Find brugte biler til salg

Guiden handler om Mercedes-Benz EQV 300 (Årgang 10/2020 - 01/2024)

Købsguide: Mercedes-Benz EQV 300 (10/2020 - 01/2024)

Hvad skal du vide inden du køber en Mercedes-Benz EQV300?

Før du køber en Mercedes-Benz EQV300, er det vigtigt at vide, at den har et batteri på 100 kWh/90 kWh. Dette batteri holder i 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Men vær opmærksom, for du får en advarsel, når batteriet er nede på 70% af sin kapacitet.

Bilen kan køre op til 325 km på en opladning, hvilket er langt for mange ture. Opladning kan ske på flere måder og tager forskellig tid. Så tjek hvilke opladere du kan bruge, og hvor lang tid det vil tage at fylde batteriet op.

Mercedes EQV300 er også smart, når det handler om plads. Den kan have et bagagerum fra 1.220 til 4.785 liter, afhængig af hvordan sæderne er sat. Plus, bilen gør ikke meget støj inde i kabinen, kun 67,7 dB(A), selv når du kører hurtigt.

Hvis du tænker på sikkerhed og komfort, kommer denne bil med nogle fine tricks. Den bruger teknologi til at hjælpe med at bremse automatisk i farlige situationer og har masser af plads til alle passagerer.

Hvis du skal bruge anhængertræk, kan du få det også, så længe det ikke er tungere end hvad bilen kan trække.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Mercedes EQV300?

Mercedes EQV300 kommer i to forskellige motorvarianter. Det gør den til et godt valg for mange bilkøbere.

  1. EQV 250 lang med 60 kWh batteri - Denne variant er til dig, der ønsker en mindre men effektiv model. Den har et mindre batteri, men kan stadig køre langt på en opladning.
  2. EQV 300 lang med 90 kWh batteri - Hvis du har brug for mere kraft og en længere rækkevidde, er dette det rette valg. Med et større batteri kan du rejse længere uden at skulle oplade så ofte.

Begge varianter byder på stærke ydelser og en komfortabel køretur, takket være den elektriske motor med 204 hestekræfter og 362 Nm i drejningsmoment. De lover også en god rækkevidde på op til 325 km, hvilket betyder færre stop ved ladestationerne. Plus, du får en bil, der er venlig mod miljøet og din pengepung på lang sigt.

Hvad er fordele og ulemper ved Mercedes EQV300?

FordeleUlemper
- Elektrisk motor på 150 kW / 204 hk- Begrænset rækkevidde på lidt over 300 km
- Batteri med kapacitet på 90 kWh- Lang opladningstid på ca. 9 timer ved 11 kW
- Hurtig opladning på ca. 45 minutter fra 10 til 80%- Høje kørselsomkostninger
- Luksuriøst og rummeligt interiør- Prisen er høj
- Komfortable sæder og materialer af høj kvalitet-
- Imponerende byggekvalitet-

Hvordan klarer Mercedes EQV300 sig i test?

Mercedes EQV300 viser gode resultater i test. Denne bil klarer sig godt med sin rækkevidde på op til 325 km og en stærk maksimal opladningskraft på op til 110 kW. Folk kan lide dens ydeevne i daglig brug, pladsen foran og hvordan den regulerer temperaturen.

Sikkerhed er også et stort plus. Den scorer højt for både aktiv sikkerhed, som hjælper med at undgå ulykker, og passiv sikkerhed, der beskytter folk inde i bilen.

Batteriet holder også længe. Bilens batteri har en kapacitet på 90 til 100 kWh. Der er en garanti der dækker hele bilens levetid. Hvis batteriet falder til 70% af sin kapacitet, får ejerne besked.

Dette giver ejere ro i sindet. Disse træk gør Mercedes EQV300 til et godt valg for dem, der ønsker en pålidelig og sikker elbil.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mercedes EQV300?

Der findes flere biler som kan sammenlignes med Mercedes EQV300. De har lignende egenskaber, men også nogle forskelle.

  1. Citroen e-Spacetourer: Denne bil er kendt for sin rummelighed og komfort. Den kan køre lidt over 300 km på en opladning, ligesom EQV300. Dette gør den til et godt valg for familier eller små grupper.
  2. Peugeot e-Traveller: Med sit stilfulde design og effektive batteri matcher e-Traveller EQV300 på mange punkter. Den er praktisk i bymiljøer takket være sin størrelse og manøvredygtighed.
  3. Volkswagen ID.Buzz: Dette er en el-minivan med et ikonisk design, der skiller sig ud fra mængden. ID.Buzz er ikke kun præget af sit unikke udseende, men også dens teknologi og rækkevidde svarer til konkurrenterne, herunder EQV300.

Disse alternativer tilbyder lignende funktioner som Mercedes EQV300, men hver har sine unikke fordele, der kan tiltale forskellige købere alt efter deres behov og præferencer.

Hvad er rækkevidden for en Mercedes-Benz EQV300?

En Mercedes-Benz EQV300 kan køre lidt over 300 km på en opladning. Dette tal kommer fra ADAC Ecotest, der viser, at bilen bruger 30,9 kWh per 100 km. Med et batteri på 90 kWh betyder det, at man kan forvente at køre omkring 325 km uden at skulle lade bilen op igen.

Dette gør EQV300 til et godt valg for dem, der leder efter en elbil med en solid rækkevidde.

Opladning af EQV300 er også hurtig og nem. Ved en ladestation, der leverer mindst 110 kW, kan batteriet oplades fra 10% til 80% på cirka 45 minutter. Med en maksimal ladeeffekt på op til 110 kW er EQV300 klargjort for hurtige stop på længere ture, så man hurtigt kan komme videre.

Hvor stort er batteriet på en Mercedes-Benz EQV300?

Batteriet i en Mercedes-Benz EQV300 er på 90 kWh. Det vejer 700 kg. Dette batteri gør, at bilen kan køre lidt over 300 km på en opladning. Forbruget er på 30,9 kWh/100 km. Det betyder, at bilen bruger en del strøm, men den har stadig en god rækkevidde for de fleste ture.

Man kan oplade batteriet med både vekselstrøm og jævnstrøm. Det giver fleksibilitet i, hvor og hvordan man kan lade sin bil op. Denne feature er god for bilkøbere, der overvejer en elektrisk varevogn som EQV300.

Hvordan lader man en Mercedes EQV300?

At lade en Mercedes EQV300 er nemt og ligetil. Her er trinene du skal følge:

  1. Find en ladestation der passer til din bil. Du kan bruge både vekselstrøm (AC) og jævnstrøm (DC).
  2. Brug det medfølgende ladekabel fra din bil. Tilslut først kablet til ladestationen og derefter til din bil.
  3. Tjek på bilens skærm, at opladningen er startet korrekt. Du vil se, hvor lang tid opladningen vil tage.
  4. Ved 11 kW vekselstrømsstationer tager det cirka 9 timer at få fuld opladning.
  5. Hvis du bruger en hurtigladestander på mindst 110 kW med jævnstrøm, kan du lade batteriet fra 10% til 80% på omkring 45 minutter.
  6. Din EQV300 viser dig, når den er fuldt opladt og klar til at køre igen.
  7. Sikr dig altid, at du slukker for bilen før du begynder at lade den op. Dette sikrer en sikker opladning.
  8. Når din EQV300 er fuldt opladt, afbryder du først kablet fra bilen og derefter fra ladestationen.

Husk disse trin næste gang du skal lade din Mercedes EQV300 op, så bliver processen nem og problemfri.

Hvor lang tid tager det at lade en Mercedes-Benz EQV300?

Det tager omkring 9 timer at fylde bilens batteri op med 11 kW vekselstrøm. Hvis du bruger en hurtigladestation med mindst 110 kW, fylder du fra 10 til 80 procent på cirka 45 minutter.

Mercedes-Benz EQV 300 kan klare en maksimal ladeeffekt på op til 110 kW. Forskellige slags opladere og stik betyder, at tiden det tager at lade, kan ændre sig.

Hvilken motor har en Mercedes-Benz EQV300?

Mercedes-Benz EQV 300 har en stærk elektrisk motor. Denne motor giver 204 hestekræfter. Det betyder, at bilen har god kraft til hurtige køreture. Motoren giver også 362 Nm i drejningsmoment.

Dette gør bilen hurtig, når den starter og kører op.

Denne bil bruger elektricitet og ikke benzin eller diesel. Det gør den venlig for miljøet. Med denne bil får du en kraftfuld og ren køreoplevelse. Den passer godt til dem, der vil have en stærk bil, men også tænker på naturen.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Mercedes-Benz EQV300?

En Mercedes-Benz EQV300 har en motor med 204 hestekræfter. Dette giver bilen god styrke, så den kan køre hurtigt og glat. Kraften fra motoren hjælper også med at gøre bilen sjov at køre.

Den elektriske motor betyder, at du får en rolig køretur uden støj fra en traditionel motor. Kraftfuld og stille, EQV300 giver en behagelig tur for alle i bilen.

Hvad er tophastigheden for en Mercedes-Benz EQV300?

Tophastigheden for en Mercedes-Benz EQV300 er 160 km/t. Denne bil kombinerer kraft med elegance og giver en hurtig køreoplevelse. Dette gør den til et godt valg for dem, der søger en bil, der kan følge med i byens tempo og endda på motorvejen.

Med denne hastighed tilbyder EQV300 ikke kun komfort men også effektivitet på lange ture.

Hvad er dimensionerne på en Mercedes EQV300?

En Mercedes EQV300 er 1.928 mm bred. Den vejer 2.585 kg uden noget i den. Du kan lægge op til 815 kg ting i bilen. Den har plads til mange ting. Afhængigt af hvor mange sæder, der er i, kan bagagerummet holde op til 1.010 liter.

Det betyder, at du har meget plads til tasker og udstyr.

Støj indeni bilen er lav, kun 70 dB(A) ved 100 km/t. Det gør køreturen stille og behagelig. Bilen bruger omkring 30,9 kWh strøm på 100 km. Det er godt at vide, når du tænker på hvor langt du skal køre og hvad det koster.

Hvor stort er bagagerummet i en Mercedes EQV300?

Bagagerummet i en Mercedes EQV300 er rigtig stort. I normal position kan det holde 1.220 liter. Det er mange tasker og kasser. Hvis man klapper bagsæderne ned, bliver det endnu større.

Så kan der være 2.620 liter. Det er næsten som et lille rum. Og hvis man sætter en tagboks på, er der plads til 4.785 liter. Det er meget plads til bagage på lange ture.

Kan man få anhængertræk på en Mercedes EQV300?

Ja, man kan få anhængertræk på en Mercedes EQV300. Denne bil er stærk nok til at trække en anhænger. Den har en tomvægt på 2.870 kg og kan tage 630 kg ekstra. Dens batteri er stort, med 100 kWh kapacitet.

Dette giver strøm nok til at køre med anhænger. Bilen har også smart klimakontrol. Man kan styre denne med sin telefon. Det gør bilen god til rejser med anhænger.

Bilens rækkevidde er op til 325 km. Det betyder, at man kan køre langt med anhænger uden at skulle lade så ofte. Opladning er nemt, fordi man kan bruge forskellige ladekabler. Forbrugsvurderingen ligger på 30,9 kWh pr.

100 km. Dette tal hjælper ejere med at forstå, hvor meget strøm bilen bruger med anhænger. Alt dette gør EQV300 til et godt valg for dem, der har brug for at trække ting.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Mercedes EQV300?

Mercedes-Benz EQV 300 kan trække op til 1600 kg. Dette tal er vigtigt for dig, der skal bruge bilen til at trække en campingvogn eller trailer. Med sådan en anhængervægt bliver EQV 300 et godt valg for folk, der har brug for både kraft og plads.

Den store lasteevne på taget på 630 kg giver også flere muligheder for at tage alt med, hvad du behøver på dine ture.

Hvilke fælge kan man få til en Mercedes EQV300?

Valget af fælge er vigtigt for bilens udseende og køreegenskaber. For Mercedes EQV300 findes der ingen specifikke oplysninger om hvilke fælge der kan vælges. Dette betyder, at når du skal vælge fælge til din Mercedes EQV300, skal du kontakte en forhandler eller specialbutik for at få de rette anbefalinger baseret på bilmodel og dine personlige præferencer. Dine muligheder kan variere afhængigt af størrelse, design og materiale, som alle spiller en rolle for både æstetikken og hvordan bilen kører.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Mercedes EQV300?

At vælge de rigtige vinterdæk til din Mercedes EQV300 sikrer dig og bilen det bedste greb i kolde måneder. Her er nogle tips til at finde de rette dæk.

  1. Tjek dækmærkningen. Se efter symboler som et snefnug inden i et bjerg, hvilket betyder, at dækket er godkendt til vinterbrug.
  2. Vælg den rigtige størrelse. Dit EQV300's dækbog kan fortælle dig, hvilken størrelse du skal have.
  3. Overvej mærker med gode anmeldelser for vinterkørsel. Nogle mærker laver dæk, der er bedre til sne og is end andre.
  4. Tænk på mønsterdybden. En dybere mønster giver bedre greb på glatte veje.
  5. Betragt noget med lavere støjniveau for en behageligere køretur, specielt ved lange ture.
  6. Vurder holdbarheden sammen med prisen - billigere er ikke altid bedst i længden.
  7. Undersøg om dækkene passer godt til tung kørsel hvis du ofte har mange passagerer eller laster bilen tungt.

Disse punkter hjælper dig med at træffe det rigtige valg for sikker og komfortabel vinterkørsel i din Mercedes EQV300.

Hvor sikker er en Mercedes EQV300?

Mercedes EQV300 er meget sikker. Den fik 93% af de mulige point i NCAP-crash-test for indvendig sikkerhed. Dette betyder, at bilen beskytter folk godt, hvis der sker en ulykke. Den har også mange systemer til at hjælpe med at forebygge ulykker.

Nogle af disse er som standard, mens andre kan købes som ekstra udstyr. Disse systemer kan bremse bilen selv og se ting, som chaufføren måske ikke ser.

Bilen har også gode vurderinger for hvordan den beskytter børn og voksne indeni. For børnesikkerhed fik den en vurdering på 1,8 ud af 2 mulige punkter. Det viser, at børn sidder sikkert i bilen.

Fodgængerbeskyttelse fik 3,4 af de mulige punkter. Det betyder, at bilen også tager hensyn til mennesker udenfor bilen ved en ulykke. Med alle disse sikkerhedsfunktioner er Mercedes EQV300 et godt valg, hvis man vil have en sikker bil.

Hvordan er interiøret i en Mercedes EQV300?

Interiøret i en Mercedes EQV300 er både luksuriøst og rummeligt. Sæderne er meget behagelige, og materialerne er af høj kvalitet. Bilens indvendige design tilbyder masser af plads.

Folk kan sidde godt både foran og bagi. Der er også god plads til ben og hoved.

Bilen har et smart skinnestystem inde. Dette system gør, at man kan flytte rundt på sæderne. Man kan også tage nogle ud eller sætte nye i. Dette giver stor frihed til at ændre bilens indre rum, så det passer til forskellige behov.

Bilen kommer med en god type affjedring som standard. Men hvis man vil have det endnu bedre, kan man købe luftfjedring som ekstra udstyr. Materialerne og måden, de er sat sammen på, er meget god.

Det er bedre end mange andre biler man kan købe.

Hvor mange personer er der plads til en Mercedes EQV300?

En Mercedes EQV300 kan have plads til op til 8 personer. Dette gør den til en god bil for store familier eller grupper. Bilen har et smart system indeni, som tillader at flytte på sæderne.

Du kan derfor nemt ændre, hvordan folk sidder, så alle er komfortable. Dette system giver også mulighed for at skifte sæderne ud eller arrangere dem på nye måder. Med denne bil får du fleksibilitet til at indrette pladsen, så den passer til dine behov.

Hvilket lydsystem har en Mercedes EQV300?

Mercedes EQV300 kommer med en god infotainment-pakke. Denne pakke har radio, DAB-modtagelse, navigation og et system til at snakke i telefon uden at bruge hænder. Man kan også betale ekstra for at få Apple CarPlay og Android Auto.

Men, der er ikke sagt noget om, hvilket mærke eller type af lydsystem der er i bilen. Selvom detaljer om lydkvaliteten eller mærket mangler, holder bilen Mercedes' høje standard for kvalitet inde i bilen.

Hvilke apps kan man få til en Mercedes EQV300?

Du kan gøre køreturen i en Mercedes EQV300 endnu bedre med smarte apps. Her er nogle apps, du kan bruge:

  1. Mercedes me Connect: Denne app lader dig styre flere funktioner i bilen fra din telefon. Du kan tjekke bilens status, som hvor meget strøm der er tilbage eller om dørene er låst.
  2. Apple CarPlay: Med denne tilføjelse kan du bruge din iPhone sikkert mens du kører. Det giver adgang til kort, musik og beskeder.
  3. Android Auto: Ligesom Apple CarPlay, men for Android-brugere. Brug dine yndlingsapps på bilens skærm.
  4. EQ Ready App: Denne app hjælper dig med at finde ud af, om en elektrisk bil passer til dit daglige behov. Den tracker dine ture og viser, om en EQV300 ville kunne klare dem.
  5. ChargePoint: Find nærmeste ladestation og se, om den er ledig i realtid med denne app.

Disse apps gør det nemmere og sjovere at køre en Mercedes EQV300. De hjælper også med at holde dig forbundet og gør opladning lettere.

Opdateres softwaren i en Mercedes EQV300 automatisk?

Ja, softwaren i en Mercedes EQV300 opdateres automatisk. Denne bil får løbende softwareopdateringer trådløst. Det betyder, at ejerne ikke skal gøre noget. Opdateringerne gør sikkerheden bedre, bilen kører bedre, og de laver fejl om.

Nogle gange kan software også gøre, at bilen kører længere på strømmen og lader hurtigere op.

Man kan også få softwareopdateringer hos servicecentre. Mercedes sørger altid for, at bilen har den nyeste software. Dette holder bilen sikker og i topform.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Mercedes EQV300?

Mercedes EQV300 kommer med mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen mere personlig og tilpasset dine behov.

  1. Luftfjedring: Gør køreturen mere behagelig ved at justere bilens højde.
  2. Apple CarPlay og Android Auto: Tilslut din smartphone og brug dens apps på bilens skærm.
  3. Elektrisk sædejustering: Find den perfekte siddestilling med knapper.
  4. Memory-funktion til sæder: Gemmer din siddeposition, så du nemt kan finde den igen.
  5. Lændestøtte: Giver ekstra støtte til din ryg under kørslen.
  6. Fuldt klimaanlæg: Holder en behagelig temperatur i hele bilen.
  7. Ekstraudstyrspakker: Tilbyder kombinationer af udstyr for bedre komfort eller ydelse.

Husk, CD-afspiller og AUX-indgang er ikke en del af pakken, og der er ingen trådløs opladning for telefoner som standardudstyr, men disse teknologier kan spejles via Apple CarPlay eller Android Auto, hvis tilvalgt som ekstraudstyr.

Hvilke teknologier bruges i en Mercedes EQV300?

Mercedes EQV300 bruger avancerede teknologier for at gøre kørslen lettere og mere behagelig. Den har systemer til at hjælpe med at styre bilen, som active brake assist, der kan stoppe bilen hurtigt ved nødsituationer.

Multimedia og forbindelsesteknologier gør det nemt at holde kontakt med omverdenen. Man kan bruge forskellige apps til at styre bilens funktioner eller tjekke batteriets tilstand.

Bilen er også udstyret med klimakontrolsystemer, der holder en behagelig temperatur inde i bilen, uanset vejret udenfor. Lys- og synlighedsteknologier sikrer, at man altid kan se og blive set klart.

Sikkerhedsbedømmelser viser, at bilen beskytter både passagerer og fodgængere godt. Alt dette gør Mercedes EQV300 til en højteknologisk bil, der passer godt til moderne kørselsbehov.

Hvad koster en Mercedes-Benz EQV 300 lang (90 kWh) i grøn ejerafgift?

En Mercedes-Benz EQV 300 lang (90 kWh) koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Mercedes EQV300 til service?

Din Mercedes EQV300 skal til service hver 2. år eller efter 40.000 km. Hvis du kører mindre, kan den have brug for en mindre service efter hvert år eller 20.000 km. Det er vigtigt at følge disse tidsplaner for at holde din bil i god stand.

Batteriet i bilen skal tjekkes ofte for at sikre, at det virker som det skal. Dette hjælper med at holde bilens ydeevne på toppen. En ekspert skal se på din bil for at finde ud af, om alt er i orden.

Dette sikrer, at din Mercedes EQV300 kører sikkert og holder længe.

Hvilke dele på en Mercedes EQV300 går mest i stykker?

At købe en Mercedes EQV300 er en stor beslutning. Det er godt at vide, hvilke dele der ofte kan gå i stykker.

  1. Batteri: Efter 8 år eller 160.000 km kan batteriets kapacitet falde til under 70%. Dette påvirker hvor langt bilen kan køre.
  2. Elektriske komponenter: Skærme og software kan have fejl. Nogle gange virker de ikke som de skal.
  3. Opladningssystem: Problemer med opladningen kan opstå. Det indebærer både selve ladestikket og bilens opladningsenhed.
  4. Dæktryksensorer: De kan vise forkerte målinger eller stoppe med at virke.
  5. Klimaanlægget: Standklimatiseringen, som styres via timer eller app, kan fejle og ikke køle eller varme som forventet.
  6. Bremsesystemet: Selv om det ikke er unikt for EQV300, kan bremseskiver og klodser slides hurtigere end ventet.

Disse punkter giver et overblik over hvilke dele på en Mercedes EQV300 der mest sandsynligt vil give problemer over tid.

Hvor lang tid dækker garantien på en Mercedes EQV300?

Garantien på en Mercedes EQV300 varer i 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Dette sikrer, at ejere kan føle sig trygge med deres bil i mange år. En vigtig ting at huske er, at der kommer en advarsel, hvis batteriets kapacitet falder under 70%.

Dette hjælper ejerne med at vide, hvornår det er tid til at tjekke deres bil.

Hvad dækker garantien på en Mercedes EQV300?

Garantien på en Mercedes EQV300 dækker batteriet i op til 8 år eller indtil bilen har kørt 160.000 km. Der er også en særlig beskyttelse, hvis batteriet taber mere end 30% af sin evne til at holde strøm.

Dette betyder, at hvis dit batteri ikke kan holde mindst 70% af sin originale kapacitet, kan det blive skiftet eller repareret under garantien.

Mercedes har gjort det klart, at de står bag deres bilers kvalitet. Dette inkluderer også hjælp, hvis noget med motor eller andre vigtige dele går i stykker. Men husk, at garantien kun dækker problemer, der ikke er skabt af normal brug eller uheld.

Så pas godt på din bil, og den vil blive passet godt på dig.

Guides til andre varianter af Mercedes EQV300

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 01.05.2024, 13.35.38

Opdateret 16.05.2024, 11.30.46

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel