination sørger for, at bilen hurtigt kommer op i fart, når det er nødvendigt.

Den gennemsnitlige tid det tager at nå 100 km/t fortæller meget om bilens ydeevne. Det viser, at Kia Soul ikke kun har en stærk motor, men også en gearkasse, der passer godt til.

Dette gør Kia Soul 1.6 CRDi Spirit til et godt valg for dem, der ønsker en bil, der klarer sig godt på vejen.

Hvad er dimensionerne på en Kia Soul?

Kia Soul har mindre ydre mål end den tidligere model. Men dens karosseri er blevet stivere og større på indersiden. Det giver mere rum inde i bilen. Nogle finder, at den høje dørstolpe begrænser udsynet bagud.

Denne bil har også lavt udsyn bagud og mangler automatiske nedblændende sidespejle. Til gengæld kan man øge pladsen til bagage ved at klappe bagsæderne ned. Dette gør Kia Soul til en praktisk bil for folk, der har brug for ekstra plads til indkøb eller bagage.

Hvor stort er bagagerummet i en Kia Soul?

Bagagerummet i en Kia Soul er ret begrænset, når det kommer til størrelsen. Bagagerummet har bøjlehager til at holde små ting på plads. Der er også et ekstra opbevaringsrum på 50 liter under bunden af bagagerummet.

Selvom det lyder lille, kan ejere få mere plads ved at klappe bagsæderne ned. Dette skaber næsten en flad overflade til større ting.

Med sæderne klappet ned, får man meget mere rum til at pakke ting. Kia Soul giver denne fleksibilitet, så ejere kan tilpasse pladsen efter behov. Dette gør bilen mere praktisk for dem, der har brug for mere opbevaringsplads.

Kan man få anhængertræk på en Kia Soul?

Ja, man kan få anhængertræk på en Kia Soul. Dette betyder, at ejere af en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit nemt kan montere et anhængertræk for at trække trailers eller andre typer last.

Bilen er i stand til at have en maksimal trækvægt på op til 1300 kg med bremsning. Dette giver bilister mulighed for at transportere en god mængde gods eller udstyr, hvilket gør Kia Soul til et praktisk valg for dem, der har brug for ekstra plads til fragt.

Hvor mange kg må en Kia Soul trække på anhængertrækket?

En Kia Soul 1.6 CRDi Spirit, der blev lavet mellem marts 2014 og juli 2015, kan håndtere en anhænger på op til 1300 kg, hvis anhængeren har bremser. Dette betyder, at bilen kan bruges til at slæbe en rimelig størrelse trailer eller campingvogn, hvilket er vigtigt for dem, der har brug for ekstra kapacitet til transport af store genstande eller til ferier.

Hvilke fælge kan man få til en Kia Soul?

Fælge til en Kia Soul skal passe perfekt for at sikre bilens ydeevne og udseende. Det er muligt at vælge mellem forskellige størrelser og design.

  1. Standardfælge: De mest almindelige fælge, der kommer med Kia Soul, måler 16-17 tommer. Disse understøtter bilens balance og giver god komfort under kørsel.
  2. Aluminiumsfælge: For et mere stilfuldt udseende kan man opgradere til 18-tommers aluminiumsfælge. Disse giver bilen et skarpere look og kan forbedre køreegenskaberne en smule.
  3. Sorte fælge: Sorte fælge har vundet popularitet for dem, der ønsker et mere aggressivt og sporty udtryk på deres Kia Soul.
  4. Letmetalhjul: Valget af letmetalhjul kunne være ideelt for dem, der lægger vægt på æstetik såvel som funktion. Letvægtsdesignet kan potentielt reducere den samlede vægt og øge brændstofeffektiviteten.
  5. Krydsede eger: Fælge med krydsede eger giver et dynamisk visuelt indtryk og kan komme i både lysmetaller samt sort for en dybere effekt på bilens fremtoning.
  6. Tilpassede fælgmuligheder: Specialbutikker tilbyder mulighed for fuldstændig tilpasning af fælgene, hvis standard- eller opgraderingsvalgene ikke matcher ejerens præferencer.

Valget af de rette fælge til en Kia Soul handler ikke kun om stil men også om at sikre korrekt pasform, balance, og sikkerhed under kørslen.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Kia Soul?

Til en Kia Soul er det klogt at vælge vinterdæk, der passer til bilens unikke behov. De store dæk, som Kia Soul bruger, kan gøre dækudskiftning dyrt. Søg dæk, der tilbyder god værdi uden at gå på kompromis med sikkerhed eller kvalitet.

Dette er vigtigt fordi omkostningerne ved at eje en Kia Soul allerede inkluderer høje skatter og forsikringspriser.

Kia tilbyder en lang fabriksgaranti på syv år op til 150.000 km, som kan påvirke dit valg af vinterdæk. Det betyder, at gode kvalitetsdæk kan være en god investering, der holder længere og sikrer bilens bedste performance i vintermånederne.

Vælg dæk fra anerkendte mærker, der er kendt for deres holdbarhed og greb på glatte veje. Dette vil hjælpe med at holde ejerens samlede omkostninger nede over tid og sikre en sikker kørsel om vinteren.

Hvor sikker er en Kia Soul?

Kia Soul er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner for at beskytte sine passagerer. Den har ESP, et vigtigt system der hjælper med at holde bilen stabil på vejene. Bilen kommer også med et avanceret bremsesystem og VSM, som er til for yderligere at øge sikkerheden under kørsel.

For at beskytte folk indeni, er Kia Soul udstyret med airbags i flere dele af bilen, inkluderet foran, ved siderne og ved hovedet.

Ud over disse aktive og passive sikkerhedselementer, giver Kia en lang syvårig fabriksgaranti op til 150.000 km. Dette understreger producentens tillid til bilens pålidelighed og sikkerhed.

Alt dette gør Kia Soul til et sikkert valg for købere, der værdsætter deres sikkerhed på vejen.

Hvordan er interiøret i en Kia Soul?

Interiøret i en Kia Soul er designet til at være både behageligt og praktisk. Bilen kommer med nye sæder, der sikrer god komfort selv på lange køreture. Der er god plads inde i bilen, så alle passagerer sidder godt.

Betjeningselementerne er placeret logisk, hvilket gør dem nemme at bruge under kørslen. Bilen har elektriske vinduer foran, som kan betjenes automatisk. Dette tilføjer til bekvemmeligheden for føreren og forsædepassageren.

Bagklappen på Kia Soul åbner bredt, hvilket giver nem adgang til bagagerummet. Det er en stor fordel, når man skal læsse bilen med bagage eller indkøb. Men der er en lille ulempe.

Knappen til at åbne bagklappen kan samle snavs over tid. Det er en detalje, som ejere skal være opmærksomme på for at holde deres bil ren og velholdt.

Hvor mange personer er der plads til i en Kia Soul?

En Kia Soul har plads til fem personer. Foran i bilen er der meget plads til ben og hoved, så føreren og en passager kan sidde behageligt. Bagsædet har også god plads, så tre personer kan sidde med tilstrækkelig ben- og hovedplads.

Dette gør Kia Soul til et godt valg for familier eller små grupper, der gerne vil rejse sammen komfortabelt.

Hvilket lydsystem har en Kia Soul?

Kia Soul kommer med et nyudviklet infotainmentsystem. Dette giver bilen en god lydkvalitet for musik og radio. Bilens system har også mulighed for ekstraudstyr som et navigationssystem, hvilket gør det nemmere at finde vej og nyde underholdning på turen.

Gearskiftet i Kia Soul er præcist og let, hvilket betyder, at det ikke forstyrrer lytteoplevelsen når man skifter gear. Selvom motoren kan blive lidt støjende ved højere omdrejninger, er lydsystemet designet til at holde lyden indenfor bilen klar og behagelig.

Hvilke apps kan man få til en Kia Soul?

Kia Soul tilbyder en række apps, der gør kørslen sjovere og mere praktisk. Bilen er udstyret med et nyt infotainmentsystem, som understøtter forskellige apps.

  1. Apple CarPlay - giver mulighed for at spejle din iPhone's interface på bilens display for nem adgang til musik, beskeder og navigation.
  2. Android Auto - ligner Apple CarPlay men er for Android-brugere, så de kan bruge Google Maps, lytte til musik og sende beskeder via bilens skærm.
  3. UVO Connect - Kias egen app, der giver realtidsinformation om bilen og muliggør fjernstyring af visse funktioner som opvarmning eller aircondition.
  4. Bluetooth - til håndfri opkald og streaming af musik fra din smartphone.
  5. TomTom Live Services - giver live trafikopdateringer, vejrforudsigelser og information om fartkameraer.
  6. DAB Radio App - giver adgang til digital radio for et bredere udvalg af stationer i høj kvalitet.
  7. Stemmestyring - gør det muligt at kontrollere infotainmentsystemet uden at tage hænderne fra rattet.

Disse apps bidrager til sikkerheden med systemer som dæktryksovervågning og vejbaneassistent samt komfort ved automatisk fjernlysjustering under kørsel om aftenen eller natten.

Opdateres softwaren i en Kia Soul automatisk?

Der er ingen oplysninger om, at softwaren i en Kia Soul bliver opdateret automatisk. Det står ikke nævnt i nogen artikel fra ADAC e.V. om bilen. Uden specifikke data eller oplysninger kan man ikke forvente, at infotainmentsystemet i bilen opdateres af sig selv.

Købere skal muligvis søge opdateringer selv eller spørge en forhandler for at holde deres system opdateret.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Kia Soul?

Kia Soul tilbyder forskelligt ekstraudstyr for at forbedre køreoplevelsen. Købere kan vælge mellem flere tilvalg for at gøre bilen mere personlig og komfortabel.

  1. Navigationssystem: For bedre vejledning og let navigation på ukendte veje.
  2. Læderbetræk: Giver et mere luksuriøst udseende og en behagelig følelse.
  3. Elektrisk sædejustering: Sikrer optimal siddekomfort med lette justeringsmuligheder.
  4. Dæktryksovervågning: Hjælper med at holde øje med dækkenes tilstand for sikker kørsel.
  5. Vejbaneassistent: Advarer føreren, hvis bilen utilsigtet forlader sin vejbane.
  6. Automatisk fjernlys: Justerer lysene alt efter trafiksituationen uden førerens indgriben.
  7. Anhængertræk: Muliggør transport af ekstra udstyr eller trailere op til en vis vægtgrænse.
  8. Opdateret infotainment system: Med nyeste teknologi for underholdning og information under kørslen.
  9. Sikkerhedssystemer inkluderet som standardudstyr, såsom airbags og ESP (Elektronisk StabilitetsProgram).
  10. Vinterdækkene specialdesignet til Kia Soul sikrer godt vejgreb under kolde og glatte vejrforhold.

Hver af disse muligheder tillader ejere at skræddersy deres Kia Soul, så den passer præcis til deres behov og livsstil, alt fra daglig pendling til lange rejser med familien.

Guides til andre Kia-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Kia Soul?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit byder på det nyeste indenfor infotainmentsystemer. Disse omfatter både avancerede sikkerhedsteknologier såsom dæktryksovervågning, vejbaneassistent og systemer til automatisk at skifte mellem nær- og fjernlys.

Disse funktioner øger sikkerheden for føreren og passagererne ved at holde øje med bilens tilstand og støtte føreren under kørslen.

Desuden inddrages teknologi for at forbedre brugerens oplevelse gennem nøje overvågning af bilens performance. Med disse systemer følger der også et moderne lydsystem, der sikrer høj kvalitetslyd til musik og radio under køreturen.

Alle disse teknologier samarbejder for at gøre Kia Soul 1.6 CRDi Spirit til en moderne bil, der imødekommer nutidens behov for teknologi og sikkerhed.

Hvad koster en Kia Soul 1.6 CRDi Spirit i grøn ejerafgift?

En Kia Soul koster i 2024 ca. fra 780 kr til 5.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Kia Soul til service?

En Kia Soul skal til regelmæssigt tjek for at sikre, at den kører godt. Dette omfatter olieskift, dækrotation og andre vigtige tjek. Kia tilbyder en syvårig garanti op til 150.000 km, men det er stadig afgørende at følge serviceplanen for at holde garantien gyldig.

Detaljerne om, hvor ofte disse tjek skal ske, findes i bilens manual.

Det er vigtigt for ejere af en Kia Soul at planlægge disse servicebesøg med et autoriseret værksted. Hvis bilen har brug for specifikke reparationer ud over de regelmæssige tjek, kan værkstedet hjælpe med det også.

Ved at følge disse råd kan ejeren sikre, at deres Kia Soul forbliver i god stand så længe som muligt.

Hvilke dele på en Kia Soul går mest i stykker?

Kia Soul ejere har rapporteret forskellige problemer med deres biler. Disse problemområder kan påvirke din beslutning om at købe.

  1. Drivlinje og gearkasse: Hyppige problemer er blevet bemærket, hvilket kan forstyrre bilens ydeevne.
  2. Bremser: Tendensen til hurtig slitage kræver muligvis tidligere udskiftning end forventet.
  3. Styretøj: Viser også tegn på for tidlig slid, hvilket påvirker køreoplevelsen.
  4. Infotainment-system: Ejere har oplevet fejl og nedbrud, der kræver service.
  5. Elektriske vinduer: Fejlfunktioner i de elektriske vinduesmekanismer er ikke ualmindelige.
  6. Turboproblemer: Motorproblemer med turboladningen kan forekomme, nedsætter motorens effektivitet.
  7. Motorstyring: Rapporter om problemer med motorstyringen understreger behovet for kontrol.
  8. Aircondition og varmesystem: Utilfredshed med klimakontrollens funktion er en hyppig klage.
  9. Knapper og håndtag: Småfejl i detaljerne såsom defekte knapper eller løse håndtag forekommer ofte.
  10. Rustdannelse: Klager over rust på visse bildele melder sig hos nogle ejere.

Ved at være opmærksom på disse punkter kan potentielle købere bedre vurdere Kia Souls condition før køb.

Hvor lang tid dækker garantien på en Kia Soul?

Garantien på en Kia Soul varer i syv år. Denne garantiperiode giver ejeren ro i sindet. Den dækker op til 150.000 km. Dette viser, at Kia har tillid til kvaliteten af deres biler.

En lang garantiperiode som denne kan også hjælpe med at holde bilens værdi høj over tid.

Hvad dækker garantien på en Kia Soul?

Kia Soul 1.6 CRDi Spirit kommer med en imponerende syvårig fabriksgaranti. Denne sikkerhed løber helt op til 150.000 km. Det giver bilejere tryghed og viser, at Kia står bag kvaliteten af deres biler.

Denne garanti sikrer, at de fleste dele og systemer i bilen er dækket, hvis de går i stykker eller har fejl på grund af fabrikationsproblemer. Men, vigtigt at vide, dækker garantien ikke udskiftning af dæk, da dette anses for at være normal slid.

Med denne garanti kan ejere se frem til at beholde en god restværdi for deres Kia Soul. Nyudviklingen og fraværet af planlagte modelskifter i den nære fremtid, understøtter en forventning om, at Kia Soul vil holde sin værdi godt over tid.

Dette gavner både nuværende og fremtidige ejere ved gensalg eller bytte.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.35.37

Opdateret 10.09.2024, 14.35.37

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel