Find brugte biler til salg

Guiden handler om Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban (Årgang 01/2015 - 04/2016)

Købsguide: Mercedes-Benz CLA 180 Shooting Brake Urban (01/2015 - 04/2016)

Hvad skal du vide inden du køber en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban?

Før man køber en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban, er det vigtigt at vide, at basismotoren giver en jævn ydeevne og bruger 5,8 liter benzin pr. 100km (20,0 km/L) Dette tal kommer fra EcoTest.

Drejningsmomentet i bilen kan variere mellem 200 og 475 Nm afhængigt af, hvor hurtigt motoren kører. Det betyder, at bilen kan være ret kraftfuld, når man har brug for det.

Man skal også tænke over, hvor hurtigt bilen kan køre. Accelerationstiden fra 0-100 km/t ligger mellem 4,3 og 11,9 sekunder. Tophastigheden er på mellem 200 og 250 km/t. Denne information viser, at Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban kan være både hurtig og effektiv, hvilket gør den til et godt valg for folk, der ønsker en bil med god ydeevne men også vægter brændstoføkonomi.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Mercedes CLA 180 Shooting Brake kommer i forskellige motorvarianter. Disse varianter passer til mange typer bilkøbere.

  1. CLA 180 har en motor på 1461 ccm og giver 109 hk. Den er god for dem, som vil have en stærk bil, men ikke bruger den til meget hurtig kørsel.
  2. CLA 200 varianten har en lidt større motor. Den gør bilen kraftigere med sine ekstra hestekræfter.
  3. For dem, der ønsker mere fart, er CLA 250 et godt valg. Dens motor giver op til 211 hk, hvilket betyder hurtigere acceleration.
  4. CLA 250 Sport 4MATIC 7G-DCT kombinerer styrke med firehjulstræk, hvilket gør den perfekt til både by- og terrænkørsel.
  5. Dieselentusiaster kan vælge mellem CLA 180 d, CLA 200 d eller CLA 220 d 7G - DCT. Disse modeller giver god brændstoføkonomi uden at gå ned på kraft.
  6. Til de fartglade er der CLA 45 AMG 4MATIC SPEEDSHIFT DCT. Denne topmodel præsterer op til 381 hk og har en acceleration fra null til hundrede på blot 4,3 sekunder.

Alle disse varianter sikrer, at der er en Mercedes CLA Shooting Brake for enhver smag og behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Købere af en bil bør kigge på Mercedes CLA 180 Shooting Brake. Den har mange gode punkter, men også nogle få minusser.

Fordele:

  1. Komfortable sæder sikrer god komfort på lange ture.
  2. Lavt støjniveau gør køreturen mere behagelig.
  3. Stor åbning til bagagerummet og høj maksimal kapacitet slår andre biler i samme klasse.
  4. Basismotoren leverer jævn og stabil ydelse med lavt brændstofforbrug.
  5. Udstyret med sikkerhedsfunktioner som automatisk nødbremse og regnsensor øger sikkerheden.
  6. Teknologien omfatter elektriske vinduer og automatisk klimaanlæg for nem betjening.
  7. Omkostningen til forsikring varierer, så mange kan finde en pris der passer dem.

Ulemper:

  1. Bagagerumsområdet er begrænset trods den acceptable størrelse, hvilket kan være et minus for nogle.
  2. Bilens teknologi og ekstraudstyr kunne have mere variation for at matche forskellige behov.
  3. Dele af bilen kan gå i stykker, hvilket kræver vedligeholdelse og mulige reparationer over tid.

Selvom bilen har nogle ulemper, overstiger dens positive sider langt de negative for de fleste potentielle købere.

Hvordan klarer Mercedes CLA 180 Shooting Brake sig i test?

Mercedes CLA 180 Shooting Brake klarer sig godt i test. Den får høje point for at beskytte folk inde i bilen. Insassenschutz scorede 91 procent af de mulige point. Dette viser, at bilen er sikker.

Pre-Safe-systemet, som man kan købe ekstra, beskytter også godt i farlige situationer. Dette system hjælper med at undgå skader hvis der sker en ulykke.

Bilen har også et nødsystem fra Mercedes Benz. Hvis der sker en ulykke, ringer systemet automatisk op og starter en samtale. Der er en QR-kode ved tanken. Hjælpere kan scanne denne kode.

Det giver dem hurtig adgang til vigtige oplysninger om bilen. Disse funktioner gør Mercedes CLA 180 Shooting Brake til en sikker bil at køre i.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Nogle biler ligner Mercedes CLA 180 Shooting Brake. De har også masser af plads og gode motorer. Her er nogle alternativer:

  1. Ford Focus Turnier: Denne bil har en rummelig kabine og et stort bagagerum. Motorerne spænder fra små effektive til kraftfulde valgmuligheder.
  2. Opel Astra Sports Tourer: Med god brændstoføkonomi og masser af teknologi er denne bil en stærk konkurrent.
  3. Volkswagen Golf Variant: Kendt for sin pålidelighed, tilbyder også Golf Variant en god balance mellem ydelse og brændstoføkonomi.

Hver af disse biler giver god værdi for pengene og har deres egne unikke fordele. De er alle velegnede til familier, der har brug for plads og ønsker en bil, der kører godt.

Hvor langt kører Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban på literen?

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban kører 5,8 liter på 100km (20,0 km/L) Denne bil bruger lidt benzin og er god for miljøet. Folk kan spare penge på benzin med denne bil. Den kan køre langt på lidt benzin, så det er en god bil for dem, der kører meget.

Hvilken motor har en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban?

Motoren i en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban er en 4-cylindret enhed. Den varierer i størrelse fra 1461 til 2143ccm. Den leverer kraft mellem 109 og 381 hestekræfter. Drejningsmomentet ligger mellem 200 og 475 Nm.

Dette gør bilen både stærk og fleksibel på vejen.

Denne motor sikrer, at bilen kan klare forskellige kørselsbehov. Fra hurtig acceleration til stabil kørsel på motorvejen passer den til mange situationer. Kraften og effektiviteten i motoren gør CLA Shooting Brake 180 Urban til et godt valg for dem, der ønsker en bil, der føles premium uden at gå på kompromis med ydeevne.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban?

En Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban har 122 HK. Dette tal fortæller, hvor stærk bilen er. Med denne kraft kan bilen køre hurtigt og glat på vejen. Kraften kommer fra bilens motor, som er designet til at give en god balance mellem ydeevne og brændstoføkonomi.

Dette gør den til et godt valg for folk, der vil have en bil, der ikke kun er sjov at køre, men også økonomisk.

Hvad er tophastigheden for en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban?

Tophastigheden for Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban varierer. Den kan nå op til 200 km/t. Dette tal afhænger af, hvilken motor bilen har. Nogle modeller kan endda køre hurtigere.

Bilens fart er vigtig for mange købere. De ser på, hvor hurtigt en bil kan køre, når de skal vælge. Hastighed viser bilens kraft og evne på vejen.

Hvor hurtigt accelererer en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban fra 0-100 km/t?

En Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban bruger cirka 11,9 sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t. Dette viser, hvordan bilen klarer sig med hurtighed og giver en ide om dens ydeevne.

Hastigheden er vigtig for mange købere, der vil vide, hvordan bilen opfører sig på vejen. Denne model er en af de langsommere i serien, men den tilbyder stadig en solid kombination af performance og stil.

Dette tal er et nøgletal for dem, der overvejer at købe en, da det giver en føling med bilens accelerationsevne.

Hvad er dimensionerne på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

En Mercedes CLA 180 Shooting Brake har en længde på 4630 mm, bredde på 1777 mm, og højden er 1435 mm. Akselafstanden måler 2699 mm. Disse mål viser, at bilen har god plads både indvendigt og udvendigt.

Bagagerummet er stort med en volumen på 495 liter, hvilket gør bilen praktisk for familier eller dem, der har brug for meget plads til bagage. Med disse dimensioner passer bilen godt til lange ture og kan nemt rumme alt, hvad man behøver.

Hvor stort er bagagerummet i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Bagagerummet i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake har et volumen på op til 1205 liter, når bagsædet er klappet ned. Det giver god plads til indkøbsposer, sportsudstyr eller baggage for en lang weekendtur.

Men, dens smalle åbning og høje lastekant kan gøre det besværligt at læsse tunge eller store genstande ind. Selvom der er begrænset variabilitet i kofferrummet, tilbyder bilen fine muligheder for opbevaring af småting, hvilket er praktisk til hverdagsbrug.

Den har også et nødsystem fra Mercedes-Benz, der automatisk ringer op efter hjælp i tilfælde af en ulykke.

Kan man få anhængertræk på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Ja, man kan få anhængertræk til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake. Dette gør det muligt for ejere at trække trailere eller campingvogne. Det tilføjer en nyttig funktion til bilen, især for dem, der har brug for ekstra plads eller ønsker at tage store ting med på tur.

Installationen af anhængertræk udvider bilens brugsmuligheder og gør den mere alsidig.

Hvad må en Mercedes CLA 180 Shooting Brake trække på anhængertrækket?

En Mercedes CLA 180 Shooting Brake har ikke specifik info om, hvor meget den kan trække. Dette betyder, at før en køber sætter en trailer på, skal de tjekke bilens manual eller spørge en ekspert.

Det er vigtigt for sikkerheden at vide denne grænse, så man ikke overbelaster bilen. Oplysninger om trækkapacitet er afgørende, når man planlægger at bruge bilen til at slæbe tunge ting som en campingvogn eller en båd.

For købere der overvejer flexleasing erhverv eller søger en familiebil med plads til både bagage og lejlighedsvis ekstra udstyr på traileren, er det nyttigt at undersøge ikke kun CLA-modellens rummelighed og motorstyrke men også dens evne til at håndtere laster.

Selv uden specifikke data for anhængertræk, understreger dette behovet for at være opmærksom på køretøjets kapaciteter og sikkerhedsanbefalinger.

Hvilke fælge kan man få til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Man kan vælge mellem mange fælge til Mercedes CLA 180 Shooting Brake. Disse fælge giver bilen forskelligt udseende og køreegenskaber.

  1. Bilen kommer med 16 - tommer aluminiumshjul som standard. Disse er lette og stærke.
  2. For et mere sporty look kan man opgradere til 17 - tommer hjul. De gør kørslen sjovere.
  3. Der findes også 18 - tommer hjul for endnu bedre ydeevne og stil.
  4. Købere kan vælge mellem forskellige designs og finisher, som blankpoleret eller mat sort.
  5. Nogle hjul er ekstraudstyr, mens andre følger med i pakken du vælger.
  6. Størrelsen på hjulet påvirker, hvordan bilen ser ud og kører.

For at træffe det bedste valg, skal man tale med en autoriseret forhandler. De ved alt om de muligheder, der er tilgængelige.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Valget af vinterdæk til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake er vigtigt for sikkerheden og køreoplevelsen i de kolde måneder. Her er nogle tips til at vælge de rigtige dæk:

  1. Vælg dæk med høj kvalitet. Mærker som Michelin, Continental eller Goodyear tilbyder gode muligheder.
  2. Sørg for, at dækkene har et godt mønster. Det hjælper med at fjerne sne og vand fra vejen.
  3. Tjek dækkets bredde og størrelse passer til bilens specifikationer. En Mercedes CLA 180 Shooting Brake bruger ofte størrelsen 205/55 R16.
  4. Vælg dæk med lav rullemodstand for bedre brændstoføkonomi.
  5. Se efter dæk mærket med snefnug - symbolet, som viser, at de er godkendte vinterdæk.
  6. Overvej helårsdæk som et alternativ, hvis du bor et sted med mildere vintre.
  7. Husk på levetiden for dækkene og planlæg udskiftning i tide.

Dette valg sikrer, at din Mercedes CLA 180 Shooting Brake har det bedste greb og kontrol, selv på glatte veje.

Hvor sikker er en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Mercedes CLA 180 Shooting Brake er en sikker bil. Den har fået høje point i tests. Insassenschutz, som måler, hvor godt voksne passagerer er beskyttet, gav bilen 91 procent af de mulige point.

Bilen kommer med et Pre-Safe-system som ekstra udstyr. Dette system arbejder på at mindske skader, hvis der sker en ulykke.

Bilen har også et nødsystem fra Mercedes Benz. Efter en ulykke laver dette system automatisk et nødopkald. Der er en speciel QR-kode i tankklappen. Reddere kan scanne denne kode for at se vigtige oplysninger om bilen hurtigt.

For familier er det godt at vide, at sikkerheden for børn også er høj. Men der er kun plads til to autostole på bagsædet.

Hvordan er interiøret i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Interiøret i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake ser godt ud og er smart lavet. Der er plads til at gemme ting i bagagerummet. Forsæderne kan justeres med strøm, og sædet ved siden af kan justeres i hånden.

Man kan vælge at have et system, så man ikke skal bruge nøgle for at låse op og starte bilen. Indeni er der også et lys- og synspakke. Det har lys rundt omkring og læselamper bag i.

Bagsædets ryglæn kan lægges ned, men man kan ikke ændre sæderne på andre måder.

Hvor mange personer er der plads til i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

En Mercedes CLA 180 Shooting Brake Urban har plads til fire personer. Bilen har fire fuldstore sæder. For dem bag i er pladsen knap, og det kan være lidt svært at komme ind og ud af bilen på grund af de brede dørpiller og lave sæder.

De forreste sæder kan man justere med strøm, og det bagerste sæde kan man justere i hånden. Der er komfortsædepakke, så man kan ændre på sæderne foran.

Hvilket lydsystem har en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Der er ingen specifikke oplysninger om lydsystemet i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake. Købere skal undersøge dette selv ved at kontakte forhandlere eller søge på nettet. Det er vigtigt, da god musik kan gøre køreture bedre.

Købere vil vide, hvad de kan forvente af lyden i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Ejere af en Mercedes CLA 180 Shooting Brake har adgang til flere nyttige apps. Disse gør køreturen sjovere og lettere. Her er de vigtigste:

  1. Mercedes Me-appen: Giver mulighed for at styre bilens funktioner fra en afstand. Man kan låse bilen op, tjekke brændstofniveau og endda starte motoren før man går ud.
  2. Navigationsapp fra Mercedes-Benz: Tilbyder avancerede ledelse muligheder som trafikinformation i realtid og genveje for at undgå kø.
  3. Radio-app fra Mercedes-Benz: Giver adgang til et stort udvalg af radiostationer og musik under kørslen.
  4. Concierge-app fra Mercedes-Benz: Bringer personlig hjælp lige ved hånden, hvad enten det er booking af restauranter eller finde adresser.
  5. Adapter-app fra Mercedes me: Tillader forbindelse mellem smartphone og bil, hvilket gør det nemt at streame musik eller foretage opkald via bilens system.
  6. Kørerlog-app fra Mercedes-Benz: En god måde at følge med i hvor langt og hvordan man kører; den holder styr på ens kørselsmønster og brændstofforbrug.
  7. In-Car Office-app fra Mercedes-Benz: Integrerer kontakter og kalender i bilens infotainmentsystem, så man kan holde møder på farten uden at miste fokus på vejen.

Disse apps gør livet med en Mercedes CLA 180 Shooting Brake både mere behageligt og forbundet.

Opdateres softwaren i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake automatisk?

Softwaren i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake opdateres ikke altid automatisk. Nogle opdateringer kræver, at bilen tages til et værksted eller en forhandler. Her connecter de bilen til deres system og installerer den nyeste software.

Dette sikrer, at bilens systemer kører optimalt og bruger de seneste funktioner. For visse mindre opdateringer kan ejere dog modtage dem direkte i bilen gennem en trådløs forbindelse, hvis deres model understøtter denne teknologi.

Det er vigtigt at tjekke med forhandleren, hvilke opdateringsmuligheder der findes for netop din bilmodel.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Mercedes CLA 180 Shooting Brake tilbyder masser af tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere personlig og praktisk for ejeren.

  1. Urban pakken inkluderer sportsudstødning og sænket undervogn for et sporty look.
  2. Sikkerhedsudstyr som Collision Prevention Assist Plus hjælper med at undgå ulykker.
  3. Blindvinkelsassistent og sporassistent kan tilkøbes for ekstra sikkerhed på vejen.
  4. Elektrisk justerbare forsæder giver komfort, mens passageren selv kan justere sit sæde.
  5. Et valgfrit navigationssystem gør det nemt at finde vej uden om trafikken.
  6. Klimaautomatik holder temperaturen behagelig året rundt.
  7. Intelligent Light System lyser vejen op, også i sving.
  8. Nøglefri adgangs - og køretilladelse giver nem adgang til bilen uden nøgle.
  9. For dem, der ønsker mere musik i bilen, er et avanceret lydsystem en mulighed.
  10. Valgfrie apps kan forbinde din smartphone med bilens system for flere funktioner.

Dette tilbehør og udstyr gør Mercedes CLA 180 Shooting Brake endnu bedre at køre og eje

Guides til andre Mercedes-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Mercedes CLA 180 Shooting Brake har mange moderne teknologier. Disse gør bilen sikker og sjov at køre.

  1. Urban pakken giver bilen sænket komfortundervogn og sportslig dobbelt udstødning.
  2. For bedre syn om natten har bilen tilbud om Bi-Xenon-forlygter og LED-kørelys.
  3. Intelligent lysystem justerer lyset efter vejen, så andre ikke blændes.
  4. Fjernlysassistent skifter mellem nær - og fjernlys automatisk.
  5. Navigationssystem hjælper med at finde vej uden besvær.
  6. Klimaautomatik holder temperaturen behagelig hele turen.
  7. Trafikskiltgenkendelse ser vejskilte og viser dem på displayet.
  8. Dæktryksovervågning sørger for, at dækkene altid har det rigtige tryk.
  9. Automatisk nødbremse kan stoppe bilen, hvis der er fare for sammenstød.
  10. Træthedsovervågning opdager, hvis føreren bliver træt og foreslår pauser.
  11. Elektriske forsæder lader fører og passager finde den perfekte siddestilling nemt.

Disse teknologier gør Mercedes CLA 180 Shooting Brake til en topmoderne bil fuld af features, der gør kørsel både sikrere og mere underholdende.

Hvad koster en Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Urban i grøn ejerafgift?

En Mercedes CLA180 koster i 2024 ca. fra 1.280 kr til 3.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Mercedes CLA 180 Shooting Brake til service?

En Mercedes CLA 180 Shooting Brake skal til regelmæssigt tjek for at sikre, at den kører som den skal. Denne bil skal til service hvert år eller efter hver 15.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først.

Dette tjek hjælper med at holde din bil i god stand og sikrer, at alle dele fungerer rigtigt.

Under service bliver vigtige dele som motor og bremser undersøgt. Det er også en tid, hvor olie bliver skiftet, og filtre bliver tjekket. Dette er vigtigt for bilens sundhed og kan hjælpe med at undgå dyrere reparationer senere.

Hvilke dele på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake går mest i stykker?

At eje en Mercedes CLA 180 Shooting Brake giver mange fordele, men som med alle biler, er der dele, der kan gå i stykker. Her er nogle af de mest almindelige problemer:

Elektronikken kan være problematisk. Dette inkluderer ofte fejl på infotainmentsystemet og navigationen.

Bremserne slides hurtigt ned. Mange ejere har rapporteret om behovet for tidlig udskiftning af bremseklodser og skiver.

Motorproblemer opstår lejlighedsvis. Især har turboladeren tendens til at fejle, hvilket kræver dyre reparationer.

Gearkassen kan også vise tegn på svaghed. Nogle brugere oplever hård eller ujævn skiftning.

Undervognsdele som støddæmpere og lejer er sårbare over for slid og kan kræve udskiftning.

Elektriske vinduer oplever nogle gange svigt i mekanismen, hvilket gør dem vanskelige at åbne eller lukke.

Lyssystemet, specielt LED-forlygterne, kan falde ud og kræve udskiftning langt før forventet.

Klimaanlægget har nogle gange problemer med effektiviteten eller kan helt stoppe med at virke.

Dæktryksensorerne viser ofte falske advarsler eller går i stykker og skal udskiftes.

Slidte tændingskomponenter såsom tændrør og spoler kan føre til motorproblemer og ineffektiv brændstofforbrug.

Hvor lang tid dækker garantien på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

Garantien på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake varer mellem 2 til 4 år. Dette afhænger af, hvilken model man vælger. Garantien sikrer, at bilen er dækket for visse fejl og problemer, uden at ejeren skal betale ekstra.

Dette giver køberen ro i sindet, da man ved, at bilen er beskyttet i flere år efter købet.

Hvad dækker garantien på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake?

En Mercedes CLA 180 Shooting Brake kommer med en garanti, der normalt varer 2 år. Denne garanti dækker mange vigtige dele af bilen. Det inkluderer motor, gearkasse, bremser og elektroniske systemer.

Men der er ting, garantien ikke dækker. Dæk, bremseklodser, og visse filtre er eksempler på dette. Hvis man vil vide mere, skal man snakke med en autoriseret Mercedes-Benz forhandler.

Det er smart at kende til garantien før man køber bilen. Det sikrer, at man ved, hvad der er dækket og hvad der ikke er. Forskellige lande kan have forskellige regler. Så det bedste råd er at tjekke med en forhandler.

De kan give alle detaljer om, hvad garantien på en Mercedes CLA 180 Shooting Brake inkluderer.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.30.42

Opdateret 10.09.2024, 14.30.42

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel