Find brugte biler til salg

Guiden handler om Nissan Leaf (30 kWh) Acenta (Årgang 10/2015 - 11/2017)

Købsguide: Nissan Leaf (30 kWh) Acenta (10/2015 - 11/2017)

Hvad skal du vide inden du køber en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Nissan Leaf (30 kWh) Acenta er en mellemstor elektrisk bil med plads til fem personer. Modellen blev produceret fra oktober 2015 til november 2017. Bilen har en batterikapacitet på 30 kWh, hvilket giver en anslået rækkevidde på op til 250 km afhængigt af kørselsvaner og vejrforhold.

Køberen kan vælge at købe bilen med batteri inkluderet eller leje batteriet. Dette påvirker prisen.

Bilen kommer med den såkaldte Nissan Intelligent Mobility-teknologi, der i høj grad forbedrer sikkerheden og køreoplevelsen. Det er vigtigt at bemærke, at prisen kan være høj for denne middelstore variant, hvilket overvejes før køb.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Nissan Leaf?

Nissan Leaf findes i flere varianter, så der er noget for enhver smag. De primære batteristørrelser er 24 kWh og 30 kWh. Der er forskellige udstyrsvarianter, hvor Acenta er en middelstor udstyrsvariant.

Den er populær for sin balance mellem pris og funktioner.

Man kan vælge at leje batteriet i stedet for at købe det med bilen. Dette kan være en fordel for nogle bilkøbere. Modellerne har også forskellige teknologi-pakker, som inkluderer apps som Apple CarPlay og Android Auto.

Hvad er fordele og ulemper ved Nissan Leaf?

Fordele ved Nissan Leaf inkluderer dens elektriske motor, som betyder ingen lokale forurenende stoffer. Den scorer højt i EcoTest på grund af lavt energiforbrug. Elektromotoren giver også hurtig respons, hvilket gør kørslen smidig og stabil.

Chargersystemet er simpelt at bruge og fungerer godt med de fleste ladestationer.

Ulemperne er, at ekstraudstyret kan være dyrt. Visse sikkerhedsfunktioner mangler eller er forældede, hvilket kan være bekymrende for nogle bilkøbere. Interiørmaterialerne føles billige og upræcise, hvilket trækker ned på den samlede oplevelse.

Nogle vil måske også synes, at rækkevidden ikke er tilstrækkelig til lange ture uden hyppig opladning.

Hvordan klarer Nissan Leaf sig i test?

ADAC har testet Nissan Leaf grundigt. Insassikkerheden ligger på 89%, mens børnesikkerheden er 83%. EcoTest viser et forbrug på 20,5 kWh per 100 km og et CO2-udslip på 118 g/km.

Bremseafstanden fra 100 km/t til stop er 37,3 meter. Nissan Leaf scorer 94 ud af 100 point i ADAC EcoTest og modtager 5 stjerner.

Nissan Leaf klarer sig også godt i køreegenskaber. Den har avancerede førerassistent-teknologier, som gør kørslen mere sikker og komfortabel. Intelligent Around View Monitor hjælper føreren med at få et bedre overblik over omgivelserne.

Alt dette gør Nissan Leaf til en stærk konkurrent blandt elbiler på markedet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Nissan Leaf?

Elbiler har mange fordele, og Nissan Leaf er en populær model. Flere andre biler kan sammenlignes med Nissan Leaf.

  1. BMW i3

    BMW i3 har høj køreglæde og luksuriøst interiør. Den har også et mindre batteri på 42,2 kWh. Rækkevidden er omkring 310 km ifølge Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP).

  2. Hyundai Ioniq Electric

    Hyundai Ioniq Electric tilbyder god værdi for pengene. Den har et batteri på 38,3 kWh og kan køre op til 311 km på en opladning ifølge WLTP.

  3. Renault Zoe

    Renault Zoe er kendt for sin kompakte størrelse og praktiske design. Batteriet er på 52 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 395 km ifølge WLTP.

  4. Kia Soul EV

    Kia Soul EV skiller sig ud med sit unikke design og rummelige interiør. Den kommer med et batteri på 64 kWh og en rækkevidde på op til 452 km ifølge WLTP.

  5. Volkswagen e-Golf

    Volkswagen e-Golf ligner den almindelige Golf i både design og komfort. Med et batteri på 35,8 kWh kan den nå op til cirka 231 km ifølge WLTP.

  6. Tesla Model 3 Standard Range Plus

    Tesla Model 3 er kendt for lang rækkevidde og avanceret teknologi. Standard Range Plus versionen har en rækkevidde på omkring 409 km takket være dets effektive batteri og motorer.

Alle disse modeller tilbyder gode alternativer til Nissan Leaf (30 kWh) Acenta med deres egne unikke egenskaber og priser.

Hvad er rækkevidden for en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

En Nissan Leaf (30 kWh) Acenta har en rækkevidde på cirka 155 km på en fuld opladning. Denne rækkevidde er målt under standardforhold og kan variere afhængigt af vejret, kørestil og terræn.

Økonomisk set bruger bilen gennemsnitligt 20,5 kWh per 100 km i EcoTest. Dette gør den til et stærkt valg blandt elektriske biler i Danmark for dem, der ønsker en kompakt og energieffektiv bil til daglig brug.

Hvor stort er batteriet på en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Batteristørrelsen i en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta er 30 kWh. Dette batteri giver bilen en god rækkevidde og ydeevne. Det findes også en mindre 24 kWh variant, men Acenta-modellen fra årgang 10/2015 - 11/2017 leveres med det større 30 kWh batteri.

Batteriets størrelse påvirker, hvor langt bilen kan køre på en enkelt opladning. Integrationen af batteriets kapacitet og bilens motor sikrer en jævn og pålidelig køreoplevelse.

Hvordan lader man en Nissan Leaf?

Det er let at lade en Nissan Leaf. Følg disse trin for at sikre en korrekt opladning.

  1. Find en ladestation: Du kan bruge en almindelig stikkontakt, 50 kW hurtigladestation eller anden ladeløsning.
  2. Tilslut ladekablet: Sæt kablet i bilens ladeport og den valgte strømkilde.
  3. Tjek indikatorlysene: Bilens lys viser, om opladningen er startet korrekt.
  4. Overvåg opladningen med mobilapp: Brug appen til at styre og overvåge opladningsprocessen.
  5. Vent på fuld opladning: Det tager cirka 7,5 timer fra almindelig stikkontakt eller mindre end en time ved hurtigladning.
  6. Afbryd sikkert strømmen: Fjern ladekablet fra bilen og strømkilden uden spænding.

Denne simple proces sikrer, at din Nissan Leaf altid er klar til brug.

Hvor lang tid tager det at lade en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Det tager op til 13 timer at lade en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta til 100% ved brug af en almindelig stikkontakt. Ved en 50 kW hurtigladestation kan bilen lades op til 80% på cirka 30 minutter.

Brug af forskellige ladere påvirker ladetiden. En almindelig stikkontakt er langsommere, mens en hurtigladestation er meget hurtigere.

Hvilken motor har en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Nissan Leaf (30 kWh) Acenta har en elmotor med en ydelse på 80 kW. Det svarer til 109 hestekræfter. Motoren giver et maksimalt drejningsmoment på 254 Nm. Den er stærk og kan klare daglig kørsel uden problemer.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Den populære Nissan Leaf (30 kWh) Acenta har 109 hestekræfter (HK). Motoren yder 80 kW, hvilket giver tilstrækkelig kraft til daglig kørsel.

Leaf's motor leverer en jævn og stille køreoplevelse. Denne model er ideel for dem, der ønsker en pålidelig og miljøvenlig bil.

Hvad er tophastigheden for en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta?

Nissan Leaf (30 kWh) Acenta har en tophastighed på 144 km/t. Denne hastighed gør den velegnet til både bykørsel og motorveje. Batteriet på 30 kWh sikrer en jævn og stabil kørsel.

Det er en praktisk og miljøvenlig bil med tilstrækkelig hastighed for de fleste kørselsbehov.

Hvor hurtigt accelererer en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta fra 0-100 km/t?

En Nissan Leaf (30 kWh) Acenta kan accelerere fra 0-100 km/t på cirka 11,5 sekunder. Den er ikke den hurtigste elbil på markedet, men den giver en jævn og komfortabel køreoplevelse.

Fra 60-100 km/t tager det cirka syv sekunder. Dette viser, at den har en god mellemhastighedsacceleration, som er nyttig til motorvejskørsel og overhalinger.

Hvad er dimensionerne på en Nissan Leaf?

En Nissan Leaf har dimensionerne 4,45 meter i længden, 1,77 meter i bredden og 1,54 meter i højden. Akselafstanden er 2,70 meter, hvilket giver god plads til passagererne inde i bilen.

Bagagerummet rummer 345 liter, hvilket gør det nemt at pakke til en weekendtur. Ladekanten ligger knap 73 cm over kørebanen.

Hvor stort er bagagerummet i en Nissan Leaf?

Bagagerummet i en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta rummer 345 liter. Det har en gennemsnitlig bredde, og ladekanten er 73 cm over vejbanen. Denne størrelse er praktisk til daglig brug og mindre rejser.

Kan man få anhængertræk på en Nissan Leaf?

Nissan Leaf (30 kWh) Acenta (10/2015 - 11/2017) kommer ikke med anhængertræk som standard. Det er heller ikke muligt at tilføje anhængertræk fra fabrikken.

Det frarådes at montere et anhængertræk på en Nissan Leaf. Dette kan påvirke bilens ydeevne og batteriets levetid. Nissan tilbyder ingen officielle løsninger for at tilføje et anhængertræk til denne model.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Nissan Leaf?

Nissan Leaf (30 kWh) Acenta har en maksimal anhængervægt på 500 kg. Bilkøbere bør være opmærksomme på denne begrænsning, da det kan påvirke deres valg af anhænger og brug.

Det er vigtigt at følge denne grænse for at undgå skader på bilen.

Hvilke fælge kan man få til en Nissan Leaf?

Man kan få 16-tommer aluminiumsfælge til en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta. Der er også mulighed for at vælge 17-tommer aluminiumsfælge til denne model. Data for alternative fælgetyper findes ikke.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Nissan Leaf?

Det er vigtigt at vælge de rigtige vinterdæk til din Nissan Leaf for sikkerhed og ydeevne. Her er nogle punkter at overveje, når du skal vælge vinterdæk.

  1. Størrelse på dækkene

    Sørg for at vælge den korrekte størrelse, som anbefales af Nissan. Typisk er størrelsen 205/55 R16 for en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta.

  2. Dækmærker

    Populære mærker som Michelin, Continental og Nokian tilbyder gode vinterdæk til elbiler som Nissan Leaf. Disse mærker har ry for høj kvalitet og sikkerhed.

  3. Mønstertype

    Vælg dæk med et dybt mønsterdesign, der kan håndtere sne og is effektivt. Dybdegående mønstre forbedrer vejgrebet i glatte forhold.

  4. Dæktrykssensorer (TPMS)

    Vinterdæk skal være kompatible med bilens TPMS-system for at sikre korrekt dæktryk og undgå advarselslamper på instrumentbrættet.

  5. Brændstofeffektivitet

    Selvom vinterdæk ofte bruger mere energi, kan man finde modeller, der er designet til bedre brændstoføkonomi uden at gå på kompromis med sikkerheden.

  6. Lydniveau

    Nogle vinterdæk kan støje mere end andre. Vælg dæk med lavt lydniveau for en mere komfortabel køreoplevelse i kolde måneder.

  7. Pris

    Prisen varierer meget blandt dækmærker og modeller. Overvej budgettet, men husk at kvalitetsdæk kan spare penge ved at reducere behovet for hyppige udskiftninger.

Ved valg af de rigtige vinterdæk sikrer du dig bedre vejgreb, forbedret sikkerhed og optimal ydeevne i kolde klimaforhold.

Hvor sikker er en Nissan Leaf?

Nissan Leaf har en god sikkerhed. ADAC kollisionstest giver bilen 89% for insassikkerhed og 83% for børnesikkerhed. Bilen mangler dog nogle avancerede assistentsystemer. Den har ikke nødbremsning, blindvinkelassistent eller sporassistent.

Ved lave hastigheder udsender Nissan Leaf et akustisk signal for at advare fodgængere. Dette gør bilen mere sikker i bytrafik.

Hvordan er interiøret i en Nissan Leaf?

Interiøret i en Nissan Leaf virker simpelt, men ikke så luksuriøst. Materialerne føles billige og upræcise. Cockpittet adskiller sig fra, hvad man normalt ser. Infotainmentsystemet kan være svært at bruge.

Skærmen er dog klar, og knapperne er store.

Sæderne er komfortable med god støtte til længere ture. Kabinen har plads til fem personer. Der er mange opbevaringsmuligheder såsom lommer i dørene og rummelige handskerum. Det gør bilen praktisk for familier.

Hvor mange personer er der plads til i en Nissan Leaf?

Der er plads til op til fem personer i en Nissan Leaf. Bilen har rigeligt med benplads og er komfortabel for både fører og passagerer. Bagsædet kan nemt rumme tre personer, hvilket gør bilen velegnet til familier.

Hvilket lydsystem har en Nissan Leaf?

Nissan Leaf har en CD-radio med Bluetooth-snitflade. Dette giver mulighed for trådløs forbindelse til smartphones, herunder både iOS og Android-enheder.

Navigationssystemet kan tilkøbes som ekstraudstyr. Med dette system kan føreren nemt finde vej og planlægge ruter. Lydsystemet sikrer god lydkvalitet, uanset om man lytter til radio, CD’er eller streaming via Bluetooth.

Hvilke apps kan man få til en Nissan Leaf?

Nissan Leaf har flere apps, der hjælper med at styre bilen. Disse apps gør køreoplevelsen bekvemmere og smartere.

  1. NissanConnect EV App: Denne app giver kontrol over bilens opladning. Brugeren kan starte eller stoppe opladningen fra sin telefon.
  2. MyNissan App: Her kan man finde information om bilens status og planlægge serviceaftaler.
  3. LeafSpy Pro: Monitorér bilens ydeevne detaljeret. Den viser batteriets tilstand og andre tekniske data.
  4. PlugShare: Hjælper med at finde nærmeste ladestationer over hele verden.
  5. A Better Routeplanner (ABRP): Planlæg de bedste ruter baseret på bilens rækkevidde og ladestationer langs vejen.
  6. ChargePoint App: Få adgang til et netværk af ladestandere og start opladning direkte fra appen.

Disse apps gør det lettere at eje og bruge en Nissan Leaf effektivt hver dag.

Opdateres softwaren i en Nissan Leaf automatisk?

Ja, softwaren i en Nissan Leaf opdateres automatisk. Bilens system håndterer selv opdateringerne. Dette kræver ikke manuel indblanding fra ejerens side. Det sikrer, at bilen altid har den nyeste software og funktioner.

Funktionen er nem og bekvem for ejeren.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Nissan Leaf?

Nissan Leaf har mange tilbehør og ekstraudstyr, der kan gøre køreturen bedre. Disse valg giver mulighed for at tilpasse bilen efter ens behov.

  1. Opvarmede Sidespejle: Disse er meget nyttige i koldt vejr. De fjerner hurtigt is og dug fra spejlene.
  2. Parkeringssensor: Hjælper med at undgå skader, når man parkerer bilen.
  3. Soltag: Giver mere lys og frisk luft ind i bilen.
  4. Sim-Kort Slot: Bruges til bilens internetforbindelse og apps.
  5. Bagagerumsdækken: Beskytter indholdet af bagagerummet mod nysgerrige øjne.
  6. Gulvmåtter: Beskytter bilens gulv mod snavs og slid.
  7. Laderkabel: Forskellige længder og typer findes for nem opladning hjemme eller på farten.
  8. Mobiltelefon-holder: Praktisk for håndfri brug af telefonen under kørsel.
  9. Vindafviser: Mindsker vindstøj, når vinduerne er åbne lidt.

Ekstraudstyr kan forbedre køreoplevelsen i en Nissan Leaf markant ved at give komfort og praktiske funktioner til hverdagsbrugeren.

Guides til andre varianter af Nissan Leaf

Hvilke teknologier bruges i en Nissan Leaf?

Nissan Leaf bruger NissanConnect EV. Denne teknologi lader føreren styre mange funktioner gennem en 7-tommer touchscreen. Skærmen viser navigationssystem, musik og batteristatus.

DAB-radio sørger for klar lyd, mens stemmestyring gør det nemt at ændre indstillinger uden at tage hænderne fra rattet.

Eco-Taste-funktionen hjælper med at spare strøm og forlænger bilens rækkevidde. Denne teknologi justerer motorens ydeevne og klimaanlægget for at bruge mindre energi. Systemet gør, at bilen kører længere på en opladning.

Disse teknologier gør kørslen sjovere og lettere.

Hvad koster en Nissan Leaf (30 kWh) Acenta (inkl. Batterie) i grøn ejerafgift?

En Nissan Leaf (30 kWh) Acenta (inkl. Batterie) koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Nissan Leaf til service?

En Nissan Leaf skal til service hver 30.000 km eller efter 12 måneder, alt efter hvad der kommer først. Dette betyder, at hvis bilen kører mere end 30.000 km om året, skal den til service oftere.

Hvert interval indebærer en grundig kontrol af batteriet, bremserne og andre vigtige systemer.

Regelmæssig service sikrer, at bilen kører optimalt og forlænger levetiden. Det er vigtigt at følge disse intervaller for at undgå dyre reparationer senere. Bilen kan serviceres hos autoriserede Nissan-værksteder for at sikre, at producentens standarder overholdes.

Hvilke dele på en Nissan Leaf går mest i stykker?

Nissan Leaf er en populær elbil, men som alle biler har den dele, der kan gå i stykker. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Batteri: Batteriet på 30 kWh har en garantiperiode på 8 år eller 160.000 km, men kan miste kapacitet over tid.
  2. Bremser: Bremseklodser og skiver slides og kræver regelmæssig udskiftning.
  3. Dæktrykssensorer: Disse giver ofte problemer og må udskiftes.
  4. Inverter: Inverteren kan svigte og føre til dyre reparationer.
  5. Elektriske systemer: Lygter, vinduesviskere og elektriske spejle kan have fejl.
  6. Ladestik: Ladestikket slides ved hyppig brug og skal nogle gange skiftes.
  7. AC-kompressor: AC-systemet kan fejle efter nogle års brug, især kompressoren.
  8. Bagsmækshåndtag: Håndtaget til bagsmækken knækker let ved hyppig brug.
  9. Fjedre og støddæmpere: Over tid bliver køresystemerne slidt og skal vedligeholdes eller udskiftes.
  10. Softwareproblemer: Softwaren opdateres ikke altid automatisk, hvilket kan forårsage funktionsfejl i navigations- og infotainmentsystemer.

Hvor lang tid dækker garantien på en Nissan Leaf?

Garantien på en Nissan Leaf afhænger af bilens batteri. For et 30 kWh batteri dækker garantien 8 år eller 160.000 km. For et 24 kWh batteri dækker garantien 5 år eller 100.000 km.

Garantien sikrer, at batteriet fungerer korrekt inden for disse rammer.

Købere kan dermed være trygge ved deres investering. Garantiperioden viser tilliden til kvaliteten af deres elektriske bil.

Hvad dækker garantien på en Nissan Leaf?

Garantien på en Nissan Leaf dækker batteriets levetid og funktionalitet. Dette sikrer, at batteriet vil fungere korrekt inden for garantiperioden. Hvis der opstår problemer med batteriet, vil det blive repareret eller udskiftet uden ekstra omkostninger.

Derudover dækker garantien også andre vigtige dele af bilen, såsom motoren, elektronik og drivsystemet. Skulle der opstå fejl på disse komponenter, vil garantien træde i kraft og tage sig af reparationerne.

Dette giver fred i sindet for bilkøbere og sikrer problemfri kørsel.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.32.55

Opdateret 10.09.2024, 14.32.55

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel