Find brugte biler til salg

Guiden handler om Porsche Macan S PDK (Årgang 12/2018 - 07/2019)

Købsguide: Porsche Macan S PDK (12/2018 - 07/2019)

Hvad skal du vide inden du køber en Porsche Macan S PDK?

En Porsche Macan S PDK er en luksusbil med masser af kraft. Men den bruger meget benzin. Den kører 10,7 liter på 100 km. Dette er vigtigt at tænke over, hvis man tænker på miljøet og pengepungen.

Denne bil koster også meget i årlig køretøjsafgift og forsikring. Man skal have penge klar til disse udgifter.

Købere får to års garanti på bilen selv, tre år på malingen, og tolv år mod rust. Dette viser, at producenten står bag deres produkt. Men stadig, det er en god idé at tjekke alt om bilen, før man køber.

Dette inkluderer at læse tests og anmeldelser fra eksperter som Dipl.-Ing. (FH) Alexander Werner fra august 2019. Disse kan hjælpe med at forstå bilens ydelse og omkostninger bedre.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Porsche Macan S?

Porsche Macan S kommer i forskellige udgaver med særlige egenskaber. Blandt disse er Macan GTS og Macan Turbo Electric. Disse modeller tilbyder forskellige niveauer af ydeevne og udstyr.

Macan GTS fokuserer på en mere sportslig køreoplevelse med kraftigere motorer og et sportsudstødningssystem. På den anden side står Macan Turbo Electric for en fremtid med elektrisk kraft og viser vejen for, hvordan luksusbiler kan kombinere ydeevne med miljøvenlighed.

Alle varianter inkluderer avanceret teknologi som Porsche Communications Management for bedre forbindelse og Porsche Active Suspension Management for en glattere tur. De kommer også med muligheder for at gøre bilen personlig, såsom forskellige farver, fælge, og interiørtyper som Alcantara himmel.

Med disse valg kan køberne skabe en Porsche Macan S, der passer præcist til deres stil og behov.

Hvad er fordele og ulemper ved Porsche Macan S?

FordeleUlemper
- Effekt på 260 kW / 354 hk giver stærk ydelse.- Højt brændstofforbrug på 10,7 l/100 km.
- Fremragende køreegenskaber.- Dårlig rundsynlighed.
- God materiale- og forarbejdelseskvalitet.- Høj læssekant og manglende rustbeskyttelse i bagagerummet.
- Rummeligt bagagerum.- Scorer lavt på målgruppecheck, front- og bagområdenært.

Hvordan klarer Porsche Macan S sig i test?

Porsche Macan S har blandet succes i test. Den scorer lavt for ting som målgruppecheck og synlighed foran og bagved. Dette betyder, at den ikke er den bedste til at passe på alle slags købere og kan være svær at se ud af i nogle retninger.

Men bilen står stærkt, når det kommer til karosseri og hvordan den er at bruge. Dette viser, at den er bygget godt og nem at håndtere.

I miljøtests bruger Macan S meget brændstof, ca. 10,7 liter hver 100 km og laver meget CO2. Den udleder 291 gram CO2 per kilometer. Sikkerheden er dog god. Den beskytter voksne med 88% succes og børn med 87% succes ifølge NCAP-test.

Men den passer ikke så godt på dem udenfor bilen, kun 60% sikkerhed for fodgængere. ADAC giver den kun to ud af fem stjerner for dens miljøpåvirkning.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Porsche Macan S?

Bilkøbere, der ser efter alternativer til Porsche Macan S, kan tænke på Audi Q5, BMW X3 og Mercedes-Benz GLC. Disse biler tilbyder en lignende blanding af ydelse, luksus og teknologi.

Audi Q5 er kendt for sin komfortable kørsel og kraftfulde motorer. BMW X3 byder på sporty køreegenskaber og stærk motorpræstation. Mercedes-Benz GLC skiller sig ud med sit luksuriøse interiør og avancerede sikkerhedsfunktioner.

Alle tre biler har avanceret teknologi som adaptiv fartpilot og parkeringssensor for & bag, som også findes i Macan S.

Disse konkurrenter til Porsche Macan S leverer hver især en unik oplevelse, men deler vigtige træk såsom motorstyrke, sikkerhedsudstyr og indre luksus. Det giver købere gode muligheder, når de skal vælge en luksus-SUV, der passer til deres behov for både daglig transport og køreglæde.

Hvor langt kører Porsche Macan S PDK på literen?

Porsche Macan S PDK bruger 10,7 liter benzin for hver 100 kilometer den kører. Dette tal kommer fra tests og viser, hvad bilen bruger i forskellige køresituationer. I byen bruger den 11,0 liter, uden for byen 9,1 liter og på motorvejen op til 12,9 liter for hver 100 kilometer.

Dette betyder, at Macan S har et højt brændstofforbrug sammenlignet med andre biler.

Denne bil udleder også en del CO2, med en mængde på 291 gram for hver kilometer. Selvom Macan S scorer godt for mindre skadelige stoffer, med 38 ud af 50 point, får den kun to ud af fem stjerner i ADAC Ecotest for sin miljøpåvirkning.

Disse tal er vigtige at kende for bilkøbere, der tænker på både driftsomkostninger og miljøet.

Hvilken motor har en Porsche Macan S PDK?

Motoren i en Porsche Macan S PDK er en kraftfuld tre-liters turbobenzinmotor lavet af Audi. Denne motor yder 354 hestekræfter, hvilket gør bilen både hurtig og stærk. Den bruger teknologi som turbo for at få mere kraft.

Selvom den er stærk, bruger den omkring 10,7 liter benzin for hver 100 kilometer den kører. Dette viser, at den har en god balance mellem kraft og brændstoføkonomi for en bil i sin klasse.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Porsche Macan S PDK?

En Porsche Macan S PDK har 354 hestekræfter. Den bruger en tre-liters turbobenzinmotor fra Audi. Denne motor gør bilen stærk og hurtig. Dette er vigtigt for folk, der vil have en bil, der kan køre hurtigt.

Hvad er tophastigheden for en Porsche Macan S PDK?

Porsche Macan S PDK kan køre op til 254 km/t. Dette gør den til et hurtigt valg for dem, der søger fart og ydeevne i en SUV. Med sin kraftige motor på 354 hestekræfter, leverer den også masser af power.

Dette køretøj bruger Porsche Dobbeltkobling-teknologi, som sikrer hurtige skift og glidende kørsel. Denne model viser, hvorfor Porsche står stærkt, når det handler om at kombinere luksus med præstationer.

Den er perfekt for bilkøbere, der vil have en bil, der ikke bare ser godt ud, men også kan præstere på vejen.

Hvor hurtigt accelererer en Porsche Macan S PDK fra 0-100 km/t?

En Porsche Macan S PDK når fra 0 til 100 km/t på bare 5,1 sekunder. Denne bil bruger en kraftfuld tre-liters motor fra Audi, der laver 354 hestekræfter. Det giver bilen stor hastighed hurtigt.

Kraftoverførslen sker gennem et avanceret dobbeltkoblingssystem, som sikrer, at bilen flytter sig hurtigt og glat. Dette system gør også, at Macan S føles sporty at køre.

Hvad er dimensionerne på en Porsche Macan S?

Porsche Macan S har en længde på 4681 mm. Den er 1923 mm bred, inklusive sidespejle. Bilen er 1624 mm høj. Disse mål giver et godt billede af bilens størrelse.

Den viser, hvor rummelig Porsche Macan S er både indeni og udenpå. Med disse dimensioner passer bilen godt på vejen og i garagen.

Hvor stort er bagagerummet i en Porsche Macan S?

Bagagerummet i en Porsche Macan S har et volumen på 365 liter. Dette er nok plads til både bagage og indkøb. Med sådan et rum kan ejeren nemt pakke til en weekendtur eller håndtere dagligvarer uden problemer.

Dette gør Macan S til et praktisk valg for dem, der ønsker en bil, der kombinerer luksus med funktionalitet.

Kan man få anhængertræk på en Porsche Macan S?

Ja, man kan få anhængertræk på en Porsche Macan S. Dette bil har kraftig firehjulstræk, som hjælper med at trække ting. Luftophæng kan også hæve bilen med 40mm. Dette er godt, når man bruger anhængertræk.

Men der er ikke info om, hvor tungt man må trække. Porsche giver to års garanti. Denne garanti kan dække problemer med anhængertrækket. Der mangler dog detaljer om ekstra udstyr eller prisen for at sætte anhængertræk på.

Hvad må en Porsche Macan S trække på anhængertrækket?

En Porsche Macan S kan trække op til 2400 kg. Det viser test fra Dipl.-Ing. (FH) Alexander Werner i august 2019. Disse oplysninger kommer fra en nøjagtig undersøgelse og beregning fra februar 2019.

Folk, der tænker på at købe denne bil, skal vide dette om anhængertrækket. Det er vigtigt for dem, der planlægger at transportere tunge ting eller bruge bilen til campingvogne.

Dette gør Porsche Macan S til et godt valg for dem, der har brug for en stærk bil. Trækker evnen passer til mange forskellige slæb-opgaver. Men husk, der er ikke detaljer om, hvordan bilen klarer sig med dette trækvægt i forskellige situationer som i byen, udenfor byen eller på motorvejen.

Hvilke fælge kan man få til en Porsche Macan S?

Til en Porsche Macan S kan man vælge mellem forskellige fælge. Disse varierer i størrelse og design for at matche bilens sporty udseende. Man kan finde alt fra standard 18-tommer fælge til mere iøjnefaldende 21-tommers muligheder.

Nogle modeller kommer med særlige aluminiumsfælge, der ikke bare ser godt ud, men også reducerer bilens samlede vægt. Valget af fælge påvirker bilens køreegenskaber og udseende.

Det er vigtigt at vælge de rette, som passer både til din stil og dine kørebehov. Hver fælgtype giver Macan S et unikt præg og understreger dens luksuriøse natur.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Porsche Macan S?

Vælg vinterdæk til din Porsche Macan S, der matcher bilens høje præstationer. Brede dæk er godt, men de kan skabe problemer som sporvridning. Derfor skal man finde dæk, der kan håndtere både bilens kraft og de udfordringer, vintervejene bringer.

Dæk med gode anmeldelser for greb på både våde og glatte veje er et must.

Det er også vigtigt at overveje dæk, der passer til bilens luftaffjedringssystem. Dette system kan hæve Macan S med 40mm for bedre offroad-kapacitet. Så, dæk, der kan arbejde sammen med denne funktion, giver bedre køreoplevelser i sne og terræn.

Vælg kvalitetsmærker kendt for deres vinterdæks teknologi for at sikre sikkerhed og holdbarhed gennem de kolde måneder.

Hvor sikker er en Porsche Macan S?

En Porsche Macan S viser gode resultater i sikkerhedstests. Den fik 88% for passagersikkerhed og 87% for sikkerhed af børnesæder i NCAP testen. Det betyder, at både voksne og børn er godt beskyttet i bilen.

Dog fik den kun 60% for beskyttelse af fodgængere, hvilket viser, at der er plads til forbedringer.

På den anden side scorede Macan S lavt i ADAC's Ecotest med kun to ud af fem mulige stjerner. Det skyldes højt brændstofforbrug og CO2-udslip. Dette kan påvirke ejere, der bekymrer sig om miljøet og driftsomkostninger.

På trods af dette er Macan S stadig et sikkert valg for dem, der prioriterer sikkerhed i deres bil.

Hvordan er interiøret i en Porsche Macan S?

Interiøret i en Porsche Macan S byder på luksus og avanceret teknologi. Den har et opdateret betjeningssystem med en stor berøringsskærm i midten, der gør det nemt at styre bilens funktioner.

Der er mange knapper, som kan virke indviklede først, men de giver føreren fuld kontrol over bilen. Forsæderne tilbyder masser af plads og en god siddekomfort, mens den brede midterkonsol understreger bilens sportslige fornemmelse.

Porsche Communication Management systemet er kernen i bilens multimedia og konnektivitet, der inkluderer online-navigation, håndfri Bluetooth-forbindelse, fire USB-stik til opladning og dataoverførsel, samt et WLAN-hotspot for internetadgang undervejs.

Lydsystemet kommer fra fabrikken med ti højttalere, der leverer klar og kraftfuld lyd til alle i bilen. Dette er specielt vigtigt for musikelskere, der ønsker den bedste lydoplevelse under kørslen.

Materialerne brugt i kabinen er af høj kvalitet, hvilket bidrager til den luksuriøse følelse. Lysindfaldet fra panorama soltaget kan gøre køreturen endnu mere behagelig ved at skabe en lysere og mere åben atmosfære i bilen.

Alt i alt lever interiøret i en Porsche Macan S op til de høje forventninger, man har til mærket, ved at kombinere komfort, stil og nyeste teknologi.

Hvor mange personer er der plads til i en Porsche Macan S?

I en Porsche Macan S kan der sidde fem personer. Forsæderne passer til folk, der er op til 1,85 meter høje. På bagsædet er der nok plads til benene for dem, der er op til 1,80 meter, selv når de foran sidder personer på 1,85 meter.

Dette gør Macan S til et godt valg for familier eller grupper, der ønsker at rejse komfortabelt.

Hvilket lydsystem har en Porsche Macan S?

En Porsche Macan S kommer med et standard lydsystem, der har ti højttalere. Dette system giver god lyd for de fleste. Købere kan opgradere hvis de vil. De kan vælge digitale radioer og Apple CarPlay.

Dette gør det nemt at bruge telefonen i bilen. Man kan også vælge bedre lydsystemer fra Bose eller Burmester. Dette er for dem, der virkelig elsker musik og vil have den bedste lydoplevelse.

Disse valg gør Porsche Macan S til en bil, hvor lyden kan være præcis, som man vil have den.

Hvilke apps kan man få til en Porsche Macan S?

Porsche Macan S har Porsche Communication Management (PCM) system. Det giver adgang til flere apps gennem Online-Navigation, Bluetooth for håndfri samtaler, og fire USB-stik. Bilen har også et WLAN-Hotspot og et radio-lydsystem med ti højttalere.

Disse funktioner gør det let at forbinde telefonen og bruge yndlingsapps i bilen. Man kan lytte til musik, finde vej, og meget mere.

Brugere kan også nyde internetradio og nyheder gennem PCM-systemet i Porsche Macan S. Dette system holder bilister forbundet og underholdt på vejen. Det er ikke direkte nævnt, hvilke specifikke mobilapps man kan downloade.

Men med Bluetooth og WLAN-Hotspot er det nemt at streame musik eller podcast fra enhver app på telefonen.

Opdateres softwaren i en Porsche Macan S automatisk?

Softwaren i en Porsche Macan S får opdateringer, men de sker ikke altid automatisk. Ejere skal nogle gange besøge et autoriseret værksted for at få den nyeste version. Dette sikrer, at bilens infotainmentsystem og andre digitale funktioner kører glat.

Med et opdateret system fungerer touchskærmen bedre, og brugere finder det lettere at navigere i de mange funktioner, trods mange knapper. Det er vigtigt for ejere at holde softwaren opdateret for den bedste oplevelse i deres bil.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Porsche Macan S?

Der er mange måder at gøre en Porsche Macan S mere personlig. Bilkøbere kan vælge mellem forskelligt tilbehør og ekstraudstyr.

  1. PCM med Online-Navigation: Tilbyder kort og ruter i realtid, så du nemt kan finde vej.
  2. Apple CarPlay: Gør det muligt at spejle din iPhone til bilens skærm for adgang til apps og musik.
  3. Trådløs oplader: Holder dine enheder opladet, selv på lange ture.
  4. Luftaffjedring: Kan løfte bilen 40 mm op, nyttigt i terræn.
  5. Servostyring Plus: Giver lettere styring ved lav fart og præcis styring ved høj fart.
  6. Aktive sikkerhedssystemer: Bidrager til en sikrere køretur med teknologi som hjælper chaufføren.
  7. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus): Forbedrer køredynamikken ved at justere kraftoverførslen til hjulene.
  8. El svingbart træk: Perfekt for dem, der har brug for at trække en trailer eller campingvogn.
  9. Dynamisk fjernlys PDLS+: Automatisk justerer lysstyrken for at undgå at blænde andre trafikanter.
  10. BOSE lydanlæg: Tilbyder overlegen lydkvalitet for musikelskere.
  11. Sports Chrono Pakke: Tilføjer et stopur og flere køremodes for en sportier oplevelse.
  12. Copper Ruby Metallic: En unik farve, der skiller sig ud i mængden.
  13. Sportdesign pakke: Giver bilen et mere aggressivt udseende med ændringer på ydersiden og indersiden.
  14. Porsche Entry & Drive: Giver nøglefri adgang og start af bilen, hvilket gør det hurtigere at komme afsted.
  15. Sportsæder: Øger komforten under kørsel med bedre støtte i sæderne.
  16. Porsche Active Suspension Management (PASM): Justerer affjedringen automatisk for optimal komfort eller sportslighed alt efter situationen.

Disse valgmuligheder giver hver ejer chancen for at tilpasse deres Porsche Macan S efter egne ønsker og behov, hvad enten man prioriterer komfort, teknologi eller ydelse højest.

Guides til andre Porsche-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Porsche Macan S?

En Porsche Macan S har mange smarte teknologier. Den har et opdateret underholdningssystem med en stor skærm. Skærmen viser ting i meget klar kvalitet. Bilen kan forbinde med internettet og har også Porsche Communication Management.

Dette system giver mulighed for at bruge online-navigation og Bluetooth. Man kan også oplade sin telefon uden ledninger i bilen, og der er mulighed for at tilføje meget gode lydsystemer fra Bose eller Burmester.

Denne bil kan justere sin højde med luftaffjedring, når man kører offroad. Det betyder, den kan køre bedre på ujævne veje. Bilen understøtter Apple CarPlay, så man kan bruge sin iPhone i bilen.

Alt dette gør, at man føler sig meget moderne og tilsluttet, mens man kører.

Hvad koster en Porsche Macan S PDK i grøn ejerafgift?

En Porsche Macan S koster i 2024 ca. fra 4.380 kr til 17.780 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Porsche Macan S til service?

En Porsche Macan S skal til service hvert andet år eller efter 30.000 kilometers kørsel, alt efter hvad der kommer først. Dette sikrer, at bilen kører optimalt og forbliver i god stand.

Ved servicekontrollen tjekker mekanikeren mange dele af bilen. De ser på olie, bremser, dæk og andre vigtige dele for at sikre, at alt fungerer som det skal. Dette hjælper med at forebygge større reparationer senere og holder bilen sikker at køre i.

Hvilke dele på en Porsche Macan S går mest i stykker?

Købere ser ofte efter biler, der holder længe. En Porsche Macan S byder på kraft og stil, men visse dele er mere tilbøjelige til at gå i stykker.

  1. Bremser: Disse dele slides hurtigt. Man skal udskifte både skiver og klodser oftere end hos mange andre biler.
  2. Motordele: Turboen kan svigte. Dette skyldes højt tryk og stærk belastning under kørsel.
  3. Batteri: Elektronikken i en Macan S bruger meget strøm. Det slider batteriet hurtigt ned.
  4. Hjulophæng: Kører man ofte på ujævne veje, slites hjulophængets komponenter hurtigere end normalt.
  5. Transmission: PDK-gearkassen er kompleks og kan opleve problemer med software eller mekanik over tid.

Disse punkter viser, hvad man skal være opmærksom på ved en Porsche Macan S.

Hvor lang tid dækker garantien på en Porsche Macan S?

En Porsche Macan S har forskellige garantier. Bilens generelle garanti varer i to år. Der er også en særlig garanti for lakken, der dækker i tre år. Til sidst er der en meget lang garanti mod rust, der varer i tolv år.

Disse garantier hjælper ejere med at føle sig sikre, når de køber en Porsche Macan S. De viser, at producenten tror på bilens kvalitet. Garantierne dækker mange problemer, som ejere måske støder på.

Dette betyder, at ejere kan spare penge på reparationer, hvis der er fejl på bilen eller dens lak, og de kan være roligere ved tanken om rustskader i mange år.

Hvad dækker garantien på en Porsche Macan S?

Porsche Macan S har flere garantier, som købere skal kende. Der er en to-årig køretøjsgaranti, som beskytter mod fejl i bilen. Lakken på bilen er også dækket af en tre-årig garanti.

Det betyder, at hvis lakken skader, kan den blive repareret gratis i denne periode. Endelig tilbyder Porsche en tolv-års garanti mod gennemrustning. Dette viser, at bilen er bygget til at holde længe uden rustproblemer.

Disse garantier sikrer, at din Porsche Macan S forbliver i god stand og beskytter din investering over tid.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.23

Opdateret 10.09.2024, 14.33.23

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel