Guiden handler om Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance (Årgang 09/2019 - 11/2020)
Astraen fik et facelift i efteråret 2019. Den blev mere effektiv og havde lavere CO2-udslip. Bilen er økonomisk. Den bruger 5,4 liter benzin per 100km (20,0 km/L) ifølge Ecotest. ADAC gav den fire stjerner for skadstofforbrug.
Bilen har en ADAC vurdering på 2,3 for familier og 2,0 for bykørsel. For seniorer og langdistancekørsel er vurderingen 3,3. Transport og køreglæde fik henholdsvis 3,0 og 2,9. Pris/ydelse er bedømt til 3,3.
Indholdsoversigt
Opel Astra har flere varianter. Hver variant har forskellige motorer og specifikationer.
Denne model har en 1,2-liters benzinmotor med 110 hestekræfter og 195 Nm drejningsmoment. Den går fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder.
En anden variant af den samme motor, men med mere kraft - 130 hestekræfter og et drejningsmoment på 225 Nm. Den klarer 0-100 km/t på 9,9 sekunder.
Denne model har en lidt større motor på 1,4 liter. Med sine 145 hestekræfter og samme drejningsmoment som den foregående model kan den accelerere fra 0-100 km/t på kun 9,4 sekunder.
For dem der foretrækker diesel er denne model et godt valg. Motoren leverer med sine 105 hestekræfter og et højt drejningsmoment på hele 260 Nm en accelerationstid fra 0-100 km/t på ca.10,6 sekunder.
Endnu en dieselvariant med mere kraftfulde specifikationer: Med sine imponerende182Nmæhestekræfterog300Nmdrejningermomentkandenklare0-100km/tiomkring10sekunder.
Fordele ved Opel Astra inkluderer ergonomiske sæder og god plads. Bilen har effektiv udstødning og lavt brændstofforbrug. Motoren arbejder energisk, selvom der er nogen rystelse på grund af trecylindret design.
Astra tilbyder også en rummelig kabine, som gør lange køreture mere behagelige.
Ulemper er, at Astra mangler nogle nøglefunktioner, som andre biler har. Afstandsregeltempomat og nødbremsesystem til højere hastigheder mangler. Astra tilbyder ikke markante fordele over konkurrenterne som Volkswagen Golf eller Ford Focus.
Brændstofforbruget er sammenligneligt med en lettere Opel Corsa 1.2 med mindre hestekræfter.
Opel Astra klarer sig godt i test. ADAC vurderer bilen til 2,3 for familier, 2,0 for bykørsel, og 2,9 for køreglæde. Den har en effektiv bremselængde på 33,5 meter fra 100 km/t.
Det er tre meter bedre end den tidligere model.
Benzinforbruget er økonomisk med 5,4 liter pr. 100km (20,0 km/L) ifølge Ecotest. Motoren starter ved at slippe bremsepedalen og reagerer energisk, omend ikke med det mest spontane respons. Den får lavere karakterer for langdistancekørsel og transport, med vurderinger på henholdsvis 3,3.
Flere biler kan være gode alternativer til Opel Astra. Her er nogle af dem:
Disse modeller giver alle noget unikt, som gør dem værd at overveje som alternativer til en brugt Opel Astra.
Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance er økonomisk. Ifølge Ecotest kører den 5,4 liter benzin pr. 100km (20,0 km/L) I byen bruger den 5,7 liter pr. 100km (20,0 km/L) På landeveje bruger den kun 4,8 liter pr.
100km (25,0 km/L)
På motorvejen stiger forbruget til 6,2 liter pr. 100km (16,7 km/L) Det gør den til en god bil for både by og lange ture. Den tilbyder derfor en god balance mellem effektivitet og ydeevne.
Motoren i en Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance er en 1,2 liter trecylindret motor. Den yder 96 kW, hvilket svarer til 130 hk. Turbomotoren præsterer godt ved omkring 2.000 omdrejninger.
Dog kan motoren have svært ved at accelerere i meget lavt omdrejningsområde. Dette kan påvirke køreegenskaberne ved lave hastigheder.
En Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance har 130 hestekræfter (hk). Med disse hestekræfter kan bilen yde godt og give en smidig køreoplevelse. Motoren leverer også 225 Nm drejningsmoment, hvilket bidrager til hurtig acceleration.
Fra 0-100 km/t tager det kun 9,9 sekunder.
Tophastigheden for en Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance ligger mellem 200 og 220 km/t. Denne bil kombinerer effektivitet med fart, så den kan let klare både bykørsel og motorvejsture.
Med denne hastighed er Opel Astra ikke kun praktisk, men også en sjov bil at køre. Bilkøbere kan forvente en ydeevne, der tilfredsstiller, uanset om det er til daglig pendling eller længere ture.
Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance har en accelerationstid fra 0-100 km/t på 9,9 sekunder. Motoren har 130 hestekræfter, men kan have svært ved at accelerere i lavt omdrejningsområde.
Fra 15 til 30 km/t tager det cirka tre sekunder i anden gear. Acceleration fra 60 til 100 km/t sker på kun 5,3 sekunder.
En Opel Astra er 4,40 meter lang og 2,05 meter bred med spejle. Vending radius er 11,5 meter. Dette gør det nemt at navigere i bytrafik.
Den har en 48 liters tank, der giver en rækkevidde på ca. 885 km ved Ecotest-forbrug. Dette er nyttigt for lange ture uden hyppige stop for at tanke.
Bagagerummet i en Opel Astra tilbyder 245 liter plads til bagagerumsdækket. Ved at fjerne dækket kan man få 365 liter op til loftet. Hvis man lægger bagsæderne ned, udvides pladsen til 630 liter til vindueskanten og hele 1.080 liter op til loftet.
Bagagerummet har kun én lampe, så det er lidt svagt belyst. Dette kan være en ulempe i mørke omgivelser. Alligevel giver den fleksible plads god mulighed for at transportere større genstande og lave privatleasing af bilen mere attraktiv.
Ja, man kan få anhængertræk på en Opel Astra. Det er muligt at trække en bremset trailer på op til 1.350 kg. En ubelastet trailer må veje op til 620 kg.
Anhængertræk øger bilens alsidighed. Det er nyttigt for dem, der har brug for at transportere tung last.
En Opel Astra kan trække en bremset trailer på op til 1.350 kg. En ubelastet trailer må veje op til 620 kg.
Der er mange muligheder for fælge til en Opel Astra. Her er en liste over de valg, du har.
Fælgene kan også fås i forskellige farver som sølv, sort eller grå.
Opel Astra skal have gode vinterdæk for at køre sikkert. Vinterdæk giver bedre vejgreb i sne og is.
NCAP-testen giver Opel Astra 86% for sikkerhed. Standardudstyr som front- og sideairbags samt hovedairbags beskytter passagerer godt. Biler har også selestrammere og kraftbegrænsere i forsæderne og de yderste bagsæder.
Børnesikkerheden er også høj, med 84% i NCAP-testen.
Denne bilmodel har gode sikkerhedsfunktioner. Det gør den til et trygt valg for familier. Sikkerheden understøttes af stærke resultater og moderne teknik til beskyttelse i tilfælde af en ulykke.
Interiøret i en Opel Astra har mange hårde plastmaterialer. Der er få bløde overflader. En syv tommer touchscreen dominerer cockpit. Du kan vælge en otte tommer skærm mod ekstra betaling.
Bordcomputeren kan være svær at bruge. Menuen er uoverskuelig, og rattet har mange små knapper.
De forreste sæder kan indstilles lavt. Der er god hovedhøjde og plads til personer op til 2,1 meter. Dette gør Astra komfortabel for høje personer.
Opel Astra har plads til fem personer. Bagsædet kan dog føles trangt for tre voksne. Personer op til 1,90 meter kan sidde komfortabelt.
Der er begrænset plads til barnestole bagtil. Det kan gøre det svært at installere flere barnestole samtidigt.
Opel Astra kommer med et godt lydsystem. Du får Bluetooth-håndfri, USB, AUX-indgang og Apple CarPlay/Android Auto. Systemet er nemt at bruge.
Lydsystemet giver klar og god lyd. Det gør turen sjovere. Du kan også nemt tilslutte din telefon.
Opel Astra understøtter mange nyttige apps. Disse kan gøre bilturen mere sikker og underholdende.
Disse apps gør kørslen både lettere og sjovere for bilkøbere, der overvejer en Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance årgang 09/2019-11/2020.
Ja, softwaren i en Opel Astra opdateres automatisk. Bilen downloader nye softwareopdateringer via sin indbyggede internetforbindelse. Ejerne behøver ikke selv at tage bilen til et værksted for at få opdateret softwaren.
Dette sikrer, at bilens systemer altid er opdaterede og fungerer optimalt.
En Opel Astra kan tilpasses med mange typer udstyr. Disse gør bilen både mere komfortabel og sikker.
Disse funktioner kan gøre køreoplevelsen mere behagelig og give ekstra ro i sindet.
Opel Astra bruger mange smarte teknologier. Start-stop-systemet sparer brændstof ved at slukke motoren, når bilen står stille. Hill Start Assist holder bilen i ro på bakker i et par sekunder, så starten bliver nemmere.
Elektromekanisk servostyring giver god kontrol med præcision og styrke. Astra har også en ADAC slalomtest, som viser, at den reagerer hurtigt og stabilt.
Astra har moderne infotainment. Skærmen er let at bruge, og man kan tilslutte sin smartphone. Dette gør det muligt at bruge apps direkte fra skærmen. Navigationen er hurtig og præcis.
Førerassistentsystemer hjælper med sikkerheden. Disse omfatter lane assist og automatisk nødbremsning. Teknologierne gør kørslen både sikker og komfortabel.
En Opel Astra koster i 2024 ca. fra 780 kr til 9.880 kr i årlig ejerafgift.
Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.
En Opel Astra skal til service hver 30.000 km eller én gang om året, hvad der end kommer først. Regelmæssig service hjælper med at holde motoren i god stand og forlænge bilens levetid.
Nogle dele på en Opel Astra går ofte i stykker. Det er godt at vide, før du køber bilen.
Disse punkter er vigtige at tage stilling til, hvis du overvejer en Opel Astra 1.2 DI Turbo Elegance fra årgang 09/2019 til 11/2020.
En Opel Astra har en producentgaranti på to år. Der er ingen kilometerbegrænsning. Garantien kan forlænges op til 200.000 km med forskellige pakker.
Garantien på en Opel Astra dækker mange ting. Den typiske garanti varer to år fra købsdatoen. Dette inkluderer reparationer og udskiftning af defekte dele. Fabrikanten dækker også arbejdslønnen for disse reparationer.
Garantien omfatter inspektioner og sliddele såsom bremser, dæmpere og kobling. Hvis disse dele går i stykker på grund af fabrikationsfejl, repareres de uden ekstra omkostninger.
Dette giver køberen ro i sindet og sikkerhed ved køb af en Opel Astra.
Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.
Oprettet 13.12.2024, 18.18.01
Opdateret 13.12.2024, 18.18.01
Brug for hjælp?