Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel ADAM ROCKS S (Årgang 06/2015 - 04/2018)

Købsguide: Opel ADAM ROCKS S (06/2015 - 04/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel ADAM ROCKS S?

Opel ADAM ROCKS S blev produceret fra juni 2015 til april 2018. Den har en højere grundpris end gennemsnittet i klassen. Du skal være opmærksom på omkostningerne ved tilbehør som dellæder sæder og panorama glastag.

Varme i rat og sædevarme er standard, men disse kan påvirke prisen.

Opel ADAM ROCKS S har LED kørelys og håndfrit til mobil. Modellen tilbyder også Apple CarPlay og Android Auto for let forbindelsesskab. Bilen har en unik design med muligheden for swingtop cabriolet og to-lags metalfarve.

Koksmetal lak og lilla metallak er populære valg. Det er vigtigt at tjekke, om bilen er lev. nysynet og service ok før købet.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Adam?

Der findes flere varianter af Opel Adam. TYP 1.2 har en 4-cylindret motor med 1229 ccm og yder 51 kW (70 hk). Den går fra 0-100 km/h på 14,9 sekunder. TYP 1.4 har en 4-cylindret motor med 1398 ccm og yder 64 kW (87 PS).

Den når fra 0-100 km/h på 12,5 sekunder.

TYP 1.0 DI Turbo ecoFlex er en 3-cylindret motor med 999 ccm og yder 66 kW (90 PS). Den går fra 0-100 km/h på 11,9 sekunder. TYP 1.4 DI Turbo ecoFlex Start&Stop har en 4-cylindret motor med 1398 ccm og yder 74 kW (100 PS).

Den klarer fra 0-100 km/h på 11,5 sekunder. TYP 1.0 DI Turbo ecoFlex Start&Stop S har en 3-cylindret motor på 999 ccm og yder hele 85 kW (115 PS). Den accelererer fra 0-100 km/h på kun 9,9 sekunder.

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Adam?

Fordele og ulemper ved Opel Adam præsenteres herunder i en overskuelig tabel:

FordeleUlemper
- God dynamik- Høje faste omkostninger
- Omfattende standardudstyr- Lille og upraktisk bagagerum
- God kvalitetsforarbejdning- Højt indendørs støjniveau

Hvordan klarer Opel Adam sig i test?

Opel Adam klarer sig godt i tests. ADAC vurderer den mellem 1,5 og 5,2 afhængig af specifikke kriterier. Den har en samlet vurdering på fire ud af fem stjerner (status 08/2013) i crashtest for passagersikkerhed.

Den viser også god præstation i ADACs undgåelsestest. Det er et tegn på, at bilen reagerer godt under pludselige manøvrer. Dette gør den til et sikkert valg for mange bilkøbere.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Adam?

Fiat 500C Abarth er en god konkurrent til Opel Adam. Den har en sporty stil og en kraftig motor. Fiat 500C Abarth tilbyder også et læderrat og kørecomputer som standardudstyr.

Mini Cooper er også et alternativ. Den har et lækkert design og stærke motorer. Mini Cooper kan fås med læderrat og fuldaut. klima, hvilket gør køreturen behagelig.

Hvor langt kører Opel ADAM ROCKS S på literen?

Opel ADAM ROCKS S har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 6,8 liter pr. 100km (16,7 km/L) I byen bruger den 8,1 liter pr. 100km (12,5 km/L) Landkørsel giver et bedre tal på 6,0 liter pr. 100 km.

På motorvejen bruger den 7,9 liter pr. 100km (14,3 km/L) Dette gør bilen til et godt valg for både by- og landkørsel.

Bilen er velegnet til dem, der kører både korte og lange ture. Den tilbyder en fin balance mellem økonomi og ydeevne. Med disse tal kan du nemt planlægge dine køreture.

Hvilken motor har en Opel ADAM ROCKS S?

Opel ADAM ROCKS S har en 1,4-liters turbobenzinmotor. Den yder 110 kW, hvilket svarer til 150 hestekræfter. Det giver bilen en god ydeevne. Motoren er kraftfuld for en bil af denne størrelse.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel ADAM ROCKS S?

Opel ADAM ROCKS S har 150 hestekræfter (HK). Motoren yder 110 kW, hvilket svarer til 150 hk.

Hvad er tophastigheden for en Opel ADAM ROCKS S?

Tophastigheden for en Opel ADAM ROCKS S er 210 km/t. Denne hastighed gør den til en hurtig mini-SUV. Med denne model kan man køre på motorveje uden problemer.

Hvor hurtigt accelererer en Opel ADAM ROCKS S fra 0-100 km/t?

Opel ADAM ROCKS S accelererer fra 0-100 km/t på 8,5 sekunder. Denne hastighed opnås takket være bilens kraftfulde motor.

Købere kan forvente en hurtig og smidig kørsel. Dette gør den oplagt til både bykørsel og længere ture.

Hvad er dimensionerne på en Opel Adam?

Længden på en Opel Adam er 3747 mm. Bredde uden sidespejle er 1720 mm, og med sidespejle er den 1970 mm. Højden måler 1493 mm.

Disse dimensioner gør Opel Adam kompakt og nem at parkere i byen.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Adam?

Bagagerummet i en Opel Adam har en volumen på 160 liter i normal tilstand. Hvis man klapper bagsæderne ned, øges volumen til 375 liter. Med bagsædet helt nedfældet og målt til vindueskanten, kan bagagerummet rumme op til 670 liter.

Denne fleksibilitet gør Opel Adam ideel til både daglig brug og længere ture.

Kan man få anhængertræk på en Opel Adam?

Nej, det er ikke muligt at få anhængertræk på en Opel Adam. Modellen er ikke designet til at trække en anhænger. Der er ingen godkendte løsninger for hverken ubremset eller bremset anhængertræk.

Hvis du har brug for en bil med anhængertræk, bør du overveje andre modeller som Opel Corsa. Opel Corsa kan fås med anhængertræk og kan trække en let trailer. Sørg for at tjekke bilens specifikationer og godkendelser, inden du køber.

Hvor mange kg må en Opel Adam trække på anhængertrækket?

Opel ADAM ROCKS S har ingen officiel specifikation for anhængervægt. Det betyder, at man ikke kan tilføje et anhængertræk til denne model. Hvis man ønsker en bil med mulighed for anhængertræk, skal man kigge på andre modeller.

Opel ADAM ROCKS S er bedst egnet som bybil og til kortere ture uden anhænger.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Adam?

Man kan få forskellige fælge til en Opel Adam. De kommer i flere størrelser og designs.

  • Standard 17-tommer fælge: Størrelse 215/45R17.
  • 18-tommer fælge: Testbiler med denne størrelse bruger 225/35R18W.
  • Stålfælge: Billige og lette at vedligeholde, ofte standard på basisversioner.
  • Alufælge: Lettere og forbedrer bilens udseende, fås i mange designs.
  • Sortlakerede fælge: Giver et sporty look, passer godt til mørktonede ruder.
  • Matsølvfælge: Stilfuldt valg til en sofistikeret finish.

Forskellige versioner af Opel Adam tilbyder også tilpassede fælge. Husk at tjekke tilgængeligheden for din specifikke model.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Adam?

Vinterdæk er vigtige for sikker kørsel om vinteren. De skal passe godt til din Opel ADAM ROCKS S.

  1. Størrelsen på dækkene: Vælg dæk i størrelsen 185/65 R15 eller 195/55 R16. Disse størrelser passer bedst til Opel Adam.
  2. Mærke og model: Michelin Alpin 6 og Continental WinterContact TS 860 er gode valg for vinterkørsel. Begge mærker har høj ydeevne.
  3. Pigdæk eller friktionsdæk: Pigdæk giver bedre greb på is, men friktionsdæk fungerer godt i sne og sjap.
  4. Dækmønsterdybde: Sørg for mindst 4 mm mønsterdybde for optimal sikkerhed.
  5. Brændstofeffektivitet: Vælg dæk, der har en høj brændstofeffektivitet for at spare penge på benzin.
  6. Støjniveau: Se efter dæk med lavt støjniveau for en mere komfortabel kørsel.

Brug disse tips til at vælge de bedste vinterdæk til din Opel Adam og få en sikker vinterkørsel!

Hvor sikker er en Opel Adam?

Opel Adam har høj sikkerhed. Den har elektronisk stabilitetskontrol (ESP) og bremseassistent. Ved nødopbremsninger blinker blinklys flere gange i sekundet. Dette advarer andre trafikanter.

I ADAC crashtest opnår Opel Adam imponerende 87 % af de maksimale point for passagersikkerhed. Det gør den til en pålidelig bil. Funktionen med blinkende blinklys kan forebygge ulykker.

Sikkerheden er vigtig for Opel Adam.

Hvordan er interiøret i en Opel Adam?

Interiøret i en Opel Adam er overskueligt og ergonomisk. Cockpittet er nemt at forstå og bruge. Kvaliteten er god, men plastmaterialerne er for det meste hårde. Indtræden og udgang kan være besværligt på grund af sportsædernes form.

Splitbagsædet giver ekstra fleksibilitet. Pianoblankt interiørindlæg tilføjer et stilfuldt touch. Stofindtrækket føles behageligt, og mørktonede ruder i bag øger privatlivet.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Adam?

En Opel Adam kan rumme fire personer. Der er god plads foran, hvilket giver komfort for fører og passager. Bagagerummet er dog lille og upraktisk, så det er bedst egnet til kortere ture i byen.

Bageste sæder kan føles trange for voksne, men børn vil sidde godt. Den kompakte størrelse gør bilen nem at parkere, selv i trange byområder.

Hvilket lydsystem har en Opel Adam?

Opel Adam har IntelliLink radio med en 7-tommer touchscreen. Den gør det muligt at navigere via smartphone. Systemet understøtter både Apple CarPlay og Android Auto. Der er også USB tilslutning for let adgang til musik.

Dette giver et godt lydsystem og moderne funktioner.

Hvilke apps kan man få til en Opel Adam?

IntelliLink-radioen i Opel Adam tillader navigation via smartphone. Der er dog ingen specificerede apps tilgængelige for Opel Adam.

  1. Apple CarPlay / Android Auto: Forbind din iPhone eller Android-telefon og brug apps som kort, beskeder og musik.
  2. Navigation: Brug din smartphones navigationsapp via IntelliLink-systemet.
  3. Musikstreaming: Stream musik fra populære tjenester som Spotify og Apple Music.
  4. Telefonopkald: Foretag opkald håndfrit ved at forbinde telefonen til systemet.
  5. Beskeder: Send og modtag beskeder uden at bruge hænderne.

Disse funktioner gør kørslen mere bekvem og sikker.

Opdateres softwaren i en Opel Adam automatisk?

Ja, softwareopdateringer til Opel Adam sker automatisk, når bilen er tilsluttet et Wi-Fi-netværk. Disse opdateringer kan inkludere systemforbedringer, sikkerhedsrettelser og fejlrettelser.

Opel anbefaler at holde bilens software opdateret for at sikre optimal ydeevne og sikkerhed. Opdateringer kan også forbedre brændstofeffektiviteten og køreoplevelsen. For at sikre korrekte installationer bør du kontakte et autoriseret Opel-servicecenter.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Adam?

En Opel Adam har mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Disse gør bilen mere praktisk og komfortabel.

  • LED-dagkørelys: Standard på alle modeller.
  • Parkeringssensorer: Hjælper med at parkere sikkert.
  • Parkeringsassistent: Gør det lettere at finde parkeringspladser.
  • Recaro-sportsæder med læder: Tilvalg for dem, der ønsker ekstra komfort foran.
  • Lys- og synspakke: Forbedrer sigtbarhed og sikkerhed.
  • Startspærre: Ekstra sikkerhedsforanstaltning mod tyveri.
  • Forskellige fælge: Flere designs at vælge imellem, så bilen får et personligt look.
  • Vinterdæk: Vigtige for god vejgreb om vinteren.

Der er mange andre ting, der kan vælges til en Opel Adam.

Guides til andre varianter af Opel Adam

Hvilke teknologier bruges i en Opel Adam?

Opel Adam har flere smarte teknologier. Den har en skiftpunktsindikator, som hjælper med brændstoføkonomi. Start-stop-systemet fungerer fint og starter motoren hurtigt.

Dæktryk måles direkte, og det er standard. Det er vigtigt for sikkerhed og brændstofbesparelse. Disse funktioner gør Opel Adam effektiv og moderne.

Hvad koster en Opel ADAM ROCKS S i grøn ejerafgift?

En Opel Adam koster i 2024 ca. fra 780 kr til 2.380 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Opel Adam til service?

En Opel Adam skal til mindre service hver 30.000 km eller hvert år. Til stort service skal en Opel Adam til værksted hver 60.000 km eller hvert andet år. Begge serviceintervaller er vigtige for at holde bilen i god stand.

Ved service undersøges bilens motor, bremser og undervogn. Især ved købet af brugte biler, som kan være tidl. undervognsbehandlet, er det vigtigt at følge disse intervaller.

Hvilke dele på en Opel Adam går mest i stykker?

Der er flere dele på en Opel Adam, der ofte går i stykker. Det kan koste tid og penge at reparere disse dele.

  1. Motorfastgørelser: Disse kan blive svage over tid, især i modelspecifikationen TYP 1.4. De skal ofte udskiftes for at undgå motorproblemer.
  2. Tændingssystem: Tændrør og tændspoler kan fejle efter mange kilometer. Dette ses tit ved højt kilometerantal.
  3. Bremsesystem: Bremseskiver og klodser slides hurtigt, især hvis bilen kører meget i byen med hyppig opbremsning.
  4. Elektroniske systemer: Sensorer og kontrolenheder kan være ustabile og kræve reparation eller udskiftning.
  5. Udstødningssystem: Katalysatorer og lyddæmpere kan ruste eller blive tilstoppede, hvilket leder til dårlig ydeevne.
  6. Affjedring: Fjedre og støddæmpere bliver slidt med tiden, hvilket påvirker kørekvaliteten mærkbart.
  7. Vinduesviskere: Motorer til viskermotoren har tendens til at svigte over tid, specielt ved hyppig brug.

Disse problemer bør overvejes før køb af en brugt Opel Adam ROCKS S fra perioden 2015-2018.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Adam?

Garantien på en Opel Adam er 2 år. Den dækker fejl og mangler fra fabrikken. Rustgarantien varer 12 år. Dette beskytter bilen mod rustskader. Købere kan føle sig sikre med denne dækning.

Brugte Opel Adam biler til salg kan også have resterende garanti tilbage. Det er vigtigt at tjekke dette ved køb. Gode garantier sikrer mindre bekymring om reparationer.

Hvad dækker garantien på en Opel Adam?

Garantien på en Opel Adam dækker to år uden kilometerbegrænsning. Den inkluderer reparationer af defekte dele, fabriksfejl og problemer med motoren.

Opel dækker også elektriske systemer og transmission, både til ROCKS S og andre varianter. Garantien gælder i Danmark og kan udvides med lys og synspakke for ekstra sikkerhed.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 27.09.2024, 13.45.48

Opdateret 27.09.2024, 14.26.53

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel