Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line (Årgang 01/2021 - 12/2022)

Købsguide: Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line (01/2021 - 12/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line er en småbil-SUV med 81 kW/110 hk. Den er faceliftet i januar 2021, og modelnavnet nu uden X. Bilen har ingen firehjulstræk, men tilbyder moderate driftsomkostninger og god brændstoføkonomi.

Inderskabet er næsten uændret, hvilket giver bilen et gammeldags udseende. Prisen for testbilen er højere end forventet for en småbil, så det er vigtigt at overveje dette ved køb.

Udvalget af tilbehør som varme i rat og sædevarme kan dog gøre kørslen mere komfortabel.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Crossland?

Der findes flere varianter af Opel Crossland. Disse modeller tilbyder forskellige motorer og udstyr.

  1. Opel Crossland 1.2 DI Turbo Business Edition:
    • Motor: 1,2 liter benzin
    • Effekt: 61 kW (83 hk)
    • Udstyr: Læderrat, klimaanlæg, LED kørelys

     

  2. Opel Crossland 1.2 DI Turbo:
    • Motor: 1,2 liter benzin
    • Effekt: 81 kW (110 hk)
    • Udstyr: Musikstreaming via Bluetooth, tågelygter, alufælge

     

  3. Opel Crossland 1.5 Diesel Business Edition:
    • Motor: 1,5 liter diesel
    • Effekt: 96 kW (130 hk)
    • Udstyr: Automatisk start/stop system, diesel partikel filter

     

  4. Opel Crossland 1.5 Diesel (automatgear):
    • Motor: 1,5 liter diesel
    • Effekt: 88 kW (120 hk)
    • Udstyr: Apple CarPlay og Android Auto integration

     

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Crossland?

Opel Crossland har mange fordele. Der er god plads foran, og man kan nemt komme ind og ud. Bagsædet kan justeres, og standardudstyret i GS Line er godt.

Men der er også ulemper. Opel Crossland bestod ikke ADACs undvigetest og har moderat bremseydelse. Motoren er grov, og gearskiftene er lange og dårligt styrede. Hovedstøtten i midten bagtil er begrænset, og anhængermulighederne er lave.

Hvordan klarer Opel Crossland sig i test?

Opel Crossland får en god bedømmelse i tests. ADAC vurderer den til en samlet score på 3,0. Den får også en fem-stjernet vurdering i NCAP-testen fra november 2017. Opel Crossland scorer 85% af maks point i NCAP-testen for sikkerhed.

Børnesikkerheden er vurderet til 84%, hvilket er højt.

Bilens emissioner opfylder Euro 6d standarder, og den har et gennemsnitligt brændstofforbrug på 6,7 liter pr. 100km (16,7 km/L) CO2-udledningen er 186 g/km. Dette gør den til en miljøvenlig option med lave udslip.

Samlet set klarer Opel Crossland sig godt i test og opfylder moderne krav til sikkerhed og brændstofeffektivitet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Crossland?

Citroën C3 Aircross og Ford Puma er gode alternativer til Opel Crossland. De har begge god brændstoføkonomi og rummelige interiører. Hyundai Kona tilbyder sporty køreegenskaber og mange sikkerhedsfunktioner.

KIA Stonic og Peugeot 2008 er også sammenlignelige. De har moderne design og avancerede teknologier. Seat Arona og Volkswagen T-Cross er populære valg med solide ydelser og høj pålidelighed.

Alle disse biler findes hos danske opel forhandlere.

Hvor langt kører Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line på literen?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line bruger 6,7 liter brændstof pr. 100km (16,7 km/L) ifølge ADAC Ecotest. Indenlands forbrug er lidt lavere, cirka 6,6 liter pr. 100km (16,7 km/L)

Udenlands kører den mere økonomisk med 5,9 liter pr. 100km (20,0 km/L) På motorvejen stiger forbruget til 7,9 liter pr. 100km (14,3 km/L) Dette afhænger af kørestil, køreforhold og dæktype.

Hvilken motor har en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line har en tre-cylindret turbo motor. Motoren yder 110 hk (81 kW) og har et maksimalt drejningsmoment på 205 Nm.

Denne motor bruger benzin som brændstof. Motoren giver en god balance mellem kraft og effektivitet. Det gør bilen velegnet til både bykørsel og længere ture.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line har 110 hestekræfter (81 kW). Denne motor giver god ydeevne og effektivitet. Modellen er populær blandt bilkøbere, som søger en pålidelig og økonomisk bil.

Den leverer en god balance mellem kraft og brændstoføkonomi. Motoren er designet til at give en jævn kørsel både i byen og på landevejen.

Hvad er tophastigheden for en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line?

Den Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line har en tophastighed på 187 km/t. Den leverer kraft og fart til dem, der elsker at køre hurtigt inden for sikre grænser. Du får dermed en god balance mellem ydeevne og brændstoføkonomi.

Denne model er derfor velegnet til både by- og landevejskørsel. Med CO2-udslip i tankerne kan du også besøge [www.wltpfacts.eu](https://www.wltpfacts.eu) for flere miljødata.

Hvor hurtigt accelererer en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line fra 0-100 km/t?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line bruger 10,9 sekunder på at nå fra 0 til 100 km/t. Denne accelerationstid viser, at bilen er hurtig nok til bykørsel og motorvejskørsel.

Fra 60 til 100 km/t tager det kun 6,7 sekunder. Det gør overhalinger på vejene lette. I fjerde gear tager det 8,3 sekunder at accelerere. I femte og sjette gear tager det henholdsvis 10,8 og 15,4 sekunder.

Hvad er dimensionerne på en Opel Crossland?

Opel Crossland måler 4229 mm i længden, 1765 mm i bredden og 1605 mm i højden. Brændstoftanken har en kapacitet på 45 liter. Disse dimensioner gør bilen rummelig uden at være for stor til bykørsel.

Finansiering tilbud kan hjælpe dig med at finde den bedste aftale for denne bil. Opel Crossland er en god kombination af størrelse og kapacitet.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Crossland?

Bagagerummet i en Opel Crossland har en standard kapacitet på 345 liter. Hvis man fjerner dækket, øges kapaciteten til 495 liter. Man kan også folde sæderne ned og få op til 1230 liter.

Der er ekstra plads under bagagerumsbeklædningen med 70 liter mere. Lastkanten ligger 74 cm over jorden.

Denne kapacitet gør Opel Crossland praktisk for familier og folk, der ønsker god bagageplads. Det giver fleksibilitet til både hverdagskørsel og længere ture.

Kan man få anhængertræk på en Opel Crossland?

Ja, man kan få anhængertræk på en Opel Crossland. Anhængertrækket har dog begrænsede muligheder. Den tilladte støttevægtskapacitet er 65 kg og max påhængsvægt er 840 kg.

Hvor mange kg må en Opel Crossland trække på anhængertrækket?

Opel Crossland må trække op til 840 kg på et bremset anhængertræk. For ubremsede anhængere er grænsen 600 kg. Dette gør bilen velegnet til små trailere eller lettere campingvogne.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Crossland?

En Opel Crossland kan fås med forskellige fælgmuligheder. Standardfælgene er 16 tommer, men større fælge kan vælges som ekstraudstyr. Sporty fælge fås som en del af GS Line-udstyret.

Der er mange forskellige fælgdesigns tilgængelige. Fælgene kan tilpasses efter personlige præferencer og behov. Letvægtsfælge er også en mulighed og kan hjælpe med bedre brændstoføkonomi og ydeevne.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Crossland?

Vælg vinterdæk, der passer til Opel Crossland's dimensioner. De skal have størrelsen 215/50 R17. Sørg for, at dækkene har M+S mærkning og snefnug-symbol.

Gode vinterdæk er Nokian WR D4 eller Michelin Alpin 6. Begge giver godt greb i sne og is. Fordi danske veje kan være glatte om vinteren, giver gode vinterdæk ekstra sikkerhed for dig.

Hvor sikker er en Opel Crossland?

Opel Crossland er meget sikker. Den har fået fem stjerner i NCAP-testen fra 2017. Bilen scorer 85% af maksimumspunkterne i testen. For børnesikkerhed får den 84%. Passagerbeskyttelsen ligger på 62%.

Der er mange standard sikkerhedsfunktioner. Vognbaneassistent og skiltgenkendelse følger med. Der kan også vælges frontkollisions-advarsler og autonom bremsning som ekstraudstyr.

Dette gør Opel Crossland til et trygt valg for bilkøbere.

Hvordan er interiøret i en Opel Crossland?

Interiøret ser lidt gammeldags ud. Overfladerne er hårde, bortset fra instrumentbrættets øverste del. Betjening af bilen fungerer godt. Der er god plads foran med nok benplads til personer op til 2 meter.

Der er begrænset benplads for passagerer på bagsædet.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Crossland?

Opel Crossland har plads til fem personer. Forreste pladser giver god plads til personer op til 2 meter. Bagsædet rummer tre personer, men det kan være trangt på lange ture.

Hvilket lydsystem har en Opel Crossland?

En Opel Crossland har et digitalradio som standardudstyr. Lydsystemet giver god lydkvalitet. Det er nemt at betjene fra midterkonsollen.

Lydsystemet kan opgraderes med ekstraudstyr. Der er også DAB+-radio og mulighed for tilkobling af mobil via Bluetooth.

Hvilke apps kan man få til en Opel Crossland?

Opel Crossland har flere smarte apps. Du kan bruge Android Auto og Apple CarPlay. Disse apps lader dig tilslutte din smartphone til bilen.

OpelConnect er også en vigtig app. Den giver adgang til nødanropsfunktion og trafikoplysninger. Det hjælper med sikkerhed og navigation.

Opdateres softwaren i en Opel Crossland automatisk?

Softwaren opdateres ikke automatisk i en Opel Crossland. Der er gratis live navigationsservices i 36 måneder. Efter denne periode kan der være omkostninger forbundet med opdateringerne.

Man bør tjekke med sin forhandler eller forsikring tilbud for præcise vilkår. Hold øje med e-mails fra Opel for at få nye oplysninger om opdateringer.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Crossland?

Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line har mange tilbehør og ekstraudstyr. Disse muligheder gør kørslen mere behagelig og sikker.

  1. Navigationssystem:

    Hjælper med at finde vej let og hurtigt.

  2. Ekstra USB-udtag:

    Oplad flere enheder samtidig.

  3. Trådløs opladning til smartphones:

    Holder din telefon fuldt opladet uden kabler.

  4. IntelliGrip:

    Forbedrer greb i dårlige vejrforhold.

  5. Panoramaglastag:

    Giver bilen et lysere og mere rummeligt indtryk.

  6. Frontkollisions-advarsler:

    Advarer om potentiel kollision for at undgå uheld.

  7. Autonom bremsning:

    Kan bremse automatisk for at forhindre sammenstød.

Disse funktioner giver både komfort og sikkerhed på vejen til alle bilkøbere, der er interesserede i en Opel Crossland X.

Guides til andre varianter af Opel Crossland

Hvilke teknologier bruges i en Opel Crossland?

LED-forlygter og baglygter lyser vejen op og giver god synlighed. AGR-certificerede sæder sikrer god komfort på lange køreture. Vognbaneassistent hjælper med at holde bilen i sporet.

Skiltgenkendelse aflæser vejskilte og advarer føreren.

OpelConnect giver adgang til vigtige funktioner som nødanropsfunktion og trafikoplysninger. Disse gør turen både tryggere og mere bekvem. Samlet set har Opel Crossland mange moderne teknologier, som øger sikkerheden og brugeroplevelsen.

Hvad koster en Opel Crossland 1.2 DI Turbo GS Line i grøn ejerafgift?

En Opel Crossland koster i 2024 ca. fra 780 kr til 3.920 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Opel Crossland til service?

Opel anbefaler, at en Crossland skal til service én gang om året eller for hver 15.000 km. Dette afhænger af, hvad der kommer først. Regelmæssig service inkluderer olieskift, filterudskiftning, bremsekontrol og inspektion af belysning.

Det er vigtigt at følge serviceintervallet for at opretholde garantien og sikre bilens ydeevne. Service kan udføres hos en autoriseret Opel forhandler eller et godkendt autoværksted.

En velholdt bil er mere sikker og bevarer sin værdi bedre på lang sigt.

Hvilke dele på en Opel Crossland går mest i stykker?

De dele, der går mest i stykker på en Opel Crossland, inkluderer motorens turbokomponenter. Disse kan med tiden skabe vibrationer og støj. Visse elektriske systemer som lys og infotainment kan også svigte.

Bremserne kan vise tegn på slid tidligere end forventet. Det er også almindeligt at opleve problemer med affjedringen, hvilket påvirker kørekomforten.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Crossland?

Garantien på en Opel Crossland dækker to år. Dette gælder alle nye biler. Rustgarantien strækker sig over tolv år. Rustgarantien sikrer, at bilen ikke får rustskader i den periode.

Hvad dækker garantien på en Opel Crossland?

En Opel Crossland har en to-årig generel garanti. Denne dækker alle fabriksfejl og defekte dele. Foruden den generelle garanti er der også en tolv-årig rustgaranti. Rustgarantien beskytter mod gennemtæring af karrosseriet.

Garantien gælder kun, hvis bilen vedligeholdes korrekt. Det betyder, at man skal følge serviceintervallerne og reparationsanbefalingerne fra Opel. Hvis man overholder disse krav, kan man få udskiftet defekte dele uden ekstra omkostninger inden for garantiperioden.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.34.09

Opdateret 10.09.2024, 14.34.09

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel