Find brugte biler til salg

Guiden handler om SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style (Årgang 11/2017 - 08/2018)

Købsguide: SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style (11/2017 - 08/2018)

Hvad skal du vide inden du køber en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style?

SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style er en lille SUV med fem døre. Den har en motor, der yder 85 kW eller 115 hestekræfter. Den bruger 6 liter brændstof for hver 100 km, den kører. Bilen kan laste op til 470 kg.

Den er god at køre i byen, for den er både komfortabel og præcis. Men dens ESP-system kan være langsomt til at reagere, hvis der sker noget pludseligt.

Dette skal man tænke over, før man køber bilen. Man skal også vide, at den kommer fra Volkswagen Group, som ejer mærket SEAT. Bilen har digitalt cockpit og SEAT Connect. Det giver adgang til forskellige apps og opdateringer til bilens software.

Den har mange muligheder for ekstraudstyr og teknologier, som kan gøre køreturen bedre. Det er vigtigt at overveje disse ting, før man beslutter sig for at købe en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style.

Indholdsoversigt

Hvilke varianter findes af Seat Arona?

Seat Arona kommer i forskellige udgaver. Hver har sin unikke stil og funktioner. Her er de varianter, du kan vælge imellem:

  1. 1.0 EcoTSI Reference:
    • Denne basisudgave har en motor på 95 hestekræfter (hk). Den er god for dem, der søger en økonomisk bil til bykørsel.

     

  2. 1.0 EcoTSi Style:
    • En smule mere udstyr end Reference-modellen. Denne har også 95 HK men tilbyder mere komfort og teknologi som standard.

     

  3. 1.5 TSI EVO FR:
    • Topmodellen med en kraftigere motor på 150 HK, sportssæder og særlige FR-designelementer både indvendigt og udvendigt.

     

  4. 1.6 TDI Reference:
    • Dette er dieselversionen med samme specifikationer som den benzin-drevne Reference-model, men med fordele af dieseløkonomi.

     

  5. 1.6 TDI Style:
    • Lig 1.6 TDI Reference men med ekstra udstyr lignende det du finder i 1.0 EcoTSI Style-modellen, hvilket giver en højere grad af komfort og moderne conveniences.

     

Hver variant matcher forskellige behov, hvad enten man søger effektivitet eller ønsker lidt ekstra luksus og kraft under kørslen.

Hvad er fordele og ulemper ved Seat Arona?

Fordele Ulemper
- God plads - ESP-systemet reagerer for sent
- Lavt brændstofforbrug - Enkle materialer i interiøret
- Mange assistentsystemer - Mangler ordentlig reservehjulsløsning
- Standard start-stop funktion og berganfahrhilfe - Udfordringer ved skarpe sving og esp-maßnahmen

Hvordan klarer Seat Arona sig i test?

Seat Arona scorer højt i sikkerhedstests. Den fik 5 stjerner i NCAP-testen fra november 2017. Dette viser, at bilen er meget sikker. I en anden test, EcoTest, fik den 70 point og 4 stjerner.

Det betyder, at Seat Arona også er god for miljøet. Den bruger kun 6,0 liter brændstof pr. 100 km og udleder 164 g CO2 pr. kilometer. ADAC e.V., en stor tysk bilklub, har testet bilen.

De finder, at den klarer sig godt. Disse resultater hjælper købere med at se, at Seat Arona er et godt valg både for sikkerheden og miljøet.

Hvad er sammenlignelige alternativer til Seat Arona?

Fiat 500X, Ford EcoSport, Honda HR-V, Hyundai Kona og Nissan Juke står som stærke alternativer til Seat Arona. Disse køretøjer giver forskellige fordele. For eksempel har hver bil sit særlige design og særlige funktioner, som tiltaler forskellige købere.

Fiat 500X appellerer til den, der ønsker italiensk stil, mens Ford EcoSport tilbyder fart og styrke. Honda HR-V fremstår med stor rummelighed, Hyundai Kona byder på moderne teknologier, og Nissan Juke skiller sig ud med et unikt design.

Alle disse biler konkurrerer inden for den lille SUV-kategori og tilbyder gode alternativer til bilkøbere, der undersøger Seat Arona.

Disse alternativer til Seat Arona leveres med forskellige motorstørrelser og hestekræfter, hvilket påvirker deres præstation og effektivitet på vejen. For eksempel kan en Hyundai Kona's energieffektive kørsel appelere til dem bekymrede over CO2-ejerafgift og miljøpåvirkning.

Samtidig kan fans af højteknologiske løsninger finde Ford EcoSport eller Nissan Juke mere passende med deres avancerede assistentsystemer såsom adaptiv fartpilot og parkeringshjælp.

Ved at vælge mellem disse alternativer kan købere finde det køretøj, der passer bedst til deres behov og livsstil, uanset om de længes efter sikkerhed, design eller teknologi.

Hvor langt kører SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style på literen?

SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style kører 6 liter pr. 100 km. Den har en tank på 40 liter. Det giver en rækkevidde på op til 665 km pr. tank. Denne bil er god for dem, der søger biler med lavt brændstofforbrug og lang rækkevidde.

Den passer til lange rejser og daglig kørsel uden mange stop ved tankstationen. Med SEAT Arona kan bilkøbere nyde lange ture og udforske uden bekymringer om brændstof.

Hvilken motor har en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style?

SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style er udstyret med en trecylindret benzinmotor. Denne motor er turboladet, hvilket giver bilen ekstra kraft. Motoren har en kapacitet på 1.0 liter, som byder på en god kombination af kraft og økonomi.

Denne type motor er ideel for bilkøbere, der søger en bil, der både er sjov at køre og økonomisk i brug. Turboladningen sikrer, at bilen har tilstrækkelig acceleration, selv om den kun har tre cylindre.

Dette gør SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style til et godt valg for dem, der ønsker en bil med god ydeevne uden at gå på kompromis med brændstoføkonomien.

Hvor mange hestekræfter (hk) har en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style?

En SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style har 115 hestekræfter. Denne motoreffekt hjælper bilen med at levere en stærk ydelse, både i byen og på motorvejen. Kraften i motoren sikrer, at bilkøbere får en bil, der kan håndtere forskellige kørselsforhold uden problemer.

Med 115 hestekræfter er SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style et godt valg for dem, der ønsker en bil med god ydeevne og effektivitet.

Hvad er tophastigheden for en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style?

SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style kan køre op til 182 km/t. Det betyder, at denne bil kan køre ret hurtigt på motorvejen. Bilen passer godt til dem, der holder af at rejse hurtigt og sikkert.

Den har et stærkt hjerte, som gør den i stand til at nå sådan en høj hastighed. For bilkøbere der gerne vil have en bil, der kan mere end bare køre fra A til B, viser SEAT Arona sig som et godt valg.

Denne model viser sig også nyttig for dem, der nyder weekendture eller længere rejser, hvor både hastighed og komfort er vigtige.

Hvor hurtigt accelererer en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style fra 0-100 km/t?

En SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style når fra 0-100 km/t på 9,8 sekunder. Dette tal viser, hvor hurtigt bilen kan køre i starten. Det er nyttigt for bilkøbere at vide, når de overvejer bilens ydeevne.

Hurtigheden er vigtig på vejen, især når man skal op i fart hurtigt, som på motorvejen. Denne acceleration gør Arona til et godt valg for folk, der ønsker en bil, der reagerer kvikt.

Hvad er dimensionerne på en Seat Arona?

Seat Arona er en kompakt SUV, der kombinerer stil med funktionalitet. Den tilbyder god plads i kabinen og et bagagerum, der kan holde op til 310 liter. Når du fælder bagsæderne ned, øges rummet til imponerende 1140 liter.

Dette giver masser af muligheder for at pakke alt fra indkøbsposer til bagage til lange ture. Seat Arona passer perfekt til både bykørsel og længere eventyr. Den lette manøvrering og de smarte opbevaringsløsninger gør den ideel til daglig brug.

Med en lasteevne på 470 kg kan Arona nemt håndtere tunge indkøb eller weekendens oppakning til campingturen. Den er bygget til at klare forskellige behov, hvad enten det gælder en tur til supermarkedet eller en familieudflugt.

Seat Arona ikke bare ser godt ud; den er også designet til at være praktisk og rummelig, hvilket gør den til en populær valg for bilejere, der ønsker en bil, der passer til mange forskellige livsstil.

Hvor stort er bagagerummet i en Seat Arona?

Bagagerummet i en Seat Arona er på 310 liter. Hvis man lægger bagsæderne ned, bliver pladsen større, op til 1140 liter. Dette giver god plads til både daglig indkøb og længere ture.

Det viser, at Arona ikke kun er bygget til at se godt ud, men også til at være praktisk for dem, der har brug for ekstra bagageplads. Den rummelige bagagerum gør bilen til et godt valg for familier og folk, der nyder at rejse.

Kan man få anhængertræk på en Seat Arona?

Ja, man kan få anhængertræk på en Seat Arona. Denne bil kan trække op til 1100 kg. Det er god viden for dem, der overvejer at købe en bil som denne og måske har behov for at trække en trailer eller andet.

Seat Arona blev lanceret mellem november 2017 og august 2018. Den kommer med en trecylindret motor, der har 115 hestekræfter. Dette giver bilen kraft nok til at håndtere anhængervægt på op til 470 kg uden problemer.

Dette er en vigtig detalje for bilkøbere, der ser efter en praktisk og stærk bil.

Hvor mange kg må en Seat Arona trække på anhængertrækket?

En Seat Arona kan trække op til 1.100 kg på anhængertrækket. Dette gør den til et godt valg for folk, der har behov for at transportere tunge ting som en båd eller campingvogn.

Bilen er designet til at klare denne vægt, så man kan føle sig sikker, når man rejser med meget bagage. Dette tal er vigtigt at have in mente, hvis man planlægger at bruge bilen til rejser eller transport af tunge genstande.

Hvilke fælge kan man få til en Seat Arona?

Seat Arona tilbyder et udvalg af fælge, der passer til forskellige stilarter og behov. Købere kan vælge mellem flere størrelser og designs for at personliggøre deres bil.

  1. Fælgstørrelser omfatter 16 tommer, 17 tommer og 18 tommer. Disse størrelser giver køberen mulighed for at finde den perfekte balance mellem udseende og køreegenskaber.
  2. Både aluminiumsfælge og stålfælge er tilgængelige. Aluminiumsfælge tilbyder et mere moderne look, mens stålfælge ofte ses som mere holdbare.
  3. Der tilbydes forskellige designs, såsom blank, mat eller sort finish. Dette giver en ekstra grad af tilpasning.
  4. Afhængigt af modelversionen og udstyrsniveauet kan fælgene variere. Købere skal overveje disse faktorer ved valg af fælge.
  5. SEAT-forhandlere samt tredjepartsforhandlere sælger fælgene. Originalt yilbehør sikrer optimal pasform og performance.
  6. Nogle fælgtyper kan være inkluderet som standard i visse pakker, mens andre kræver tillægsbetaling eller eftermontering.
  7. Tilpassede dækstørrelser fra anerkendte mærker matcher de forskellige fælgstørrelser perfekt, hvilket sikrer både sikkerhed og stil på vejen.

Købere interesserede i Seat Arona har mange muligheder for at gøre deres bil unik med det rette sæt fælge. Uanset om det drejer sig om æstetik eller performance, findes der et bredt udvalg til hver enkelt smag og behov.

Hvilke vinterdæk skal jeg vælge til en Seat Arona?

Til en Seat Arona, er det vigtigt at vælge vinterdæk, der passer til bilens forskellige motorversioner. Man skal overveje bilens teknologifunktioner samt sikkerhedsfunktioner. Dette kan påvirke hvilke dæk, der er de bedste.

Det er også godt at huske på, at serviceintervallet for inspektion og olieskift ligger hver 30.000 km eller hvert andet år. Det kan være en god ide at spørge en ekspert eller i en butik, der sælger dæk.

De kan hjælpe med at finde de rigtige vinterdæk. Sørg for at vælge dæk, der giver godt greb og sikkerhed i koldt vejr.

Der er ikke givet specifikke anbefalinger til dæk i denne artikel. Men det er altid klogt at vælge dæk fra kendte mærker, der er testet og vurderet højt når det kommer til ydeevne i vintervejr.

Dette sørger for, at din Seat Arona klarer sig godt på vejene, selv når de er våde, glatte eller dækket af sne.

Hvor sikker er en Seat Arona?

Seat Arona er meget sikker. Den fik fem stjerner i NCAP-testen i november 2017. Dette viser, at bilen beskytter godt, hvis der sker en ulykke. Sikkerheden for børn er også høj med en score på 80% i ADAC Crashtest.

Denne bil har meget godt sikkerhedsudstyr. Der er front assist, en manuel hastighedsbegrænser og et nødbremsesystem. Alle disse hjælper med at holde dig sikker på vejen.

Den har også passivt sikkerhedsudstyr, som hjalp den med at få fulde fem stjerner i NCAP-testen. Det betyder, at både du og dine passagerer er beskyttede i denne bil. Seat Arona er bygget til at passe på dig, både med aktive og passive sikkerhedsfunktioner.

Dette gør den til et godt valg for dem, der vægter sikkerhed højt.

Hvordan er interiøret i en Seat Arona?

Interiøret i en Seat Arona ligner meget det, man finder i Ibiza. Der er god plads til mennesker, både foran og bagtil. Foran kan folk op til to meter høje sidde uden problemer, og bagtil kan folk op til 1,95 meter finde plads.

Men bilen har sine begrænsninger. Forsæderne kan ikke justeres individuelt, hvilket kan være et minus for dem, der godt kan lide at indstille deres sæde helt perfekt. Desuden er der ikke mange steder at lægge ting.

Opbevaringsmulighederne i kabinen er begrænsede.

Seat Media System giver til gengæld teknologi og underholdning på turen. Dette system er midtpunktet for køreglæden og sikrer, at passagererne altid er forbundet. Men hvis man har brug for at tage meget med på sine rejser eller har brug for at indstille sit sæde på en helt specifik måde, skal man måske overveje disse punkter nøje.

I en Arona får man en bil, der er god til daglig kørsel med god plads til personer, men som mangler på visse praktiske områder som individuel sædejustering og opbevaring.

Hvor mange personer er der plads til i en Seat Arona?

En Seat Arona har sæder til fem personer. Dette gør den til et godt valg for små familier eller grupper, der ønsker at rejse sammen. Med fem siddepladser, kombinerer bilen komfort med funktionalitet, ideel for dem, der ønsker en bil, der kan håndtere både hverdagskørsel og længere ture.

Hvilket lydsystem har en Seat Arona?

Seat Arona har mulighed for at blive udstyret med et lydsystem fra BeatsAudio. Dette system tiltaler dem, der sætter pris på god lydkvalitet i bilen. Udover standard lydsystemet, tilbyder Arona også et avanceret multimedia system.

Dette system omfatter en CD-afspiller, en induktiv opladningsbakke og en ekstra USB-port. Dette giver ejere mulighed for at nyde musik, podcasts og audiobøger med klar og kraftfuld lyd, samtidig med at deres enheder holder sig opladt.

Hvilke apps kan man få til en Seat Arona?

SEAT Arona tilbyder en moderne køreoplevelse med adgang til flere praktiske apps. Takket være teknologier som Apple CarPlay, Android Auto og MirrorLink, kan ejere nemt bruge deres favoritapps direkte fra bilens infotainmentsystem. Her er nogle af de applikationer, man kan nyde i en SEAT Arona:

  1. Google Maps: Til navigation og rejseplanlægning. Det giver realtids trafikopdateringer.
  2. Spotify: Stream musik eller lydbøger under kørslen.
  3. WhatsApp: Send og modtag beskeder håndfrit.
  4. Apple Musik: Adgang til et stort musikbibliotek fra din bil.
  5. Podcasts: Lyt til dine yndlingspodcasts på farten.
  6. Audible: Nyd tusindvis af lydbøger mens du kører.
  7. Telefonopkald: Håndfri opkald gør kørslen sikrere.
  8. Beskeder: Læs og send SMS'er uden at tage øjnene fra vejen.
  9. Kalender: Hold dig opdateret på dine aftaler uden at se på din telefon.
  10. Find min iPhone/Find min mobil: Lokaliser din telefon, hvis du har mistet den.

Takket være disse integrationer kan chauffører nyde en sikker og forbundet køreoplevelse uden at skulle ty til deres smartphones undervejs.

Opdateres softwaren i en Seat Arona automatisk?

Softwaren i en Seat Arona opdateres ikke af sig selv. Den skal have hjælp til det. For at få ny software, skal bilen til en autoriseret SEAT servicepartner. Det er vigtigt at få disse opdateringer.

De kan gøre din bil bedre og løse fejl. Dette sikrer, at din bil kører godt og sikkert. Opdateringer kan også være en del af reparationer dækket af garantien eller serviceeftersyn.

Det er smart at holde din Aronas software ny. Nye funktioner kan blive tilgængelige med opdateringerne. Dette kan også forbedre din oplevelse som fører. Husk, en tur til din autoriserede SEAT servicepartner er nødvendig for at holde din bil opdateret og kørende glat.

Hvilket tilbehør og ekstraudstyr kan man få til en Seat Arona?

Seat Arona tilbyder en bred vifte af tilbehør og ekstraudstyr for at forbedre køreoplevelsen. Uanset om man søger teknologi eller komfort, har Seat noget for enhver smag.

  1. Navigationssystem: Hold styr på rejsen med et avanceret navigationssystem.
  2. LED-lys: Forbedret synlighed og design med energieffektive lys.
  3. Klimaanlæg: Skab det perfekte indeklima uanset vejret.
  4. Adaptivt undervogn: Tilpas din kørestil og forbedr komforten på vejen.
  5. Lyssensor: Tænder automatisk lyset, når det begynder at blive mørkt.
  6. Regnsensor: Starter vinduesviskerne selv, så du altid har klart udsyn.
  7. Parkeringsassistent: Gør parkering nemmere med automatisk parkeringshjælp.
  8. Anhængertræk: Træk trailere eller campingvogne uden besvær.
  9. Originale reservedele: Sikrer din bil kører problemfrit ved kun at bruge dele lavet specielt til Seat Arona.
  10. Vinterdæk: Krav til kolde måneder for sikkerhed og kontrol på snefyldte veje.

    11 Autoradio med lydsystem fra topmærker for bedste lydoplevelse i bilen

    12 Smartphoneintegration gennem apps, så du kan styre funktioner direkte fra din telefon

    13 Automatiske softwareopdateringer holder bilens systemer opdaterede

    14 Forskellige fælgdesigns giver mulighed for personlig stil

    15 Ekstraudstyr som travel assist og side assist øger sikkerheden under kørslen

Guides til andre Seat-modeller

Hvilke teknologier bruges i en Seat Arona?

Seat Arona har flere moderne teknologier. Den har en start-stop funktion, der hjælper med at spare på brændstoffet. Dette er specielt nyttigt i bykørsel, hvor bilen ofte skal stoppe.

En anden brugbar teknologi er Berganfahrhilfe, som hjælper bilen med at starte på en bakke uden at rulle baglæns. Dette gør det nemmere at køre i kuperet terræn.

Den kommer også med et kollisionsadvarselssystem, der advarer føreren, hvis der er fare for sammenstød. Denne funktion øger sikkerheden for både føreren og passagererne. Derudover har den et 8-tommer touchdisplay i Seat Media System Plus, hvilket giver en brugervenlig interface til afspilning af musik, navigation og meget mere.

Disse teknologier gør Seat Arona til en sikker og behagelig bil at køre i.

Hvad koster en SEAT Arona 1.0 EcoTSI Style i grøn ejerafgift?

En Seat Arona koster i 2024 ca. fra 1.080 kr til 4.200 kr i årlig ejerafgift.

Bemærk, at ejerafgiften kan variere lidt fra den ene variant til den anden, da den bl.a. er afhængig af hvor langt bilen kører på literen, og dermed hvor meget CO2 den udleder. På TjekBil kan du slå en konkret bil op og tjekke den præcise ejerafgift.

Hvor tit skal en Seat Arona til service?

En Seat Arona skal til regelmæssig inspektion og olieskift hvert andet år eller hver 30.000 km, alt efter hvad der kommer først. For at holde bilen i topform kræver den en udvidet inspektion ved bestemte kilometertal, nemlig hvert tredje og femte år eller når den rammer 60.000 km.

Tandremmen, som er essentiel for motorens funktion, har brug for udskiftning ved 240.000 km. Disse retningslinjer sikrer, at din Seat Arona holder sig kørende glat og uden uventede problemer på vejen.

Hvilke dele på en Seat Arona går mest i stykker?

At eje en bil som Seat Arona kommer med mange glæder, men nogle dele kan gå lettere i stykker end andre. Det er vigtigt for bilejere, specielt når de skal til service.

  1. Elektriske systemer: Problemer med bilens elektronik er almindelige. Det inkluderer fejl på infotainment-systemet og problemer med elektriske vinduer.
  2. Luftkonditioneringssystem: Mange ejere har oplevet udfordringer med aircondition, herunder manglende køling eller problemer med blæseren.
  3. Turboopladning: Motoren kan have en forsinket respons på grund af turboopbygning, som nævnt tidligere under vigtige kendsgerninger, hvilket resulterer i hyppigere reparationer eller udskiftninger af turbo-delen.
  4. Bremser: Slidte bremseklodser og skiver er ikke ualmindeligt og kræver periodisk udskiftning for at sikre bilens sikkerhed.
  5. Lygter og pærer: Udskiftning af lygter og pærer sker oftere, især på grund af hyppig brug eller fejl i det elektriske system.
  6. Gearkasse: Nogle ejere har rapporteret problemer med den manuelle gearkasse, hvor gearskift kan føles hakkede eller modstandende.

Disse områder bør tjekkes regelmæssigt for at undgå større reparationer senere og sikre, at din Seat Arona kører så problemfrit som muligt.

Hvor lang tid dækker garantien på en Seat Arona?

Garantien på en Seat Arona varer i to år fra den dag, du køber bilen. Denne køretøjsgaranti sikrer, at din bil er beskyttet mod fejl og mangler. Ud over køretøjsgarantien får du en lakgaranti på tre år.

Den beskytter bilens lak mod skader. Der er også en lang rustgaranti på tolv år. Denne garantier dækker skader forårsaget af rust. Disse garantier giver ro i sindet til bilkøbere, der ønsker at nyde deres Seat Arona uden bekymringer om uforudsete reparationsomkostninger.

Hvad dækker garantien på en Seat Arona?

En Seat Arona kommer med en to-årig køretøjsgaranti. Dette dækker de fleste dele af bilen hvis de går i stykker eller ikke virker som de skal. Bilens ydre, som maling og lak, er beskyttet af en tre-årig garanti.

Dette sikrer, at farven holder sig flot og uden skader fra vejret. Bilen har også en tolv-årig garanti mod rust. Det hjælper ejere med at holde bilen fri for rustskader der kan komme med tiden.

For regelmæssig vedligeholdelse, skal bilen til service hvert andet år eller efter 30.000 km. Den har også brug for en større tjek hvert tredje og femte år. Den lange garantiperiode viser, hvor meget tillid Skandinavisk Motor Co A/S har til kvaliteten af deres Seat Arona biler.

Hvis tandremmen skulle gå i stykker, er der ingen grund til bekymring før 240.000 km. Disse garantier tilbyder ejere ro i sindet og hjælper med at holde bilen i god stand længe.

Hvis du skal ud at investere i en ny bil, er det en god idé at dobbelttjekke oplysningerne fra denne side, da specifikationerne kan variere på de enkelte varianter der sælges i Danmark. Bilhandel kan ikke holdes ansvarlig for rigtigheden af indholdet. Oplysningerne på denne side er baseret på en række forskellige kilder, som kan være ufuldstændige, og der kan derfor forekomme ukorrekt information.

Oprettet 10.09.2024, 15.00.20

Opdateret 10.09.2024, 15.00.20

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel