Guiden handler om Renault Zoe (22 kWh) Intens (Årgang 03/2015 - 12/2016)
Før du køber en Renault Zoe, er det vigtigt at vide, at den bruger 13,3 kWh strøm per 100 km og kan køre op til 240 km på en enkelt opladning i bedste tilfælde. Zoe kommer med et smart Chameleon-ladesystem, som tillader den at lade op hurtigt mellem 14,5 timer og en time for 80% strøm.
Den har også scoret højt i sikkerhedstest med 89% for beskyttelse af voksne og 80% for børnesikkerhed.
Den har lave omkostninger til strøm, hvilket gør den billig i drift. Med en kraft på 65 kW (88 hestekræfter) og en topfart på 135 km/t, er Zoe både kraftfuld og økonomisk. Husk på dens gennemsnitlige strømforbrug er højere ifølge ADAC EcoTest, ved 19,9 kWh per 100 km.
Dette er vigtige punkter at overveje for bilkøbere, der ser efter en elektrisk bil som Renault Zoe.
Indholdsoversigt
Renault Zoe findes i én udgave når det gælder karrosserityper. Dette skyldes, at modellen har fokus på at være en effektiv elbil med klar miljøvenlighed.
Her er detaljer om varianten:
Selvom Renault Zoe har begrænset plads bagtil og ingen mulighed for justering af sædehøjden, tilbyder den stadig flere attraktive funktioner for dem der søger en økonomisk og miljøvenlig elbiloplevelse.
Overvejer du at købe en Renault Zoe? Her er en oversigt over fordele og ulemper ved denne bil.
Fordele | Ulemper |
---|---|
- Maksimal rækkevidde på 240 km | - Begrænset plads på bagsædet |
- Gennemsnitlig rækkevidde på 145 km | - Ingen justerbar sædehøjde |
- Chameleon-ladesystem med hurtig 22 kW opladning | - Højere anskaffelsespris end andre biler i samme klasse |
- Velegnet til bykørsel | - Score på 2,3 ud af 5 i ADAC-testen |
- Jævn acceleration | |
- Ingen lokal forurening |
Zoe tilbyder fordele som god rækkevidde og miljøvenlighed. Men den har også ulemper som mangel på plads og høj pris.
Renault Zoe gør det okay i test. Ifølge ADAC-testen får den en score på 2,3 ud af 5. Dette viser, at bilen er gennemsnitlig og kunne blive bedre. I crashtestene går det også okay.
Zoe beskytter voksne og børn godt med scorer på henholdsvis 89% og 80%. Men beskyttelsen af fodgængere er kun 66%, hvilket kan forbedres. Bremselængden er 39,1 meter fra 100 km/t, og det ses som gammeldags.
Zoe har gode ting som varmepumpe og klimaautomatik, der holder en god temperatur inde i bilen. Den nye elektriske maskine præsterer op til 65 kW/88 hestekræfter og har et drejningsmoment på 220 Nm.
På vejen føles Zoe stabil og reagerer hurtigt, men ved højere fart skal man rette meget på rattet. Energiforbruget er okay med 19,9 kWh per 100 km. Selvom der er plads til forbedringer, klarer Zoe sig altså middel i test.
BMW i3 og KIA Soul EV er gode valg, hvis du tænker på en alternativ elbil til Renault Zoe. Disse biler tilbyder en længere køretur og hurtigere opladning. De passer godt til dig, der vil have en bil, som ikke sviner i byen.
BMW i3 og KIA Soul EV giver dig også en behagelig køretur. De har mere plads til strøm end Renault Zoe. Dette betyder, at de kan køre længere på en opladning. Hvis du ser efter en bil, der klarer sig godt i byen og har brug for at køre langt, så er BMW i3 og KIA Soul EV gode valg.
Renault Zoe Intens fra 2015 til 2016 kan køre op til 240 km, hvis alt er perfekt. Men hvis det er koldt eller vinden blæser meget, kommer den måske kun 115 km. Efter de har forbedret motoren, kan den nu køre omkring 145 km under almindelige forhold.
Det betyder, at denne elbil er god til både korte ture i byen og lidt længere ture. Husk på, at den rigtige afstand kan ændre sig med vejr og kørestil. Denne information hjælper bilkøbere med at forstå, hvad de kan forvente af en Renault Zoe's batteri og rækkevidde.
Batteriet i en Renault Zoe fra årgang 03/2015 til 12/2016 har kapacitet på 22 kWh. Dette elektriske batteri giver bilen mulighed for at køre op til 240 km på en opladning, hvis alt er optimalt.
Men hvis forholdene ikke er gode, siger Renault, at bilen kan køre 115 km. Med den nye motor kan man dog forvente en rækkevidde på omkring 145 km, hvilket er en forbedring på 25 km fra den ældre model.
Zoe er også udstyret til hurtig opladning, som tillader at fylde batteriet op med energi hurtigt ved en ladestander med 22 kW kapacitet.
At lade en Renault Zoe er nemt og fleksibelt takket være dens Chameleon-ladesystem. Dette system gør det muligt at oplade bilen på flere forskellige måder.
Den effektive brug af disse forskellige lademetoder sikrer, at man altid kan finde en passende løsning baseret på tilgængelighed og behov.
En Renault Zoe kan lade forskelligt afhængig af strømkilden. Ved en almindelig stikkontakt tager det omkring 14,5 time at få batteriet op på 80%. Hvis man bruger et hurtigladestand med 22 kW, reduceres tiden til cirka en time for at nå samme opladningsniveau.
Denne variation i ladetid giver ejere fleksibilitet.
Zoe er udstyret med et Chameleon-ladesystem. Dette system tillader både langsom og hurtig opladning. Med mulighed for hurtig 3-faset opladning ved 22 kW, tilbyder Zoe en praktisk løsning for daglig brug.
Dette gør bilen til et godt valg for dem, der har behov for en bil med fleksible opladningsmuligheder.
Renault Zoe fra årgang 03/2015 til 12/2016 har en ny elektrisk motor. Denne motor yder 65 kW, hvilket svarer til omkring 88 hestekræfter. Motoren giver også et moment på 220 Nm.
Dette gør bilen hurtig og stærk, selvom den er lille. Den elektriske motor i Zoe bruger smart teknologi til at give en god kørsel.
Zoe har et Chameleon-ladesystem. Det betyder, at man kan lade bilen op på mange forskellige måder. Man kan bruge en almindelig stikkontakt eller hurtigladestationer med 22 kW. Systemet gør opladning nemt og fleksibelt.
Med den elektriske motor og smarte opladning er Zoe et godt valg for dem, der vil have en miljøvenlig bil.
En Renault Zoe har 88 hestekræfter. Dette giver bilen god kraft, specielt når man tænker på, at det er en elbil. Motoren i Zoe leverer også 220 Nm i moment, hvilket betyder, at bilen kan accelerere hurtigt fra stillestående.
Kraften og accelerationen gør Zoe til et godt valg for folk, der leder efter en elbil, som kan klare både bykørsel og længere ture.
Tophastigheden for en Renault Zoe er 135 km/t. Dette tal viser, hvor hurtigt bilen kan køre på sit højeste. Det er godt at vide for bilkøbere, der tænker på hastighed. Hastigheden siger noget om bilens evne til at klare lange ture og overhalinger.
Den passer godt til både bykørsel og længere ture på landevejen.
Renault Zoe er en kompakt bil. Den passer godt ind i byen. Den er ikke for stor og ikke for lille. Den har plads til at vende rundt på små veje med en drejningsradius på 10,9 meter.
Dette gør den nem at parkere og køre i byen.
Denne bil har også et stort bagagerum. Du kan fylde op til 1.040 liter i det. Det er meget plads for en bil af denne størrelse. Du kan have mange ting med dig på tur. Det gør Zoe til en praktisk bil for familier og folk, der har brug for plads til bagage.
Bagagerummet i en Renault Zoe er rummeligt med op til 1.040 liter plads, når bagsædet er klappet ned. Dette giver god plads til indkøbsposer og mindre udstyr. Men adgangen til bagagerummet kan være svær pga.
den høje, smalle åbning. Det gør det lidt besværligt at læsse store ting ind og ud.
Finishen og kvaliteten af bagagerummet er generelt god, selvom der er små mangler i detaljerne. Det er vigtigt for købere at overveje disse aspekter, da de kan påvirke hverdagsbrugen.
Midtertunnelen begrænser også pladsen lidt. Dette er gode informationer for dem, der overvejer at købe en elbil som Renault Zoe.
Renault Zoe, fra årgang 03/2015 til 12/2016, kan ikke have anhængertræk. Det betyder, at hvis du køber denne bil, kan du ikke sætte et anhængertræk på den. Dette er vigtigt at vide, før du beslutter dig for at købe en Renault Zoe, især hvis du har brug for at trække en trailer eller lignende.
Renault Zoe fra år 2015 til 2016 kan ikke få monteret et træk til anhængere. Dette betyder, at der ikke er en fastsat maksimal vægt for, hvad den kan trække, fordi den slet ikke er bygget til at trække noget.
Denne bil er lavet til bykørsel og ture på korte til mellemlange afstande. Man skal tænke over dette, hvis man overvejer en Renault Zoe og har brug for at trække trailers eller andet tungt.
Til en Renault Zoe kan det være svært at finde specifikke fælge. Der er nemlig ingen klare oplysninger om, hvilke fælge man kan vælge. Men her er nogle vigtige punkter:
Valget af vinterdæk til en Renault Zoe kræver opmærksomhed. Zoe bruger unikke dækstørrelser, som kan gøre udskiftning dyrere.
Med disse tips finder du de rette vinterdæk til din Renault Zoe og holder sikkerheden i top gennem de kolde måneder.
Renault Zoe har fået gode resultater i sikkerhedstests. Den scorede 89% for beskyttelse af voksne og 80% for børnesikkerhed i ADAC Crashtest. Fodgængerbeskyttelsen fik 66%. Disse tal viser, at Zoe er en ret sikker bil.
Zoe har også vigtige sikkerhedsfunktioner som stabilitetskontrol, bremsehjælp og et system til at holde øje med dæktrykket. Den har også en fartbegrænser. Selvom bremselængden fra 100 km/t er 39,1 meter, hvilket kun er bedømt tilfredsstillende, hjælper disse funktioner med at gøre kørslen sikker.
Zoe har et rummeligt indre, men der er en midtertunnel, der begrænser pladsen. Bagagerummet er ikke stort, men der er lige nok plads til folk op til 1,75 m højde. Sæderne kan man ikke vælge i forskellige varianter, og bagsædets ryglæn kan kun lægges helt ned.
Sædekomforten er okay med en form, der passer fint til både sæde og ryg. Indvendig støj ved 130 km/t er ikke for høj og ligger på 69,3 dB(A). Bilen har en varmepumpe og klimaautomatik, der hjælper med at holde en god temperatur inde i bilen.
Bilen kører glat med jævn acceleration og uden lokal forurening. Den har også mulighed for hurtig 3-faset opladning ved 22 kW, hvilket gør det nemt at få strøm på. Dette gør Zoe ideel for dem, der leder efter en elbil med fine indre kvaliteter og god miljøvenlighed.
Renault Zoe har plads til fem personer. Dette gør bilen til et godt valg for små familier eller grupper, der ønsker at rejse sammen. Med fem sæder kan passagererne sidde komfortabelt, hvilket er en fordel på længere ture.
Renault Zoe viser sig dermed at være en praktisk bil for dem, der søger plads til flere personer uden at gå på kompromis med komforten.
En Renault Zoe har et R-Link Multimediesystem som standard lydsystem. Dette system kræver lidt tid at lære at bruge. Lydsystemet kommer med bilen og er en del af det, du får, når du køber den.
Det giver dig adgang til musik, radio og andre lydindstillinger mens du kører. Dette gør køreturen mere behagelig og underholdende for både føreren og passagererne.
Bilkøbere der kigger efter en Renault Zoe vil finde gode apps, der gør turen bedre. Disse apps hjælper med alt fra at tjekke batteriet til at finde vejen.
Disse apps hjælper ikke kun med at forbedre din kørsel men sikrer også, at du får mest muligt ud af din Renault Zoe hver dag.
Renault Zoe Intens fra årgang 03/2015 til 12/2016 kan ikke opdatere sin software automatisk. Dette betyder, at ejere af denne bil skal besøge et værksted for at få opdateringer.
Der er ikke mulighed for at bilen selv henter og installerer ny software. Dette er vigtigt at vide for dem, der overvejer at byttehandel med denne model. Selvom bilen har mange gode egenskaber, er dette et område, hvor den er bagud i forhold til nogle nye biler på markedet.
Man kan gøre sin Renault Zoe endnu bedre med ekstraudstyr. Her er nogle ting, man kan vælge:
Disse ekstra dele gør din tur bedre og sikrere.
Renault Zoe bruger flere avancerede teknologier. Bilen har en ny elektrisk motor, der bruger 13,3 kWh per 100 km. Denne motor giver op til 65 kW, hvilket er omkring 88 heste. Den har også et stort drejningsmoment på 220 Nm.
For at lade batteriet kan ejere bruge det særlige Chameleon-ladesystem. Dette system gør det muligt at lade ved en almindelig stikkontakt eller hurtigere med 22 kW.
Derudover har Zoe en varmepumpe og et automatisk klimakontrolsystem, der sørger for den rette temperatur inde i bilen. Sikkerheden er også vigtig. Derfor har Zoe systemer som ESP (elektronisk stabilitetsprogram), bremsassistent og et system, der holder øje med dæktrykket.
Alt dette gør Zoe til en teknologisk avanceret bil.
En Renault Zoe R240 (22 kWh) Intens (zzgl. Batteriemiete) koster i 2024 780 kr i årlig ejerafgift. I Danmark koster alle elbiler det samme beløb, da de ikke udleder noget CO2 under kørsel.
En Renault Zoe skal til service hver 30.000 km eller mindst én gang om året. Dette hjælper med at holde bilen i god stand og sikrer, at den kører effektivt. Service er vigtigt for at undgå større reparationer senere og for at sikre bilens sikkerhed.
Serviceomkostningerne for en Renault Zoe er generelt lave. Dette skyldes de mindre omkostninger til elektricitet sammenlignet med traditionel brændstof. Selvom Zoe's månedlige totale omkostninger kan være høje, er udgifterne til drift og vedligeholdelse lave.
Dette gør Zoe til et økonomisk valg for langsigtede ejere.
Biler som Renault Zoe har dele, der kan gå i stykker. Mange ejere snakker om problemer med batteriet og dæk. Batteriet kan miste sin styrke over tid. Dette gør, at bilen ikke kan køre så langt.
Dæk på Zoe er specielle og dyre at erstatte. Andre ofte omtalte problemer inkluderer elektriske fejl på instrumentbrættet og udfordringer med visse sikkerhedselementer.
Købere skal også være opmærksomme på udfordringer med at montere børnesæder korrekt. Vedligeholdelse af disse dele kan blive dyr over tid. Det er godt at kende til disse potentiale problemer før køb.
Garantien på en Renault Zoe dækker i 8 år eller indtil der er kørt 160.000 km. Det, der kommer først, gælder. Denne garanti sikrer bilens batteri. Det er en vigtig del af bilen, da det holder den kørende.
Dette giver dig ro i sindet over mange år. Garantien hjælper, hvis batteriet får problemer, så længe du ikke har kørt over 160.000 km eller det er over 8 år siden, du købte bilen.
Dette er godt at vide for folk, der tænker på at købe en elbil som Renault Zoe.
Garanti på en Renault Zoe giver køberne ro i sindet. Den dækker bilen i 5 år eller indtil den har kørt 100.000 km. Dette betyder, at hvis noget går i stykker eller ikke virker som det skal, kan det ofte repareres uden ekstra omkostninger.
Denne garanti sikrer, at bilens vigtige dele som motor og transmission er beskyttet mod fejl.
Den omfatter også assistance på vejen, hvis bilen bryder ned. Dette er en stor fordel, for man behøver ikke bekymre sig om ekstra udgifter til reparationer eller at blive strandet et sted.
Garantien hjælper med at holde bilen kørende glat og sikrer at ejerne får den bedste oplevelse med deres Renault Zoe.
Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.
Oprettet 10.09.2024, 14.37.07
Opdateret 27.09.2024, 14.21.32
Brug for hjælp?