Find brugte biler til salg

Guiden handler om Renault Twingo ENERGY TCe 90 (Årgang 09/2014 - 01/2016)

Købsguide: Renault Twingo ENERGY TCe 90 (09/2014 - 01/2016)

Hvad skal du vide inden du køber en Renault Twingo ENERGY TCe 90?

Før du køber en Renault Twingo ENERGY TCe 90, er der nogle ting, du skal vide. Denne model har bagdøre, som gør det nemt at komme til bagsædet. En anden god ting er, at bilen kommer med en to-årig garanti uden at tælle kilometer.

Twingo'en bruger 5,4 liter benzin på 100km (20,0 km/L) og udleder 147 gram CO2 per km. Sikkerheden er også god, med en vurdering på 78% for passiv sikkerhed og 81% for sikkerhed til børn ifølge ADAC's test.

Prisen for denne bil kan virke høj for en lille bil, men den har god standardudstyr som aircondition, radio, og elruder. Dens størrelse, vægt og hvor meget den kan bære er også noget, du skal kigge på.

Garantien og hvad det koster at have bilen til service er vigtigt at huske. Så hvis du tænker på at købe en Renault Twingo ENERGY TCe 90, husk disse detaljer for at træffe det bedste køb.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Renault Twingo?

Renault Twingo kommer i forskellige modeller, som passer til forskellige behov. Det er vigtigt at kende til dem for at vælge den rigtige.

  1. SCe 70: Dette er basisversionen med en 1,0-liters motor. Den er perfekt til bykørsel og har en god blanding af økonomi og praktik.
  2. ENERGY TCe 90: En mere kraftfuld variant med en 0,9-liters turbo motor. Denne model giver mere ydelse og bedre brændstofforbrug.
  3. ENERGY TCe 90 Luxe: Topmodellen med ekstra udstyr som læderrat, led kørelys og musikstreaming via bluetooth. Denne version kombinerer komfort med ydeevne og økonomi.

    4 danmark

    5 aalborg

    6 tidligere undervognsbehandlet

Hvad er fordele og ulemper ved Renault Twingo?

Fordele Ulemper
- Meget lille drejeradius på kun 9 meter - Lav kvalitet inde i bilen
- God plads foran - Høj følsomhed over for sidevind
- God til bykørsal - Begrænset brændstoftank
- Begrænset lasteevne

Hvordan klarer Renault Twingo sig i test?

Renault Twingo har været igennem forskellige tests. I ADAC Crashtest fik den 78% for passiv sikkerhed og 81% for børnesikkerheid. Det viser, at Twingo er en ret sikker bil, især for familier med børn.

ECOTEST gav den 56 point, hvilket betyder tre ud af fem stjerner. Disse resultater peger på, at bilen klarer sig godt, men der er plads til forbedringer, specielt når det kommer til miljøvenlighed.

Bilkøbere, der lægger vægt på sikkerhed og rækkevidde, finder disse oplysninger nyttige. Renault Twingo viser sig altså at være et stærkt valg inden for sin klasse.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Renault Twingo?

Når man leder efter en lille bil, ligner Renault Twingo mange andre. Flere biler tilbyder samme egenskaber som god plads og eldrift.

  1. Hyundai i10: Denne bil er kendt for sin komfort og økonomi når den køres. Den har også en stærk startspærre, hvilket gør den sikker.
  2. Smart ForFour: Tilbyder unik fleksibilitet med sit design, der tillader nem parkering i byen. Den kan køre på el, hvilket passer godt til korte ture.
  3. Toyota Aygo: Er et godt valg for dem, der ønsker stil og effektivitet. Dens lave brændstofforbrug gør det til et økonomisk valg.
  4. Volkswagen Up!: Bilen er lille men kraftfuld og byder på moderne teknologi indenfor sikkerhed og underholdning. Den er også udstyret med startspærre for ekstra sikkerhed.

Hver af disse alternativer matcher Renault Twingo ENERGY TCe 90 på forskellige måder, fra størrelse og brændstofforbrug til teknologiske funktioner og køreegenskaber.

Hvor langt kører Renault Twingo ENERGY TCe 90 på literen?

Renault Twingo ENERGY TCe 90 bruger 5,4 liter brændstof for hver 100 kilometer den kører. Det er godt for bilkøbere at vide, hvis de tænker på økonomi og miljøet. Denne model udleder også 147 gram CO2 per kilometer.

Dette tal er vigtigt for folk, der ønsker at reducere deres bilers miljøpåvirkning. Med disse tal kan købere af en Renault Clio regne ud, hvor meget det vil koste dem at køre bilen og hvor miljøvenlig den er.

Hvilken motor har en Renault Twingo ENERGY TCe 90?

Renault Twingo ENERGY TCe 90 har en trecylindret turbomotor. Denne motor ligger bag i bilen. Den er kraftig med sine 90 hestekræfter. Denne opbygning giver bilen gode køreegenskaber og økonomi.

Renault har valgt at placere motoren bagved for at skabe mere plads indenfor og en bedre vægtfordeling. Dette giver også bilen en unik karakter blandt små bybiler. Med denne motor kombinerer Twingo energieffektivitet med stærk ydeevne, hvilket gør den ideel til både bykørsel og længere ture.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en Renault Twingo ENERGY TCe 90?

En Renault Twingo ENERGY TCe 90 har 90 hestekræfter. Dette tal svarer til 66 kW. Kraften i motoren giver bilen god ydeevne både i byen og på åbne veje. Med disse hestekræfter kan bilkøbere forvente en bil, der kombinerer køreglæde med økonomisk brændstofforbrug.

Denne model er designet til dem, der søger en lille, men kraftfuld bil.

Hvad er tophastigheden for en Renault Twingo ENERGY TCe 90?

Tophastigheden for en Renault Twingo ENERGY TCe 90 er ikke angivet i de oplysninger, vi har. Dette gør det svært at sige præcist, hvor hurtig bilen kan køre som det højeste. Men for dem, der kigger efter en bil af denne model, ville andre detaljer som brændstoføkonomi, motorens kraft og hvordan bilen klarer sig på vejen, også være vigtige at tage med i deres overvejelser.

Hvor hurtigt accelererer en Renault Twingo ENERGY TCe 90 fra 0-100 km/t?

Renault Twingo ENERGY TCe 90s acceleration fra 0-100 km/t er ikke direkte nævnt i de givne oplysninger. Men vi har data for, hvordan bilen klarer sig fra 60 til 100 km/h, som tager 7,7 sekunder.

Dette giver en ide om bilens ydeevne i mellembereichet af accelerationen. Uden direkte data for 0-100 km/t, henvises interesserede købere til at søge yderligere for præcise accelerationstal eller testresultater.

Denne indsigt kan hjælpe køberne med at forstå, hvordan bilen opfører sig ved hastighedsøgninger og hvad de kan forvente i forskellige køresituationer.

Hvad er dimensionerne på en Renault Twingo?

Den nye Renault Twingo er omkring ni centimeter kortere end den tidligere model. Dette gør den mere kompakt og nem at manøvrere i byen. Bagagerummet er smalt og lavt, hvilket betyder, at selvom bilen ser lille ud, er der stadig en begrænset mængde plads til bagage.

Den præcise størrelse på bagagerummet afhænger af, hvordan bagsæderne er indstillet. Men med sit kompakte design giver Twingo gode muligheder for parkering i små rum, hvad der er en stor fordel i tæt bytrafik.

Hvor stort er bagagerummet i en Renault Twingo?

Bagagerummet i en Renault Twingo er ret fleksibelt. Det har et volumen på 160 liter, når man bruger kuffertafdækningen. Uden afdækningen bliver rummet større og rummer 235 liter.

Hvis du har brug for mere plads, kan du lægge ryglænene ned. Så udvides bagagerummet til 410 liter. Dette gør Twingo til en praktisk lille bil, der kan tilpasse sig forskellige transportbehov.

Kan man få anhængertræk på en Renault Twingo?

Ja, man kan få anhængertræk monteret på en Renault Twingo. Dette giver ejere mulighed for at trække ekstra udstyr, som for eksempel en lille trailer eller cykelholder. Det betyder, at selv med en lille bil som Renault Twingo, kan man stadig transportere større ting, man ikke kan have i bilen.

Med denne mulighed bliver Renault Twingo mere alsidig og appellerer til folk, der har brug for at transportere mere.

Siden Twingo ENERGY TCe 90 blev produceret mellem september 2014 og januar 2016, kan ejere af disse modeller også nyde godt af at kunne montere et anhængertræk. Dette viser bilens fleksibilitet og gør den til et godt valg for dem, der søger en bil, der kan mere end bare at fungere som et transportmiddel i dagligdagen.

Hvor mange kg må en Renault Twingo trække på anhængertrækket?

En Renault Twingo kan ikke trække så meget. Den er designet til at være en lille, nem bil for bykørsel og har begrænset kapacitet for at slæbe tunge ting. Officielt må den trække op til 350 kg på anhængertrækket.

Det betyder, at du ikke kan bruge en Renault Twingo til at trække en trailer eller campingvogn. Denne begrænsning skyldes bilens størrelse og motorstyrke, som er lav sammenlignet med større køretøjer.

Hvis du har brug for at transportere tunge ting, skal du kigge efter en større bil med højere kapacitet for slæbning.

Hvilke fælge kan man få til en Renault Twingo?

Valget af fælge til en Renault Twingo kan forbedre bilens udseende og køreegenskaber. Det er afgørende at vælge fælge, der matcher bilens dæk og bremser for at sikre sikkerhed og ydeevne.

  1. Fælge i forskellige størrelser giver ejere mulighed for at tilpasse deres bil bedre.
  2. Materialerne i fælgeindustrien inkluderer ofte aluminium og stål, som hver især har forskellige egenskaber.
  3. Designet på de tilgængelige fælge varierer, så bilejere kan vælkr deres stil.
  4. Bilejere rådes til at vælke fælge efter Twingos specifikationer for at få det bedste ud af køreegenskaberne.
  5. Kompatibiliteten mellem valgte fælges og bilens dæk samt bremser er essentiel for sikkerheden.
  6. Kunder har mulighed for at købe disse fælgtyper fra både bilforhandlere og butikker specialiseret i auto dele.
  7. Udvælgelsen af specifikke fælgtyper kan påvirke ikke kun udseendet, men også hvor godt bilen kører og dens benzinsnak.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Renault Twingo?

At vælge de rigtige vinterdæk til din Renault Twingo er vigtigt for sikker kørsel om vinteren. Det handler om at finde dæk, der passer til bilens størrelse og dine kørevaner.

  1. Søg efter dæk i størrelsen 165/65R15. Det er den anbefalede størrelse til en Renault Twingo ENERGY TCe 90.
  2. Vælg dæk med god bedømmelse i vådgreb. Dette sikrer, at bilen holder sig på vejen under regnfulde eller snefyldte forhold.
  3. Se efter mærker, der tilbyder lav rullemodstand. Lav rullemodstand hjælper med at spare brændstof og reducere udgifterne.
  4. Tjek dæk, der har en god lang levetid. Længere levetid betyder, at du ikke skal skifte dine vinterdæk så ofte.
  5. Find dæk med dybe riller. Dybe riller fjerner effektivt slud og sne fra under bilen og forbedrer trækkraften.
  6. Sørg for, at dækkene har indikatorer for slidbane dybde. Disse gør det nemt at se, hvornår det er tid til at udskifte dine dæk.
  7. Prioriter dæk med støjreduktionsteknologi for en mere behagelig kørsel.
  8. Overvej også run-flat-dæk, som tillader dig at fortsætte korte afstande selv hvis et dæk punkterer.

Disse punkter hjælper med at sikre din sikkerhed og komfort når du kører om vinteren.

Hvor sikker er en Renault Twingo?

Renault Twingo har klar sig godt i sikkerhedstests. ADAC Crashtest gav den 78% for passiv sikkerhed. For børnesikkerhed fik den 81%. Dette viser, at bilen er ret sikker for både voksne og børn.

Renault Twingo kommer også med vigtige sikkerhedsfunktioner som standard. Disse omfatter elektronisk stabilitetskontrol, bremseassistent og hastighedsbegrænser. Disse hjælper med at holde bilen sikker på vejen under forskellige kørselsforhold.

Sikkerhedsfunktionerne er designet til at beskytte dig, hvis der sker en ulykke, og til at forhindre ulykker i at ske.

Hvordan er interiøret i en Renault Twingo?

Interiøret i en Renault Twingo byder på god plads foran. Personer der sidder der, vil finde tilstrækkelig med ben- og hovedhøjde. Men for dem, der sidder bagtil, kan pladsen virke knap.

Dette gælder især, når forsæderne er indstillet til at passe personer, der måler 1,85 meter. I cockpittet finder man let rundt. Betjeningen er nem og overskuelig. Dette gør bilen behagelig at køre i og justere efter behov.

Hvor mange personer er der plads til i en Renault Twingo?

En Renault Twingo har plads til fire personer. Dette gør den til et godt valg for små familier eller par, der ofte har venner med på tur. Bilen er designet til at udnytte pladsen bedst muligt, så alle kan sidde behageligt, selv på længere ture.

Denne egenskab gør Twingo til en praktisk bil for de, der søger en kompakt størrelse uden at gå på kompromis med siddepladser.

Hvilket lydsystem har en Renault Twingo?

Renault Twingo ENERGY TCe 90 kommer med et lydsystem fra Renault R-Link. Dette giver chauffører og passagerer god lydkvalitet til musik og radio. Renault R-Link inkluderer funktioner som navigation og håndfri opkald, så man nemt kan styre musik og andre indstillinger uden at tage hænderne fra rattet.

Hvilke apps kan man få til en Renault Twingo?

En Renault Twingo giver ejere mulighed for at forbinde deres smarttelefoner med bilen. Dette åbner op for mange nyttige apps, der kan gøre køreturen sjovere og lettere.

  1. Renault R&Go app:
    • Muliggør tilslutning af din smartphone til bilen.
    • Giver adgang til navigation, musik og vigtig information om bilens status.
    • Tillader styring af sociale medier som Facebook og Twitter direkte fra bilens skærm.

     

  2. MY Renault app:
    • Hjælper dig med at holde øje med din bilens tilstand.
    • Planlæg nemt servicebesøg og vedligeholdelse.
    • Tilpas bilindstillinger efter dine ønsker direkte fra din telefon.

     

  3. Brændstoføkonomi-tracker:
    • Sporer hvor meget benzin din Twingo bruger.
    • Giver tips til hvordan du kan køre mere økonomisk.

     

  4. Parkerings-apps:
    • Hjælper dig at finde ledige parkeringspladser i nærheden.
    • Viser priser, så du kan vælge den billigste eller mest bekvemme parkering.

     

  5. Kompatibilitetskontrol:
    • Inden brug er det afgørende at tjekke, om dine foretrukne apps passer med bilens systemer og software for en fejlfri oplevelse.

     

Opdateres softwaren i en Renault Twingo automatisk?

Softwaren i en Renault Twingo opdateres nemt og automatisk. Det sker, når bilen er hos et autoriseret Renault-servicecenter. Under besøget får bilen de nyeste opdateringer. Disse kan være rettelser af fejl, forbedringer af ydeevnen eller nye funktioner.

Dette holder bilen sikker og kører godt.

Det er vigtigt at holde softwaren opdateret for at sikre, at bilens systemer virker som de skal. Opdateringerne kan også gøre bilen mere økonomisk og sjovere at køre i. For at få dette ordnet, skal man bare kontakte en lokal Renault-forhandler.

De kan give information om de seneste softwareopdateringer og aftale tid for service.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Renault Twingo?

Købere af en Renault Twingo har mange muligheder for at tilpasse deres bil. Bilen kommer med acceptabelt standardudstyr som aircondition, radio og elektriske vinduer, men der er meget mere tilgængeligt.

  1. Alufælge - forbedrer bilens udseende og kan påvirke køreegenskaberne positivt.
  2. Anhængertræk - gør det muligt at trække trailere op til en bestemt vægtgrænse.
  3. Parkeringssensorer - hjælper med at gøre parkering nemmere ved at advare om objekter bag bilen.
  4. Navigationssystem - vejleder dig på turen og sikrer, at du finder vej.
  5. Bluetooth håndfri sæt - giver mulighed for at tale i telefon, uden at holde mobilen i hånden.
  6. Hastighedsbegrænser og fartpilot - hjælper med at holde en konstant hastighed eller begrænse maksimalhastigheden.
  7. DAB-radio - leverer digital lydkvalitet og et større udvalg af radiostationer.
  8. Regnsensor - aktiverer vinduesviskerne automatisk ved regnvejr.
  9. Automatisk lyskontrol - tænder bilens lys automatisk, når det bliver mørkt.
  10. Tonede ruder - beskytter mod sollys og giver privatliv i kabinen.
  11. Indstigningslister og måtter – beskytter bilens dørtrin og gulv mod slid.
  12. Bagagerumsbakke – beskytter bagagerummet mod snavs og spildte væsker.

Disse tilbehørs- og ekstraudstyrsmuligheder kan gøre din Renault Twingo mere behagelig, sikker og personlig.

Hvilke teknologier bruges i en Renault Twingo?

Renault Twingo har flere moderne teknologier. Den har elektronisk stabilitetskontrol, der sørger for sikker kørsel, selv på glatte veje. Bilen er også udstyret med regn- og lyssensorer, der automatisk tilpasser lys og vinduesviskere efter vejret.

Dæktryksmonitoren holder øje med dækkens tryk og giver besked, hvis der er et problem. Disse teknologier hjælper med at holde bilen sikker og køreklar.

Disse funktioner gør Renault Twingo til et godt valg for købere, der ønsker en bil med nyttig teknologi. Sikkerheden kommer først, og sensorerne samt dæktryksmonitoren er vigtige for at beskytte både føreren og passagererne.

Teknologien i Renault Twingo er skabt for at gøre hver køretur bedre og mere sikker.

Hvad koster en Renault Twingo ENERGY TCe 90 Luxe i grøn ejerafgift?

En Renault Twingo koster i 2024 ca. fra 780 kr til 4.580 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Renault Twingo til service?

En Renault Twingo skal til tjek hvert år eller hver 20.000 km. Det gælder om at se, hvad der kommer først. Dette hjælper med at holde bilen i god stand og sikrer, at den kører godt.

Sammenlignet med andre biler i samme størrelse, er omkostningerne til service for en Twingo lave. Dette betyder, at ejere ikke skal bruge meget på at vedligeholde deres bil.

Hvilke dele på en Renault Twingo går mest i stykker?

Købere af Renault Twingo bør vide hvilke dele der ofte fejler. Dette hjælper med at undgå uventede reparationer. Her er de mest almindelige problemer:

  1. Elektriske systemer - Problemer med den elektriske styring og fejl på instrumentbrættet
  2. Koblingssystemet - Slid hurtigere end forventet, kræver udskiftning
  3. Bremser - Skiver og belægninger kan blive slidte hurtigt, især ved bykørsel
  4. Udstødningssystemet - Rust og korrosion kan forekomme, hvilket kræver tidlig udskiftning
  5. Motor - Mindre lækkager og olieforbruget kan være højere over tid
  6. Støddæmpere - Kan miste effektivitet og bør tjekkes regelmæssigt for tegn på slid

7 Den elektoniske brændstofpumpe kan svigte, specielt i ældre modeller.

  1. Tændingssystemet, inklusiv tændrør og spolepakker - Disse komponenter kan fejle og kræver udskiftning for at sikre god motorpræstation.
  2. Gearkasse - Specielt manuelle gearkasser har rapporter om glidende eller vanskelig gearskifte.

10 Aircondition - Systemet kan miste sin effektivitet eller helt stoppe med at fungere.

Disse punkter giver et indblik i, hvad bilkøbere skal være opmærksomme på ved køb af en Renault Twingo ENERGY TCe 90 fra årgangene 09/2014 til 01/2016.

Hvor lang tid dækker garantien på en Renault Twingo?

Garantien på en Renault Twingo varer i to år og har ingen grænse for, hvor mange kilometer bilen kører. Denne type garanti sikrer, at ejere ikke skal bekymre sig om afstanden de kører i deres nye bil.

Garantien dækker fejl og mangler, som skyldes fabrikationsfejl, men det er også vigtigt at huske, at garantien ikke dækker skader forårsaget af almindelig brug eller manglende vedligeholdelse.

Hvad dækker garantien på en Renault Twingo?

Garantien på en Renault Twingo ENERGY TCe 90 dækker bilen i to år fra den dag, den er købt. Den har ikke en grænse for, hvor mange kilometer bilen må køre i den periode. Dette betyder, at ejeren kan køre så meget, som det ønskes, uden at bekymre sig om, at garantien stopper ved en bestemt kilometerstand.

Garantien omfatter fejl og skader, der skyldes fabrikationsfejl. Det dækker ikke slitage eller skader forårsaget af ulykker eller forkert brug af bilen.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 14.36.34

Opdateret 10.09.2024, 14.36.34

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel