Find brugte biler til salg

Guiden handler om Peugeot RCZ R (Årgang 01/2014 - 12/2015)

Købsguide: Peugeot RCZ R (01/2014 - 12/2015)

Hvad skal du vide inden du køber en Peugeot RCZ R?

Før du køber en Peugeot RCZ R, skal du vide, at det er den mest kraftfulde model fra Peugeot med 270 hestekræfter. Denne bil er hurtig og kan nå fra 0 til 100 km/t på blot 5,9 sekunder.

Men den har også sine ulemper, som for eksempel de høje driftsomkostninger. Dette kommer fra dens tørst efter brændstof med et forbrug på 6,8 liter pr. 100km (16,7 km/L) og behovet for dyre dæk og værkstedsbesøg.

RCZ R er ikke bare en bil; det er en oplevelse med dens sportslige køreegenskaber og elektroniske hækspoiler.

Denne model har et bagagerum på 315 liter, men hvis du lægger sæderne ned, får du op til 530 liter plads. Det er perfekt for dem, der har brug for mere end bare en smuk bil – de har også brug for lidt praktisk anvendelighed.

RCZ R passer til dem, der værdsætter både udseende og ydeevne, fra alufælge til læderindtræk og sportsæder, hvilket gør hver tur til noget særligt. Husk dog på, at dette er en bil, der kræver engagement – ikke kun når man kører den, men også i vedligeholdelse.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Peugeot RCZ?

Peugeot RCZ kommer i flere varianter. Der er THP 155, THP 200, HDi 160 og den sportslige RCZ R. Denne sportslige udgave har strammere ophæng for bedre køreegenskaber. Topmodellen af RCZ har Xenon-pakke og et navigationssystem som en del af standardudstyret.

Dette giver bilkøbere forskellige valgmuligheder baseret på hvad de søger i en bil - lige fra mere økonomiske modeller til dem, der ønsker yderligere performance og luksus. Hver model byder på noget unikt, herunder effektive motorer og forskellige niveauer af komfort og teknologi.

Hvad er fordele og ulemper ved Peugeot RCZ?

Købere overvejer ofte Peugeot RCZ for dens unikke design og køreglæde. Det er dog vigtigt at kende både de gode og de dårlige sider ved bilen.

Fordele:

  1. Imponerende bremsepræstationer sikrer, at bilen kan stoppe hurtigt og sikkert.
  2. Solid karosseri giver en robust følelse og gode sikkerhedsniveauer.
  3. Interiøret har høj kvalitet, fra det lækre JBL lydsystem til fine læderdetaljer.
  4. Elektronisk hækspoiler forbedrer aerodynamikken ved højere hastigheder.
  5. Fabriksny motor tilbyder pålidelig ydelse og god holdbarhed.
  6. El-klapbare sidespejle med varme er praktiske i kolde eller våde vejrforhold.
  7. Tilbyder køl i handskerummet, hvilket er en sjælden men nyttig funktion.

Ulemper:

  1. Begrænset plads gør det vanskeligt at have passagerer på bagsædet komfortabelt.
  2. Bagagerummet er småt, hvilket begrænser muligheden for at medbringe meget bagage.
  3. Gennemsnitlige komfortegenskaber gør lange ture mindre behagelige end i andre biler.
  4. Et højt støjniveau ved 70,2 dB(A) når den kører 130 km/t kan være generende på lange ture.
  5. Høje driftsomkostninger og dyr forsikring gør den kostbar i daglig brug.

Peugeot RCZ har en særlig blanding af stil og præstation, der tiltaler mange bilkøbere, men det er også nødvendigt at være forberedt på udfordringerne med begrænset plads og omkostninger ved ejerskabet.

Hvordan klarer Peugeot RCZ sig i test?

Peugeot RCZ står over for hård kritik i ADAC EcoTest på grund af dens høje udledning af CO og partikler, hvor den kun får 3 stjerner. Dette skyldes et forbrug på 6,8 l/100km (16,7 km/L) og en CO2-udledning på 187 g/km.

Men bilen viser gode resultater i andre aspekter; bremseafstanden fra 100 km/t er imponerende 33,9 meter, og det indvendige støjniveau ved 130 km/t holder sig på 70,2 dB(A), hvilket indikerer en behagelig køreoplevelse.

Disse tal viser bilens blandende præstationer, hvor miljøpåvirkningen trækker ned, men sikkerheds- og komfortelementer scorer højt.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Peugeot RCZ?

Hvis du tænker på at købe en bil som Peugeot RCZ, findes der flere lignende biler. Audi TT er et godt valg for dem, der ønsker luksus og kraft. Nissan 370Z lokker med sin stærke motor og sporty look.

Subaru BRZ byder på god køreglæde og balance, mens Toyota GT86 er kendt for sin håndtering og sjove kørsel. Alle disse biler tilbyder noget unikt for bilelskere, der søger en bil med stil og præstation.

Disse alternativer til Peugeot RCZ har forskellige styrker. Audi TT skinner med sit elegante design og stærke performance. Nissan 370Z imponerer med sin kraftige acceleration. Subaru BRZ og Toyota GT86 er berømte for deres agilitet på vejen.

Valget mellem disse alternativer afhænger af, hvad du værdsætter mest i en bil – om det er luksus, kraft, balance eller køreglæde.

Hvor langt kører Peugeot RCZ R på literen?

Peugeot RCZ R bruger 6,8 liter benzin for hver 100km (16,7 km/L) den kører. Den har en tank på 55 liter. Det betyder, at bilen kan køre omkring 805 km på en fuld tank. Det gør Peugeot RCZ R til et godt valg for folk, der ønsker en bil, der går langt på literen.

Hvilken motor har en Peugeot RCZ R?

Peugeot RCZ R kommer med en imponerende 1,6-liters turbomotor. Denne maskine er nøje udviklet af Peugeot Sport Fabrikken for at sikre kraft og ydelse. Den gør bilen til en sporty køreoplevelse med masser af power, uden at gå på kompromis med brændstoføkonomien.

Motoren i RCZ R symboliserer en perfekt fusion mellem effektivitet og høj ydeevne, som appellerer til bilkøbere, der søger en intens køreoplevelse. Kraften fra denne turboladede motor sørger for, at bilen ikke bare ser godt ud, men også performer på vejen.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Peugeot RCZ R?

En Peugeot RCZ R har stærke 270 hestekræfter. Dette giver bilen stor kraft og muliggør hurtig acceleration. Med så mange hestekræfter kan ejere nyde en bil, der både er levende og sjov at køre.

Kraften i motoren understøttes af en Remus udstødning, der også forbedrer bilens lyd, så den matcher dens præstationer. Denne kombination af kræfter og kvalitetstilbehør som el-klapbare sidespejle med varme, sørger for at Peugeot RCZ R ikke kun er en fryd for øjet, men også en kraftfuld rejsepartner på vejen.

Hvad er tophastigheden for en Peugeot RCZ R?

Peugeot RCZ R kan køre op til 250 km/t. Denne bil når 0-100 km/h på blot 5,9 sekunder. Dette gør den til en hurtig bil, som står stærkt blandt konkurrenterne. Med sådan en tophastighed viser bilen sin kraft og evne til at levere spændende køreoplevelser.

Med features som el-klapbare sidespejle m. varme og fjernb. c.lås kombinerer den også hastighed med komfort og sikkerhed.

Hvor hurtigt accelererer en Peugeot RCZ R fra 0-100 km/t?

En Peugeot RCZ R kan accelerere fra 0-100 km/t på kun 5,9 sekunder. Dette gør den til en af de hurtigste i sin klasse. Med denne acceleration er bilen både hurtig og effektiv, ideel for de købere, der ønsker en bil med god ydeevne.

Hastigheden og kraften kommer fra en veludviklet motor, som sikrer, at bilen kan levere imponerende præstationer uden at gå på kompromis med kørekomforten. Det er værd at bemærke for potentielle købere, der ønsker en bil, der kan håndtere både bykørsel og længere ture på motorvejen med lethed.

Med tågelygter og håndfrit til mobil som dele af udstyret bliver køreoplevelsen ikke kun hurtig, men også sikker og behagelig.

Hvad er dimensionerne på en Peugeot RCZ?

Peugeot RCZ har en længde på 4.287 mm, en bredde på 1.845 mm og en højde på 1.359 mm. Disse mål viser, at bilen er rummelig nok til at give en behagelig køreoplevel or god plads indeni.

Bagagerummet i bilen starter på 315 liter, men når bagsæderne lægges ned, vokser pladsen til 530 liter. Dette gør RCZ både funktionel og fleksibel for dem, der har brug for ekstra plads til bagage eller indkøb.

Hvor stort er bagagerummet i en Peugeot RCZ?

Bagagerummet i en Peugeot RCZ har plads til 315 liter. Dette kan blive større, helt op til 530 liter, hvis man lægger sæderne ned. Denne bil er god for folk, der har brug for en smuk bil med plads.

Kantens højde til koffertrommet er 74 cm over jorden. Det gør det let at læsse ting i og ud. Med disse rummeligheder viser bilen sig at være både stilet og praktisk for dem, der sætter pris på design såvel som funktion.

Kan man få anhængertræk på en Peugeot RCZ?

Peugeot RCZ R har en trækkapacitet på 0 kg. Det viser, at denne model ikke kan have anhængertræk monteret. Dette skyldes bilens særlige design og ydelsesevne, som ikke understøtter brugen af anhængertræk.

For købere der søger en bil i brownstone model med mulighed for at trække, vil Peugeot RCZ R således ikke være det rette valg.

Bilens konstruktion og præstationsorienterede egenskaber gør det umuligt at montere et anhængertræk. Det er vigtigt for potentielle bilkøbere at være opmærksomme på dette, før de beslutter sig for en Peugeot RCZ R, især hvis de har behov for at kunne koble en trailer eller andet bag på bilen.

Hvor mange kg må en Peugeot RCZ trække på anhængertrækket?

En Peugeot RCZ R kan ikke fås med anhængertræk.

Hvilke fælge kan man få til en Peugeot RCZ?

Til en Peugeot RCZ kan købere vælge fælge i størrelserne 18 eller 19 tommer. Der er også forskellige designs og farver at vælge imellem. Fælgene laves af enten aluminium eller jern, alt efter hvad man foretrækker.

For dem, der ønsker et mere sportsligt look, kan specialfremstillede sportslige fælge tilkøbes. Købere kan få dæk i flere størrelser og mønstre efter behov. Der er endda mulighed for at skifte til fælge fra eftermarkedet for et mere unikt udseende.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Peugeot RCZ?

Til en Peugeot RCY bør man vælge vinterdæk, der sikrer godt vejgreb og bremsepræstationer i vintervejr. Dette er vigtigt, fordi bilen har en potent motor og kan være hurtig på vejen.

Det er en god ide at se efter dæk med lav rullemodstand for at optimere brændstofforbruget, som i forvejen ligger på 6,8 l/100km (16,7 km/L) Michelin og Continental laver ofte dæk, der passer godt til sportslige biler som Peugeot RCZ.

Disse dækmerker tilbyder dæk, der forbedrer køreegenskaberne i koldt og vådt vejr.

Man skal også tænke på størrelse og belastningsgrad, når man vælger vinterdæk til sin Peugeot RCZ. Det gælder om at finde et dæk, der passer til bilens unikke krav for sikkerhed og præstationer.

Dæk med god anmeldelse for både vådgreb og snepræstationer vil være ideelle. Husk, at korrekte vinterdæk også kan hjælpe med at holde driftsomkostningerne nede ved at mindske slid på bilen under vanskelige køreforhold.

Hvor sikker er en Peugeot RCZ?

En Peugeot RCZ har mange sikkerhedsfunktioner. Den kommer med ESP, bremseassistent, et dæktrykskontrolsystem, xenonlygter, dynamisk kurvelys, og fartbegrænser som standard. Disse hjælper til at holde bilen sikker på vejen.

Derudover har bilen aktive sikkerhedssystemer som advarsel ved pludselig opbremsning og en aktiv motorhjelm. Den aktive motorhjelm hjælper med at mindre skader, hvis bilen rammer en fodgænger.

Disse egenskaber gør Peugeot RCZ til et sikkert valg for dem, der søger en bil.

Hvordan er interiøret i en Peugeot RCZ?

Interiøret i Peugeot RCZ er lavet med høj kvalitet. Det føles luksuriøst. Men, der er ikke meget bredde og plads. Det kan være lidt trangt for nogle. Varmeren til sæderne har knapper, som er svære at nå.

Det gør det ubelejligt at bruge dem. Skærmen til audio- og navigationssystemet kan også være svær at forstå. Dette kan give nogle problemer, når man skal skifte musik eller finde en vej.

Hvor mange personer er der plads til i en Peugeot RCZ?

En Peugeot RCZ har fire sæder. Men bag i bilen er de to sæder mindre gode at sidde på. De er næsten kun til nødsituationer. Foran i bilen er der to gode sæder, hvor folk kan sidde behageligt.

Bag i bilen er pladsen begrænset. Det passer ikke godt for voksne at sidde der over lange ture. Dette gør bilen mere ideel for par eller små familier, der sjældent bruger de bagerste sæder.

Hvilket lydsystem har en Peugeot RCZ?

Peugeot RCZ har et JBL-lydsystem. Dette system giver en god lydkvalitet. Det gør musiklytning i bilen til en bedre oplevelse. JBL er kendt for sin lydkvalitet. De sørger for, at lyden i Peugeot RCZ er klar og kraftfuld.

Dette lydsystem passer godt til dem, der sætter pris på god lyd i deres bil.

Hvilke apps kan man få til en Peugeot RCZ?

Til en Peugeot RCZ kan man få adgang til forskellige apps gennem bilens infotainmentskærm. Denne skærm understøtter Apple CarPlay og Android Auto, som åbner op for en verden af muligheder.

Kørere kan bruge apps til navigation, at lytte til musik eller få køretøjsdata, mens de er på vejen. Derudover er appen MYPEUGEOT til rådighed for ejere af en Peugeot RCZ R.

Denne app giver adgang til bilens data og mulighed for at planlægge serviceaftaler. En anden nyttig app er PEUGEOT Connect, som giver information om bilen og mulighed for at spore den i tilfælde af tyveri.

Det er dog vigtigt altid at bruge disse apps på en sikker måde og følge gældende lovgivning. Inden man installerer nye apps, skal man sikre sig, at de er kompatible med bilens system.

Dette sikrer, at man får mest muligt ud af teknologien i sin Peugeot RCZ uden problemer.

Opdateres softwaren i en Peugeot RCZ automatisk?

Ja, en Peugeot RCZ får sine softwareopdateringer gennem et online system uden at ejeren skal gøre noget. Disse opdateringer forbedrer bilens motor, sikkerhed og underholdningssystemer.

Det sørger for, at bilen altid kører godt og er sikker. Opdateringerne hjælper også med at holde bilen opdateret med de nyeste funktioner.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Peugeot RCZ?

Til Peugeot RCZ kan man vælge mellem forskelligt tilbehør og ekstraudstyr for at gøre bilen mere personlig og praktisk. Fra højteknologiske løsninger til komfortforbedrende tilvalg, der passer til enhver smag.

  1. Xenon-pakke inkluderer bedre lys for sikkerhed under kørsel om natten.
  2. Navigationssystem hjælper med at finde vej uden besvær.
  3. Klimaanlæg med to zoner sikrer behagelig temperatur for alle i bilen.
  4. JBL ljudsystem giver enestående lydoplevelse med klar musik og lyd.
  5. Parkeringssensorer forenkler parkering ved at advare føreren om hindringer.
  6. Bakspejl med automatisk nedblænding fjerner blænding fra bagvedkørende biler om natten.
  7. Lædersæder øger både komfort og interiørets luksusfølelse.
  8. 19 letmetalfælge forbedrer både udseendet og køreegenskaberne.
  9. Elektrisk foldbare sidespejle gør det nemmere at parkere i trange rum.

    10 escribers Mulighed for anhængertræk giver ekstra fleksibilitet når man skal transportere tungere laster eller en trailer.

  10. Specialdesignede måtter beskytter bilens gulv mod snavs og slid.
  11. Vinterdæk sikrer et godt vejgreb under kolde og glatte vejrforhold.

Med dette udstyr kan ejere af en Peugeot RCZ R skræddersy deres køretøj til perfektion, hvilket giver en endnu bedre køreoplevelse.

Guides til andre Peugeot-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Peugeot RCZ?

Peugeot RCZ er udstyret med flere moderne teknologier. Den har regn- og lyssensorer, der automatisk tilpasser lyset og aktiverer viskerne, når det er nødvendigt. Bilen tilbyder også dynamisk kurvelys, som forbedrer synligheden i sving ved at rette lyset i den retning, bilen drejer.

En fartbegrænser hjælper føreren med at holde sig inden for hastighedsgrænserne. Til sidst sikrer et system til kontrol af dæktrykket, at dækkene altid har det korrekte tryk, hvilket øger sikkerheden og brændstoføkonomien.

Hvad koster en Peugeot RCZ R i grøn ejerafgift?

En Peugeot RCZ koster i 2024 ca. fra 2.520 kr til 5.260 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Peugeot RCZ til service?

En Peugeot RCZ skal til service mindst en gang om året. Det er vigtigt for at holde bilen i god stand. Ved hver service tjekkes bilens dele, såsom dæk og bremser, for at sikre, at alt virker, som det skal.

Serviceintervaller kan variere afhængigt af, hvor meget bilen bruges. Hvis man kører meget, kan det være nødvendigt med hyppigere tjek.

Service på en Peugeot RCZ kan være dyrt. Det skyldes bilens høje driftsomkostninger, herunder brændstofforbrug og prisen på dæk. At følge serviceplanen kan dog hjælpe med at undgå større reparationer senere.

Det er en god investering at passe godt på sin bil.

Hvilke dele på en Peugeot RCZ går mest i stykker?

Mange ejere af Peugeot RCZ har oplevet problemer med bilens hjulophæng og bremser. Hjulophænget kan give efter og kræver ofte reparation eller udskiftning. Bremseskiver og klodser på Peugeot RCZ slides også hurtigere end forventet, hvilket fører til hyppigere udskiftninger.

Dækkene er dyre at erstatte, hvilket øger bilens samlede vedligeholdelsesomkostninger. Gearkassen kan også være et svagt punkt, særligt i modeller med manuel transmission, hvor synkronringe og lejer kan tage skade.

Disse problemer påvirker både køreoplevelsen og økonomien for ejerne.

Hvor lang tid dækker garantien på en Peugeot RCZ?

Garantien på en Peugeot RCZ R dækker 4 år. Dette giver købere sikkerhed og ro i sindet, fordi de ved, at bilen er beskyttet mod visse typer af fejl og skader i denne periode. Garantien starter fra den dag, bilen bliver købt som ny.

Sikringen under garantiperioden er vigtig for bilejere, da det kan hjælpe med at holde omkostningerne nede, hvis der opstår problemer.

Hvad dækker garantien på en Peugeot RCZ?

Garantien på en Peugeot RCZ R sikrer vigtige dele som ESP, bremseassistent og trykkontrol for dæk. Den beskytter også mod kollision for dem, der sidder foran. Dette dækker ikke kun sikkerhedsting, men også store dele såsom motoren og gearkassen.

Hvis bilen har problemer med disse ting, hjælper garantien.

Denne garanti omfatter også lys som xenon og systemer til at styre bilen i sving. For at vide, hvor længe din bil er beskyttet, skal du tale med en Peugeot-forhandler. De kan fortælle om tiden og hvad garantien nøjagtigt sørger for.

Garantien er en del af prisen på bilen.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.37.11

Opdateret 10.09.2024, 14.37.11

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel