Find brugte biler til salg

Guiden handler om Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style (Årgang 09/2015 - 02/2018)

Købsguide: Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style (09/2015 - 02/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style?

Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style har en CO2-udledning på 120 g/km og et gennemsnitligt brændstofforbrug på 5,2 l/100km (20,0 km/L) Bilen drives af en 1,6-liters turbo benzinmotor med 122 hk.

Standard sikkerhedsudstyr omfatter Collision Prevention Assist Plus, Attention Assist, blind spot assist og lane departure warning.

Bagagerumskapaciteten er 245 liter, som kan udvides til 570 liter ved at folde de bageste sæder. Det er en dyr bil i købspris sammenlignet med dens begrænsede standardudstyr. Brændstofeffektiviteten måler 5,4 l/100km (20,0 km/L) i ADAC EcoTest.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Mercedes A180?

Mercedes A180 BlueEFFICIENCY Edition Style kommer i flere motorvarianter. Disse motorer tilbyder forskellige ydeevner og brændstoføkonomier:

  1. A180 Benzin: Har en 1.6 liters benzinmotor med 122 hk.
  2. A180 d: Udstyret med en 1.5 liters dieselmotor, der leverer 109 hk.
  3. A180 Automatisk: Fås med både benzin- og dieselmotorer, og inkluderer en automatisk gearkasse.
  4. AMG Line: Tilbyder sportslige opgraderinger som AMG-styling og sportssæder.

Hver variant er udviklet for at imødekomme forskellige behov hos bilkøbere, fra brændstoføkonomi til luksus og performance.

Hvad er fordele og ulemper ved Mercedes A180?

God byggekvalitet og en stille kabine er store fordele ved Mercedes A180. Raffineret motor og lavt støjniveau bidrager til en god køreoplevelse. Komfortable sportsæder og stramt affjedring giver en behagelig tur.

Brændstoftankkapaciteten på 40 liter tillader en rækkevidde på op til 740 km, hvilket betyder færre stop for tankning. Aktive sikkerhedssystemer som kollisionssikring og træthedsovervågning øger sikkerheden på vejen.

Høje købsomkostninger kan være en ulempe i forhold til standardudstyret. Bagagerummet er lille, med kun 245 liter, men kan udvides til 570 liter ved at folde bagsæderne ned. Dette kan være begrænsende for dem, der har brug for meget plads.

Den forventede lancering af en ny model mod slutningen af perioden kan påvirke bilens restværdi over tid.

Hvordan klarer Mercedes A180 sig i test?

Mercedes A180 klarer sig godt i test. ADAC Autotesten vurderer den ud fra omkring 350 forskellige kriterier. Bilen har et brændstofforbrug på gennemsnitligt 5,4 liter pr 100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest.

CO2-udledningen er 120 g/km.

Testresultaterne viser, at Mercedes A180 lever op til de strenge kvalitetsstandarder og viden. Bilen har solid byggekvalitet og komfortabelt dellæder interiør. Sædevarme og læderrat er også inkluderet, hvilket øger kørekomforten.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mercedes A180?

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mercedes A180? Der findes flere biler på markedet, der kan konkurrere med denne model. Her er en liste over nogle gode alternativer:

  1. Volkswagen Golf VII: Har et rummeligt bagagerum og god brændstoføkonomi. Den har også moderne teknologi og komfortable sæder.
  2. Ford Focus: Tilbyder sporty køreegenskaber og et stilfuldt design. Dens motorer er økonomiske, og interiøret er moderne.
  3. Toyota Corolla: Kendt for sin pålidelighed og lave driftsomkostninger. Den har også et ry for at være brændstoføkonomisk.
  4. Audi A3: Har luksuriøse interiørmaterialer og avancerede teknologier. Dens køreoplevelse er glat og stille.
  5. BMW 1-serie: Kombinerer sportslig kørsel med høj kvalitet i interiøret. Den har kraftfulde motorer og mange funktioner som standard.
  6. Opel Astra: Tilbyder rummelig kabine og stor bagagerumsplads. Dens køreegenskaber er stabile, og den kommer med mange sikkerhedsfunktioner som standard.

Hvor langt kører Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style på literen?

Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 5,4 liter pr 100km (20,0 km/L) ifølge ADAC EcoTest. Det betyder, at den kører cirka 18,5 km på en liter benzin.

Dette gør modellen økonomisk og velegnet til både bykørsel og længere ture.

Bilen har en fuld servicebog, hvilket sikrer, at den er vedligeholdt efter Mercedes’ standarder. Dette kan give bilkøbere tryghed i deres køb. Den stilfulde model kommer også med alufælge, som giver et moderne og sporty udseende.

Hvilken motor har en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style?

Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style har en 1,6-liters turbobenzinmotor. Motoren leverer en effekt på 122 hestekræfter (hk). Den er kendt for at være både kraftfuld og brændstoføkonomisk.

Bilen fås i forskellige motorvarianter, som hver især tilbyder unikke ydelser og brændstofforbrug.

Hvor mange hestekræfter (HK) har en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style?

Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style har 122 hestekræfter (HK). Dette giver bilen tilstrækkelig kraft til både bykørsel og motorvej.

Bilen bruger en effektiv benzinmotor. Den kombinerer gode præstationer med lavt brændstofforbrug. Det gør den til et godt valg for bilkøbere, som ønsker en balance mellem kraft og økonomi.

Hvad er tophastigheden for en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style?

Bilens 1,6-liters turbobenzinmotor har 122 hestekræfter. Selvom tophastigheden ikke er direkte nævnt, indikerer denne motorstyrke og andre tests, at bilen kan nå en høj hastighed.

Sammenlignelige modeller med lignende motorer når ofte omkring 200 km/t.

Forbrændingseffektiviteten er også vigtig. Med et gennemsnitligt brændstofforbrug på 5,2 l/100km (20,0 km/L) viser bilen imponerende ydeevne. CO2-udslippet er på 120 g/km, hvilket gør den til et miljøvenligt valg.

Hvor hurtigt accelererer en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style fra 0-100 km/t?

Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style accelererer fra 0-100 km/t på cirka 8,6 sekunder. Det er ret hurtigt for en bil i denne klasse med en 1,6-liters turboladet motor, der yder 122 hestekræfter.

Hvad er dimensionerne på en Mercedes A180?

En Mercedes A180 er 4.299 mm lang, 1.780 mm bred og 1.433 mm høj. Akselafstanden er 2.699 mm, hvilket giver bilen en god balance og stabilitet.

Bagagerummet har en kapacitet på 970 liter, når det belastes over hele området til loftet. Den maksimale lasteevne er 545 kg, og den tilladte loddeevne på anhængertrækket er 75 kg.

Hvor stort er bagagerummet i en Mercedes A180?

Bagagerummet i en Mercedes A180 har en kapacitet på 245 liter op til kuffertdækslet. Uden hattehylden kan man få plads til 335 liter. Med bagsæderyglænet lagt ned kan bagagerummet rumme 570 liter.

Hvis man fylder det helt op til taget, kan der være op til 970 liter.

Heckklappen åbnes let og svinger højt op. Bagagerummet har et gennemsnitligt format og er nemt at pakke.

Kan man få anhængertræk på en Mercedes A180?

Ja, man kan få anhængertræk på en Mercedes A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style. Bilen har en tilladt anhængerkapacitet på 1.200 kg. Den lodrette belastning på trækkrogen er 75 kg, og der er mulighed for at bære en last på taget op til 100 kg.

Det er vigtigt at tjekke med en forhandler om installation af anhængertrækket. Der kan være forskel på installationsmuligheder afhængigt af bilens specifikationer og udstyr.

Hvad må en Mercedes A180 trække på anhængertrækket?

En Mercedes A180 kan trække en anhænger med en maksimal lastvægt på 1.200 kg. Anhængertrækket på bilen har også en zulässige Stützlast på 75 kg. Dette betyder, at kugletrykket på trækkrogen må være op til 75 kg.

Derudover kan man laste taget med op til 100 kg. Den maksimale Zuladung for bilen er 545 kg. Disse tal gør det nemt for bilkøbere at planlægge transportbehov og sikre, at de ikke overbelaster bilen.

Det er vigtigt at huske disse vægtgrænser for sikker kørsel.

Hvilke fælge kan man få til en Mercedes A180?

En Mercedes-Benz A 180 kan fås med forskellige fælge. Det giver bilejere mulighed for at tilpasse bilens udseende.

  1. 19-tommers AMG fælge: Disse fælge er et ekstraudstyrsmulighed og giver bilen et sportigt look.
  2. 18-tommers fælge: Et andet valgmulighed, der balancerer stil og komfort.
  3. Forskellige design og stilarter: Mercedes tilbyder flere fælgdesigns, så man kan finde noget unikt.
  4. Vinterdækfælge: Denne mulighed sikrer sikker kørsel om vinteren.
  5. Forskellige farver og finish: Fælgene kommer i mange farver og overflader for personlig tilpasning.
  6. Originale eller tredjeparts fælge: Man kan vælge originale Mercedes-fælge eller fra andre producenter.
  7. Komplette sæt med dæk: Fælgene kan købes som del af et sommer- eller vintersæt med dæk inkluderet.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Mercedes A180?

Vinterdæk til en Mercedes A180 er vigtige for sikker kørsel om vinteren. Husk at overveje både sikkerhed og omkostninger, når du vælger vinterdæk.

  1. Kvalitet: Vælg dæk fra kendte mærker som Michelin, Continental eller Goodyear. Disse mærker leverer høj kvalitet og holdbarhed.
  2. Størrelse: Kontroller bilens manual for den anbefalede dækstørrelse. Dette sikrer korrekt pasform og optimal ydeevne.
  3. Mønsterdybde: Sørg for at dækket har mindst 4 mm mønsterdybde. Dette giver bedre greb på sne og isglatte veje.
  4. Brændstoføkonomi: Vælg dæk med lav rullemodstand. Dette kan hjælpe med at reducere brændstofforbruget, som i gennemsnit er 5,4 liter per 100km (20,0 km/L) for denne model ifølge ADAC EcoTest.
  5. Sikkerhedscertificering: Undersøg om dækkene har godkendte sikkerhedsmærkninger såsom M+S (mudder og sne) samt snefnugsymbol (3PMSF).
  6. Priser: Husk at budgettere for højere forsikringsomkostninger ved fuld kasko, hvilket kan påvirke dit valg af dyre eller billigere vinterdæk.
  7. Dæktryksovervågning: Brug TPMS (Tire Pressure Monitoring System). Dette holder øje med dæktrykket og advarer om eventuelle problemer.
  8. Garanti: Tjek dækkenes garanti og hvilke skader den dækker, da garantien på bilen ofte vil have en vis varighed men ikke altid inkludere sliddele som dæk.

Hvor sikker er en Mercedes A180?

Mercedes A180 har god sikkerhed med adaptiv bremseassistent og kollisionsforebyggelse som standard. Front-, hoved-, side- og knæairbags beskytter både fører og passagerer. Børnesikkerhed er høj, da man kan montere barnestole både foran og bagi.

Der er også mulighed for ekstra sikkerhedssystemer som LED-forlygter og blindvinkelassistent. Pre-Safe-systemet reagerer på farlige køresituationer. Ved kollision hæves motorhjelmen for at reducere skaderisiko for fodgængere.

Hvordan er interiøret i en Mercedes A180?

Kabinen i en Mercedes A180 er stille, selv ved høje hastigheder. Foran finder man komfortable sportsæder med god støtte. Disse sæder kan tilpasses i højden og vinklen, hvis man tilkøber Komfortpakken.

Klimaanlægget opvarmer hurtigt fodrummet, hvilket giver ekstra komfort på kolde dage.

Bagsædet i Mercedes A180 mangler konturer og sidestøtte. Der er også mangel på lårstøtte, hvilket kan gøre lange ture mindre behagelige for bagpassagererne. Interiøret er generelt veldesignet, men der er plads til forbedringer på bagsædet.

Hvor mange personer er der plads til i en Mercedes A180?

En Mercedes A180 har plads til fire personer. Bilen har fire fuld størrelse sæder. Foran er der god plads til både føreren og passageren ved siden af. På bagsæderne kan to voksne også sidde komfortabelt.

Der er tilstrækkelig benplads, selv for passagerer op til 1,95 meter.

Bagsædet har dog en begrænset indvendig bredde. Dette kan gøre det lidt trangt for brede personer. Det er nemmest at have børn eller mindre voksne bagi. Alligevel er bilen praktisk til en lille familie eller et par venner på tur.

Hvilket lydsystem har en Mercedes A180?

En Mercedes A180 har et standard lydsystem, der leverer god lydkvalitet. Systemet er designet til at give en behagelig lytteoplevelse under kørslen. Selvom der ikke er specifikke oplysninger om mærke eller antal højttalere, er det kendt for lavt støjniveau, selv ved høje hastigheder.

Du får også mulighed for at opgradere lydsystemet i mange modeller. Ekstraudstyr kan ofte omfatte bedre højttalere og avancerede lydindstillinger. Få altid en grundig gennemgang af udstyrslisten ved køb.

Hvilke apps kan man få til en Mercedes A180?

Man kan få mange smarte apps til en Mercedes A180. Disse apps gør det nemt at styre og overvåge din bil.

  1. Mercedes Me App: Du kan fjernbetjene bilen, låse og oplåse den, kontrollere status og finde parkeret bil.
  2. Servicehistorik og Påmindelser: Får adgang til bilens servicehistorik og modtag påmindelser om serviceaftaler.
  3. Ruteplanlægning: Planlæg ruter og send dem direkte til bilens navigationssystem.
  4. Tredjepartsapps: Giver mulighed for bilovervågning, kørejournaler og brændstoføkonomi.
  5. Streaming Apps: Har adgang til underholdningstjenester som musik- og videostreaming direkte fra bilen.

Disse apps gør det lettere at bruge bilen hver dag.

Opdateres softwaren i en Mercedes A180 automatisk?

Softwaren i en Mercedes A180 opdateres ikke automatisk. Ejeren skal manuelt opdatere systemet. Der findes ingen funktion til automatiske opdateringer i denne model. Bilkøbere bør derfor være opmærksomme på dette, når de overvejer at købe en Mercedes A180.

Dette kan kræve regelmæssige besøg hos en autoriseret forhandler for at sikre, at softwaren er up-to-date.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Mercedes A180?

Mercedes A180 har mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Her er en liste over, hvad man kan få til bilen:

  1. LED-forlygter:

    LED-forlygter giver bedre lys og sigtbarhed om natten.

  2. Sporvejssensor:

    Hjælper med at holde dig i din vognbane.

  3. Blind vinkelassistent:

    Advarer dig, hvis der er en bil i din blinde vinkel.

  4. Adaptiv fartpilot:

    Holder automatisk den ønskede afstand til bilen foran.

  5. Navigationssystem:

    Sørger for, at du altid finder vej uden problemer.

  6. 360-graders kamera:

    Giver et fuldt overblik over området omkring bilen ved parkering.

  7. Parkeringassistent:

    Hjælper med parallelparkering og indkørsel på trange pladser.

  8. Soltag i glas:

    Giver kabinen mere lys og kan åbnes for frisk luft.

  9. Harman Kardon lydsystem:

    Få lyd i høj kvalitet til musik og samtaler.

  10. Sportssæder:

    Sikrer god støtte under kørslen og øger komforten.

  11. Træthedsovervågning:

    Advarer føreren, hvis tegn på træthed opdages under kørsel.

  12. Fjernstart af motoren:

    Start bilen på afstand, så den er varm eller kold efter behov inden du sætter dig ind.

Guides til andre Mercedes-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Mercedes A180?

En Mercedes A180 har mange smarte teknologier. Kollisionsforebyggelse Assist Plus hjælper med at undgå ulykker ved at bruge en radarsensor. Müdigheiderkennung kan se, hvis føreren er træt, og Totwinkelassistent advarer om biler i den blinde vinkel.

Spurverlassenswarner advarer, hvis bilen krydser vognbanen uden signal.

Adaptiv bremseassistent med kollisionsforebyggelse er standardudstyr. Der er også mulighed for at tilføje LED-forlygter og Pre-Safe-systemet, som forbereder bilen på en kollision.

En aktiv motorhjelm hjælper også ved ulykker.

Hvad koster en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style i grøn ejerafgift?

En Mercedes A180 koster i 2024 ca. fra 1.200 kr til 7.420 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Mercedes A180 til service?

Mercedes A180 skal til service hver 20.000 km eller en gang om året, afhængigt af hvad der kommer først. Service inkluderer olieskift, kontrol af bremser, og inspektion af motor.

Det er vigtigt at holde sig til planen for at sikre bilens lang levetid og ydeevne.

Regelmæssig service hjælper også med at opdage og løse små problemer, før de bliver store og dyre reparationer. Servicebesøgene sikrer, at bilen kører sikkert og effektivt.

Hvilke dele på en Mercedes A180 går mest i stykker?

Dele på en Mercedes A180 kan nogle gange gå i stykker. Her er en liste over de mest almindelige problemer:

  1. Elektronisk Styreenhed (ECU): Denne kan svigte og give problemer med bilens elektronik.
  2. Tændspoler: Tændspolerne kan slides hurtigt, hvilket fører til motorproblemer.
  3. Bremsekalibrer: Bremsekalibrerne risikerer at ruste og blive mindre effektive.
  4. Turbolader: Turboladeren kan fejle, især hvis bilen er brugt meget.
  5. Gearkasse: Gearkassen på nogle modeller har været kendt for at have problemer med skift.
  6. Brændstofpumpe: Denne kan sommetider svigte, hvilket påvirker bilens ydeevne.
  7. Opvarmningssystem: Opvarmningssystemet i kabinen kan have defekter, især ventilatorerne.

Det er altid vigtigt at holde sin bil godt vedligeholdt for at undgå disse problemer.

Hvor lang tid dækker garantien på en Mercedes A180?

Garantien på en Mercedes-Benz A 180 BlueEFFICIENCY Edition Style dækker i to år. Der er ingen kilometerbegrænsning på denne garanti. Det betyder, at uanset hvor meget du kører, er bilen dækket i to år fra købsdatoen.

Hvad dækker garantien på en Mercedes A180?

Garantien på en Mercedes A180 dækker fabrikationsfejl og materialefejl i to år uden kilometerbegrænsning. Hvis noget går i stykker på grund af en fabriksfejl, vil Mercedes reparere eller udskifte delen uden omkostninger for ejeren.

Garantien omfatter bilens motor, gearkasse og andre vigtige komponenter. Den dækker også elektriske systemer og sikkerhedssystemer. For at garantien skal være gyldig, skal bilen vedligeholdes i henhold til Mercedes’ anbefalinger.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.35

Opdateret 10.09.2024, 14.33.35

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel