Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance (Årgang 11/2019 - 10/2020)

Købsguide: Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance (11/2019 - 10/2020)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance?

Inden du køber en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance, skal du vide, at det er den sjette generation af Corsa. Denne model blev første gang lanceret i perioden mellem november 2019 og oktober 2020.

Det er også den første Corsa bygget under ejerskab af hkA, hvilket bringer nogle nye funktioner og forbedringer til modellen. Elegance-udgaven står højt i prisklassen, men for pengene får man adskillige sikkerhedsfunktioner som kollisionsadvarsel og vognbaneassistent.

Disse funktioner øger både sikkerheden og køreglæden.

Denne bil er testet og har vist sig med en motor på 74 kW/100 PS, der giver en god brændstoføkonomi. Det er vigtigt for købere at tænke over CO2-udslippet og brændstofforbruget, hvor Corsaen viser sig godt frem.

For dem, der sætter pris på teknologi, understøtter denne model både Apple CarPlay og Android Auto, hvilket gør det nemt at forbinde din smartphone. Funktionaliteter som sædevarme og læderrat tilføjer også til komforten i bilen.

Af disse grunde er Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance et attraktivt valg for mange bilkøbere i Danmark.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Corsa?

Opel Corsa kommer i flere varianter for at passe til forskellige behov. Der er motorer, som kører på benzin, og en model, der bruger diesel. Man kan vælge mellem 1.2, 1.2 DI Turbo Edition, 1.2 DI Turbo GS Line Automatik, og 1.5 Diesel Edition.

For dem, der søger en mere miljøvenlig løsning, er der Corsa-e Selection, som er helt elektrisk. Denne model er skabt på hkA-platformen, som giver mulighed for forskellige drivmidler.

Udover forskellige motorer kan købere også vælge mellem forskellige udstyrspakker og tilbehør for at gøre deres bil mere personlig. Uanset om man har brug for en bil til bykørsel eller længere ture, findes der en Opel Corsa, der passer til opgaven.

Med corsa electric har Opel taget et stort skridt ind i fremtiden for bæredygtig mobilitet. Denne diversitet sikrer, at der er en Corsa til hver bilkøber.

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Corsa?

Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance har sine styrker og svagheder. Den er et populært valg blandt bilkøbere, men det er vigtigt at kende til både fordele og ulemper.

Fordele:

  1. Stærk turbomotor: Bilen har en motor, der giver god ydelse. Den kan hurtigt komme op i fart.
  2. God sikkerhedsudstyr: Sikkerhed er høj prioritet. Bilen kommer med mange sikkerhedsfunktioner til at beskytte dig og dine passagerer.
  3. Karrosseri / bagagerum: Bilen er godt konstrueret med et rummeligt bagagerum til opbevaring af ting.

Ulemper:

  1. Høje omkostninger: Prisen på bilen kan være en stor ulempe for nogle købere sammenlignet med andre biler i samme klasse.
  2. Begrænset plads i kabinen: Selvom bagagerummet er rummeligt, kan selve kabinen føles trang, især hvis man rejser med flere voksne på længere ture.
  3. Visse mangler i kvaliteten af forsegling og lakering: Det betyder, at nogle dele af bilens eksteriør måske ikke holder så godt over tid eller ved hård brug.

Disse punkter giver et klart overblik over, hvad man som køber kan forvente af en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance, set på www.wltpfacts.eu for mere præcise detaljer om ydelse og målinger relateret til modellen fra årgang 11/2019 - 10/2020. Det hjælper med at træffe en velinformeret beslutning baseret på både positive aspekter samt mulige begrænsninger.

Hvordan klarer Opel Corsa sig i test?

Opel Corsa har gjort det godt i forskellige sikkerhedstests. Den scorede 84% i beskyttelse af voksne og 86% i beskyttelse af børn i NCAP's crash test. Det viser, at bilen er sikker for både voksne og børn.

Med en indbygget partikelfilter har den også lavet gode resultater for at holde luften ren. Denne model fik 49 ud af 50 mulige point i testen for Schadstoffemissionerne. Dette gør den til et miljøvenligt valg for bilkøbere, der bekymrer sig om luftkvalitet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Corsa?

Nogle biler ligner meget Opel Corsa. For eksempel er Ford Fiesta, Kia Rio, Peugeot 208, Renault Clio og Volkswagen Polo gode eksempler på biler, der konkurrerer med Corsa. Disse modeller tilbyder lignende størrelser, priser og funktioner.

Ford Fiesta er kendt for sin gode køredynamik. Kia Rio tilbyder en lang garantiperiode, som mange købere værdsætter. Peugeot 208 skiller sig ud med sit iøjnefaldende design og moderne kabine.

Renault Clio har et rummeligt bagagerum til familien. Volkswagen Polo fremstår som en af de mest premium alternativer i denne klasse med høj kvalitet i materialerne og teknologi. Alle disse modeller er værd at overveje, hvis man overvejer at købe en bil ligesom Opel Corsa.

Hvor langt kører Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance på literen?

Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance bruger 5,4 liter brændstof på 100km (20,0 km/L) ifølge de generelle test. I byen stiger dette tal til 5,5 liter, mens den på landeveje er mere økonomisk med et forbrug på 4,8 liter.

Kører man på motorvejen, skal man regne med at bruge 6,3 liter for hver 100km (16,7 km/L) Dette viser, at bilen er ret økonomisk, især når den kører uden for byen. Denne information hjælper bilkøbere med at forstå, hvad de kan forvente af Opel Corsa D i forskellige køresituationer.

Hvilken motor har en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance?

En Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance har en motor på 1,2 liter. Den er tre-cylindret. Denne bilmodel giver 100 hestekræfter. Dens motor har et drejningsmoment på 205 Nm ved 1.750 omdrejninger i minuttet.

Denne type motor forsyner bilen med god styrke og acceleration, hvilket gør den til en populær valg blandt bilkøbere. Den kraftige motor sikrer, at bilen kan klare forskellige kørselsbehov, både i byen og på længere ture.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance?

Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance har 100 hestekræfter. Denne kraft kommer fra motoren, som virker med 74 kW ved 5.500 omdrejninger i minuttet. Kraften sørger for, at bilen kan køre godt på vejen.

Dette tal er nyttigt for bilkøbere, der leder efter en bil med god ydeevne. Kraften i denne bil matcher behovet for at kunne accelerere hurtigt og have styrke i overhalingsbanen.

Hvad er tophastigheden for en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance?

En Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance kan nå en tophastighed på 194 km/t. Denne oplysning kommer direkte fra producenten. Denne hastighed viser, at bilen er både hurtig og kraftfuld.

Bilkøbere, der har brug for speed og effektivitet, vil finde denne model tiltalende. Den høje tophastighed er et klart tegn på bilens stærke motor og gode design.

Hvor hurtigt accelererer en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance fra 0-100 km/t?

Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance når 100 km/t på kun 9,9 sekunder. Dette viser bilens gode ydeevne og evne til hurtigt at komme op i fart. Det gør den til et attraktivt valg for købere, der ønsker en bil der kan accelerere hurtigt.

Denne information er vigtig for dem, der overvejer at købe en bil og sætter pris på hurtig acceleration uden at gå på kompromis med stil og komfort.

Hvad er dimensionerne på en Opel Corsa?

En Opel Corsa er en lille bil med kompakte dimensioner. Den passer godt ind i bybilledet og på små parkeringspladser. Dens størrelse gør den nem at manøvrere rundt i trange gader.

Bagagerummet rummer 250 liter, hvilket er tilstrækkeligt for dagligdags brug og små rejser. Højden på bagklappen er bekvem, liggende omkring 70 cm over jorden, med en indvendig stige på 18 cm, hvilket letter loading og unloading af tunge genstande.

Corsaen tilbyder god plads indeni, så personer op til 1,90 m kan sidde behageligt. Disse mål viser, at en Opel Corsa er designet med tanke på praktisk anvendelse og komfort.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Corsa?

Bagagerummet i en Opel Corsa er praktisk og tilpasser sig forskellige behov. Under dækken kan der være 250 liter, hvilket er nok til daglig brug. Vil man have mere plads, nås op til 310 liter, hvis man fylder det op til loftet.

For dem, der har brug for at transportere større ting, kan bagsædet lægges ned, og så udvides volumen til 545 liter. Skal man virkelig bruge meget plads, for eksempel til at flytte eller have meget bagage med på tur, kan man fjerne bagsædet helt.

Så bliver pladsen bag forsæderne op til 890 liter. Dette viser, hvor fleksibel en Opel Corsa er når det gælder om at have plads til forskellige ting.

Kan man få anhængertræk på en Opel Corsa?

Ja, en Opel Corsa kan udstyres med anhængertræk. Dette giver ejere mulighed for at øge bilens alsidighed ved at tillade transport af ekstra last eller brug af en trailer. Den bestemte model, Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance, fra årgangen 11/2019 til 10/2020, understøtter denne tilføjelse.

Det giver ejerne en fordel, når de har brug for mere plads til transport.

Installation af et anhængertræk på din Opel Corsa udvider også de mulige anvendelser af bilen, fra at trække små trailere til cykelholdere, hvilket gør den ideel for dem, der ofte transporterer større genstande eller nyder udendørs aktiviteter.

Denne tilpasning henviser direkte til købernes behov for en funktionel og fleksibel bil.

Hvor mange kg må en Opel Corsa trække på anhængertrækket?

En Opel Corsa kan trække op til 1.200 kg på anhængertrækket. Det gør den til et godt valg for bilkøbere, der har brug for at transportere tunge ting som for eksempel en campingvogn eller en trailer med haveaffald.

Denne vægtgrænse sikrer, at man kan nyde godt af bilens fleksibilitet uden at overbelaste den. Med en lasteevne på 470 kg er Corsaen også i stand til at håndtere en rimelig mængde bagage i selve bilen, mens man trækker noget på anhængertrækket.

Dette gør Corsaen både alsidig og praktisk for daglig brug eller ferieture.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Corsa?

Til en Opel Corsa kan købere vælge mellem forskellige fælge. Disse passer til de mange motorvarianter såsom 1.2, 1.2 DI Turbo Edition, 1.2 DI Turbo GS Line Automatik, 1.5 Diesel Edition og Corsa-E Selection.

Valget af fælge hænger sammen med bilens ydeevne og købers smag. Man skal overveje, hvilke fælge der matcher ens Corsa bedst, baseret på drivkraft og designpræferencer.

Købere bør også tænke på kvaliteten og størrelsen af fælgen for at sikre, at bilen ser godt ud og kører glat. Fælgene skal passe perfekt til Corsaens specifikationer for at undgå problemer med kørslen.

Udvælgelsen handler om både udseende og funktion, hvor både stil og bilens køreegenskaber spiller en stor rolle.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Corsa?

Til en Opel Corsa er det vigtigt at vælge vinterdæk, der kan håndtere både våde og glatte veje. Man skal sikre, at dækkene passer til bilens størrelse og vægt og følge bilproducentens anbefalinger.

Det er en god ide at kigge efter dæk med god vejgreb og kortere bremselængde på både våde og frostbelagte veje. På grund af bilens specifikationer og ydelse, som inkluderer en 1,2 liters motor med 100 hk, bør man sikre, at dækkene kan understøtte bilens dynamik og sørge for stabil kørsel under vinterforhold.

Det kan også være fordelagtigt at vælge dæk med lav rullemodstand for at optimere bilens effektivitet og dermed bidrage til en lidt længere rækkevidde på literen, selvom det er vinter.

Mange vælger mærker med godt ry inden for vinterdæk, såsom Michelin eller Continental, som begge tilbyder modeller, der er egnede til både urbane og mere krævende vinterlandskaber.

Husk altid at tjekke dæktrykket regelmæssigt om vinteren, da korrekt tryk er vigtigt for sikkerheden og køreegenskaberne.

Hvor sikker er en Opel Corsa?

En Opel Corsa har mange sikkerhedsfunktioner. Den kommer med frontkollisionsadvarsel, nødbremsesystem, adaptiv fartpilot og vognbaneassistent. Disse funktioner hjælper med at holde bilen sikkert på vejen.

Der er også ekstra sikkerhedsfunktioner som blindvinkelsassistent og fodgænger-nødbremsesystem man kan vælge. Disse funktioner beskytter både dem inde i bilen og dem udenfor.

Men der er nogle ting at tænke over. Corsaen har fået kritik for manglende lastesikring og for hvor svært det kan være at montere børnesæder korrekt. Det betyder, at mens bilen har mange systemer til at forhindre ulykker, kan det være sværere at sikre ting eller små børn inde i bilen.

Hvordan er interiøret i en Opel Corsa?

Interiøret i en Opel Corsa byder på hårde materialer. Dette giver bilen et praktisk og holdbart indre, men kan føles lidt billigt. Bagsædepladsen er begrænset, hvilket gør det til en udfordring for passagerer at sidde komfortabelt på længere ture.

På trods af dette, fungerer bilens touchskærm og knapper godt efter en kort tilvænning. Dette letter betjeningen ved kørsel og gør brugen mere intuitiv.

Cockpittet viser sig funktionelt med en centralt placeret touchscreen. Selvom designet måske ikke virker så moderne, er det velindrettet og nemt at anvende under kørslen. Denne opsætning bidrager til en mere behagelig oplevelse bag rattet.

Selv med de nævnte begrænsninger i materialer og design, tilbyder interiøret alt, hvad is needed for a nyde køreturen i en Opel Corsa.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Corsa?

En Opel Corsa har siddepladser til fem personer. Forsæderne giver god rummelighed for fører og forsædepassager. Men, bagsædet har begrænset plads. Så hvis man skal køre lange ture, er det vigtigt at huske på dette.

Bilkøbere bør tænke over hvor meget benplads de har brug for, før de beslutter sig for en bil som denne.

Hvilket lydsystem har en Opel Corsa?

Opel Corsa i Elegance-udgaven kommer med et radio- og multimediesystem, der har en touchskærm. Kunden kan vælge at opgradere til et premium lydsystem. Dette lydsystem har seks højttalere og en subwoofer for en dybere og rigere lyd.

Der er også mulighed for at tilføje et navigationssystem. Detaljerne om det standard lydsystem i en Opel Corsa Elegance er ikke klare, men man kan få bedre udstyr hvis man vil have den bedste lydoplevelse.

Hvilke apps kan man få til en Opel Corsa?

Til en Opel Corsa kan ejere integrere deres smartphones via Apple CarPlay og Android Auto, hvilket tillader dem at bruge kendte apps direkte på bilens skærm. Med myOpel appen får ejere adgang til bilens status, de kan låse deres bil op eller i, og de kan endda planlægge servicebesøg med få klik.

Der er også OpelConnect, som byder på sikkerhedsfunktioner som tyverisikring og nødopkald, samt giver information om bilen.

Udover disse officielle muligheder kan ejere finde tredjeparts-apps, der passer med bilens system. Disse ekstra apps åbner døren for musikstreamingstjenester, navigationshjælp og andre nyttige værktøjer for turen.

Nogle apps giver endda mulighed for at downloade softwareopdateringer til bilen, hvilket sikrer, at den altid kører med nyeste teknologi uden besøg hos mekanikeren.

Opdateres softwaren i en Opel Corsa automatisk?

Opdatering af softwaren i en Opel Corsa sker ikke af sig selv. Ejere skal kontakte en autoriseret Opel forhandler for at få opdateringerne installeret. Dette trin er afgørende for at holde bilen kørende godt og sikkert.

Med regelmæssige softwareopdateringer kan ejere sikre, at deres bil yder det bedste med hensyn til drift og effektivitet. Det er en god ide at spørge din Opel forhandler om Opel Flexcare-pakker, som kan inkludere disse nødvendige opdateringer som en del af en serviceaftale.

Manglen på opdateringer kan nemlig påvirke bilens ydeevne og endda dens forbrug af brændstof.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Corsa?

Opel Corsa tilbyder en bred vifte af tilbehør og ekstraudstyr, der kan forbedre oplevelsen for bilkøbere. Fra teknologiske opgraderinger til komfortforbedrende elementer, er der noget for enhver smag.

  1. 10-tommers infotainmentsystem: Tilbyder navigation, medieafspilning og adgang til smartphone apps via berøringsskærm.
  2. Vinterdæk: Sikrer et godt vejgreb under kolde og glatte forhold.
  3. Anhængertræk: Muliggør transport af ekstra udstyr eller en trailer.
  4. Parkeringssensorer: Hjælper med at undgå skader ved parkering i trange områder.
  5. Fælge: Forskellige stilarter og størrelser giver bilen et personligt præg.
  6. Sædevarme: Øger komforten i koldt vejr ved at varme sæderne op.
  7. Tonede ruder: Beskytter mod sollys og giver privatliv i kabinen.
  8. LED-forlygter: Forbedrer synligheden markant under kørsel om natten.
  9. Adaptiv fartpilot: Justerer automatisk farten efter trafikken foran dig.
  10. Læderrat: Tilføjer et luksuspræg til interiøret og bedre greb på rattet.
  11. Tagbøjler: Perfekt til sportudstyr eller ekstra bagage på taget af bilen.
  12. Bagspoiler: Forbedrer aerodynamikken og giver et sporty udseende.

    13 professors to consider when buying a car13. DAB+ radio: Muliggør digital lytteoplevelse med klar lydkvalitet under kørslen.

Disse elementer er kun en del af det omfattende sortiment af tilbehør og ekstraudstyr, som Opel Corsa byder på, hvilket gør den til en fleksibel bil, som kan tilpasses forskellige behov og præferencer.

Guides til andre varianter af Opel Corsa

Hvilke teknologier bruges i en Opel Corsa?

Opel Corsa kommer med moderne sikkerhedsteknologier som standard. Bilen har frontkollisionsadvarsel, nødbremsesystem, adaptiv fartpilot og vognbaneassistent. Den tilbyder også ekstra sikkerhed som blindvinkelsassistent og fodgænger-nødbremsesystem.

Disse funktioner hjælper køreren med at undgå ulykker på vejen. Opel Corsa bruger også en avanceret motor. Den har en 1.199 ccm motor, der yder 74 kW/100 hk ved 5.500 1/min og et drejningsmoment på 205 Nm ved 1.750 1/min.

Disse tal betyder, at bilen er hurtig og stærk, samtidig med at den forbliver økonomisk i brug.

Hvad koster en Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance i grøn ejerafgift?

En Opel Corsa koster i 2024 ca. fra 780 kr til 6.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Opel Corsa til service?

En Opel Corsa 1.2 DI Turbo Elegance skal til regelmæssig service for at holde motoren og andre dele i god stand. Det er vigtigt for ejere at følge bilens vedligeholdelsesplan. Denne plan siger, hvor ofte bilen skal tjekkes af en mekaniker.

Service er nødvendig for at sikre, at bilen kører godt og sikkert.

Opel tilbyder Flexcare-pakker, der kan forlænge servicen og inspektionen over tre år efter garantiperioden. Det giver ejere af en Opel Corsa mulighed for at få deres bil tjekket også efter den første garanti er udløbet.

Dette hjælper med at holde bilen kørende godt i længere tid.

Hvilke dele på en Opel Corsa går mest i stykker?

Mange bilejere oplever problemer med visse dele på deres Opel Corsa. Blandt de mest udsatte dele er klimaanlægget, koblingen og elektriske systemer som eksempelvis vinduesviskere og lygter.

Disse dele kan blive svage over tid og kræver ofte reparation eller udskiftning. Elektronikproblemer, såsom fejl i bilens infosystem, forekommer også jævnligt. Dette understreger vigtigheden af regelmæssig vedligeholdelse og kontrol, så bilen forbliver i god stand og undgår uventede nedbrud.

Slid på bremser er endnu et kendt problem hos Opel Corsa, hvilket ikke er usædvanligt for biler generelt, men særligt i tæt trafik og bykørsel bliver bremseskiver og bremseklodser hurtigt slidte.

Det er derfor klogt at holde øje med disse dele og sikre, at de fungerer korrekt for at undgå større udfordringer på vejene. Ved at være opmærksom på bilens tilstand kan ejere forlænge dens levetid og sikre en mere behagelig køreoplevelse.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Corsa?

Garantien på en Opel Corsa dækker i 2 år. Der er ingen begrænsning på kilometer i denne periode. For dem, der ønsker mere sikkerhed efter de første 2 år, tilbydes Opels Flexcare-pakker.

Disse pakker kan forlænge inspektion og mobilservice op til 3 år efter garantiperiodens udløb. Dette giver bilejere mulighed for at nyde længere beskyttelse og ro i sindet.

Hvad dækker garantien på en Opel Corsa?

Garantien på en Opel Corsa sørger for, at bilen er dækket i tilfælde af fejl og mangler. Med Opels Flexcare-pakker kan ejere forlænge denne dækning. Disse pakker tilbyder ekstra service som inspektion og mobilservice, selv 3 år efter den oprindelige garantiperiode er slut.

Flexcare gør livet lettere for bilejere ved at sikre, at deres bil forbliver i topform længere tid.

For dem, der køber en Opel Corsa, er det en god ide at kende til omkostningerne. Månedlige udgifter kan være høje, især for Corsa i Elegance-udstyr med 100-hk-Benziner og 6-trins manuelt gear.

Også værd at bemærke er bilens forsikringsklasser: KH: 14, TK: 16, VK: 20, som baseres på WLTP-værdier. Dette giver købere en idé om, hvad de kan forvente i forsikringsudgifter.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.31.11

Opdateret 10.09.2024, 14.31.11

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel