Find brugte biler til salg

Guiden handler om MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) (Årgang 03/2021 - 07/2022)

Købsguide: MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) (03/2021 - 07/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG)?

Denne bil kom først ud i 2014 og har fået nyt look to gange, sidst i 2021. Ændringerne omfatter bedre stødfangere, LED-forlygter og et cool Union Jack mønster på baglygterne.

Mini Cooper er kendt for at være lille udenpå, men stadig rummelig indeni. Den bruger ikke meget brændstof, kun 6 liter på 100 km. Dette viser, at bilen passer godt på miljøet.

Med en motor på 136 hestekræfter kan bilen køre op til 207 km i timen. Selvom bagagerummet ikke er stort, har bilen god plads til folk indenfor. Mini Cooper skal tjekkes og måske repareres hver 30.000 km eller hver andet år.

Dette er vigtigt at huske for dem, der tænker på at købe denne bil.

Mini Cooper har mange fede ting som sædevarme og et system, der hjælper med at holde afstand til andre biler. Bilen kan også oplade din mobil trådløst og har et digitalt cockpit.

For dem, der elsker musik, har bilen et godt lydsystem og man kan bruge forskellige apps i bilen. Mini Cooper holder sig opdateret med den nyeste software automatisk. Man kan også gøre sin Mini Cooper personlig med forskelligt ekstraudstyr og teknologier.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Mini Cooper?

Mini Cooper kommer i forskellige udgaver, så købere kan finde en bil, der passer til deres behov. Hver variant har sin egen unikke kombination af motorstørrelse, udstyr og design.

Varianter af Mini Cooper:

  1. Typ One First Essential Trim: Denne model er indgangsvarianten med en ydelse på 55 kW (75 hk). Den er ideel for dem, som ønsker den ægte Mini oplevelse til en overkommelig pris.
  2. Cooper Essential Trim: Med en ydelse på mellem 100 kW (136 PS) giver denne version lidt mere kraft og er udstyret med flere funktioner sammenlignet med indgangsmodellen.
  3. Cooper S Essential Trim: Topmodellen i serien byder på hele 131 kW (178 PS), hvilket sikrer en spændende køreoplevelse. Udstyret er også opgraderet i denne version for at matche den højere ydelse.

Alle modellerne tilbyder forskellig dækning når det gælder brændstofforbrug og CO2-udslip. Fra den mest økonomiske variant, som klarer sig med kun 5,3/5,4 l pr 100km (20,0 km/L) til den mere tørstige version, der bruger op til 6,3/6,2 l pr 100km (16,7 km/L) Serviceintervaller for alle varianter strækker sig op til 30.000 km eller hver 24. måned.

Interesserede købere bør overveje hvilken variant af Mini Cooper der bedst vil imødekomme deres krav til ydelse, komfort og budget før de træffer en beslutning.

Hvad er fordele og ulemper ved Mini Cooper?

FordeleUlemper
- God brændstoføkonomi på 6,0 l/100 km.- Høje omkostninger.
- God miljøpræstation i ADAC Ecotest.- Begrænset bagagerumsvolumen.
- Agile og sikre køreegenskaber.- Mangler i aktiv sikkerhedsudstyr.
- God stabilitet og respons på styrkommandoer.-
- Fire fulde sæder og smal midtersæde tilbyder god kabineplads.-
- Kompakte udvendige dimensioner.-

Hvordan klarer Mini Cooper sig i test?

Mini Cooper gør det godt i test. Den har en brændstoføkonomi på 6,0 l/100 km og gør det godt i ADAC Ecotest med hensyn til miljøpræstation. Bilen har agile køreegenskaber. Den er stabil og reagerer hurtigt på styring.

Dens styring er direkte og responsiv. Mini Cooper har dog ikke så meget aktivt sikkerhedsudstyr som andre biler. Den fik fire ud af fem stjerner i sikkerhed fra NCAP-normen for passiv sikkerhed.

Bilen bruger 6,0 l Super Plus brændstof hver 100 km og slipper 164 g/km CO2 ud. Den har gode systemer som reifendruckkontrollsystem og nødopkaldssystem. Men den mangler stadig i sammenligning med konkurrenterne, når det kommer til standard aktive sikkerhedssystemer.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Mini Cooper?

Der findes flere biler som kan sammenlignes med Mini Cooper. Disse alternativer tilbyder lignende oplevelser.

  1. Volkswagen Polo - Denne bil er kendt for sin pålidelighed og brændstoføkonomi. Den har et moderne design og god plads, hvilket gør den til et stærkt alternativ.
  2. Ford Fiesta - Fiestaen byder på sjov kørsel og avanceret teknologi. Den er også økonomisk i drift, hvilket appellerer til mange bilkøbere.
  3. Audi A1 - Audi A1 udstråler luksus og kvalitet. Med højteknologiske funktioner er det et godt valg for dem, der søger noget premium.
  4. Fiat 500 - For dem, der elsker retrostil, er Fiat 500 ideel. Bilen er kompakt, men tilbyder alligevel en overraskende mængde plads.
  5. Peugeot 208 - Med sit iøjnefaldende design og effektive motorer er Peugeot 208 en fristende mulighed for mange købere.
  6. Citroën C3 - Denne bil skiller sig ud med sit unikke design og komfortable kørsel. Citroën C3 er praktisk og rummelig, hvilket gør den til en solid konkurrent.
  7. Honda Jazz - Kendt for sin rummelighed og fleksibilitet, tilbyder Honda Jazz en imponerende praktisk pakke samt avancerede sikkerhedsfunktioner.

Disse biler giver gode alternativer afhængigt af individuelle præferencer omkring stil, performance og funktionalitet.

Hvor langt kører MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) på literen?

MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) kører 6,0 km på hver liter Super Plus brændstof. Dette tal viser, hvor effektiv bilen er til at bruge brændstoffet. Med denne økonomi kan købere regne ud, hvor langt de kan køre for hver gang de fylder tanken.

Denne model er en god mulighed for dem, der vil have en bil, der ikke bruger for meget brændstof.

Hvilken motor har en MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG)?

Motoren i denne bil er en 136 hk turbobenzinmotor. Denne bil kommer med to valg af gearkasser. Du kan vælge en manuel 6-trins eller betale mere for en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Denne motor giver bilen god kraft og gør kørslen sjov. Den passer godt til dig, der vil have en bil, der føles hurtig og let at styre.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG)?

En MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) kommer med forskellige motorstørrelser. De yder fra 75 til 178 hestekræfter. Dette betyder, at købere kan vælge en motor, der passer til deres behov for kraft og effektivitet.

Kraften i disse biler gør dem sjove at køre, samtidig med at de bevarer god brændstoføkonomi.

Denne model fra MINI er designet til at give en spændende køreoplevelse. Uanset om man ønsker en bil til daglig brug eller noget mere sportsligt, har MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic noget at byde på.

Med op til 178 hestekræfter er den klar til både bykørsel og længere ture på landevejen.

Hvad er tophastigheden for en MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG)?

Tophastigheden for denne bil er 207 km/t. Dette tal viser, hvor hurtigt bilen kan køre på sin højeste ydelse. Dette er vigtigt for købere, der ønsker en bil med god præstation.

Hvor hurtigt accelererer en MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) fra 0-100 km/t?

En MINI Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) når 100 km/t på bare 6,8 sekunder. Dette viser, at bilen har en stærk motor og god accelerationsevne. Den hurtige acceleration gør den til en sjov bil at køre, især i byen, hvor du ofte skal stoppe og starte igen.

Denne model passer godt til bilkøbere, der søger spænding og effektivitet i deres køretøj.

Hvad er dimensionerne på en Mini Cooper?

Mini Cooper 5-dørs har en kompakt størrelse. Den passer godt til bykørsel. Bagagerummet kan holde fra 185 liter til 830 liter, alt efter hvordan sæderne er sat. Dette giver nok plads til daglige indkøb eller små ture.

Bagagerumsdøren er stor, så det er nemt at læsse ting ind og ud. Der er også et lille rum under gulvet for ekstra opbevaring. Det gør Mini Cooper praktisk, selvom den er lille.

Hvor stort er bagagerummet i en Mini Cooper?

Bagagerummet i en Mini Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic har forskellig størrelse. Hvis man stiller ladebunden lavt, er der 185 liter plads til tingene. Dette tal stiger til 235 liter, hvis man fylder helt op til taget.

Når man slår bagsæderne ned, får man meget mere plads. Så er der plads til 470 liter op til vinduerne og endda 830 liter, hvis man fylder op til taget igen. Men, bagagerummet åbner og lukker man med håndkraft.

Der er ingen knap, der gør det automatisk. Plus, for at komme til rummet, skal man løfte sine ting 65 cm op fra jorden. Der er også et lille ekstra rum under bunden, hvor der kan være 20 liter mere.

Kan man få anhængertræk på en Mini Cooper?

På en Mini Cooper er det muligt at installere anhængertræk, men der er begrænsninger. Det skyldes bilens design og størrelse. Dette betyder, at selvom man kan montere et anhængertræk, så må man ikke forvente at kunne trække meget tunge laster med sin Mini Cooper.

Det er vigtigt at tjekke, hvad bilen lovligt må trække, før man planlægger at transportere store genstande eller anhængere.

Anhængertrækket på en Mini Cooper egner sig bedst til mindre trailers eller cykelholdere. Dette tilbehør gør bilen mere alsidig, men man skal altid huske på bilens maksimale lasteevne på 445 kg.

Det er også en god idé at få professionel hjælp til installationen for at sikre, at alt er korrekt og sikkert monteret.

Hvad må en Mini Cooper trække på anhængertrækket?

En Mini Cooper kan trække op til 1300 kg. Dette afhænger dog af modellen og motoren i bilen. Nogle Mini Coopers har en mindre motor, og så kan de ikke trække så meget. Det er vigtigt at tjekke, hvad din Mini Cooper kan, før du hægter noget på anhængertrækket.

Der er også regler for, hvor meget bilen må bære. En Mini Cooper må bære op til 445 kg indeni. Du skal huske dette tal, når du planlægger at køre med tung last eller trække noget tungt.

Sørg altid for, at du ikke overbelaster din bil.

Hvilke fælge kan man få til en Mini Cooper?

Man kan vælge mellem mange slags fælge til en Mini Cooper. Man finder fælge i forskellige størrelser og designs som ekstraudstyr.

  • 16 - tommer fælge er en mulighed hvis man ønsker et klassisk look.
  • 17 - tommer fælge giver bilen et mere sporty udseende.
  • 18 - tommer fælge er tilgængelige for dem, der søger det yderste indenfor stil og performance.
  • Specielle designfælge kan købes for at gøre sin Mini Cooper unik. Disse kommer i flere stilarter og farver.
  • Tilpasningsmulighederne inkluderer også valgfri efterbehandlinger, såsom blank eller mat, der kan give bilen et personligt præg.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Mini Cooper?

Valg af vinterdæk til en Mini Cooper er vigtigt for sikkerhed og ydeevne i vintermånederne. Det rette valg sikrer bedre greb og kortere bremselængde på glatte veje.

  1. Søg efter dæk, der er specielt lavet til kolde temperaturer. Disse dæk holder sig bløde og giver bedre greb.
  2. Vælg dæk med dybe riller. De hjælper med at fjerne sne og slud fra under bilen.
  3. Tjek mærkningen på dækkene. Et snefnug på bjerget viser, at dækket er godkendt til vinterbrug.
  4. Overvej dæk fra velkendte producenter. Kendte mærker som Michelin eller Continental garanterer ofte høj kvalitet.
  5. Læs anmeldelser fra andre bilister, der har brugt dækkene i vintervejr. Deres erfaringer kan guide dig til det bedste køb.
  6. Se efter dæk med god braking performance på is og sne for ekstra sikkerhed under nødbremsning.
  7. Husk også den gode brændstoføkonomi på 6,0 l/100 km ved valg af vinterdæk; nogle dæk giver mindre rullemodstand, hvilket sparer brændstof.
  8. Undersøg omkring muligheden for run-flat-dæk, selvom punkteringsmulighederne er begrænsede, kan disse dæk køre et stykke vej selv efter en punktering.

Valget af det rigtige sæt vinterdæk til din Mini Cooper skal ses som en investering i både sikkerhed og komfort gennem de kolde måneder.

Hvor sikker er en Mini Cooper?

En Mini Cooper har fået fire stjerner i sikkerhed fra NCAP. Den har et nødopkaldssystem og et dæktrykskontrolsystem som standard. Men, den mangler vigtigt sikkerhedsudstyr som vognbaneassistent og blindvinkelassistent.

Dette kan være en ulempe for nogle købere.

Under en test stoppede Mini Cooper 5-dørs Classic Trim Steptronic (DKG) på 38,1 meter fra 100 km/t. Det viser, at dens bremselængde er længere end gennemsnittet. Selvom den har en god forsikringsklasse og lav årlig skat, skal købere overveje disse sikkerhedsaspekter.

Den fik også 73% for beskyttelse af børn i en tre-dørs version.

Hvordan er interiøret i en Mini Cooper?

Interiøret i en Mini Cooper har et nyt 8,8-tommers centraldisplay og et delvist digitalt instrumentpanel. Klimaanlægget er manuelt som standard. Man kan dog købe ekstra udstyr som to-zoners automatisk klimakontrol og opvarmede sæder og forrude.

Multimedia- og konnektivitetsmuligheder inkluderer Apple CarPlay, et navigationssystem, online-funktioner og trådløs opladning for smartphones.

Cockpittet i bilen er opdateret, og både det store centraldisplay og et multifunktionelt kombiinstrument er nu standard. Foran i bilen er der god plads, selv for folk på op til to meter.

Men indenfor i bilen føles det lidt trangt på grund af den smalle bredde og den mørke himmel, der gør, at rummet føles mindre. Bagagerummet kan ændre størrelse alt efter hvordan bunden justeres.

Med bunden i den laveste position er der 185 liter op til bagagerummet dækning, og hvis man fylder op til taget, er der 235 liter plads.

Hvor mange personer er der plads til i en Mini Cooper?

En Mini Cooper 5-dørs har plads til fem personer. Dog er pladsen på midtersædet smal, og de fire andre sæder er fulde størrelser. Benpladsen bagtil passer bedst for folk op til 1,80 m høj.

Dette gør bilen egnet til små familier eller grupper, der ofte kører korte ture.

Hvilket lydsystem har en Mini Cooper?

Mini Cooper tilbyder et Harman Kardon-højttalersystem som ekstraudstyr. Dette system giver en fantastisk lydkvalitet. Bilen har også et standard lydsystem med seks højttalere. Dette system spiller god musik for alle i bilen.

Mini Cooper gør det muligt at tilføje en dab-tuner. Så kan man lytte til digital radio.

Bilen har et USB-stik, så man kan tilslutte sin egen musik. Man kan også købe trådløs mobilopladning og Bluetooth. Så kan man snakke i telefon uden at bruge hænderne. Man kan også streame musik fra sin telefon.

Mini Cooper har et valgfrit navigationssystem. Det viser trafik i realtid og forstår stemmekommandoer.

Hvilke apps kan man få til en Mini Cooper?

I en Mini Cooper kan man få adgang til forskellige apps, der gør køreturen mere behagelig og underholdende. Disse apps inkluderer Apple CarPlay for at spejle din iPhone i bilens display, et indbygget navigationssystem for nemt at finde vej, og online-funktioner til at holde dig forbundet.

  1. Apple CarPlay - Giver dig mulighed for at bruge din iPhone via bilens skærm. Det betyder let adgang til musik, beskeder og opkald.
  2. Navigationssystem - Hjælper dig med at finde den bedste rute til din destination ved hjælp af de seneste kort.
  3. Online-funktioner - Holder dig online med din bil, giver info om trafik i realtid og mere.
  4. Induktiv opladning - Muliggør trådløs opladning af din smartphone, så du altid er opladt på farten.

Disse apps bidrager til en sammenhængende og bekvem køreoplevelse i en Mini Cooper, samtidig med at de holder føreren sikker og informeret undervejs.

Opdateres softwaren i en Mini Cooper automatisk?

En Mini Cooper 5-dørs model har smart teknologi, der gør det muligt at opdatere softwaren automatisk. Dette betyder, at bilen selv kan forbedre sin ydeevne, brændstoføkonomi og sikkerhed uden at ejeren skal gøre noget.

Diagnose- og opdateringssystemet i bilen sørger for, at alt er opdateret. Disse opdateringer kan også løse eventuelle tekniske problemer og gøre køreturen bedre.

Automatiske softwareopdateringer er en del af Mini Coopers serviceprogram. Det hjælper med at holde bilen kompatibel med ny teknologi og systemer. På denne måde forbliver din Mini Cooper altid moderne og effektiv.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Mini Cooper?

Man kan udstyre en Mini Cooper med mange forskellige ting. Dette gør bilen endnu bedre at køre i.

  1. Parkeringssensorer hjælper dig med at parkere uden problemer. De bipper, når du er tæt på noget bag bilen.
  2. Et anhængertræk gør det muligt at trække en trailer eller cykelholder. Men husk, der er grænser for, hvad du må trække.
  3. Adaptiv fartpilot justerer din hastighed, så du holder afstand til bilen foran dig. Den gør lange ture mere afslappende.
  4. Midnight black ii metallak giver bilen et flot og unikt udseende.
  5. Driving assistant overvåger vejen og hjælper med at undgå ulykker ved at advare dig, hvis du kommer for tæt på andre biler.
  6. Panorama glastag lader lyset komme ind i bilen og giver en følelse af mere plads.
  7. DAB tuner sikrer, at du altid kan finde en radiostation i god kvalitet.
  8. Multimedia/konnektivitetsoptionen inkluderer Apple CarPlay, så du nemt kan bruge din telefon sikkert, mens du kører.

Tilbehøret opdaterer ikke kun bilens funktioner men også dens udseende og følelse under kørslen.

Guides til andre varianter af Mini Cooper

Hvilke teknologier bruges i en Mini Cooper?

En Mini Cooper har mange smarte teknologier. Den har et nyt 8,8-tommers central display og et delvist digitalt instrumentbræt. Bilen tilbyder også Apple CarPlay, så ejere nemt kan forbinde deres telefoner.

Der er navigationssystem og online funktioner for dem på farten. For ekstra bekvemmelighed er der induktiv opladning, så man ikke skal rode med kabler.

Sikkerhed er vigtig, og Mini Cooper skuffer ikke. Bilen har dæktryksovervågning, fartpilot og træthedsadvarsel for at holde føreren sikker. Disse aktive sikkerhedssystemer hjælper med at beskytte både passagerer og fodgængere.

Med disse teknologier viser Mini Cooper sig som en bil, der er både sjov at køre og tryg at være i.

Hvad koster en MINI 5-Türer Cooper Classic Trim Steptronic (DKG) i grøn ejerafgift?

En Mini Cooper koster i 2024 ca. fra 780 kr til 5.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Mini Cooper til service?

En Mini Cooper skal til service hvert andet år eller efter 30.000 km, alt efter hvad der kommer først. Dette hjælper med at holde bilen i god stand. Den har en benzindrevet motor med en kæde, der ikke kræver meget vedligeholdelse.

Dette gør service lettere og billigere over tid.

Serviceintervallerne sikrer, at bilen kører godt og sikkert. Det er vigtigt for ejere at følge disse anbefalinger. På den måde kan de nyde deres bil uden bekymringer om store reparationer.

Hvilke dele på en Mini Cooper går mest i stykker?

Dele på en Mini Cooper kan gå i stykker som på andre biler. Her er nogle dele, der ofte skal skiftes eller repareres:

  1. Bremser: Skiver og klodser slides over tid og kræver udskiftning.
  2. Dæk: Ujævn slitage sker ofte, så det er vigtigt at rotere dem regelmæssigt.
  3. Batteri: Det kan svigte, især i koldere klimaer eller ved lavt brug.
  4. Kobling: På manuelle modeller slides koblingen over tid.
  5. Tændspole og tændrør: Fejl her kan føre til dårlig motor ydeevne.
  6. Elektronik: Små elektroniske problemer med bilens computersystemer.
  7. Vandpumpe: Kan bryde sammen, hvilket fører til overophedning af motoren.
  8. Luftmassemåler: En ødelagt luftmassemåler påvirker bilens brændstofforbrug og ydeevne.

Disse dele viser typisk tegn på slid gennem almindelig brug.

Hvor lang tid dækker garantien på en Mini Cooper?

Garantien på en Mini Cooper varer i 3 år eller indtil bilen har kørt 100.000 km. Det betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker, som det skal inden for denne tid eller distance, kan du få det repareret uden ekstra omkostninger.

Garantien inkluderer også beskyttelse mod rustskader i 12 år. Dette er vigtigt for købere, der ønsker at sikre, at deres bil forbliver i god stand over længere tid.

Hvad dækker garantien på en Mini Cooper?

En Mini Cooper kommer med 2 års fabriksgaranti. Dette betyder, at bilen er dækket mod fejl i dette tidsrum. Købere kan også vælge at forlænge denne garanti. Ud over det har bilen 3 års rustgaranti og 12 års garanti mod huller fra rust.

Lakken på bilen er også beskyttet under en 3 års lakgaranti. For dem, der vælger en elektrisk Mini Cooper, er batteriet dækket op til 200.000 km eller 12 år. Der er også mulighed for at købe serviceaftaler som dækker vedligeholdelse og reparationer udover det fabriksgarantien dækker.

Endelig inkluderer Mini Cooper vejhjælp og mobilitetsservice i garantiperioden, så ejere kan få hjælp, hvis de får brug for det på vejen.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.36.02

Opdateret 30.09.2024, 08.07.58

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel