Find brugte biler til salg

Guiden handler om Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens (Årgang 07/2020 - 04/2022)

Købsguide: Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens (07/2020 - 04/2022)

Hvad skal du vide inden du køber en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens er en fem-dørs stationcar fra den lavere mellemklasse. Den er en plug-in hybrid siden modelopdateringen i 2020. Bilen har en ydelse på 116 kW (158 hk) og en samlet rækkevidde på omkring 700 km.

Denne bil har en elektrisk rækkevidde på cirka 42 km. Batteriet bruger 24,3 kWh/100 km inklusiv ladetab. I ADAC Ecotest fik bilen 72 point og fire ud af fem stjerner. Ydelsen og rækkevidden kombinerer komfort med miljøvenlig kørsel.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Renault Megane Grandtour?

Der findes flere varianter af Renault Megane Grandtour. TCe 115 GPF Life har 85 kW (115 hk) og bruger 5,3 l/100km (20,0 km/L) TCe 140 GPF Zen har 103 kW (140 PS) og bruger 5,4 l/100km (20,0 km/L) TCe 160 GPF R.S.

Line har 116 kW (158 PS) og bruger 5,2 l/100km (20,0 km/L) E-TECH Plug-in 160 Zen har også 116 kW (158 PS) men bruger kun 1,3 l/100km (100,0 km/L) Endelig er der dCi 115 Zen med 85 kW (115 PS), som bruger 4,0 l/100 km.

Valgmulighederne spænder over både benzin- og plug-in hybridvarianter. Dette giver fleksibilitet afhængig af behov og præferencer. Hver variant har sine specifikke styrker, som kan matche forskellige kørselsbehov.

Hvad er fordele og ulemper ved Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour har både styrker og svagheder. Her er en liste, der viser de vigtigste fordele og ulemper ved bilen:

Fordele:

  1. God byggekvalitet. Bilen føles solid og velbygget.
  2. LED-forlygter som standard. Giver bedre belysning om natten.
  3. Præcis styring. Nem at manøvrere og styre.
  4. Lave emissioner. Miljøvenlig med mindre forurening.

Ulemper:

  1. Kompliceret betjening. Nogle funktioner kan være svære at bruge.
  2. Middelmådig udsigt bagud pga. designet.
  3. Lav anhængerlast (750 kg). Ikke egnet til tunge trailere.
  4. Begrænset bagagerumsvolumen (389 l). Mindre plads til bagage.

Volkswagen tilbyder lignende alternativer, men Renault Megane Grandtour har sine unikke træk, der kan tale til bestemte købere.

Hvordan klarer Renault Megane Grandtour sig i test?

Renault Megane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har klaret sig godt i tests. ADAC Ecotest gav den 72 point og fire ud af fem stjerner. Den har fået topkarakterer for sikkerhed med fem stjerner fra Euro NCAP.

Bilens CO2-udledning er 153 g/km, og brændstofforbruget er 5,9 l/100km (20,0 km/L) i hybridtilstand.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Renault Megane Grandtour?

KIA Ceed 1.6 GDI Plug-in Hybrid er et godt alternativ. Den har en flot design og god ydeevne. Bilen er også rummelig og økonomisk.

Mercedes CLA Shooting Brake 250 e er en anden konkurrent. Den byder på luksus og avanceret teknologi. Bilen har en kraftig motor og høj komfort.

SEAT Leon Sportstourer 1.4 e-Hybrid er også værd at overveje. Bilen har en god blanding af stil, rummelighed og effektivitet. Den er både praktisk og sjov at køre i.

Hvad er rækkevidden for en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens på batteri?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har en elektrisk rækkevidde på op til 42 km ifølge ADAC Ecotest. Renault selv angiver en maksimal elektrisk rækkevidde på op til 54 km.

Dette betyder, at bilen kan køre en kort tur i byen eller til arbejde uden brug af benzin.

Strømforbruget ligger på 24,3 kWh/100 km inklusive ladetab. Bilen kan nå en topfart på 135 km/t på ren elektricitet. Dette gør den ideel til korte daglige ture og giver mulighed for at spare på brændstofudgifterne.

Hvor stort er batteriet på en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Batteriet i en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har en kapacitet på 9,8 kWh. Det sidder under bagsædet.

Opladningseffekten er op til 3,6 kW. Dette gør det muligt at lade bilen hurtigt og nemt derhjemme eller ved offentlige ladestationer.

Hvordan lader man en Renault Megane Grandtour?

Det er nemt at lade en Renault Megane Grandtour. Følg disse trin for korrekt opladning:

  1. Find Ladeport: Ladeporten sidder på bilens venstre side.
  2. Brug Husholdningsstikkontakt: Brug en Schuko-stikkontakt til opladning derhjemme.
  3. Oplad via Wallbox: En Wallbox giver hurtigere opladning med 3,6 kW effekt.
  4. Offentlige Ladestationer: Brug offentlige ladestationer også med 3,6 kW effekt.
  5. Tilslut Kablet: Sæt opladerkablet i ladeporten og til din valgte strømkilde.
  6. Kontroller Opladning: Tjek bilens display for bekræftelse af, at opladningen er startet.

Disse trin sikrer, at din Renault Megane Grandtour lades sikkert og effektivt op.

Hvor lang tid tager det at lade en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Det tager cirka tre timer at lade en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens med en Wallbox eller ved en offentlig ladestation. Ved brug af husholdningsstikkontakt (Schuko) tager det cirka fem timer.

Hvilken motor har en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har en 1,6 liters firecylindret benzinmotor. Den yder 91 hk. Der er også en elektrisk motor med 67 hk. Samlet giver det en systemeffekt på op til 158 hk.

Maksimalt drejningsmoment er 205 Nm.

Hvor langt kører en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens på literen?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har et brændstofforbrug på 5,9 l/100km (20,0 km/L) i hybridtilstand. I byen bruger bilen kun 4,9 l/100km (25,0 km/L) På motorvej stiger forbruget til 7,7 l/100km (14,3 km/L)

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens har en samlet systemeffekt på 158 hk. Benzinmotoren yder 91 hk, mens den elektriske motor leverer 67 hk.

Disse to motorer arbejder sammen for at give bilen kraft og effektivitet. Bilen tilbyder dermed en kombination af benzin- og elmotor kræfter for en høj ydeevne.

Hvad er tophastigheden for en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens?

Tophastigheden for en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens er 183 km/t. Ved kørsel på ren el når bilen op på 135 km/t.

Hvor hurtigt accelererer en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens fra 0-100 km/t?

Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 9,8 sekunder. Dette gør den til en hurtig og effektiv bil for sin klasse.

Hvad er dimensionerne på en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour måler 4626 mm i længden. Bredden er 1814 mm og højden er 1449 mm. Bilen vejer 1678 kg.

Hvor stort er bagagerummet i en Renault Megane Grandtour?

Bagagerummet i en Renault Megane Grandtour rummer 389 liter. Lægger man bagsæderne ned, vokser pladsen til 1372 liter. Tidligere modeller havde en kapacitet på 455 liter.

Den reducerede størrelse skyldes muligvis batteriets placering i E-Tech Plug-in versionen. Bagagerummet er stadig rummeligt og praktisk til daglig brug og rejser.

Kan man få anhængertræk på en Renault Megane Grandtour?

Ja, det er muligt at få anhængertræk på en Renault Megane Grandtour. Man kan tilføje det som ekstraudstyr ved køb. Anhængertrækket kan bruges til mindre trailere og campingvogne.

Hvor mange kg må en Renault Megane Grandtour trække på anhængertrækket?

En Renault Megane Grandtour kan trække op til 750 kg. Dette gælder både ubegrænset og bremset anhængerlast. Det betyder, at du kan tage på tur med campingvogn eller trailer uden problemer.

Hvilke fælge kan man få til en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour tilbyder flere typer fælge. Standardfælge er ofte 16 eller 17 tommer. Man kan også vælge 18-tommer fælge. Testbilen havde 17-tommer hjul.

Dækstørrelsen er vigtig. For 18-tommer fælge bruges ofte størrelse 225/40 R18. Der er mange designmuligheder, så man kan tilpasse bilen efter sin stil.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Renault Megane Grandtour?

Vinterdæk til en Renault Megane Grandtour skal give godt greb på sne og is. Anbefalede dæktyper er Michelin Alpin, Continental WinterContact og Nokian Hakkapeliitta. Disse dæk klarer sig godt i test og passer til bilens dimensioner.

Tjek dækstørrelsen, som typisk er 195/65 R15 eller 205/55 R16. Sørg for, at dækkene har M+S-mærkningen og snefnugsymbolet. Dækkene skal også være afbalancerede og monteres korrekt for at sikre optimal sikkerhed.

Hvor sikker er en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour har fem stjerner i Euro NCAP sikkerhedsvurdering. Den har også seks airbags, sele-strammere og sele-kraftbegrænsere.

ESP, træthedsovervågning og trafikskiltgenkendelse er en del af bilens aktive sikkerhedssystemer. Dette gør bilen meget sikker for både fører og passagerer.

Hvordan er interiøret i en Renault Megane Grandtour?

Interiøret i en Renault Megane Grandtour er moderne. Den har et digitalt TFT-instrumentbræt på 10,2 tommer. Det giver alle vigtige oplysninger klart og tydeligt.

Bilen har også et touch-display til multimediesystemet Easy Link. Det gør det let at styre musik og navigation. Multi-Sense ambientebelysning tilpasser lysindstillingerne efter humør.

To-zoners klimaanlæg sikrer komfort for alle passagerer.

Hvor mange personer er der plads til i en Renault Megane Grandtour?

Der er plads til fem personer i en Renault Megane Grandtour. Midtersædet bag er dog kun egnet som nødplads.

Hvilket lydsystem har en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour kommer med Easy Link infotainmentsystem. Det har et syv-tommers display. For dem, der vil have bedre lyd, er Bose lydsystem tilgængeligt som ekstraudstyr.

Dette Bose system har ti højttalere, som giver en mere fyldig lydoplevelse.

Hvilke apps kan man få til en Renault Megane Grandtour?

Man kan få mange apps til en Renault Megane Grandtour. Disse apps hjælper med at forbedre kørsel og oplevelse.

  1. My Renault: Overvåger bilinformationer og ladeproces. Brugere kan se kørselsdata, servicepåmindelser og fjernstyring af bilen.
  2. Apple CarPlay: Integrerer iPhone med bilens system. Tillader brug af iPhone-apps som navigation, musik og opkald direkte fra bilens skærm.
  3. Android Auto: Ligner Apple CarPlay, men for Android-telefoner. Giver adgang til Google Maps, musikstreaming og stemmestyring.
  4. Waze: En navigationsapp der advarer om trafikproblemer og fartfælder i realtid.
  5. Spotify: Stream musik direkte fra bilens infotainmentsystem. Giver ubegrænset adgang til millioner af sange.
  6. Google Maps: Tilbyder præcis navigation og trafikopdateringer live.

Disse apps gør køreoplevelsen bedre og mere bekvem.

Opdateres softwaren i en Renault Megane Grandtour automatisk?

Softwaren i en Renault Megane Grandtour opdateres automatisk. Realtids trafikinformationer fra TomTom opdateres i 36 måneder. Dette betyder, at bilens navigation er opdateret og pålidelig i tre år.

Ingen bekymringer om manuelle opdateringer i denne periode.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour tilbyder mange muligheder for tilbehør og ekstraudstyr. Disse funktioner forbedrer både komforten og sikkerheden.

  1. Adaptiv fartpilot – Hjælper med at holde en konstant hastighed og justerer automatisk.
  2. Nødstopassistent – Kan automatisk bremse bilen ved nødsituationer.
  3. Elektrisk justerbare sæder – Sørger for optimal siddestilling og komfort.
  4. Panorama-glastag – Giver et lysere og mere åbent interiør.
  5. LED forlygter – Sikrer bedre sigtbarhed om natten.
  6. Regnsensor – Aktiverer automatisk vinduesviskerne ved regn.
  7. Bakkamera – Hjælper med at parkere ved at vise området bag bilen.
  8. Navigationssystem – Gør det nemt at finde vej på farten.
  9. Trådløs opladning til telefonen – Holder mobilen fuldt opladet uden kabler.
  10. Parkeringssensorer foran og bagpå – Advarer om forhindringer, når du parkerer.

Dette tilbehør gør køreoplevelsen i en Renault Megane Grandtour endnu bedre.

Guides til andre Renault-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Renault Megane Grandtour?

Renault Megane Grandtour bruger Multi-Sense køremodi. Du kan vælge mellem Pure, Sport og My Sense. Dette giver en tilpasset køreoplevelse. E-save-funktionen hjælper dig med at spare på den elektriske rækkevidde.

Stemningslys skaber en behagelig atmosfære i bilen.

Dens automatiske fjernlysassistent justerer lysintensiteten automatisk. Dette forbedrer sikkerheden ved natkørsel. Renault Megane Grandtour har også et avanceret infotainmentsystem.

Skærmen er stor og nem at bruge.

Hvad koster en Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens Multi-Mode-Automatik i grøn ejerafgift?

En Renault Mégane Grandtour E-Tech Plug-in 160 Intens Multi-Mode-Automatik koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle plugin-hybrid det samme beløb.

Hvor tit skal en Renault Megane Grandtour til service?

En Renault Megane Grandtour skal til service hvert år eller efter 30.000 km, alt efter hvad der kommer først. Det er vigtigt at følge bilens serviceplan nøje for at opretholde ydeevne og driftssikkerhed.

Serviceintervaller kan variere afhængigt af kørselsforhold og brugsmønster. Regelmæssig service kan forlænge bilens levetid og reducere risikoen for større reparationer. Det anbefales at få bilen tjekket af professionelle mekanikere og kontakte en autoriseret Renault-forhandler for præcise oplysninger.

Hvilke dele på en Renault Megane Grandtour går mest i stykker?

Flere dele på en Renault Megane Grandtour har tendens til at gå i stykker ofte. Her er de mest udsatte:

  1. Bremser:

    Bremserne kan slide hurtigt, især skiver og klodser.

  2. Elektroniske systemer:

    Elektroniske fejl som problemer med infotainment-systemet sker jævnligt.

  3. Ophæng:

    Ophængskomponenter som støddæmpere og fjedre kan blive slidte tidligt.

  4. Lygter:

    Forlygterne kan miste deres lysstyrke og kræver udskiftning.

  5. Batteri:

    Bilens batteri kan miste kapacitet over tid, hvilket påvirker rækkevidden.

  6. Turbocharger:

    Turboen står nogle gange af på grund af slid eller defekt.

  7. Gearkasse:

    Gearkassen kan opleve problemer som hakken eller slør ved skift.

  8. Vinduesviskere:

    Viskerne bliver let beskadiget eller slidt op hurtigt.

Disse dele har vist sig mest sårbare i test og brugeroplevelser for Renault Megane Grandtour-modellerne fra 2020-2022-årgangen.

Hvor lang tid dækker garantien på en Renault Megane Grandtour?

Garantien på en Renault Megane Grandtour dækker tre år. Rustgarantien varer i 12 år. Drivbatteriet har en garanti på otte år eller op til 160.000 km.

Hvad dækker garantien på en Renault Megane Grandtour?

Renault giver tre års garanti på Megane Grandtour. Denne dækker reparationer ved fabrikationsfejl. Rustgarantien er 12 år og dækker mod gennemrustning. Drivbatteriet har en garanti for at beholde mindst 77% af sin kapacitet i otte år eller 160.000 km.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.33.05

Opdateret 10.09.2024, 14.33.05

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel