Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance (Årgang 03/2022 - 04/2023)

Købsguide: Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance (03/2022 - 04/2023)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance?

Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance koster mellem 29.000 og 40.000 €. Bilen har en ADAC vurdering på 2,2. Den udleder 160 g CO2 per km, hvilket er vigtigt at overveje.

Den bruger 5,2 liter diesel pr. 100km (20,0 km/L)

Bilen har masser af plads med et stort bagagerum. Den er også veludstyret og har mange teknologier indbygget. Der er dog højere udgifter til service og vedligeholdelse end nogle af konkurrenterne som Volkswagen Golf og Ford Focus.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Astra?

Der findes flere varianter af Opel Astra. Man kan vælge mellem plug-in hybrid, benzin og diesel. Modellerne har forskellige motorer og gearkasser.

En 1.2 Turbo benziner yder 110 hk (81 kW). En 1.5 Diesel leverer 130 PS (96 kW). Man kan vælge mellem en manuel 6-trins gearkasse eller en 8-trins automatisk gearkasse.

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Astra?

Opel Astra har flere fordele. Den har generøst plads foran og et stort bagagerum på 670 liter. Den scorer også 4 stjerner i ADAC Ecotest. Dette gør den til en god valg for familier eller dem, der kører meget.

Der er også nogle ulemper ved Opel Astra. Den har ingen ægte kurvenlys og vurderingen af fodgængerbeskyttelse er middelmådig. Mange udstyrsvarianter er ikke tilgængelige for Business Elegance-modellen.

Disse faktorer kan være vigtige at overveje før køb.

Hvordan klarer Opel Astra sig i test?

ADAC gav Opel Astra en samlet vurdering på 2,7 for bykørsel, hvilket er ganske godt. Familien vurderede den til 2,2, mens seniorer gav 2,4. Langdistancekørsel fik en lavere score på 3,5, men bremsetesten var imponerende med en stopafstand på 34,4 meter fra 100 km/t.

Testresultaterne viser, at Astra klarer sig godt i mange situationer, især bykørsel og familieture. Bremsepræstationen er også solid og giver tryghed. Alt i alt er Astra en pålidelig bil med gode resultater i flere kategorier.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Astra?

KIA Ceed SE er et godt alternativ til Opel Astra. Den har lignende dimensioner og udstyr. Ford Focus Turnier tilbyder også stærk konkurrence. Peugeot 308 SW og Seat Leon ST er andre muligheder, der matcher i størrelse og ydeevne.

Volkswagen Golf Variant er også på listen med sin pålidelighed og stil.

Disse biler har alle dieselmotorer og tilbyder gode brændstoføkonomier. De kommer også med innovative teknologier i interiøret. Mange bilkøbere finder god værdi i disse alternativer.

Hvor langt kører Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance på literen?

Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance har et brændstofforbrug på 5,2 liter per 100km (20,0 km/L) Ved bykørsel bruger den 5,4 liter per 100km (20,0 km/L) På landevejen bruger den 4,4 liter per 100km (25,0 km/L)

Kører du på motorvej, ligger forbruget på 6,1 liter per 100km (16,7 km/L)

Det er værd at bemærke, at kørestil og dæktype kan påvirke forbruget. Du kan finde mere info om brændstoftal på www.wltpfacts.eu. Dette gør det nemmere at sammenligne med andre biler i samme klasse.

Hvilken motor har en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance?

Bilen har en 1,5 liters turbodieselmotor. Motorkraften udgør maksimalt 300 Nm i drejningsmoment. Den er designet med SCR-teknologi og et Diesel-Partikel-Filter (DPF). Emissionerne reduceres også med en NOx-lagringskatalysator.

Motoren gør Opel Astra Sports Tourer veldrevet og pålidelig. Den passer godt til lange ture og daglig pendling.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance?

Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance har 130 hestekræfter. Dette svarer til 96 kW. Bilen har derfor en god balance mellem kraft og brændstofeffektivitet.

For bilkøbere der er interesseret i brugt Opel Astra, er denne model pålidelig og giver en solid præstation. Astra F og Astra G modellerne kan også være værd at overveje som alternativer.

Hvad er tophastigheden for en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance?

Tophastigheden for en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance er 208 km/h. Denne hastighed gør bilen til et robust valg for dem, der søger hurtig og effektiv transport.

Den kraftige dieselmotor bidrager til bilens evne til at nå denne imponerende tophastighed. Dette gør den ideel til både bykørsel og lange ture på motorvejen.

Hvor hurtigt accelererer en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance fra 0-100 km/t?

Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance går fra 0-100 km/t på 11 sekunder. Dette viser, at bilen har en god balance mellem ydeevne og brændstoføkonomi.

Den stabile og pålidelige motor gør den velegnet til både bykørsel og længere rejser. Bilkøbere, der overvejer denne model, vil finde dens acceleration passende for de fleste daglige kørebehov.

Hvad er dimensionerne på en Opel Astra?

En Opel Astra måler 4.642 mm i længden, 1.860 mm i bredden, og 1.443 mm i højden. Med sidespejle inkluderet bliver bredden 2,07 meter.

Den har en vendekreds på 11,3 meter. Disse dimensioner gør bilen praktisk til både by- og motorvejskørsel.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Astra?

Bagagerummet i en Opel Astra er 505 liter stort. Hvis du fylder op til loftet, kan du få det op til 670 liter. Bagagerummet bliver endnu større, hvis bagsædet er lagt ned. Her får du 905 liter og kan fylde op til loftshøjde med 1.395 liter.

Kan man få anhængertræk på en Opel Astra?

Ja, du kan få anhængertræk på en Opel Astra. Anhængertrækket er kompatibelt med forskellige Opel Astra-modeller, også elbiler. Funktionen giver ekstra fleksibilitet til at trække trailere eller campingvogne.

Det gør bilen mere alsidig og praktisk til både hverdagsbrug og ferier.

Hvor mange kg må en Opel Astra trække på anhængertrækket?

En Opel Astra kan trække op til 1.500 kg, hvis anhængeren har bremser. Uden bremser må den trække op til 740 kg. Støttebelastningen er 75 kg.

Taglasten for en Opel Astra er 80 kg. Dette betyder, at bilen er velegnet til både lettere og tungere anhængere, hvis de er egnede til bilen.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Astra?

Opel Astra Sports Tourer kan fås med fælge i størrelser fra 16 tommer til 18 tommer. Der er mange forskellige designs og stilarter, som omfatter både alufælge og stålfælge.

Nogle fælge tilbydes som en del af en pakke med enten vinterdæk eller sommerdæk. Du kan også tilføje ekstraudstyr som fælgbeskyttelse eller låse. Både originale Opel-fælge og eftermarkedet fælge, der passer til bilens specifikationer, er tilgængelige.

Priser og tilgængelighed afhænger af forhandleren og regionen.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Astra?

Vælg vinterdæk med god vejgreb og sikkerhed. Dæk som Michelin Alpin 6 eller Continental WinterContact TS 860 passer godt til en Opel Astra. De har gode testresultater og fungerer godt på sne og is.

Tjek også dækstørrelsen, som kan være 195/65 R15 eller 225/45 R17, afhængig af modellen. Vælg dæk, som passer til bilens fælge og sæsonens forhold. Husk altid at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder under 7 grader.

Hvor sikker er en Opel Astra?

Opel Astra har en ANCAP vurdering på 4 ud af 5 stjerner. Dette betyder, at bilen er meget sikker, men der er rum til forbedring. Den har front- og siderairbags samt hovedairbags, men ingen centralairbags.

Sikkerhedsfunktionerne inkluderer systemer, der hjælper med at beskytte fører og passagerer ved sammenstød. Opel Astra er godt udstyret til at reducere risikoen for alvorlige skader i tilfælde af en ulykke.

Hvordan er interiøret i en Opel Astra?

Interiøret i en Opel Astra er enkelt og funktionelt. Kabinen har hårde plastmaterialer, men enkelte bløde overflader skaber komfort. To 10-tommers skærme dominerer cockpittet og giver et moderne look.

Sæderne i Astra er AGR-certificerede, hvilket sikrer god komfort på lange ture. Det er nemt at finde en behagelig kørestilling. Interiøret er rummeligt og praktisk organiseret med mange opbevaringsrum.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Astra?

Opel Astra har plads til 5 personer. Der er mindre rummelighed bagtil, men det er stadig komfortabelt for to personer.

Sæderne foran har mere plads og giver en god kørestilling. En Opel Astra er derfor et godt valg til både korte og lange ture med familie eller venner.

Hvilket lydsystem har en Opel Astra?

Opel Astra har standardhøjtalere, men lydkvaliteten er ikke god. Business Elegance-varianten tilbyder ikke et bedre lydsystem som ekstraudstyr. Mange købere vælger derfor at forbedre lydsystemet selv.

Selvom standardhøjtalerne skuffer, er infotainmentsystemet stadig brugervenligt. Det giver adgang til radio, musik og opkald. Opel Kadett-ejere kan finde lignende systemer fra eftermarkedsleverandører for at få bedre lyd.

Hvilke apps kan man få til en Opel Astra?

Man kan få flere apps til en Opel Astra. En vigtig app er Opel Connect. Den giver adgang til fjernaftale af køretøjets status og information. Man kan også bruge myOpel appen. Den hjælper med serviceaftaler og viser bilens placering.

En anden smart funktion er Apple CarPlay og Android Auto. Med dem kan man bruge sine yndlingsapps fra telefonen på bilens skærm. Det gør det nemt at lytte til musik, navigere og sende beskeder.

Alt i alt forbedrer disse apps køreoplevelsen og sikkerheden.

Opdateres softwaren i en Opel Astra automatisk?

Softwaren i en Opel Astra opdateres ikke automatisk. Ejeren skal selv installere opdateringerne manuelt. Regelmæssige kontrol af softwareopdateringer anbefales af Opel for at forbedre bilens ydeevne og sikkerhed.

En Opel-forhandler eller et autoriseret værksted kan hjælpe med at installere opdateringer. Det er vigtigt at holde softwaren opdateret for at sikre optimal drift af bilen.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Astra?

Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance har flere muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Dette gør bilen endnu mere attraktiv.

  1. Keyless entry og start-system
  2. Elektrisk bagklap: Sensorstyret åbning mod ekstra betaling.
  3. Panorama soltag: Tilføjer lys og luft i kabinen.
  4. LED forlygter: Bedre synlighed om natten.
  5. Varme i rat og sæder: Komfortabel på kolde dage.
  6. Navigation System: Indbygget Ghk for nem ruteplanlægning.
  7. Bakkamera: Gør parkering lettere og sikrere.
  8. Apple CarPlay / Android Auto: Forbind din smartphone med bilen.
  9. Premium lydsystem: Bedre lydoplevelse under kørslen.
  10. Trækpakke: Inkluderer anhængertræk med høj trækkapacitet.

Disse punkter dækker det vigtigste tilbehør og ekstraudstyr til en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance fra årgang 03/2022 - 04/2023

Guides til andre varianter af Opel Astra

Hvilke teknologier bruges i en Opel Astra?

Opel Astra bruger mange smarte teknologier. Den har et TOMTOM navigationssystem, som giver realtids trafikoplysninger og online kortopdateringer.

Bilen har også to-zoners automatisk klimakontrol. Dette gør, at både fører og passager kan vælge deres egen temperatur.

Hvad koster en Opel Astra Sports Tourer 1.5 Diesel Business Elegance Automatik i grøn ejerafgift?

En Opel Astra koster i 2024 ca. fra 780 kr til 9.880 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Opel Astra til service?

En Opel Astra skal til service en gang om året eller hver 30.000 km, hvad end der kommer først. Dette er vigtigt for at holde bilen i god stand og sikre, at alle systemer fungerer korrekt.

Regelmæssig service hjælper også med at forhindre større reparationer i fremtiden.

Hvilke dele på en Opel Astra går mest i stykker?

Bremserne kan ofte have problemer og skal udskiftes. Koblingen viser også tegn på slitage, især ved hyppig bykørsel.

Elektronik kan give udfordringer, såsom fejl i sensorer. Turboen på dieselmodeller kan slides hurtigt.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Astra?

Opel Astra har en to-årig producentgaranti uden kilometerbegrænsning. Garantien kan forlænges. Man kan vælge en udvidet garanti op til fem år eller 200.000 km.

Dette kan give ro i sindet for mange bilkøbere. En længere garanti sikrer, at bilen er beskyttet mod uforudsete problemer.

Hvad dækker garantien på en Opel Astra?

Garantien på en Opel Astra dækker fabrikationsfejl. Den omfatter også fejl på motor og transmission. Elektriske systemer og sikkerhedssystemer er også dækket.

Garantien gælder i to år uden kilometerbegrænsning. Du kan forlænge garantien op til fem år eller 200.000 km med særlige pakker.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 20.10.2024, 08.14.58

Opdateret 20.10.2024, 08.14.58

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel