Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel Ampera-e First Edition (Årgang 07/2017 - 01/2018)

Købsguide: Opel Ampera-e First Edition (07/2017 - 01/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel Ampera-e First Edition?

Opel Ampera-e First Edition har en batterikapacitet på 60 kWh. Bilen kan køre mellem 350 og 400 km på en enkelt opladning. Den billigste model har 204 hk og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder.

Forsikringsomkostningerne er lave, og vedligeholdelsen er overkommelig. Opel giver 8 års garanti på batteriet og højspændingskomponenter. Batteriet kan oplades med både vekselstrøm (AC) og jævnstrøm (DC).

Der medfølger et opladningskabel til en standard stikkontakt.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Ampera-e?

Der findes flere varianter af Opel Ampera-e. De adskiller sig i funktioner og udstyr.

  1. First Edition:
    • Produceret fra juli 2017 til januar 2018.
    • Fritaget for skat i 10 år.
    • Almindelig garanti på 8 år for batteriet og højspændingskomponenterne.

  2. Standard Variant:
    • Basisversion med nødvendige funktioner.
    • Tilbyder god rækkevidde og enkel opladning.

  3. Opgraderet Variant:
    • Har ekstraudstyr som bedre lydsystemer.
    • Kan inkludere Apple CarPlay og Android Auto integration.

  4. Sporty Variant:
    • Fokus på forbedret acceleration og køreegenskaber.
    • Kan have specialdesignede fælge og sportsinteriør.

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Ampera-e?

FordeleUlemper
- God rækkevidde på mellem 350 og 400 km på en opladning- Materialerne indvendigt virker billige og er hovedsageligt lavet af enkle og hårde plastmaterialer
- Multimedia-infotainmentsystem med en 10,2-tommers skærm, Bluetooth, 4 USB-porte, og en AUX-port som standard- Dynamisk kørsel er mindre hensigtsmæssig på grund af bilens tunge vægt på næsten 1,7 ton
- Opel OnStar-service inkluderer en nødopkaldstjeneste, tyverihjælp og køretøjsdiagnose

Hvordan klarer Opel Ampera-e sig i test?

Opel Ampera-e First Edition har vist gode resultater i test. Den har fremragende køreegenskaber og bremseevne. Sikkerheden er også høj, og bilen er miljøvenlig. EcoTest måler et gennemsnitligt strømforbrug på 19,7 kWh pr.

100 km. CO2-udledningen er vurderet til 114 g/km baseret på den tyske strømmiks.

Testbilen blev indregistreret den 18.01.2017 og havde kørt 4.815 km ved teststart. Den elektriske motor leverer god ydeevne og pålidelighed. Opel Ampera-e klarer sig generelt godt i sammenligning med andre elbiler som Nissan Leaf i samme klasse.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e har stærke konkurrenter på markedet for elbiler. Her er nogle gode alternativer:

  1. Nissan Leaf: Denne elbil tilbyder en rækkevidde på omkring 270 km og har et batteri på 40 kWh. Den er kendt for sin brugervenlige teknologi og komfortable køreegenskaber.
  2. BMW i3: Med en rækkevidde på op til 310 km og et 42,2 kWh batteri, er BMW i3 en luksuriøs mulighed. Den har også et unikt design og højteknologiske funktioner.
  3. Renault Zoe: Denne bil har et batteri på 52 kWh og kan køre op til 395 km per opladning. Den er kompakt, let at manøvrere og overkommelig i pris.
  4. Hyundai Kona Electric: Kona Electric tilbyder en imponerende rækkevidde på op til 450 km med sit 64 kWh batteri. Den kommer også med mange avancerede sikkerheds- og bekvemmelighedsfunktioner.
  5. Tesla Model 3 Standard Range Plus: Tesla Model 3 kan køre cirka 448 km på en enkelt opladning takket være dens effektive batteriteknologi. Den har også fremragende ydeevne og førsteklasses teknologi som Autopilot.

Disse biler giver forskellige muligheder afhængig af præference for rækkevidde, teknologi, design og prisniveau.

Hvad er rækkevidden for en Opel Ampera-e First Edition?

En Opel Ampera-e First Edition har en imponerende rækkevidde. Bilen kan køre omkring 340 km på én opladning ifølge EcoTest-forbrug. I daglig brug kan den opnå mellem 350 og 400 km, hvilket gør den ideel til både bykørsel og længere ture.

Denne bil har et kraftigt batteri, der sikrer lang køretid uden hyppig opladning. Den elektriske rækkevidde betyder mindre afhængighed af traditionelle brændstoffer, hvilket er godt for miljøet.

Det er værd at bemærke, at faktorer som kørestil og vejrforhold kan påvirke den totale rækkevidde.

Hvor stort er batteriet på en Opel Ampera-e First Edition?

Batterikapaciteten på en Opel Ampera-e First Edition er 60 kWh. Dette giver bilen nok energi til at køre lange distancer uden ofte at skulle lades op. Elbilen er populær i Danmark på grund af sin store batterikapacitet og effektive eldrift.

Med et 60 kWh batteri har Opel Ampera-e First Edition også en konkurrencedygtig rækkevidde i sin klasse. Det store batteri gør det muligt for bilejere at nyde længere ture med færre stop for opladning.

Elmotoren og forhjulstrækket sikrer en jævn og effektiv kørsel.

Hvordan lader man en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e er en elektrisk bil, der kræver opladning. Her er hvordan man lader den:

  1. Standard stikkontakt: Brug det medfølgende opladningskabel til at forbinde bilen til en almindelig stikkontakt. Dette tager længere tid.
  2. Vekselstrøm (AC): Brug en AC-ladestation for hurtigere opladning end standard stikkontakt. Denne metode findes ofte i hjem eller offentlige steder.
  3. Jævnstrøm (DC): Benyt DC-hurtigladere for den hurtigste opladning. Disse findes typisk på tankstationer eller langs motorveje.
  4. CCS-standard: Oplad via CCS-standarden for optimal hastighed og effektivitet.
  5. Kontroller batteriniveauet: Hold øje med displayet i bilen for at se ladestatus og hvor lang tid der er tilbage.
  6. App-styring: Brug Opel's mobilapp til at overvåge opladningen og planlægge ladetider.
  7. Ladehastighed: Forvent forskellige ladetider afhængigt af kilden; hjemmeopladning tager længere tid end offentlige DC-hurtigladere.
  8. Opladningskabler: Sørg altid for, at kablerne er korrekt tilsluttet både ved bilens ende og ladepunktets ende for at undgå fejl og forsinkelser under opladningen.

Hvor lang tid tager det at lade en Opel Ampera-e First Edition?

Opladning af en Opel Ampera-e First Edition kan tage mellem 30 og 50 timer ved brug af almindelig hjemmeladning. Tiden afhænger af strømstyrken. Hurtigopladning med CCS-standarden tager cirka en time for at nå 80% kapacitet.

Det er vigtigt at bemærke, at ladetiden varierer alt efter hvilken type lader man bruger. For dem, som ofte kører lange ture, kan hurtigopladning være meget praktisk.

Hvilken motor har en Opel Ampera-e First Edition?

Opel Ampera-e First Edition har en elektrisk drivlinje. Motoren yder 150 kW. Den har et drejningsmoment på 360 Nm.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel Ampera-e First Edition?

Opel Ampera-e First Edition har 204 hestekræfter (hk). Dette svarer til en effekt på 150 kW. Bilen blev færdiggjort og indregistreret den 18.01.2017.

Denne model har stærk ydeevne med en elektrisk motor, der giver den kraftige acceleration og glidende kørsel. Med sine 204 hk giver Ampera-e en imponerende køreoplevelse for danske bilkøbere.

Hvad er tophastigheden for en Opel Ampera-e First Edition?

Tophastigheden for en Opel Ampera-e First Edition er 150 km/t. Denne hastighed gør det muligt at køre hurtigt og sikkert på motorveje.

Med denne topfart matcher den mange andre elbiler i samme klasse. Det gør den velegnet til både by- og landevejskørsel.

Hvor hurtigt accelererer en Opel Ampera-e First Edition fra 0-100 km/t?

En Opel Ampera-e First Edition accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 7,3 sekunder. Denne hurtige acceleration gør bilen ideel til bykørsel og motorveje.

Den stærke elmotor sikrer en jævn og kraftfuld køreoplevelse. Batteriet i bilen leverer nok energi til at nå denne hastighed hurtigt.

Hvad er dimensionerne på en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e måler 4,16 meter i længden, 1,76 meter i bredden og 1,59 meter i højden. Bagagerummet rummer 310 liter under bagageafdækningen og kan udvides til 420 liter med fuld udnyttelse af pladsen.

Når bagsædet foldes ned, øges opbevaringsvolumen til op til 630 liter. Bag forsæderne kan opbevaring nå op på 1.110 liter.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Ampera-e?

Bagagerummet i en Opel Ampera-e First Edition rummer 310 liter under bagageafdækningen. Hvis du udnytter hele pladsen, er der 420 liter. Ved at folde bagsædet ned kan det rumme op til 1.110 liter volumen.

Dette gør det muligt at transportere større genstande eller mere bagage, hvilket er nyttigt for familieture eller indkøbsture i Oslo.

Bagagerummet er praktisk og kan tilpasses til forskellige behov. Bilen har nok plads til dagligdagens brug, og når der er behov for mere plads, giver de foldbare sæder ekstra kapacitet.

Brugere har rost fleksibiliteten, som gør bilen velegnet til både korte ture og længere rejser.

Kan man få anhængertræk på en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e First Edition kan ikke fås med anhængertræk. Bilen har ikke en konstruktion, der understøtter denne funktion. Den blev produceret fra juli 2017 til januar 2018, så desværre er der ingen muligheder for at montere anhængertræk på denne model.

Opel designede ikke modellen til at trække en trailer. Dette gælder alle biler fra dette specifikke årgangsinterval. For bilkøbere, der leder efter en elbil med anhængertræk, bør andre modeller overvejes.

Hvad er den maksimale vægt på et anhængertræk på en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e First Edition har ikke mulighed for anhængertræk. Designet fokuserer på miljøvenlighed, så vægten af et anhængertræk er irrelevant. Bilen er ikke lavet til at trække tunge læs.

Ellers ville det gå ud over dens ydeevne og rækkevidde.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e First Edition har flere fælgmuligheder. Her er de tilgængelige muligheder og deres detaljer:

  1. 17-tommers letmetalfælge:
    • Kommer som standard på Opel Ampera-e.
    • Letmetalfælge er lettere end stålfælge og kan forbedre bilens køreegenskaber.

  2. 17-tommers stålfælge:
    • Tilbydes som ekstraudstyr.
    • Robust og billigere sammenlignet med letmetalfælge.

  3. Flere fælgdesigns og farver:
    • Forskellige designs giver mulighed for at ændre bilens udseende efter egen smag.
    • Farvevalg kan matche eller kontrastere bilens karosseri.

  4. Vinterhjulspakker:
    • Inkluderet vinterdæk og fælge.
    • Sikrer bedre vejgreb i koldt vejr.

  5. Skift af fælgstørrelse og design efter køb:
    • Muligt at opgradere eller ændre fælgene senere.
    • Tilpasning til personlige præferencer eller behov.

  6. Tilbehørspakker hos Opel-forhandlere:
    • Forskellige pakker tilgængelige.
    • Kan inkludere specielle fælge som en del af pakken.

Disse muligheder giver fleksibilitet i valg af fælge til din Opel Ampera-e.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Ampera-e?

Du skal vælge gode vinterdæk til din Opel Ampera-e. De rigtige dæk giver dig bedre greb og sikkerhed om vinteren.

  1. Dimensioner: Vinterdæk til Opel Ampera-e skal passe perfekt. Standardstørrelsen er ofte 215/50 R17.
  2. Mærker: Mange bilister anbefaler Michelin, Goodyear og Continental for deres kvalitet og holdbarhed.
  3. Grebsniveau: Dæk med højere grebsniveau, som Nokian Hakkapeliitta R3, klarer sig godt i sne.
  4. Støjniveau: Lydsvag teknologi er vigtig, specielt for elbiler som Ampera-e for at opretholde en stille kørsel.
  5. Rullemotstand: Lav rullemotstand forbedrer elbilens rækkevidde. Pirelli Winter Sottozero 3 er en god mulighed.
  6. Tyske tests: Tjek resultater fra tyske tests som ADAC for at finde de bedste vinterdæk baseret på præstationer under kolde forhold.
  7. Pris: Prisen varierer meget – dyrere dæk tilbyder ofte længere levetid og bedre ydeevne.
  8. EU-dækmærkning: Kig efter dæk med lavt brændstofforbrug, vådt greb A-B og lav støj.

God dækkvalitet sikrer en tryg køretur gennem vinteren i din Opel Ampera-e First Edition.

Hvor sikker er en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e har mange sikkerhedsfunktioner. Den har et frontkamera, der hjælper med at undgå kollisioner. Hvis der er fare for en ulykke, aktiveres automatisk nødbremsning. Fodgængerregistrering advarer chaufføren.

Ampera-e kommer også med en assistentpakke. Denne pakke inkluderer trafikskiltgenkendelse og en parkeringsassistent. Standard airbags, både foran og i siden, beskytter passagererne.

Strammere bælter samt sidekraftbekæmpelse øger sikkerheden yderligere.

Hvordan er interiøret i en Opel Ampera-e?

Indvendigt har Opel Ampera-e tilstrækkelig plads til både passagerer og bagage. Der er fem siddepladser. Materialerne virker dog lidt billige. De fleste overflader består af hård plast.

Disse materialer føles ikke så luksuriøse som i andre biler.

De enkle plastmaterialer gør kabinen let at rengøre. Digitalt instrumentbræt og en stor touchskærm tilbyder moderne funktioner. Selve designet er funktionelt, men ikke prangende.

Passagersæderne kan justeres for bedre komfort, men kunne trænge til bedre polstring.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Ampera-e?

Der er plads til 5 personer i en Opel Ampera-e. Bilen har rummelige sæder og komfortable pladsforhold. Alle passagerer får en behagelig køreoplevelse.

Bagagerummet er også stort, så der er god plads til bagage. Familien kan nemt tage på ture.

Hvilket lydsystem har en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e har et Bose-lydsystem med 6 højttalere og en subwoofer. Dette system giver klar og fyldig lyd til passagererne. Højttalerne er godt fordelt i bilen for at sikre en jævn lydoplevelse.

Subwooferen forbedrer basniveauerne, så musikken lyder dybere og mere kraftfuld. Dette er standardudstyr på alle Opel Ampera-e-modeller.

Hvilke apps kan man få til en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e First Edition har adgang til forskellige apps. Disse apps er tilgængelige via bilens infotainmentsystem.

  1. Navigation og Kort

    Google Maps og andre korttjenester fungerer gennem bilens skærm. Ejere kan nemt finde vej.

  2. Musikstreaming

    Spotify og Apple Music kobler op med bilens Bluetooth. Man kan lytte til sine yndlingssange på farten.

  3. Telefonopkald

    Bilens Bluetooth-funktion understøtter håndfri opkald. Det gør det sikkert at køre, mens man taler i telefon.

  4. Opel OnStar-service

    Denne tjeneste tilbyder hjælp ved ulykker og stjålne biler. Den giver også adgang til en række apps gennem infotainmentsystemet.

  5. Sociale Medier

    Apps som WhatsApp kan bruges via stemmestyring eller touchscreen for beskeder og opdateringer.

  6. Bilstatus-Apps

    Disse apps holder ejere opdaterede om batteristatus, dæktryk, og andre vigtige informationer om bilen i realtid.

  7. Multimedia Afspilning

    Video-apps som YouTube er også kompatible med systemet, når bilen holder stille.

  8. E-mail Tjenester

    E-mails kan læses højt via bilens system, samt besvares ved brug af stemmestyring eller touchscreen.

Opdateres softwaren i en Opel Ampera-e automatisk?

Opel Ampera-e opdaterer sin software automatisk via over-the-air opdateringer. Dette betyder, at bilen regelmæssigt får forbedringer i ydeevne, sikkerhed og funktionalitet uden behov for at besøge en forhandler.

Softwaren kan også rette fejl og problemer, hvilket gør det nemt for ejere at holde deres bil i topform.

Ejere kan modtage notifikationer om nye opdateringer. Disse opdateringer er vigtige for at sikre, at bilen fungerer optimalt og sikkert. Over-the-air opdateringer er en bekvem måde at sikre, at bilens software altid er opdateret.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e First Edition kommer med mange tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen endnu mere praktisk og komfortabel.

  1. Klimaanlæg: Standardudstyr, kan styres manuelt eller automatisk.
  2. Opel OnStar-service: Inkluderer nødopkaldstjeneste, tyverihjælp og køretøjsdiagnose.
  3. Lædersæder: Tilbyder ekstra komfort og et luksuriøst udseende.
  4. Navigation System: Gør det lettere at finde vej på ukendte ruter.
  5. Premium lydsystem: Leverer høj kvalitet af lyd til musiklovers.
  6. Panoramasoltag: Giver mere lys i kabinen og en fantastisk udsigt.
  7. Opvarmede sæder: Perfekt til kolde vinterdage for øget komfort.
  8. Vinterpakke: Indeholder opvarmet rat og sidespejle.
  9. Bagagerumsdækken: Holder bagagen skjult og beskyttet mod solen.
  10. Fartpilot: Opnår en stabil hastighed uden at holde foden på speederen.

Disse funktioner gør Opel Ampera-e First Edition attraktiv for billister der søger komfort og teknologi i én pakke.

Guides til andre Opel-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e bruger et avanceret multimedia-infotainmentsystem. Systemet har en 10,2-tommers skærm, Bluetooth, 4 USB-porte og en AUX-port. Skærmen er let at bruge og hjælper føreren med at holde sig opdateret med navigation og musik.

Bluetooth-forbindelse gør det muligt at forbinde telefonen trådløst. USB-porte sørger for, at både fører og passagerer kan oplade deres enheder. AUX-porten giver mulighed for at tilslutte andre lydkilder.

Assistentpakken i Opel Ampera-e indeholder flere smarte funktioner. Der er trafikskiltgenkendelse, som hjælper føreren med at overholde fartgrænser. Bakkameraet gør parkering nemmere ved at vise området bag bilen på infotainmentskærmen.

Disse teknologier bidrager til både sikkerhed og kørekomfort for brugerne.

Hvad koster en Opel Ampera-e First Edition i grøn ejerafgift?

En Opel Ampera-e First Edition koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.

Hvor tit skal en Opel Ampera-e til service?

En Opel Ampera-e First Edition skal til service en gang om året eller hver 30.000 kilometer, afhængig af hvad der kommer først. Serviceomkostningerne er lave, da bilen bruger færre dele end traditionelle biler.

Den to-årige garanti dækker antriebsbatteri og høje spændingskomponenter. Derudover giver Opel otte års garanti på batteriet og de høje spændingskomponenter eller op til 160.000 kilometer.

Det gør vedligeholdelsen overkommelig og bekymringsfri for bilejere.

Hvilke dele på en Opel Ampera-e går mest i stykker?

Nogle dele på en Opel Ampera-e går oftere i stykker end andre. Det er vigtigt at kende disse svage punkter før køb.

  1. Batteriet

    Batteriet har en garanti på otte år eller 160.000 km, men kan stadig fejle tidligere.

  2. Højspændingskomponenter

    Disse komponenter er dækket af garantien i to år, men kan efterfølgende give problemer.

  3. Dæk og fælge

    Slid på dæk og fælge sker ofte hurtigere på grund af bilens vægt og elektriske drivlinje.

  4. Bremsesystemet

    Bremseskiver og bremseklodser slides hurtigere ned, især ved bykørsel med mange stop-starts.

  5. Elektroniske systemer

    Opdateringer til software kan fejle, hvilket kræver professionel hjælp til løsning af problemerne.

  6. Dørsensorer

    Sensorerne i dørene kan blive upræcise over tid og kræve udskiftning.

  7. Klimaanlægget

    Klimaanlæggets effektivitet aftager ofte efter nogle års brug, hvilket påvirker komforten negativt.

  8. Ladeporten

    Selve ladeporten og stikket kan også blive beskadiget ved hyppig brug.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Ampera-e?

Opel Ampera-e har en garanti på 8 år for batteriet og de høje spændingskomponenter. Dette gælder fra købsdatoen, hvilket giver bilkøbere tryghed. Derudover tilbyder Opel også en to-årig garanti, som dækker antriebsbatteriet og de høje spændingskomponenter.

Garantierne sikrer, at bilens essentielle dele kan repareres eller udskiftes uden ekstra omkostninger inden for garantiperioden. Dette er især vigtigt for bilkøbere, der ønsker at investere i en elbil som Opel Ampera-e First Edition.

Hvad dækker garantien på en Opel Ampera-e?

Garantien på en Opel Ampera-e dækker antriebsbatteri og høje spændingskomponenter. Garantien varer to år eller op til 160.000 km for batteriet og de høje spændingskomponenter.

Desuden omfatter garantien reparation eller udskiftning af defekte dele. Dette sikrer, at bilen fungerer korrekt i garantiperioden.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.30.46

Opdateret 10.09.2024, 14.30.46

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel