Find brugte biler til salg

Guiden handler om Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate (Årgang 01/2021 - 05/2022)

Købsguide: Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate (01/2021 - 05/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate?

Før du køber en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate, er der nogle vigtige ting at tænke over. Denne bil er en femdørs SUV, som passer ind i klassen for mindre familiebiler. Den har en 1,199 cm³ stor trecylindret benzinmotor fra hkA-gruppen.

Denne motor yder 100 hestekræfter og har et drejningsmoment på 205 Nm. Det gør bilen både kvik og økonomisk. Ifølge WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) proceduren bruger den ca.

6,1 liter brændstof på at køre 100km (16,7 km/L) Dette gode brændstofforbrug skyldes motorens effektivitet og bilens smarte design. Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate klarer sig godt i tests og har fået fire stjerner i ADAC Ecotest for sin økonomi og miljøpåvirkning.

Som køber er det også smart at kende til bilens CO2-udslip og de tjenester, der følger med. Dette kan inkludere adgang til forskelligt app-baseret tilbehør og opdateringer af bilens software, som kan fremtidssikre din bil og give en bedre køreoplevelse.

Så før du beslutter dig, tag et grundigt kig på disse faktorer samt bilens specifikationer for at sikre, at den passer til dine behov.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Opel Mokka?

Opel Mokka kommer i flere forskellige varianter for at møde en række behov og ønsker. Den tilbydes både som benzin, diesel, og en elbil model, og hvert valg har sine egne særlige fordele.

  1. Mokka-e: Dette er den elektriske version for dem, der søger smarte tjenester og miljøvenlig kørsel. Den har en stille køreoplevelse og kræver ikke traditionelt brændstof.
  2. 1.2 DI Turbo: En benzinvariant, som kombinerer økonomisk brændstofforbrug med god ydelse. Det er et godt valg for de fleste bilkøbere.
  3. 1.5 Diesel: For de længere ture eller hvis man ofte er på motorvejen, tilbyder denne dieselmodel bedre brændstoføkonomi end benzinversionerne.
  4. Ultimate trimniveauet: Denne udgave opgraderer Mokka med ekstra luksus- og teknologipakker, såsom forbedret lydsystem og mere sofistikerede sikkerhedsegenskaber.
  5. GS Line: Et mere sporty look med specifikke designelementer både indvendigt og udvendigt samt sportssæder. Godt for dem, der vil have en bil, der skiller sig ud i mængden.
  6. Edition: Standardmodellen, som kommer med grundlæggende udstyr men stadig omfatter flere moderne teknologier for komfort og sikkerhed.

Hver af disse varianter skræddersyes til forskellige typer bilkøbere, fra de miljøbevidste til dem, der ønsker mere luksus eller sportslighed i deres køretøj.

Hvad er fordele og ulemper ved Opel Mokka?

FordeleUlemper
- Kabinen har skærme til kombiinstrument og infotainment.- Udfordringer med at navigere gennem touchmenuerne.
- Elektroniske parkeringssensorer og LED-lygter er standard.- Mangler i forbindelse med overfladebehandling og kvaliteten af interiøret.

Hvordan klarer Opel Mokka sig i test?

Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate klarer sig godt i test. Den har fået fire stjerner i ADAC Ecotest. Det viser, at bilen er god for miljøet. Den bruger kun 6,1 liter benzin på 100km (16,7 km/L) og udleder 167 gram CO2 per km.

ADAC e.V., en stor tysk bilklub, har testet den. Folk, der vil have kørekort og købe en bil, kan se, at Opel Mokka er et godt valg. Bilen passer godt til dem, der vil have en bil, der er god for miljøet og ikke bruger meget benzin.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Opel Mokka?

Leder du efter en bil som Opel Mokka? Der findes mange gode valg. Her er en liste over nogle biler, der matcher godt med Opel Mokka i størrelse, ydelse og pris.

  1. Citroen C3 Aircross - Denne bil byder på komfort og rummelighed. Den har også unikt design.
  2. Ford Puma - Ford Puma er kendt for sin sporty køreoplevelse og økonomiske brændstofforbrug.
  3. Hyundai Kona - Hyundai Kona tilbyder god værdi får pengene med sit moderne udstyr og sikkerhedsfeatures.
  4. KIA Stonic - KIA Stonic står ud med sin stilfulde udseende og gode garantibetingelser.
  5. Peugeot 2008 - Denne model giver en balance mellem kraft og elegance, plus masser af teknologi indeni.
  6. Seat Arona - Seat Arona er populær for sin rummelige kabine og stærke motorer.
  7. Volkswagen T-Cross - Volkswagen T-Cross imponerer med sin alsidighed, sikkerhedsteknologier og et veludført interiør.

Alle disse biler tilbyder unikke fordele, ligesom Opel Mokka gør. De passer godt til folk, der leder efter en praktisk størrelse SUV med moderne udstyr og teknologi.

Hvor langt kører Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate på literen?

Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate har forskellige tal for, hvor langt den kan køre på literen, afhængigt af hvor man kører. I byen går den 6,1 km på literen. På landevejen kan den køre længere, nemlig 5,4 km på literen.

Men på motorvejen falder effektiviteten lidt, og den kører 7,1 km på literen. I gennemsnit vil bilen køre omkring 6,1 km på en liter brændstof. Dette viser, at Opel Mokka kan være økonomisk i forskellige typer kørsel og tilbyder en rimelig balance mellem by- og landevejskørsel.

Hvilken motor har en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate?

Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate har en motor på 1,199 kubikcentimeter. Denne trecylindrede benzinmotor kommer fra hkA-koncernen. Den yder 100 hestekræfter og har et drejningsmoment på 205 Nm.

Denne kombination giver bilen god kraft og økonomi.

Motoren passer godt til Mokkas størrelse og vægt. Den sikrer, at bilen kan køre hurtigt, når det er nødvendigt, men også at den er økonomisk ved længere ture. Kraften og effektiviteten fra denne motor gør Opel Mokka til et godt valg for dem, der søger en bil der kan det hele.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate?

En Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate har 100 hestekræfter. Denne bil giver også et maksimalt drejningsmoment på 205 Nm ved 1750 omdrejninger i minuttet. Kraften og drejningsmomentet sikrer, at bilen har gode køreegenskaber.

Dette er vigtigt for bilkøbere, der ønsker en bil med både kraft og effektivitet.

Hvad er tophastigheden for en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate?

Tophastigheden for en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate er 188 km/t. Dette tal viser, hvor hurtigt bilen kan køre på sit højeste. For dem, der ser efter en bil med god ydelse, giver dette nummer en ide om bilens hurtighed.

Den hurtige hastighed gør bilen egnet til både bykørsel og længere ture på motorvejen.

Hvor hurtigt accelererer en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate fra 0-100 km/t?

En Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate klarer turen fra 0 til 100 km/t på 10,6 sekunder. Det viser bilens kraft og hurtighed. Denne tid er vigtig for bilkøbere, der ønsker en bil, der reagerer hurtigt i trafikken.

Opel Mokka viser her, at den kan levere både kraft og acceleration, når det gælder. Denne egenskab gør bilen til et attraktivt valg for dem, der sætter pris på en bil med god accelerationsevne.

Hvad er dimensionerne på en Opel Mokka?

Opel Mokka har en størrelse, der passer til mange. Den er ikke for stor og ikke for lille. Denne bil er smart for folk, der kører i byen, men også skal kunne have plads til ting og ture ud af byen.

Mokka er 4,15 meter lang, 1,79 meter bred og 1,53 meter høj. Det gør den nem at parkere og manøvrere på små pladser. Med disse mål passer bilen godt til fire eller fem personer.

Bagagerummet i en Opel Mokka kan holde 250 liter. Når man lægger bagsæderne ned, bliver pladsen meget større. Så kan den holde op til 930 liter. Det er godt for folk, der har brug for at transportere store ting eller mange indkøbsposer.

Hvor stort er bagagerummet i en Opel Mokka?

Bagagerummet i en Opel Mokka har en grundstørrelse på 250 liter. Hvis man har brug for mere plads, kan dette let udvides. Ved at lægge bagsæderne ned, vokser pladsen til imponerende 930 liter.

Dette giver god fleksibilitet til både daglig brug og længere ture, hvor man måske skal have mere bagage med.

Kan man få anhængertræk på en Opel Mokka?

Ja, en Opel Mokka kan udstyres med anhængertræk. Det giver ejere mulighed for at trække op til 1.200 kg med en bremset anhænger og 570 kg hvis anhængeren er ubremset. Dette ekstraudstyr kan bestilles gennem autoriserede Opel-forhandlere.

Installationen skal foretages på et autoriseret Opel-værksted for at sikre, at bilens garantibetingelser opretholdes.

Prisen for både anhængertrækket og monteringen kan variere, afhængigt af hvor i landet man befinder sig. Dette tillægsudstyr påvirker hverken bilens ydeevne eller forsikringspræmier.

Det tilføjer en praktisk dimension til bilen, især for dem, der har behov for at transportere tungere laster eller ønsker at have muligheden for at trække en trailer.

Hvor mange kg må en Opel Mokka trække på anhængertrækket?

En Opel Mokka kan trække op til 1.200 kg på anhængertrækket. Dette tal er vigtigt for bilkøbere at vide, når de planlægger at bruge bilen til at slæbe tunge ting som en campingvogn eller en trailer.

Det viser, hvor stærk en Opel Mokka er, når det kommer til at håndtere ekstra vægt. Denne evne til at trække heavy loads giver ejerne frihed til at tage større ting med på bilferier eller til at transportere store genstande.

Hvilke fælge kan man få til en Opel Mokka?

Opel Mokka kan udstyres med forskellige fælge for at matche køberens stil og behov. Valg af fælge påvirker ikke kun bilens udseende, men også dens køreegenskaber.

  1. Standardfælgene på en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate er 16 tommer stålfælge. Disse giver et rent og klassisk look.
  2. Som tillæg til prisen kan man opgradere til 17 tommer letmetalfælge, som tilføjer bilen et mere sporty udtryk.
  3. Man har mulighed for at vælget mellem forskellige designs og finishes på fælgene, så bilen får lige præcis det personlige præg, man ønsker.
  4. Nogle fælgdesigns kan være mere gunstige for brændstoføkonomien ved at forbedre luftmodstanden og dermed brændstofeffektiviteten.
  5. For at sikre optimal ydeevne er det essentielt at vælge fælge, som passer korrekt til bilens størrelse og tekniske specifikationer.
  6. Valget af de korrekte fælge kan desuden booste kvaliteter som komfort, vejgreb og generel brændstoføkonomi på grund af ændringer i køreegenskaberne.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Opel Mokka?

Vælg de rigtige vinterdæk til Opel Mokka for at sikre god ydeevne og sikkerhed om vinteren. Det er afgørende med dæk, der kan klare sne og is.

  1. Continental VikingContact 7: Disse anbefales stærkt pga. deres gode greb på både sne og is.
  2. Michelin X-Ice North 4: Kendt for enestående holdbarhed og trækkraft i koldt vejr.
  3. Goodyear UltraGrip Ice 2: Giver fantastisk kontrol under hårde vinterforhold.
  4. Søg efter dæk med lav rullemodstand: Det hjælper dig med at bruge mindre brændstof.
  5. Vælg dæk med snowflake-mærket (3PMSF): De visitor at være mere effektive på snedækkede eller isede veje.
  6. Kontroller altid dæktrykket: Korrekt tryk forbedrer sikkerheden og køreegenskaberne.
  7. Overvej et komplet sæt vinterhjul: De er nemmere at skifte og optimerer kørslen i vintersæsonen.
  8. Husk størrelsen 215/55 R18 passer til din Mokka: Tjek altid bilens manual for at bekræfte den korrekte størrelse.
  9. Hold øje med slidbanen af dine dæk: Efterse dem regelmæssigt for slid, så du ved, hvornår det er tid til et nyt sæt.

At vælge de rette dæk betyder meget for din sikkerhed og kørselsoplevelse om vinteren.

Hvor sikker er en Opel Mokka?

En Opel Mokka er bygget med sikkerhed i tankerne. Den har udstyr som frontkollisionsadvarsel, afstandsregulerende fartpilot og et system, der kan lave nødbremser i byen. Disse funktioner hjælper med at holde føreren sikker på vejen ved at advare om mulige farer og i nogle tilfælde selv tage kontrol for at forhindre en ulykke.

Opel Mokka har også en vorausschauender kreuzungsassistent, der kan se farer ved kryds, og en træthedsadvarsel, der fortæller føreren, når det er tid til en pause. Med et E-Call-system, der automatisk kontakter nødtjenesterne i tilfælde af en alvorlig ulykke, er sikkerheden i en Opel Mokka topmoderne.

Hvordan er interiøret i en Opel Mokka?

Interiøret i en Opel Mokka byder på moderne teknologi og komfort. Bilen har skærme til kombiinstrument og infotainment, der giver føreren alle nødvendige oplysninger og let adgang til bilens funktioner.

Bagsæderne kan deles og lægges ned asymmetrisk, hvilket giver fleksibilitet i bagagerummet. Kuffertvolumen starter på 250 liter og kan udvides til 930 liter ved at lægge sæderne ned.

Der er dog ingen mulighed for gennemlæsning i midten af ryglænet, hvilket kan være et minus for nogle.

Opel Mokka tilbyder også elektriske vindueshejs med automatik både op og ned, hvilket øger komforten for passagererne. Selvom bilen ikke har gennemlæsningsfacilitet, gør dens smarte indretningsløsninger og tilpasningsdygtige bagagerum den til en praktisk bil for mange formål.

Interiøret er designet med fokus på brugervenlighed og komfort, hvilket gør Opel Mokka til et godt valg for dem, der søger en moderne og fleksibel bil.

Hvor mange personer er der plads til i en Opel Mokka?

En Opel Mokka har fem sæder, hvor der er rigelig plads til at sidde to voksne på bagsædet. Forsæderne kan indstilles, så de passer til personer, der er op til 1,95 meter høje.

Dette sikrer at både føreren og passagererne kan sidde behageligt, selv på lange ture. Bilen er skabt med tanke på komfort og plads, hvilket gør den ideel for små familier eller grupper af venner.

Hvilket lydsystem har en Opel Mokka?

Opel Mokka kommer med et lydsystem, som allerede er indbygget i bilen. Dette system tilbyder god lydkvalitet for musik og radio. Men, der er ikke information om et special højere kvalitets lydsystem som ekstraudstyr.

Det er muligt at nyde almindelig musik og kommunikation via systemet. Dette gør turene i bilen mere underholdende for både fører og passagerer.

Hvilke apps kan man få til en Opel Mokka?

En Opel Mokka tilbyder adgang til forskellige apps, som gør køreoplevelsen bedre og mere underholdende. Takket være smartphone-integration via Apple CarPlay eller Android Auto, kan ejere bruge flere apps direkte fra bilens display.

  1. Apple CarPlay eller Android Auto: Giver mulighed for at spejle din smartphones apps på bilens skærm. Du kan bruge kort, lytte til musik eller sende beskeder.
  2. Google Maps: Navigationsapp, der hjælper med at finde den hurtigste vej og undgå trafik.
  3. Spotify: Musikstreamingtjeneste, hvor du kan nyde dine yndlingssange og playlister når som helst.
  4. WhatsApp: Messaging-app, som giver mulighed for at sende beskeder, billeder og videoopkald via bilens system.
  5. Podimo: Podcast-app med et stort udvalg af podcasts indenfor forskellige genrer til underholdning på lange ture.
  6. Audible: App for lydbøger, der tilbyder tusindvis af titler for timevis af historiefortælling.
  7. Waze: Community-baseret trafik- og navigationsapp der giver realtidstrafikinformationer og vejrapporter fra andre brugere.
  8. Opel Connect: Tilbyder telematik-tjenester såsom nødopkald og køretøjsdiagnostik med europæisk SIM-kort (gratis i tre år).

Disse apps giver en Opel Mokka ejer en moderne og forbundet køreoplevelse takket være let adgang til navigation, underholdning, kommunikation og meget mere lige ved hånden.

Opdateres softwaren i en Opel Mokka automatisk?

Softwaren i en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate får opdateringer automatisk. Dette sker takket være et system fra Opel, der sørger for, at bilens software altid er ny og opdateret.

For ejere er dette en stor fordel. De behøver ikke at bruge tid på manuelt at opdatere softwaren. Det betyder, at bilen kører bedre og mere sikkert, fordi softwaren for sikkerhedsudstyr og underholdningssystemer altid er opdateret.

Med dette automatiske system undgår ejere besværlige og tidskrævende manuelle opdateringer. Bilen klarer det selv, så køreoplevelsen altid er god og uden problemer. Denne funktion er vigtig for bilens ydeevne, sikkerhed og funktionalitet.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Opel Mokka?

Opel Mokka kommer med en række tilbehør og ekstraudstyr, der øger komforten og ydeevnen. Disse muligheder gør bilen mere tilpasset til dine behov.

  1. Parkeringsassistent hjælper dig med at parkere bilen nemt.
  2. Matrix LED-lys giver bedre sigtbarhed om natten og øger sikkerheden.
  3. En startknap til nem start uden nøgle.
  4. Tre USB-porte, så alle kan oplade deres enheder på turen.
  5. Bluetooth-forbindelse til håndfri opkald og musikstreaming.
  6. Etsystem for at blive guidet over alt uden at fare vild.
  7. Stemmeerkendelse, som gør det nemmere at kontrollere bilens funktioner uden distraktioner.
  8. Anhængertræk for de dage, hvor du har brug for at trække tunge ting.
  9. Valg af fælge for personlig stil og bedre køreegenskaber.
  10. Forskellige vinterdæk muligheder for sikker kørsel i koldt vejr.
  11. Skræddersyet lydsystem for en god lytteoplevelse under kørslen.

    12Apps integration, der understøtter dine favorit apps direkte på bilens skærm.

    13 Automatisk opdatering af softwaren holder systemet up-to-date med de nyeste funktioner.

Guides til andre varianter af Opel Mokka

Hvilke teknologier bruges i en Opel Mokka?

En Opel Mokka er fyldt med moderne teknologier. Bilen har elektroniske hjælpemidler, som parkeringssensorer, der gør det nemmere at parkere. Den tilbyder også avanceret belysning med LED-lygter som standard.

For de, der ønsker mere, er der matrix LED-lys. Disse lygter kan justere sig selv, så de ikke blænder andre trafikanter.

Sikkerhed er også i top i en Opel Mokka. Den kommer med systemer som kollisionsadvarsel, adaptiv fartpilot og nødbremseassistent. Disse hjælper føreren med at forhindre ulykker på vejen.

Fartpiloten justerer selv farten efter andre biler, og nødbremsen kan automatisk bremse bilen, hvis der er fare for sammenstød. Disse funktioner gør kørslen både sikrere og mere behagelig.

Hvad koster en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate i grøn ejerafgift?

En Opel Mokka koster i 2024 ca. fra 1.080 kr til 5.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Opel Mokka til service?

Opel Mokka skal til regelmæssig service for at sikre, at bilen kører godt. Serviceintervallerne afhænger ofte af bilens model, brug og hvad producenten anbefaler. For en Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate anbefales det typisk, at bilen kommer til service hvert år eller efter hver 15.000 km, alt efter hvad der kommer først.

Dette hjælper med at holde bilen i god stand og forlænger dens levetid.

Under service bliver vitale dele tjekket, såsom motor, bremser og dæk. Det er også en god tid til at udskifte olie og andre væsker. At følge disse serviceintervaller sikrer, at bilen yder sit bedste og mindsker risikoen for dyrere reparationer senere.

Med lave vedligeholdelsesomkostninger og muligheden for at forlænge garantien op til fem år eller 250.000 km giver det god mening at passe godt på sin Opel Mokka.

Hvilke dele på en Opel Mokka går mest i stykker?

At købe en bil involverer at kende til de mest udsatte dele. For Opel Mokka ejere kan visse dele være mere tilbøjelige til problemer.

  1. Elektriske komponenter: Brugere rapporterer ofte om problemer med de elektriske systemer, såsom fejl i infotainment-systemet eller problemer med elektroniske vinduer.
  2. Batteri: Batteriet kan svigte, især under kolde forhold, hvilket kræver udskiftning eller jumpstart.
  3. Bremsesystem: Slidte bremseklodser og skiver figurerer også på listen over hyppige reparationer.
  4. Motor: Specifikke motordele såsom tændspoler og tændrør kan lide under hurtigere slid end forventet.
  5. Kobling og gearkasse: Manuelle modeller kan opleve koblingsproblemer eller udfordringer med gearskiftet.
  6. Dæk og fælge: Punkturerede dæk er almindelige grundet vejenes stand eller uforsigtig kørsel.
  7. Kølesystem: Fejl i kølesystemet som følge af defekte termostater eller utætte kølevæskeslanger er ikke sjældne.
  8. Lygter og signaler: Problemer med sammenbrud af pærer eller elektriske fejl, der påvirker lygternes funktion.
  9. Udstødningssystem: Korrosion eller skader på udstødningssystemet fra vejsalt kan kræve tidlig udskiftning.
  10. Affjedring og styring: Komponenter i affjedringen såsom støddæmpere kan blive slidt over tid, hvilket påvirker bilens køreegenskaber.

Listen hjælper potentielle købere med at vide, hvad de skal holde øje med ved en Opel Mokka.

Hvor lang tid dækker garantien på en Opel Mokka?

En Opel Mokka har en standard garanti på to år. Denne kan udvides. Kunder kan vælge at forlænge den op til fem år eller 250,000 kilometer, hvis de betaler mere. Dette giver ekstra tryghed over længere tid.

Garantien sørger for, at visse dele bliver repareret eller udskiftet, hvis de går i stykker. Dette dækker ikke skader fra uheld, slid fra almindelig brug eller fejl ved vedligeholdelse.

Hvad dækker garantien på en Opel Mokka?

Opel Mokka 1.2 DI Turbo Ultimate kommer med en to-års garanti. Denne dækker fejl og skader, der ikke skyldes normal slid eller uheld. For de, der ønsker mere sikkerhed, er det muligt at forlænge garantien op til fem år.

Det kræver et ekstra gebyr. Denne udvidede garanti dækker også op til 250.000 kilometer. Sikkerhedsfunktioner som airbags, nødopbremsning og vognbaneassistent er inkluderet i garantien.

Dette giver køberen ekstra ro i sindet.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.37.08

Opdateret 10.09.2024, 14.37.08

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel